Mevsim Geçişi

Mevsim Geçişi

Son dakika Mevsim geçişi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Mevsim geçişi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Mevsim geçişi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mevsim Geçişi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mevsim geçişi gelişmeleri de dahil olmak üzere 51 mevsim geçişi haberi bulunmuştur. Tüm mevsim geçişi haberleri aşağıda listelenmiştir.
'Balık sezonunda sıcaklığa bağlı olarak bir kayma görüyoruz'
'Balık sezonunda sıcaklığa bağlı olarak bir kayma görüyoruz' Çanakkale'de, balık tezgahlarında deniz suyu sıcaklığının yüksek olması nedeniyle beklenen bolluk yaşanmadı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Ayaz, "Balıklar üremek için su sıcaklığıyla birlikte hareket ediyor. Yaptığımız bir proje ile hamsinin yumurtasının ekim ayının sonunda bitmesi gerekirken, aralık ayı içinde hamsi yumurtalarına rastladık. Bu da yaklaşık 1,5 ay kadar bir kayma olduğunu, gösteriyor. Göçleri ne düzeyde etkilediği konusunda yapılmış net çalışma olmamasına karşın gözlemlere dayalı baktığımızda balık sezonunda bu sıcaklığa bağlı olarak bir kayma görüyoruz" dedi.
4.01.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Muharrem İnce açıklaması: Etmedik zulüm bırakmadılar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Muharrem İnce açıklaması: Etmedik zulüm bırakmadılar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti'nin İstanbul Bahçelievler'deki mitinginde konuştu. CHP lideri Kılıçdaroğlu'na tepki gösteren Erdoğan, "İstanbul seçimlerdeki tercihini şimdiden belli etmiştir. İstanbul birlik beraberlik demiştir, koltuğuna kaset ile oturanlara geçit vermemiştir." dedi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sultangazi ilçesinde düzenlenen mitingde Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesine tepki göstererek, "Etmedik zulüm bırakmadılar" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, buradan önce Levent'te Barbaros Hayrettin Paşa Camii'nin açılışında konuşarak, "Pazar gününü de unutmuyorsunuz. Rabbim yar ve yardımcımız olsun" ifadelerini kullandı.
12.05.2023 Gündem
Sıkma meyve suyuna ilgi! Tezgahlarda mesai başladı
Sıkma meyve suyuna ilgi! Tezgahlarda mesai başladı Eskişehir'de hava sıcaklıklarının yavaş yavaş artmasıyla birlikte sıkma meyve suyu tezgâhını tekrar açan Abdullah Satır, “Mevsim geçişi olduğu için vatandaşlar sıkma meyve suyuna talep gösteriyor” dedi.
31.03.2022 Yaşam
Çay günlük su tüketimi ihtiyacını karşılıyor mu?
Çay günlük su tüketimi ihtiyacını karşılıyor mu? Soğuk kış günlerinde artan çay tüketimi, su ihtiyacını gerçekten gideriyor mu? Mevsim geçişi ile artan çay tüketimini değerlendiren Diyetisyen Nagehan Afşar, çay içmenin belirli faydaları olsa da su yerine geçmediğini ve su tüketiminin yaşam için elzem olduğunun altını çizdi. Çay tüketimiyle ilgili detayları anlattı.
29.11.2021 Sağlık
Hamilelikte 9 sonbahar önlemi!
Hamilelikte 9 sonbahar önlemi! Havaların bir açıp bir kapattığı sonbahar mevsiminde ani sıcaklık değişiklikleri özellikle anne adayları için zorlayıcı olabiliyor. Bir de üzerine yaklaşık iki yıldır devam eden Covid-19 pandemisi eklendiğinde kapalı ortamlarda zaman geçirmek zorunda kalınması ciddi tehlikelere davetiye çıkarabiliyor.
8.11.2021 Sağlık
Mevsim geçişlerinde cilt bakımına dikkat
Mevsim geçişlerinde cilt bakımına dikkat Cildin özellikle mevsim geçişlerinde bakıma ihtiyaç duyduğunu belirten Leyla Cesaret Ergül, “Güzelliğin, aynı zamanda sağlığın önemli bir göstergesi olan cilde uygun olarak planlanan cilt bakımı rutinleriyle cildin nem kaybetmesinin ve yıpranmasının önüne geçilebilir” dedi.
13.10.2021 Sağlık
Vaka sayısı artan Tokat'ta 'mevsim geçişi' etkisi
Vaka sayısı artan Tokat'ta 'mevsim geçişi' etkisi Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı son verilere göre vaka sayılarındaki artışta ilk 10 il arasında bulunan Tokatt'a İl Sağlık Müdürü Ahmet Sümbül, vaka artışında mevsimsel geçişin rolü bulunduğunu belirtti. Sümbül, "İnsanlar önceden daha çok kapıda, bahçede otururken şimdi evlere ve kapalı yerlere girdiler. Evler sık sık havalandırılıyordu. Şimdi kapalı alanlarda maskesiz ve mesafesiz oturmalar vakaları artırıyor. Mesafeli olunmalı ve hava soğusa da kapalı mekanlar sık sık havalandırılmalı" dedi.
17.09.2021 Sağlık
Cildi mevsim geçişine hazırlamak için 4 adım!
Cildi mevsim geçişine hazırlamak için 4 adım! Mevsim geçişlerinde cildimizin ihtiyaçları da değişiklik gösteriyor. Nem, güneş, rüzgar gibi çevresel etkenleri ve değişiklikleri yoğun olarak hisseden cildimiz buna tepki verir. Peki, Cildi mevsim geçişine hazırlamak neler yapmalıyız? Cilt bakımında dikkat edilmesi gerekenler neler? Dermatoloji Uzmanı Dr Aslı Eralp anlattı.
28.03.2021 Sağlık
Mevsim geçişinde bu gıdaları sofranızdan eksik etmeyin
Mevsim geçişinde bu gıdaları sofranızdan eksik etmeyin Pandemi etkisi altındaki mevsim geçiş sürecinde bağışıklığın güçlenmesi için gıdalarla alınacak önlemlerin olduğunu belirten Beslenme ve Diyetetik Bölümü Arş. Gör. Eda Balcı, önemli bilgiler paylaştı.
28.10.2020 Sağlık
Mevsim geçişinde bağışıklığı güçlendirecek gıdalar
Mevsim geçişinde bağışıklığı güçlendirecek gıdalar Yaşar Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Gıda İşleme Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ruhan Aşkın Uzel, hava sıcaklıklarının düşmeye başladığı bugünlerde, bağışıklık sistemini güçlendirecek gıdaların tüketilmesiyle mevsimsel hastalıklardan korunarak sağlıklı yaşamın mümkün olduğunu belirtti.
26.10.2020 Sağlık
'Mevsim geçişlerinde bağışıklığı güçlendirmenin sırrı biber'
'Mevsim geçişlerinde bağışıklığı güçlendirmenin sırrı biber' Mevsim geçişiyle birlikte zayıflayan bağışıklığı güçlendirmek için taze meyve-sebze ve bakliyattan zengin beslenme önerisinde bulunan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Yusuf Yıldırım, “Karnabahar, yeşil yapraklı sebzeler, dolmalık biber, kapya biber gibi sebzeler, turunçgiller ve siyah üzüm gibi meyveler bağışıklığı destekleyen ve bol miktarda fitobesin ve C vitamini içeren besinlerdir” dedi.
15.09.2020 Sağlık
Gripten korunmak için nar kabuğu, zencefil ve zerdaçal önerisi
Gripten korunmak için nar kabuğu, zencefil ve zerdaçal önerisi Prof. Dr. Erdem Yeşilada, "Mikropların iletişimini kesen moleküller nar kabuğu, zencefil, zerdeçalda bulunuyor. Bu üçlü virüsün yayılmasını engelliyor hem de vücudu zayıflatan bakterilerin gelişmesini önlüyor." dedi.
23.01.2020 Sağlık
Sonbaharda cinsel gücü korumak için 9 öneri!
Sonbaharda cinsel gücü korumak için 9 öneri! Üro-Androloji Uzmanı Prof. Dr. Halim Hattat, sonbaharın erkek vücudu için en önemli mevsim geçişi olduğunu söyleyerek, “Bu aylarda yoğun iş temposuna bağlı cinsel isteği yöneten testosteron hormonu düşmeye başlıyor. Çinko hem bağışıklığı kuvvetlendirmede hem de testosteron yapımında kullanılan önemli bir mineraldir” dedi.
2.10.2019 Sağlık
Ateşten korkmayın, antibiyotikten uzak durun
Ateşten korkmayın, antibiyotikten uzak durun Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Mustafa Alper Aykanat, çocuklarda gribal enfeksiyonlar ve antibiyotik kullanımı hakkında önemli bilgiler paylaştı.
22.11.2018 Sağlık
Mevsim geçişlerinde gribe dikkat!
Mevsim geçişlerinde gribe dikkat! Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Mehmet Şentürk, mevsim geçişlerinde gribal enfeksiyona dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.
29.10.2018 Sağlık
Sonbaharda gözlere dikkat
Sonbaharda gözlere dikkat Sonbaharda mevsim geçişi sebebiyle vücut direncinin düştüğünü belirten Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Şeyda Atabay, tüm vücutta olduğu gibi gözde de hassasiyet olabileceğini ve sonbaharda dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.
8.10.2018 Sağlık
Bahar aylarında vitamin ihtiyacı artıyor!
Bahar aylarında vitamin ihtiyacı artıyor! Baharda mevsim geçişi nedeniyle hastalıklara yakalanma riskinin de arttığını belirten uzmanlar, bağışıklık sistemini güçlendirmenin önemine vurgu yapıyor.
27.04.2017 Sağlık
Cilt dostu tavsiyeler!
Cilt dostu tavsiyeler! Cildimizin temiz ve sağlıklı görünmesi için bol su içilmeli, düzenli olarak nemli tutulmalı ve derinin dengesini bozmayan ürünler kullanılmalı.
19.02.2017 Sağlık
Yaz sağlıklı bir biçimde uğurlamak için 5 yöntem
Yaz sağlıklı bir biçimde uğurlamak için 5 yöntem Günlerin uzun olduğu ve dışarıda daha çok vakit geçirilen güneşli yaz sezonunu kilo almadan ve sağlıklı geçirmek isteyenlerin bilmesi gereken birçok şey var...
28.08.2014 Magazin
Bedeniniz kışa hazır mı?
Bedeniniz kışa hazır mı? Vücudumuz soğuk kış günlerinde direncini artırmak için enerji depolar. Böylece kışın hem daha çok acıkırız hem de depolamamız daha çok olur. Ama kışın da sağlıklı beslenmek ve formumuzu korumak mümkün.
10.01.2013 Arşiv
Kronik yorgunluğa son
Kronik yorgunluğa son Kronik yorgunluğu engelleyen, enerjik, neşe dolu halinize geri dönmeniz için 10 altın öneri!
10.08.2012 Sağlık
İstanbul'a kar yağacak mı? Ocak ayında kar yağışı var mı? İşte beklenen yağış tarihi
İstanbul'a kar yağacak mı? Ocak ayında kar yağışı var mı? İşte beklenen yağış tarihi Kış aylarında olması beklenen yağışlar henüz etkili olmadı. Sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Kar yağışı bir yana yağmur bile çok az bir bölgede kendini gösterdi. Peki İstanbul'a kar yağacak mı? Ocak ayında kar yağışı var mı? İşte İstanbul kar yağışının beklendiği tarih...
20.01.2023 Gündem
Kar başladı! Son dakika açıklaması geldi: Zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayın
Kar başladı! Son dakika açıklaması geldi: Zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmayın Kar yağışı başladı! Son dakika açıklaması geldi. Sürücüler dikkat. Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, “İçişleri Bakanlığı ve AFAD Başkanlığı ile sürekli irtibat halindeyiz. Bu mücadeleyi yapacağız ama bu anlamda da hepimize görev düşüyor. Biz, bu akşamdan itibaren, çok çok zorunlu olmadıkça özellikle ağır taşıtların trafiğe çıkmamasını öneriyoruz” dedi.
21.01.2022 Gündem
Çocukları hastalıklardan bu yollarla koruyun!
Çocukları hastalıklardan bu yollarla koruyun! Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Dr. Öğr. Üyesi Salih Aydın, basit önlemler ile çocukları hastalıklardan korumanın yollarını anlattı. Dr. Aydın, anne sütünün önemine vurgu yaparak, düzenli uyku ve sağlıklı beslenmenin önemine değindi.
16.11.2021 Sağlık
Meteoroloji'den son dakika uyarısı: İstanbul dahil çok sayıda ilde...
Meteoroloji'den son dakika uyarısı: İstanbul dahil çok sayıda ilde... Meteoroloji, İstanbul için fırtına uyarısı yaptı. Bu akşam saatlerinde başlayacak fırtınanın hızının 75-88 kilometreye ulaşacağı belirtildi. Bu arada Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, yaptığı son dakika değerlendirmesinde İstanbul’a beklenen kar yağışının da Pazar akşamı başlayacağını duyurdu. Şen ayrıca kar yağışının Çarşamba gününe kadar süreceğini de belirtti. Öte yandan Türkiye genelinde cuma gününden itibaren başlaması beklenen kar yağışının, 1987, 2002 ve 2004'deki yağışlar gibi etkili olması öngörülüyor.
10.02.2021 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Mevsim Geçişi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mevsim geçişi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.