Mevduat Hesabı

Mevduat Hesabı

Son dakika mevduat hesabı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan mevduat hesabı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını mevduat hesabı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mevduat Hesabı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mevduat hesabı gelişmeleri de dahil olmak üzere 632 mevduat hesabı haberi bulunmuştur. Tüm mevduat hesabı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bankaların faiz yarışı kızıştı! 100 bin liranın aylık getirisi rekor kırdı!
Bankaların faiz yarışı kızıştı! 100 bin liranın aylık getirisi rekor kırdı! Mevduat faizleri rekor seviyeye ulaştı. 100 bin lirasını mevduat faizine yatıran büyük kazanç sağlıyor. Merkez Bankası yaptığı son hamle ile politika faizini yüzde 50'ye yükseltti. Bankalar da politika faiz oranıyla birlikte daha yüksek faizler vermeyi taahhüt etmeye başladı. Müşteri yarışına giren bankalar üç aylık mevduatta faizi yüzde 67.48'e kadar yükseltti. Bankalarda mevduat hesabı açarken Merkez Bankası'nın kamuya açıkladığı oranları talep edebilir ve yüksek faiz getirisi elde edebilirsiniz. İşte mevduat faizleriyle ilgili tüm detaylar...
19.04.2024 Ekonomi
Mevduat faiz oranlarına dikkat! Yükseliş ne zamana kadar devam edeceğini uzman isim açıkladı
Mevduat faiz oranlarına dikkat! Yükseliş ne zamana kadar devam edeceğini uzman isim açıkladı Mevduat faizlerinin bir yılda ikiye katladığını, yüzde 110’dan fazla arttığını ifade eden Hesapkurdu Bankacılık İş Geliştirme Yöneticisi Orhun Çağlar Atilla, bazı bankaların üç aylık vadeli güncel mevduat faiz oranının yüzde 58’e dayandığını açıkladı.
18.04.2024 Ekonomi
Kredi, debit ve kredi kartı kullanan herkesi ilgilendiriyor! Bankalar her işlemde alıyor, işte yapılması gerekenler...
Kredi, debit ve kredi kartı kullanan herkesi ilgilendiriyor! Bankalar her işlemde alıyor, işte yapılması gerekenler... Kredi ve kredi kartı kullanan, bankada vadeli ya da vadesiz mevduat hesabı olan herkesi doğrudan ilgilendiriyor. Birçok kişi ATM'ler aracılığı ile işlem yapıyor. Para gönderme, para çekme, borç ödeme gibi işlemler yapılırken banka tüketiciden çeşitli komisyonlar alıyor. İşte en çok karşımıza çıkan 5 masraf ve yapmamız gerekenler şöyle...
27.02.2024 Ekonomi
Banka hesabı olanlar dikkat! e-Devlet’ten kontrol edin, paranızı hemen alabilirsiniz
Banka hesabı olanlar dikkat! e-Devlet’ten kontrol edin, paranızı hemen alabilirsiniz Kredi çeken ya da bir bankadan kredi kartı alanlar için mevduat hesabı açılıyor. Çalışma hayatında olan birçok kişinin iş değişikliği ile birlikte maaş bankası da değişiyor. Banka değişikliği yapılırken çoğu zaman var olan hesaplar kapatılmıyor. Kapatılmayan banka hesapları, hesapta ne kadar para bulunup bulunmadığından bağımsız olarak zaman aşımına uğruyor.
19.02.2024 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan 'mevduat faizi' açıklaması
Merkez Bankası'ndan 'mevduat faizi' açıklaması Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, "Kredi arzında ve mevduat faizinde gözlenebilecek oynaklıklara karşın makroihtiyati kararlarla parasal aktarım mekanizması desteklenmeye devam edilecek" denildi.
1.02.2024 Ekonomi
TL dönüşümlü KKM'de yeni hesap açılamayacak
TL dönüşümlü KKM'de yeni hesap açılamayacak 1 Ocak 2024'ten itibaren TL dönüşümlü yeni KKM hesabı açılamayacak, mevcut TL dönüşümlü KKM hesapları ise vade sonunda yenilenmeyecek. Döviz dönüşümlü KKM'de yeni hesap açılışları ve vade sonunda yenileme devam edecek.
29.12.2023 Ekonomi
Bankada hesabı olanlar dikkat! Faizler ile ilgili flaş açıklama geldi
Bankada hesabı olanlar dikkat! Faizler ile ilgili flaş açıklama geldi Banka müşterisi milyonlarca kişi Kredili Mevduat Hesabını bilgisi dahilinde ya da hesabında yetersiz para olduğunda bilgisi olmadan kullanımı mümkün oluyor. Acil paraya ihtiyaç olduğunda, otomatik fatura ödemelerinde, kira ve taksit gibi düzenli ödemelerde hesapta bakiye yoksa Kredili Mevduat Hesabı devreye giriyor. Müşterilerinin zor zamanlarda yanında olan bankalar kullandırdıkları KMH'lar için ise faiz işletiyor.
7.11.2023 Yaşam
Kredi kartı faizi oranı değişecek mi? Gözler Merkez Bankası'na çevrildi
Kredi kartı faizi oranı değişecek mi? Gözler Merkez Bankası'na çevrildi Hafta başında bankalara TL’yi güçlendirmek için yeni KKM talimatları gönderen Merkez Bankası’nın bugünkü PPK kararları merakla bekleniyor. TL’yi güçlendirme yönündeki ekonomi yönetimi demeçlerinden yola çıkan uzmanlar, Merkez’in 250 ila 500 baz puan arasında faiz artışı kararı alacağı tahmininde bulunuyor. Politika faizindeki artış kredi kartı faizi ile gecikme faizini direk etkilediği için vatandaşın gözü de kredi kartı faizlerinde.
21.09.2023 Ekonomi
Kur korumalı mevduattaki çözülmeyi hızlandıracak faiz adımı! Yüzde 50'nin üstüne çıkacak
Kur korumalı mevduattaki çözülmeyi hızlandıracak faiz adımı! Yüzde 50'nin üstüne çıkacak Kur korumalı mevduattan (KKM), TL vadeli mevduata geçenler için bankaların sunduğu faiz yıllık yüzde 45’e çıktı. Normalde bankaların sunduğu en yüksek faiz yüzde 25-35 bandında. Yüzde 45’lik faizden yararlanmak için 30 Haziran öncesinde KKM hesabının olması gerekiyor. KKM’den sonra 100 bin lirasıyla 32 gün vadeli mevduat hesabı açanın net kazancı 3 bin 747 lira oluyor. Öte yandan Ekonomistler alınan kararla birlikte kredi faizlerinin bir miktar daha yükseleceğini ama asıl faiz etkisinin KKM vadesi gelen mudilerin, TL mevduata geçişini teşvik noktasında görüleceğini söylüyor. Bir başka deyişle bankalar KKM hesabını kapatıp TL mevduata geçecek müşterileri için daha yüksek faiz önerecek. Mevcut durumda bu geçişte sunulan faiz yüzde 45-47 seviyelerinde. Önümüzdeki dönemde yüzde 50-55 bandında faizlerin gündeme geleceği de değerlendirmeler arasında yer alıyor.
15.09.2023 Ekonomi
TL vadeli mevduatında büyük kazanç! Faiz yüzde 45'e çıktı
TL vadeli mevduatında büyük kazanç! Faiz yüzde 45'e çıktı Kur korumalı mevduattan (KKM), TL vadeli mevduata geçenler için bankaların sunduğu faiz yıllık yüzde 45’e çıktı. Normalde bankaların sunduğu en yüksek faiz yüzde 25-35 bandında. Yüzde 45’lik faizden yararlanmak için 30 Haziran öncesinde KKM hesabının olması gerekiyor. KKM’den sonra 100 bin lirasıyla 32 gün vadeli mevduat hesabı açanın net kazancı 3 bin 747 lira oluyor.
8.09.2023 Ekonomi
Altın fiyatlarında büyük sürpriz! Kimse ne olduğunu anlamadan artacak
Altın fiyatlarında büyük sürpriz! Kimse ne olduğunu anlamadan artacak Altın fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken açıklama geldi. Altın fiyatları üst üste rekor kırmasının ardından bir miktar düşüşe geçti. Son birkaç haftadır da altında dalgalı seyir sürüyor. Altın ve para piyasaları uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk altın ile ilgili çarpıcı bir açıklamada bulunarak, 'Kimse ne olduğunu anlamadan fiyatlar artacak" dedi.
15.08.2023 Ekonomi
Döviz mevduat hesaplarında uygulanan stopaj oranı yüzde 25'e yükseltildi
Döviz mevduat hesaplarında uygulanan stopaj oranı yüzde 25'e yükseltildi Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile; döviz mevduat hesaplarında uygulanan stopaj oranı yüzde 25'e yükseltildi. Kur Korumalı Mevduat Hesabına uygulanan stopaj istisnası ise yıl sonuna kadar uzatıldı.
27.06.2023 Ekonomi
Altın fiyatları uçuşa geçti! Uzman isimden çarpıcı altın uyarısı geldi
Altın fiyatları uçuşa geçti! Uzman isimden çarpıcı altın uyarısı geldi ABD Merkez Bankası'nın(Fed) 25 baz puanlık faiz artışı altın fiyatlarını uçurdu. Ons ve gram altın fiyatları rekor üstüne rekor kırdı. Ons fiyatı karar sonrası uluslararası piyasalarda 2 bin 70 dolarla tüm zamanların en yükseğini gördü. İç piyasada gram altın ise 1394 lira seviyesine çıkarak rekor tazeledi. Piyasa uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk ise yatırımcıya kritik uyarıda bulunarak önümüzdeki süreçte yatırımcıyı nelerin beklediğine dikkat çekti.
7.05.2023 Ekonomi
BDDK'dan mevduat hesabı kararı! Süre uzatıldı
BDDK'dan mevduat hesabı kararı! Süre uzatıldı Kaharamanmaraş merkezli depremlerin ardından vatandaşı korumak adına yeni kararlar alınmaya devam ediliyor. Son olarak Bankalar Düzenleme ve Denetleme Kurumu, zaman aşımına uğrayan tasarruflarla ilgili hak sahiplerine ek süre tanıdı.
28.04.2023 Ekonomi
Kredi çekecekler dikkat! Kritik 'faiz' uyarısı, üst sınır getirildi
Kredi çekecekler dikkat! Kritik 'faiz' uyarısı, üst sınır getirildi Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ihtiyaç kredisine yönelik örtülü üst sınır uygulamasına tutar sınırı getirdi. Buna göre ihtiyaç kredilerinde 70 bin liraya kadar olan kısım menkul kıymet tesisinden muaf tutuldu. Yeni uygulama kredi kullanacak tüketiciyi nasıl etkileyecek? Ekonomist Murat Özsoy özellikle banka kredisi kullanarak yatırım yapmayı planlayan vatandaşları uyararak kararı değerlendirdi.
18.03.2023 Dünya
Kredili mevduata yoğun ilgi! Merkez Bankası'ndan yeni hamle
Kredili mevduata yoğun ilgi! Merkez Bankası'ndan yeni hamle Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, 6 Ocak haftasında kredili mevduat hesabındaki büyüklük 69.3 milyar lira oldu. Merkez Bankası ise yaptığı son açıklamada, TL mevduatın vadesinin uzamasını teşvik etmek amacı ile 3 aydan uzun vadeli TL mevduat için zorunlu karşılık oranlarının yüzde ‘sıfır’ olarak belirlenmesine karar verdi.
16.01.2023 Ekonomi
Bakan Nebati'den sabit fiyat açıklaması: Daha da genişleyecek
Bakan Nebati'den sabit fiyat açıklaması: Daha da genişleyecek Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, vatandaşların haksız fiyat artışları karşısındaki bilinçli duruşunun enflasyonla mücadelede tamamlayıcı bir rol oynadığını belirtti. Bakan Nebati, zincir marketlerin 'sabit fiyat' uygulaması ile ilgili “Perakende sektörü destek veriyor, verecek. Daha da genişleyecek. Önemli olan buradaki şey, enflasyonla ilgili beklentiler kırılınca, son yaptığımız şeylerle beklentiler oldukça düşmüş” dedi.
10.01.2023 Ekonomi
Kredi kartları ile ilgili flaş açıklama! Yüzde 17 arttı
Kredi kartları ile ilgili flaş açıklama! Yüzde 17 arttı Nakit kullanımının azaldığı ve kartlı ödemelerin büyüme eğilimi gösterdiği, Bankalararası Kart Merkezi (BKM) tarafından yayımlanan verilerde yeniden teyitlendi. Rapora göre Türkiye'de kredi kartı sayısının 100 milyona yaklaştığı görüldü. Öte yandan kredi kartı sayısındaki artış, bir yıl öncesine kıyasla yüzde 17 oldu.
4.01.2023 Ekonomi
Ev sahipleri artık kiralık daire için kredi notu istiyor!  Kredi Notu nedir, nasıl yükseltilir? Kredi Notu nasıl öğrenilir?
Ev sahipleri artık kiralık daire için kredi notu istiyor! Kredi Notu nedir, nasıl yükseltilir? Kredi Notu nasıl öğrenilir? Ev kiralamada şartlar tamamen değişiyor. Fahiş kira artışları yüzünden bütçeye uygun ev bulmak her geçen gün zorlaşırken ev sahiplerinin kiralamada, ev arayanlardan istedikleri şartlara bir yenisi daha ekleniyor. Kiralık daire ilanlarında bekar ya da evli gibi yasak olan ayrımcılıklara ek, kefil şartları, memur olup olmama durumunun yanında bir de Findeks kredi notu şartı ortaya çıktı. Sosyal medyada gündem olan Findeks Kiredi Notu isteyen kiralık ev ilanı sonrasında bu raporun ne olduğu araştırılıyor. Peki, ! Findeks Kredi Notu nedir? Findeks risk raporu nasıl alınır? Findeks Kredi Notu nasıl yükseltilir? Findeks Kredi Notu sorgulama nereden yapılır? İşte Findeks Kredi Notu öğrenme ekranı!
22.12.2022 Ekonomi
Bankada unutulan paralar ile ilgili yeni karar! İade edildi, herkes için geçerli
Bankada unutulan paralar ile ilgili yeni karar! İade edildi, herkes için geçerli Çalışmak için yıllar önce yurtdışına giden Ş.Ö.'nün eşi için Türkiye'de vadesiz mevduat hesabı açıldı. İçinde de 12 bin euro vardı. Eşi vefat edince Ş.Ö.'ye ulaşılamadı. 10 yılın ardından 'zaman aşımına uğradığı' gerekçesiyle para Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) aktarıldı. Bunu öğrenen Ş.Ö. dava açtı. Yargıtay'dan emsal bir karar çıktı. İşte detaylar...
22.12.2022 Ekonomi
Kur korumalı mevduat ne zaman bitecek? Kur korumalı mevduat hesabı uzatıldı mı, ne zamana kadar sürecek?
Kur korumalı mevduat ne zaman bitecek? Kur korumalı mevduat hesabı uzatıldı mı, ne zamana kadar sürecek? Kur korumalı mevduat hesabı ne zaman bitiyor, uzatıldı mı?  Döviz hesabı üzerinden kur artışları baz alınarak belirli dönemlerde hesap sahiplerine ödeme yapan KKM sisteminin akıbeti merak ediliyor. Sürecin devam edip etmeyeceği, bitiş tarihi merak ediliyor. İşte Kur korumalı mevduat hesabı süreci hakkında son durum…
13.12.2022 Ekonomi
Altın dalgalı seyir sonrası yön değiştirdi! Dikkat çeken rakam
Altın dalgalı seyir sonrası yön değiştirdi! Dikkat çeken rakam Geçtiğimiz haftayı yükselişle kapatan altın, yeni haftaya düşüşle başladı. Piyasa uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk altın piyasası ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulunarak, 'altın fiyatları düşecek mi?', 'bu fiyattan altın alınır mı?' sorularına yanıt verdi.
11.10.2022 Ekonomi
Kredi ve kredi kartında yeni dönem! Dikkat çeken 14 gün kararı
Kredi ve kredi kartında yeni dönem! Dikkat çeken 14 gün kararı Kredi çeken ve kredi kartı kullanan milyonları ilgilendiren düzenleme ekim ayı itibarıyla yürürlüğe giriyor. Yeni dönem ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulunan Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, kredi kullanan ve 14 gün içinde kredinin tamamını kapatan tüketiciye cayma cezası uygulanmayacağını belirterek, “Kredilerde faizler yükseltilirse 30 gün önceden tüketiciye bildirim yapılacak” dedi.
30.09.2022 Ekonomi
Altın fiyatlarında sürpriz gelişme! Yeni rekor için tarih verildi
Altın fiyatlarında sürpriz gelişme! Yeni rekor için tarih verildi Altın fiyatlarında düşüş trendi devam ediyor. Altını önümüzdeki süreçte neler beklediğiyle ilgili uzmanlar açıklamalarda bulunarak yeni rekor tahmini yaptı.
30.09.2022 Ekonomi
TOKİ’den ‘TOKİ’nin kasasındaki şüpheli işler’ köşe yazısına ilişkin açıklama
TOKİ’den ‘TOKİ’nin kasasındaki şüpheli işler’ köşe yazısına ilişkin açıklama Toplu Konut İdaresi’nden (TOKİ) yapılan açıklamada, “TOKİ, 2022 yılı ilk sekiz ayında toplam 40 milyar lira ödeme yapmış olup bu tutar yılsonu itibariyle 75 milyar liraya ulaşacaktır. Bu doğrultuda yazıda iddia edilen 99 bin 845 lira borcun ödenememesi söz konusu değildir” denildi.
24.09.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Mevduat Hesabı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mevduat hesabı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.