Metan Gazı

Metan Gazı

Son dakika metan gazı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan metan gazı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını metan gazı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Metan Gazı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan metan gazı gelişmeleri de dahil olmak üzere 266 metan gazı haberi bulunmuştur. Tüm metan gazı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Denizden duman çıkması deprem belirtisi mi? Gemlik’teki depremden 7 dakika önce Marmara Denizi’nden duman yükseldi
Denizden duman çıkması deprem belirtisi mi? Gemlik’teki depremden 7 dakika önce Marmara Denizi’nden duman yükseldi Marmara Denizi’nde Gemlik Körfezi’nde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremden 7 dakika önce, Mudanya ilçesi açıklarında denizden duman yükseldiği görüldü. Bir iş yerinin güvenlik kamerasına da yansıyan görüntülere ilişkin Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şubesi Başkanı Engin Er açıklamalarda bulundu. Peki, Denizden duman çıkması deprem belirtisi mi?
6.12.2023 Gündem
Maden faciası soruşturmasında 8 kişi tutuklandı, 16 kişi serbest bırakıldı
Maden faciası soruşturmasında 8 kişi tutuklandı, 16 kişi serbest bırakıldı  Bartın'ın Amasra ilçesinde maden faciasıyla ilgili yürütülen soruşturmada aralarında TTK Amasra Müessese Müdürü Cihat Özdemir'in de bulunduğu 8 kişi tutuklanırken, 4'ü adli kontrolle olmak üzere 16 kişi ise serbest bırakıldı.
1.11.2022 Gündem
Bartın'daki maden faciası sonrası 50 kişinin ifadesi alındı! Patlama öncesi 12 dakikalık veriler ortaya çıktı
Bartın'daki maden faciası sonrası 50 kişinin ifadesi alındı! Patlama öncesi 12 dakikalık veriler ortaya çıktı Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü'ne ait maden ocağının eksi 300 kodunda 14 Ekim akşamı meydana gelen ve 41 madencinin öldüğü patlama ile ilgili soruşturma sürerken, patlama öncesi 12 dakikalık metan gazı verileri ise ortaya çıkmaya başladı.
21.10.2022 Gündem
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından Amasra’daki kazaya ilişkin açıklama
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından Amasra’daki kazaya ilişkin açıklama Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, “Patlamadaki 15 Dakikalık Karanlık” başlıklı haberlere ilişkin, “Bilerek ya da bilmeyerek yapılan bu ve benzeri haberler hassasiyetle yürütülen sürece zarar vermekte, kamuoyunda yanlış algı oluşturmaktadır” açıklamasını yaptı.
19.10.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması: Sözümüzü yerine getireceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması: Sözümüzü yerine getireceğiz Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, partisinin Meclis Grup Toplantısı'na katıldı. Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden kazasıyla ilgili konuşan Erdoğan, "İhmali görülen hiç kimsenin gözünün yaşına bakılmayacağından da milletimiz emin olsun" dedi. Konuşmasında asgari ücretle ilgili mesajlar da veren Erdoğan, "Yükselen enflasyon sebebiyle sabit gelirli vatandaşlarımızın yaşadığı refah kaybını telafi etmekte kararlıyız. Önümüzdeki yıl başında yeni bütçemizle birlikte daha ileri adımlar atarak telafi sözümüzü yerine getirmeyi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.
19.10.2022 Siyaset
Madenci ailelerine destek! Maaş ve kamuda iş
Madenci ailelerine destek! Maaş ve kamuda iş Bartın’daki maden patlaması sonrası harekete geçildi. AK Parti’nin yapacağı son çalışmanın detayları ortaya çıktı. Yakınları maden kazalarında hayatını kaybeden ailelere aylık bağlanacak, aileden bir kişi de kamuda istihdam edilecek. İşte detaylar...
19.10.2022 Ekonomi
Bakan Dönmez: İstanbul'daki 6 madenci hariç yaralılar taburcu oldu
Bakan Dönmez: İstanbul'daki 6 madenci hariç yaralılar taburcu oldu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, TBMM Genel Kurulda, Amasra'da maden ocağında meydana gelen patlamaya ilişkin bilgilendirme yaptı. Bakan Dönmez, "En ufak bir ihmal varsa gereği yapılacak. Sorumlu kimse çıkartılacak ortaya. Kara kutudaki konuşmalar incelenecek, ihmal varsa gereği yapılacak" dedi.
18.10.2022 Gündem
İbrahim Kalın canlı yayında açıkladı! Erdoğan'dan Putin'e teklif
İbrahim Kalın canlı yayında açıkladı! Erdoğan'dan Putin'e teklif Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı canlı yayında Yunanistan'ın göçmenleri geri ittiğini belirterek "Frontex'in kayıtlarında dahi insanlık adına utanç verici tabloları hepimiz gördük. Batılılar çok iki yüzlü bir standart içindeler. Yunanistan her gün geri itmeleri yaptığı halde bununla ilgili tepki görmüyoruz. Batılı muhataplarımız özel toplantılarda Yunanistan onu da yapıyor diyorlar. Yunanistan'la ilgili neden kulağımıza fısıldıyorsunuz, açık yüreklilikle neden onların önüne koymuyorsunuz?" ifadelerini kullandı. Öte yandan Kalın, Tahıl Koridoru Anlaşması'nın uzaması için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Putin'e teklifte bulunduğunu açıkladı ve ABD'li yetkililere çağrı yaptı.
18.10.2022 Yaşam
Grizu patlaması nasıl önlenir? Maden patlamasına karşı alınacak önlemler ne?
Grizu patlaması nasıl önlenir? Maden patlamasına karşı alınacak önlemler ne? Dünyada önemli üretim alanlarından biri olan madencilik riskleri olan mesleklerden biridir. Madenciliğin en büyük risklerinde biri de gaz ve toz patlamaları oluşturur. Göçük, grizu ve kömür tozu patlamaları sektörün en başta gelen riskli durumların başında bulunur. Madencilikte gaz patlamalarıyla mücadele önemlidir. Alınacak önlemler ve önlemeye yönelik eğitimler maden sektörünün öncelikleri arasındadır. Peki, Grizu patlaması nasıl önlenir? Maden patlamasına karşı alınacak önlemler ne? Grizu patlamasını önlemek için ne yapılır? İşte detaylar…
15.10.2022 Gündem
Bartın'daki maden faciasıyla ilgili çarpıcı açıklama: Kana karıştığı zaman hemen öldürücü yönü olan bir gaz
Bartın'daki maden faciasıyla ilgili çarpıcı açıklama: Kana karıştığı zaman hemen öldürücü yönü olan bir gaz Maden Yüksek Mühendisi Ali Kahriman, CNN Türk canlı yayınında Bartın'ın Amasra ilçesinde meydana gelen maden faciasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
15.10.2022 Gündem
Bartın'daki maden faciasıyla ilgili TTK'dan iddialara yanıt
Bartın'daki maden faciasıyla ilgili TTK'dan iddialara yanıt Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK), Amasra'daki maden faciasına ilişkin 'Sayıştay raporu' iddialarıyla ilgili, "Söz konusu ziyaret denetim amaçlı olmayıp, sadece kurumumuza yapılan bir nezaket ziyaretidir. Söz konusu haberler gerçeği yansıtmadığı gibi dezenformasyon içermektedir" açıklamasında bulundu.
15.10.2022 Gündem
Grizu patlaması nedir? Grizu patlaması nasıl olur?
Grizu patlaması nedir? Grizu patlaması nasıl olur? Bartın'ın Amasra ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) maden ocağında patlama meydana geldi. Madendeki patlamanın nedeninin ise grizu patlaması olduğu belirtiliyor. Peki, Grizu patlaması nedir? Grizu patlaması nasıl olur? Grizu patlaması neden olur? İşte detaylar…
15.10.2022 Gündem
Hidrokarbon nedir? Hidrokarbon ne işe yarar? Hidrokarbon nerelerde kullanılır?
Hidrokarbon nedir? Hidrokarbon ne işe yarar? Hidrokarbon nerelerde kullanılır? Türkiye’nin 4'üncü sondaj gemisi Abdülhamid Han, hidrokarbon arama çalışmaları için görevine başlıyor. Doğu Akdeniz’de hidrokarbon arayacak Abdülhamid Han gemisi özellikle Yunan basını tarafından dikkatle takip ediliyor. Pek çok kişi de hidrokarbonun ne olduğunu ve nerelerde kullanıldığını merak ediyor. Peki, Hidrokarbon nedir? Hidrokarbon ne işe yarar? Hidrokarbon nerelerde kullanılır? İşte Hidrokarbonun kullanım alanları…
9.08.2022 Gündem
Soma faciası yıldönümü tarihi-nedeni! Soma maden faciası ne zaman oldu, 301 madencinin öldüğü Soma faciası neden ve nasıl oldu, dava ne durumda?
Soma faciası yıldönümü tarihi-nedeni! Soma maden faciası ne zaman oldu, 301 madencinin öldüğü Soma faciası neden ve nasıl oldu, dava ne durumda? Soma 8. Yılında da unutulmadı. 13 Mayıs 2014 tarihinde 301 madencinin hayatını kaybettiği, 162'sinin yaralandığı Soma faciası Twitter’da da en çok konuşulan konulardan biri oldu. Peki, Soma maden faciası ne zaman oldu, 301 madencinin öldüğü Soma faciası neden ve nasıl oldu, dava ne durumda? İşte Soma faciası yıldönümü tarihi ve nedeni…
13.05.2022 Gündem
Muğla'da metan gazı faciası: 4 ölü
Muğla'da metan gazı faciası: 4 ölü Muğla'da büyükbaş çiftliğinin gider kuyusundaki kalıpları sökmeye inen 4 kişi, metan gazından zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. 2'si kardeş 4 kişi, kaldırıldıkları hastanede yaşamını yitirdi.
27.04.2022 Yaşam
Yüzyıllardır sırrı çözülemedi! Tapınak Şövalyeleri'nin mekanı oldu Harry Potter'a ilham verdi...
Yüzyıllardır sırrı çözülemedi! Tapınak Şövalyeleri'nin mekanı oldu Harry Potter'a ilham verdi... Tarih boyunca kuyular sanıldığının aksine hiçbir zaman yalnızca su çekmek için kullanılmadı. Bazı kuyular aslında dünyanın derinliklerine inen ters çevrilmiş kulelerdi. Portekiz'de bulunan Quinta da Regaleira Sarayı'nın içindeki kuyuya benzer tapınak da yeraltı dünyasına açılan geçitlerden yalnızca bir tanesi.
5.03.2022 Dünya
Evlerdeki gizli tehlike için kritik uyarı! Binalarda bodrum ve zemin katlarda...
Evlerdeki gizli tehlike için kritik uyarı! Binalarda bodrum ve zemin katlarda... Dünya koronavirüsten sonra yeni bir salgınla karşı karşıya gelebilir mi? Yapılan son araştırmalara göre, artan sıcaklıkların etkisiyle radyoaktif olan ve akciğer kanserine yol açan radon gazına maruz kalma riskimiz oldukça yüksek. "Tıpkı Kovid gibi bir riskin olduğunu tabii ki söyleyebiliriz" diyen uzmanlar, binaların bodrum ve zemin katlarına dikkat çekti.
20.02.2022 Gündem
Dünya gündemine bomba gibi düşen olay! Gizlenme yeteneklerine' sahip üçgen 'UFO' paniği...
Dünya gündemine bomba gibi düşen olay! Gizlenme yeteneklerine' sahip üçgen 'UFO' paniği... Gökyüzünde görünen yabancı cisimler yıllardır pek çok habere konu oldu. En son ABD Savunma Bakanlığı yani Pentagon'un bile araştırmak üzere özel birlik oluşturduğunu duyurduğu UFO'lar 2022'de de gündemde.
5.01.2022 Dünya
Rusya'da facia! Maden kazasında can kaybı 52’ye yükseldi
Rusya'da facia! Maden kazasında can kaybı 52’ye yükseldi Rusya’nın güneyindeki Listvyazhnaya kömür madeninde meydana gelen kazada can kaybı 52’ye yükseldi.
25.11.2021 Dünya
İstanbul'un çöpleri elektrik oluyor
İstanbul'un çöpleri elektrik oluyor İstanbul'un çöplerinden 190 bin haneye yetecek kadar elektrik üretiliyor. 2040'lı yıllarda 20 milyonluk İstanbul nüfusunun yaklaşık yüzde 10'un enerjisinin bu merkezden karşılanması hedefleniyor.
6.11.2021 Bilim ve Teknoloji
Ankara'da olaylı gece! Çöplükte patlama sonrası yangın
Ankara'da olaylı gece! Çöplükte patlama sonrası yangın Ankara'nın Polatlı ilçesinde, çöplük alanda metan gazı sıkışması nedeniyle patlama meydana geldi. Patlama sonrası çıkan yangın 2,5 saatte söndürülürken, alevlerin arasında kalan 5 sokak köpeği ekiplerce kurtarıldı.
2.10.2021 Yaşam
Bakan Pakdemirli: Doğal kaynakları verimli kullanmak zorunluluk haline gelmiştir
Bakan Pakdemirli: Doğal kaynakları verimli kullanmak zorunluluk haline gelmiştir Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, daha önce her 10 yılda bir yaşanan kuraklıkların, bundan sonraki süreçte 5-6 yılda bir yaşanabileceğini belirterek, "Tarım, orman ve su alanında iklim değişikliğinin etkilerini azaltacak tedbirleri almak, küresel ısınmayı azaltacak üretim yöntemlerine geçmek ve doğal kaynakları verimli kullanmak, artık bir tercih değil, bir zorunluluk haline gelmiştir" dedi.
30.09.2021 Gündem
Kanalizasyon kanalına giren baba öldü, oğlu ağır yaralı
Kanalizasyon kanalına giren baba öldü, oğlu ağır yaralı Diyarbakır'da rögar kapağını kaldırıp kanalizasyon kanalına giren 45 yaşlarındaki Tuncay İskenderoğlu metan gazı zehirlenmesi sonucu paşatını kaybederken, kurtarmak için kanala giren oğlu Eren İskenderoğlu ise itfaiye ekipleri tarafından baygın halde bulunduğu yerden çıkarıldı.
19.09.2021 Yaşam
İklim krizine yeni önlem! İneklere tuvalet eğitimi veriliyor
İklim krizine yeni önlem! İneklere tuvalet eğitimi veriliyor Almanya’da küresel ısınma ve yayılan sera gazı ile mücadele kapsamında ilginç bir çalışmaya imza atıldı. 16 inek üzerinde yapılan çalışmada 11’ine tuvalet eğitimi başarıyla verildi.
16.09.2021 Dünya
Türkiye ve dünyaya kötü haber! 800 bin yılın rekoru kırıldı...
Türkiye ve dünyaya kötü haber! 800 bin yılın rekoru kırıldı... İklim değişikliğine neden olan atmosferdeki sera gazı yoğunluğunun 2020'de 800 bin yıldır kaydedilen en yüksek seviyeye çıktığı bildirildi.
28.08.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Metan Gazı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki metan gazı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.