Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı

Son dakika Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan merkez bankası başkanı erdem başçı gelişmeleri de dahil olmak üzere 406 merkez bankası başkanı erdem başçı haberi bulunmuştur. Tüm merkez bankası başkanı erdem başçı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Savaş olmayacak
Savaş olmayacak IMF ve Dünya Bankası Bahar Toplantısı’nda buluşan G20 Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları, görüşmelerinin ardından yayınladıkları bildiride, kur rejimine yönelik taahhütleri koruma ve rekabetçi devalüasyonlardan kaçınma sözü verdi
16.04.2016 Ekonomi
Reuters duyurdu! Erdem Başçı'ya kritik görev
Reuters duyurdu! Erdem Başçı'ya kritik görev Merkez Bankası’nın yeni başkanı Murat Çetinkaya oldu. Reuters’ın bir hükümet yetkilisine haberine göre Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı OECD nezdinde büyükelçi olarak atanacak.
29.09.2021 Gündem
Merkez Bankası Başkanı, Murat Çetinkaya oluyor
Merkez Bankası Başkanı, Murat Çetinkaya oluyor Görev süresi 19 Nisan’da dolacak Merkez Bankası Başkanı Başçı’nın yerine yardımcısı Murat Çetinkaya atanıyor. Yeni başkan 1 hafta öncesinden açıklandı, piyasa rahatladı
11.04.2016 Ekonomi
4 yılın zirvesinde
4 yılın zirvesinde Küresel piyasalar dalgalanırken, yabancı yatırımcılar güvenli liman olarak Türkiye’ye sığındı. Yabancılar Mart’ta Borsa İstanbul’da 1.1 milyar dolarlık net alım gerçekleştirdi. Talep 4 yılın en yüksek seviyesine çıktı. BIST 100 endeksi ilk 3 ayda dolar bazında yüzde 21 kazandırdı.
5.04.2016 Ekonomi
Mart sürprizi
Mart sürprizi Yılbaşında yüzde 9.58’le çift haneye dayanarak herkesi korkutan enflasyon, son 3 yılın en hızlı düşüş trendine girdi. TÜFE Şubat’tan sonra Mart ayında da eksi çıkarak büyük süpriz yaptı. Enflasyon, gıda kaleminde yaşanan beklentilerin üzerinde.
4.04.2016 Ekonomi
Dolarda düşüş durmuyor, 2.83'ün de altını gördü
Dolarda düşüş durmuyor, 2.83'ün de altını gördü ABD Merkez Bankası Başkanı Janet Yellen'ın faiz artırımına ilişkin açıklamalarından sonra dolar serbest düşüşe geçti. Bugün dolar 2.83'ün de altını gördü Borsa İstanbul ise 83 bin seviyesini aştı.
30.03.2016 Ekonomi
Dolar 4 ayın dibini gördü
Dolar 4 ayın dibini gördü Dolar/TL, Fed'in faiz artışında temkinli olacağını açıklaması ardından 4 ayın dibini gördü...
30.03.2016 Ekonomi
Gönlünden 25 puan koptu
Gönlünden 25 puan koptu Görev süresi 19 Nisan’da dolacak olan Merkez Bankası Başkanı Başçı’nın son PPK toplantısından 0.25 puan indirim geldi. TCMB 13 ay sonra faizi düşürerek sadeleşme yolunda ‘ölçülü’ adım attı. Ekonomistler, “Sürpriz yok, devamı gelir” yorumunu yaptı
24.03.2016 Ekonomi
‘Politika için düşür piyasalar için artır’
‘Politika için düşür piyasalar için artır’ Piyasalar Merkez Bankası’nın bugün yapacağı PPK toplantısını merakla beklerken, Renaissance Capital ‘Politikacılar için düşür, piyasalar için artır’ başlığıyla yaptığı değerlendirmede TCMB’nin adım atabileceğini öngördü.
23.03.2016 Ekonomi
Faizde adım atılmalı
Faizde adım atılmalı Piyasalar TCMB’nin 24 Mart’taki faiz kararını beklerken, Cumhurbaşkanı Ekonomi Başdanışmanı Bulut’tan, “Faiz indirimi ile ilgili adım atılması gerekiyor” çıkışı geldi
21.03.2016 Ekonomi
Sukuka vergi ayarı
Sukuka vergi ayarı İlk kez toplanan Faizsiz Finans Koordinasyon Kurulu sektör ürünlerinin vergilendirmesini ele alacak.
10.03.2016 Ekonomi
Yeni başkana kadar beklemede
Yeni başkana kadar beklemede Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Şubat ayı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında beklentilere paralel kısa vadeli faizleri sabit tutarken, önümüzdeki dönemde para politikası kararlarının enflasyon görünümüne bağlı olacağını belirtti.
23.02.2016 Ekonomi
Çift hane olmadan tutabiliriz inşallah
Çift hane olmadan tutabiliriz inşallah Enflasyon Ocak’ta beklentileri aşarak, çift haneye dayandı. Yıllık TÜFE, gıda ve vergi zamlarıyla 20 ayın zirvesine çıktı. Maliye Bakanı, “Çift hane olmadan aşağı yönlü trendi izleriz” dedi.
3.02.2016 Ekonomi
Bahsi yüksek açtı
Bahsi yüksek açtı 2016’nın ilk enflasyon raporunu açıklayan Merkez Bankası Başkanı Başçı, TÜFE hedefini 1 puan yükselterek yüzde 7.5’e çıkarttı. Analistler, “Geçmiş dönemlerde düşük tahminle başlar, sonra artırırdı. Demek ki enflasyon bu yıl yüksek seyredecek” şeklinde yorumladı.
26.01.2016 Ekonomi
Başçı: Tek faiz için henüz erken
Başçı: Tek faiz için henüz erken Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı yılın ilk enflasyon raporu ile ilgili sunum yaptı. MB Başkanı, belirsizlik azalana kadar günlük likidite politikasiyla ayarlama yapmanın daha doğru olacağını belirterek, "Tek faize geçmek için henüz erken" dedi. MB Başkanı Başçı ayrıca, "Enflasyonunun 2016 sonunda yüzde 7,5; 2017 sonunda yüzde 6 olarak gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz." dedi.
26.01.2016 Ekonomi
Piyasalar oynak sadeleşemeyiz
Piyasalar oynak sadeleşemeyiz MERKEZ Bankası Başkanı Erdem Başçı, küresel finansal piyasaların hâlâ çok oynak olduğunu, para politikasında sadeleşmek için zamanlamanın henüz erken olduğunu açıkladı.
25.01.2016 Ekonomi
Sermaye getirene ‘Turkuaz kart’
Sermaye getirene ‘Turkuaz kart’ Türkiye’ye yönelik beyin göçünü teşvik etmek için geçilmesi planlanan Turkuaz Kart uygulamasından yabancı yatırımcılar da yararlanacak...
22.01.2016 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), faiz oranlarında herhangi bir değişiklik yapmadı...
19.01.2016 Ekonomi
Düşen petrol fiyatları Türkiye'yi nasıl etkiliyor?
Düşen petrol fiyatları Türkiye'yi nasıl etkiliyor? Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) kaya petrolü üretiminin 2007 yılında günlük 5 milyon varilden 2014'te günde 10 milyon varile çıkması ve buna karşın Suudi Arabistan'ın liderliğinde OPEC üyelerinin üretimlerini kısmamaları sonucu petrol piyasasında oluşan arz fazlası, ham petrol fiyatlarını Haziran 2014'te ulaştıkları 115 dolar / varil'den bugün 35 dolar / varil'in altına indirdi...
11.01.2016 Ekonomi
Tehlikeli kokteyl
Tehlikeli kokteyl Küresel piyasalar, Çin, Suudi Arabistan-İran ve Kuzey Kore’de yaşanan gelişmelerle çalkalanıyor. Borsaların kaybı 2.5 trilyon dolara çıktı, petrol 32 dolara indi. İç piyasada dolar/TL 3.02’yi geçti. Türk ve İngiliz bakanlar, ‘En tehlikeli kokteyl’ yorumu yaptı.
7.01.2016 Ekonomi
Hükümet'ten flaş Suudi Arabistan-İran açıklaması: Hepsine karşıyız
Hükümet'ten flaş Suudi Arabistan-İran açıklaması: Hepsine karşıyız Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında basın açıklaması yaptı.
29.09.2021 Gündem
Merkez Bankası, hükümete mektup gönderecek
Merkez Bankası, hükümete mektup gönderecek Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), yüzde 5 olarak hedeflenen 2015 enflasyonunun yüzde 8,81 gerçekleşmesi nedeniyle hükümete açık mektup gönderecek...
4.01.2016 Ekonomi
Artıları gördü taviz vermedi
Artıları gördü taviz vermedi Fed sonrası faizi artıracağının sinyalini veren Merkez Bankası, ters köşe yaptı. TCMB faizlere dokunmazken, Türkiye’nin parlayan yıldız olarak gösterilmesi, bütçe, büyüme gibi artılar kararında etkili oldu.
22.12.2015 Ekonomi
Asgari ücret faturası % 30 fazla enflasyon
Asgari ücret faturası % 30 fazla enflasyon Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, 2016 enflasyonunu daha yıl başlamadan revize etti. Başçı asgari ücret artışının enflasyonda yüzde 30 etki yaratacağını, 6.5’e çıkaracağını söyledi.
9.12.2015 Ekonomi
Erdem Başçı: Hükümetle bu konuda mütabıkız
Erdem Başçı: Hükümetle bu konuda mütabıkız Merkez Bankası Başkanı Başçı: Enflasyon hedefimize yakalayamamamızın nedeni yüksek cari açıktı.
9.12.2015 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki merkez bankası başkanı erdem başçı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.