Meme Kanseri Tedavi

Meme Kanseri Tedavi

Son dakika meme kanseri tedavi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan meme kanseri tedavi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını meme kanseri tedavi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Meme Kanseri Tedavi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan meme kanseri tedavi gelişmeleri de dahil olmak üzere 626 meme kanseri tedavi haberi bulunmuştur. Tüm meme kanseri tedavi haberleri aşağıda listelenmiştir.
"Son dönemdeki araştırmalar meme kanseriyle mücadelede önemli mevzilerin kazanıldığını gösteriyor"
"Son dönemdeki araştırmalar meme kanseriyle mücadelede önemli mevzilerin kazanıldığını gösteriyor" Meme kanseri sıklığındaki artışa rağmen, tedaviye yönelik yeni gelişmelerle yaşam süresi ve kalitesinde artış görüldüğünü söyleyen Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Bala Başak Öven, konuyla ilgili araştırmaların meme kanseri ve tedavisindeki son bilgileri değerlendirdi. Hastalığın tekrar etme riski açısından tümör boyutu ve lenf nodu metastazlarının önemli parametreler olduğuna işaret eden Öven, “Özellikle hormon reseptörleri pozitif olan hastalarda geç nüks oranının daha fazla olduğu görülüyor” dedi.
4.04.2022 Sağlık
Meme kanserinde artık meme kaybı yaşanmıyor!
Meme kanserinde artık meme kaybı yaşanmıyor! Her 8 kadından birinde görülen meme kanseri, kanser türleri arasında, tedaviye en iyi cevap veren kanserlerden biri. Tıp biliminin gelişimiyle birlikte, hali hazırda var olan yöntemlerden daha güçlü ve avantajlı olan birçok yöntem, meme cerrahisinde de uygulanıyor. Genel Cerrahi ve Cerrahi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Gürkan Yetkin meme kanserinde tedavisi ile ilgili son gelişmeleri değerlendirdi ve uygulanan tedavi yöntemlerini anlattı.
1.02.2022 Sağlık
Meme kanseri duygusal stres ile tekrarlayabilir
Meme kanseri duygusal stres ile tekrarlayabilir Bağışıklık sistemi ile tümör nüksü arasında yakın bir ilişki olduğunu söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Kinyas Kartal, duygusal ilişkilerin de bağışıklık sistemi üzerindeki etkisi dolayısıyla meme kanseri nükslerinde etkili olabileceğinin yapılan bir araştırmayla tekrar ortaya konduğunu söyledi.
15.11.2021 Sağlık
Meme kanserine karşı düzenli kontrol!
Meme kanserine karşı düzenli kontrol! Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Fatih Özkan, Türkiye'de her yıl 233 bin yeni kanser vakası olurken, 126 bin hastanın hayatını kaybettiğini belirterek, kanser vakalarında meme kanserinin ilk sırada geldiğini vurguladı.
13.10.2021 Sağlık
Meme kanserinden korunmanın üç basit kuralı
Meme kanserinden korunmanın üç basit kuralı Meme kanseri, dünyada ve Türkiye’de gittikçe daha yaygın hale gelen sağlık sorunlarından biri haline geldi. Tedavi edilebilir bir kanser türü olan meme kanserinin tanı ve tedavi sürecine multidisipliner bir yaklaşımla bakmak gerektiğini ifade eden Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ahmet Denizli düzenli kontrol, erken teşhis ve 40 yaş sonrasında mamografi çektirilmesinin önemine dikkat çekti.
7.10.2021 Sağlık
Meme kanserinde meme kaybı tarihe karışıyor!
Meme kanserinde meme kaybı tarihe karışıyor! Meme kanserinde tıbbi ilerlemeler meme kanserinde mastektomi oranlarını azalttığını belirten Genel Cerrahi ve Cerrahi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Sıtkı Gürkan Yetkin meme kanserinde meme kaybı tarihe karıştığını dikkat çekti. Prof. Dr. Sıtkı Gürkan Yetkin meme kanserinde tedavi yöntemlerini anlattı.
2.10.2021 Sağlık
Meme kanseri uyarısı: "Asla ihmal edilmemeli"
Meme kanseri uyarısı: "Asla ihmal edilmemeli" Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Özlem Karaca Ocak, memede ele gelen kitlelerin 10’da 1’inin kötü huylu olma ihtimali olduğunu ancak bunların hiçbirinin asla ihmal edilmemesi gerektiğini söyledi.
20.01.2020 Sağlık
Meme kanseri hastalarında antioksidan ve vitamin tehlikesi
Meme kanseri hastalarında antioksidan ve vitamin tehlikesi Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Uğur Coşkun, meme kanseri hastalarında koruma amaçlı olarak verilen ve günümüzde de kullanılan kemoterapi ajanları ile birlikte hastaların tedavi programı dışında kullanmış oldukları bazı antioksidan ve vitaminlerin meme kanserinin tekrarlamasında ve ölüm oranlarında artışa yol açtığına dair yeni bulguların ortaya çıktığını söyledi.
15.01.2020 Sağlık
Kendi kendine meme muayenesi aile hekimlerince öğretiliyor
Kendi kendine meme muayenesi aile hekimlerince öğretiliyor İSTAHED Bilim Komisyonu Üyesi Altuntaş,'Ülkemizde aile hekimlerince 20 yaşından büyük tüm kadınlara kendi kendine meme muayenesini nasıl yapacakları bilgisi verilmektedir.'dedi.
9.10.2019 Sağlık
Meme kanserinde doğru sanılan 8 yanlış!
Meme kanserinde doğru sanılan 8 yanlış! Son yıllardaki tanı ve tedavi gelişmeleri sayesinde meme kanseri artık ölümcül değil, kronik bir hastalık olarak görülüyor. Tedavideki başarındaki en önemli etkenlerden biri ise farkındalığın artması sonucu tanının erken konulabilmesi.
2.10.2017 Sağlık
Kanser ilacını bulamama korkusu 'stok' yaptırıyor!
Kanser ilacını bulamama korkusu 'stok' yaptırıyor! Sağlık Bakanlığı, meme kanseri tedavisinde kullanılan bir ilacın piyasada bulunamadığı iddiaları üzerine Ankara, İstanbul ve İzmir'de 31 eczanede denetim yaptı.
6.09.2017 Sağlık
Alkol meme kanseri riskini arttırıyor!
Alkol meme kanseri riskini arttırıyor! Genç kadınlarda her gün 10 gramdan fazla alkol tüketiminin, meme kanseri riskini yüzde beş oranında arttırıldığı ortaya çıktı.
24.05.2017 Sağlık
Yokluğu yaşamı olumsuz etkiliyor!
Yokluğu yaşamı olumsuz etkiliyor! Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Doç.Dr.Erdem Güven, özellikle meme kanseri sonrasında silikon protez ile yeni meme yapılmasında bariyer görevi yaparak, kozmetik ve fonksiyonel açıdan birçok avantaj kazandıran dermal matrix yöntemi ile ilgili bilgiler verdi.
20.07.2015 Sağlık
Bu da "meme koruyucu" ameliyat
Bu da "meme koruyucu" ameliyat Meme kanseri olan kadınların protez taktırmaları artık daha kolay: Ameliyat sırasında kanserli bölgedeki deri korunuyor, kanserli doku kazındıktan sonra derinin altına protez yerleştiriliyor. "Meme koruyucu" ameliyatın inceliklerini anlatan Dr. Hasan Fındık, tek tarafta kanser görülse dahi bazen iki memeyi aldıklarını söylüyor
27.11.2004 Arşiv
Kanser tedavisinde 'psikoonkoloji' desteği yaygınlaşıyor
Kanser tedavisinde 'psikoonkoloji' desteği yaygınlaşıyor Psikiyatrist Dr. Süreyya Işık Coşkun, kanser teşhisinin tıpkı yas sürecine benzer psikolojik tepkilere yol açtığını ve hastaların yas sürecine benzer evrelerden geçtiğini vurgulayarak, tedavi boyunca uyum bozuklukları, anksiyete, depresyon, azalan yaşam memnuniyeti ya da öz güven kayıplarının yaygın görülebileceğini söyledi. Coşkun, bu süreçte psikonkoloji alanının hastaya destek olduğunu ifade etti.
5.04.2024 Adana
Emar neden gece çekilir? Sebebine şaşıracaksınız, gece saatlerinin kritik önemi var!
Emar neden gece çekilir? Sebebine şaşıracaksınız, gece saatlerinin kritik önemi var! Manyetik rezonans görüntüleme (MR), vücut içindeki yapıların detaylı bir şekilde incelenmesini sağlayan bir tarama yöntemidir. Bu yöntem, radyo dalgaları ve manyetik alandan faydalanarak gerçekleştirilir. Uzman doktorlar, birçok hastalığın teşhisinde ve tedavi süreçlerinin takibinde MR taramalarından yararlanır. Peki, birçok hastalığın teşhisinde kullanılan EMAR’ın neden gece çekildiğini biliyor musunuz? İşte nedeni…
4.04.2024 Yaşam
Teknolojik tedavi yöntemleri kanser hastaları için umut verici çözümler sunuyor
Teknolojik tedavi yöntemleri kanser hastaları için umut verici çözümler sunuyor Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Radyasyon Onkolojisi Ana Bilim Dalı, 4 hekim, 3 fizik mühendisi ve ekibi ile yılda 2000’e yakın hastaya radyoterapi hizmeti vererek, kanserle mücadelede yan etkileri en aza indiren modern ve teknolojik tedavi yöntemleri ile hastalar için umut verici çözümler sunuyor.
3.04.2024 Adana
Sinsice ilerliyor, geç belirti veriyor! İşte yumurtalık kanserinin 6 belirtisi
Sinsice ilerliyor, geç belirti veriyor! İşte yumurtalık kanserinin 6 belirtisi Jinekolog Kağan Açıkgözoğlu kadınlarda hayati risk oluşturan jinekolojik sorunlarından birinin yumurtalık kanseri olduğunu hatırlattı. Geç belirti verdiği için tanının da geç koyulduğunu belirten Uzm. Dr. Açıkgözoğlu, “Erken teşhiste tedavide başarı şansı yüzde 80-90’larda. Bu şansı kullanabilmek için yıllık muayenelerin önemi büyük.” dedi, kadınlara şüphe duymalarını gerektirecek 6 belirtiyi sıraladı.
27.03.2024 Sağlık
Kolon kanseri genetik mi, belirtileri neler?
Kolon kanseri genetik mi, belirtileri neler? Her yıl milyonlarca insanı etkileyen kolon kanseri, önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalık olmasına rağmen, erken teşhisin önemi çoğu zaman göz ardı ediliyor.
26.03.2024 Yaşam
Ölümcül hastalık Y kuşağını tehdit ediyor! 50 yaş sonrası görülme sıklığı artıyor
Ölümcül hastalık Y kuşağını tehdit ediyor! 50 yaş sonrası görülme sıklığı artıyor Kolon ve rektum kanseri her iki cinsiyette de hem en sık rastlanan hem de yaşam kaybına neden olan kanserler arasında üçüncü sırada yer alıyor. Dünya Sağlık Örgütü rakamlarına göre dünyada her yıl yaklaşık 1 milyon 800 bin kişi bu hastalığa yakalandığını ve yaklaşık 900 bin kişinin de bu hastalıktan hayatını kaybettiğini söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Neşet Köksal, özellikle 50 yaş sonrası görülme sıklığında artış olduğunu söyledi. Kolorektal kanserlerin artık 1980 yılı sonrasında doğan Y kuşağını temsil eden genç yetişkinleri de tehdit ettiğine işaret eden Prof. Dr. Köksal, “Yapılan bir çalışmada 1950’li yıllarda doğan yetişkinlerle karşılaştırıldığında, 1990’lı yıllarda doğanlarda kolon kanseri riski iki kat, rektum kanser riski ise dört katına çıkmaktadır. Ayrıca rektum kanseri hastalarının neredeyse üçte birinin 55 yaşın altında olduğundan taramaya 50 yaşından önce başlanmasının düşünülmesi gerektiği belirtilmiştir” dedi.
19.03.2024 Sağlık
Pqueen kanser mi? Twitch yayıncısı Büşra Pelin Baynazoğlu kaç yaşında, ne kanseri, Pqueen’in sağlık durumu nasıl?
Pqueen kanser mi? Twitch yayıncısı Büşra Pelin Baynazoğlu kaç yaşında, ne kanseri, Pqueen’in sağlık durumu nasıl? Twitch yayıncısı Pqueen Pqueen kimdir, kaç yaşında, kanser mi? Pqueen lakabıyla tanınan ünlü Twitch yayıncısı Büşra Pelin Baynazoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla meme kanserine yakalandığını duyurdu. Söz konusu açıklamanın ardından Pqueen'in kim olduğu, kaç yaşında olduğu, hayatı ve sağlık durumu sorgulanmaya başlandı. İşte Pqueen'in son durumu…
7.12.2023 Gündem
Yıllardır kanserle mücadele eden fenomen Ayşenur Parlak hayatını kaybetti
Yıllardır kanserle mücadele eden fenomen Ayşenur Parlak hayatını kaybetti Dördüncü evre kolon kanseriyle mücadele eden sosyal medya fenomeni Ayşenur Parlak, yaşama veda etti. Ünlü ismin eşi ve kızının babası Savaş Parlak, acı haberi sosyal medya hesabından duyurdu.
13.11.2023 Magazin
Meme kanseri gebeliğe engel mi? Uzmanından dikkat çeken süre detayı
Meme kanseri gebeliğe engel mi? Uzmanından dikkat çeken süre detayı Türkiye’de her 8 kadından 1’inde görülen meme kanseri anne ve baba hayali kuran binlerce kişide soru işaretlerine neden oluyor. Kullanılan ilaçların ve uygulanan tedavi yöntemlerinin gebelik sürecini nasıl etkileyeceği birçok ebeveyn tarafından merak ediliyor. Kemoterapi alan meme kanserli olgularda, adet döngüsünde değişiklikler ve doğurganlık problemleri görüldüğünü hatırlatan Jinekolojik Onkoloji Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ateş Karateke, kanser hastalarının çocuk sahibi olma sürecinde dikkat etmesi gerekenleri açıklarken çocuk sahibi olmak isteyen kanserli kadınları uyararak 2 yıla dikkat çekti.
5.11.2023 Sağlık
Her gün tüketiyoruz! Sonuçları çok ağır, bu belirtiler varsa doktora gidin
Her gün tüketiyoruz! Sonuçları çok ağır, bu belirtiler varsa doktora gidin Kanser vakaları gün geçtikçe artıyor. Tıpın çoğu zaman çaresiz kaldığı kanserde erken tanı en önemli rolü oynuyor. Özellikle akciğer kanseri yıllarca belirti vermeden ilerleyebiliyor. Genetik faktörler, çevresel etkenler, beslenme ve yaşam şekli kanser riski üzerinde etkili olurken, bu riski azaltmak da mümkün. Uzman isim akciğer kanserinin belirtileri, teşhis ve tedavi süreci ile ilgili yaptığı açıklamada ‘sigara’ vurgusu yaparak, beslenme ve yaşam şeklinin akciğer kanserine etkisini anlattı.
22.10.2023 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Meme Kanseri Tedavi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki meme kanseri tedavi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.