Meme Kanseri Tedavisi

Meme Kanseri Tedavisi

Son dakika meme kanseri tedavisi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan meme kanseri tedavisi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını meme kanseri tedavisi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Meme Kanseri Tedavisi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan meme kanseri tedavisi gelişmeleri de dahil olmak üzere 410 meme kanseri tedavisi haberi bulunmuştur. Tüm meme kanseri tedavisi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Meme kanseri gebeliğe engel mi? Uzmanından dikkat çeken süre detayı
Meme kanseri gebeliğe engel mi? Uzmanından dikkat çeken süre detayı Türkiye’de her 8 kadından 1’inde görülen meme kanseri anne ve baba hayali kuran binlerce kişide soru işaretlerine neden oluyor. Kullanılan ilaçların ve uygulanan tedavi yöntemlerinin gebelik sürecini nasıl etkileyeceği birçok ebeveyn tarafından merak ediliyor. Kemoterapi alan meme kanserli olgularda, adet döngüsünde değişiklikler ve doğurganlık problemleri görüldüğünü hatırlatan Jinekolojik Onkoloji Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ateş Karateke, kanser hastalarının çocuk sahibi olma sürecinde dikkat etmesi gerekenleri açıklarken çocuk sahibi olmak isteyen kanserli kadınları uyararak 2 yıla dikkat çekti.
5.11.2023 Sağlık
Uzman isimden tedavisi süren meme kanseri hastaları için önemli uyarılar: Greyfurttan kesinlikle uzak durulmalı
Uzman isimden tedavisi süren meme kanseri hastaları için önemli uyarılar: Greyfurttan kesinlikle uzak durulmalı Direkt ateşle temas ettirilmiş et ürünlerinin, katkı maddesi kullanılmış gıdaların ve obeziteye yol açabilecek aşırı beslenme tarzının meme kanseri riskini artırdığını işaret eden Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Şener Cihan, kemoterapi sürecindeki meme kanserli hastalara da uyarıda bulunarak “Kemoterapi alan hastalar özellikle greyfurt yememelidir. Bu meyve, kemoterapinin etkinliğini azaltabilmektedir” dedi.
12.10.2023 Sağlık
Bakan Koca: Meme kanseri artık ilk sıraya yükselmiş durumda
Bakan Koca: Meme kanseri artık ilk sıraya yükselmiş durumda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Kadınlarda en sık görülen, aynı zamanda en yüksek oranda ölüme yol açan meme kanseri, tüm kanserlerin yüzde 11,7'sini oluşturacak şekilde, artık ilk sıraya yükselmiş durumda" dedi.
11.10.2023 Gündem
Oyuncu Ayçin Tuyun kanser tedavisi görüyordu! Ameliyat oldu
Oyuncu Ayçin Tuyun kanser tedavisi görüyordu! Ameliyat oldu Meme kanseri tedavisi gören ünlü oyuncu Ayçin Tuyun ameliyat oldu. Başarı bir operasyon geçiren Tuyun, 'Pes etmek yok' dedi.
14.09.2023 Magazin
Oyuncu Ayçin Tuyun peruksuz fotoğrafını paylaştı! 'Kansere inat gülümse'
Oyuncu Ayçin Tuyun peruksuz fotoğrafını paylaştı! 'Kansere inat gülümse' Bir süredir meme kanseri tedavisi gören Ayçin Tuyun, saçlarını kazıttıktan sonra peruk kullanmaya başladı. Tedavisi devam eden oyuncu, sosyal medya hesabından "Kansere inat gülümse" diyerek, peruksuz fotoğrafını yayınladı.
29.06.2023 Magazin
"Son dönemdeki araştırmalar meme kanseriyle mücadelede önemli mevzilerin kazanıldığını gösteriyor"
"Son dönemdeki araştırmalar meme kanseriyle mücadelede önemli mevzilerin kazanıldığını gösteriyor" Meme kanseri sıklığındaki artışa rağmen, tedaviye yönelik yeni gelişmelerle yaşam süresi ve kalitesinde artış görüldüğünü söyleyen Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Bala Başak Öven, konuyla ilgili araştırmaların meme kanseri ve tedavisindeki son bilgileri değerlendirdi. Hastalığın tekrar etme riski açısından tümör boyutu ve lenf nodu metastazlarının önemli parametreler olduğuna işaret eden Öven, “Özellikle hormon reseptörleri pozitif olan hastalarda geç nüks oranının daha fazla olduğu görülüyor” dedi.
4.04.2022 Sağlık
California Üniversitesi taciz skandalı! Cezası belli oldu, 250 milyon...
California Üniversitesi taciz skandalı! Cezası belli oldu, 250 milyon... ABD'de California Üniversitesi, öğrenci sağlık merkezinde görevli bir jinekoloğun cinsel saldırısına maruz kaldıklarını söyleyen 200'den fazla kadına toplam yaklaşık 250 milyon dolar tazminat ödemeyi kabul etti.
9.02.2022 Gündem
Meme kanserinde artık meme kaybı yaşanmıyor!
Meme kanserinde artık meme kaybı yaşanmıyor! Her 8 kadından birinde görülen meme kanseri, kanser türleri arasında, tedaviye en iyi cevap veren kanserlerden biri. Tıp biliminin gelişimiyle birlikte, hali hazırda var olan yöntemlerden daha güçlü ve avantajlı olan birçok yöntem, meme cerrahisinde de uygulanıyor. Genel Cerrahi ve Cerrahi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Gürkan Yetkin meme kanserinde tedavisi ile ilgili son gelişmeleri değerlendirdi ve uygulanan tedavi yöntemlerini anlattı.
1.02.2022 Sağlık
Kanser tedavisi gören aile hekimi, koronavirüsten öldü
Kanser tedavisi gören aile hekimi, koronavirüsten öldü Bursa’da, Güllük Aile Sağlığı Merkezi’nde aile hekimi olarak görev yapan ve kanser tedavisi de gören Zehra Öztürk (50), koronavirüs nedeniyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
28.01.2022 Yaşam
Oya Başar kansere yakalandığı dönemi anlattı: Levent Kırca beni tanımadı
Oya Başar kansere yakalandığı dönemi anlattı: Levent Kırca beni tanımadı 14 yıl önce meme kanseri tedavisi gören Oya Başar, Ekim 2015’te vefat eden eski eşi Levent Kırca’nın hastane ziyaretini şöyle anlattı: “Levent odaya girdiğinde beni tanımadı.”
16.11.2021 Magazin
Meme kanserinde yeni tedaviler umut vadediyor!
Meme kanserinde yeni tedaviler umut vadediyor! Sıçramalı (metastatik) meme kanseri tedavisinde yeni tedavi yaklaşımlarının hem hastaların sağ kalımlarını artırdığını, hem de kemoterapi ihtiyacını azalttığını söyleyen Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Bala Başak Öven, “Özellikle hormon reseptör düzeyi pozitif olan sıçramalı meme kanserlerinde artık yeni hedefli tedavilerle kemoterapiye ihtiyaç kalmadan, hastalık kronik hale getirilebilmektedir” dedi.
25.10.2021 Sağlık
Meme kanserinden korunmanın üç basit kuralı
Meme kanserinden korunmanın üç basit kuralı Meme kanseri, dünyada ve Türkiye’de gittikçe daha yaygın hale gelen sağlık sorunlarından biri haline geldi. Tedavi edilebilir bir kanser türü olan meme kanserinin tanı ve tedavi sürecine multidisipliner bir yaklaşımla bakmak gerektiğini ifade eden Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ahmet Denizli düzenli kontrol, erken teşhis ve 40 yaş sonrasında mamografi çektirilmesinin önemine dikkat çekti.
7.10.2021 Sağlık
Meme kanserinde meme kaybı tarihe karışıyor!
Meme kanserinde meme kaybı tarihe karışıyor! Meme kanserinde tıbbi ilerlemeler meme kanserinde mastektomi oranlarını azalttığını belirten Genel Cerrahi ve Cerrahi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Sıtkı Gürkan Yetkin meme kanserinde meme kaybı tarihe karıştığını dikkat çekti. Prof. Dr. Sıtkı Gürkan Yetkin meme kanserinde tedavi yöntemlerini anlattı.
2.10.2021 Sağlık
Meme kanserine yakalanan Canan Ergüder galada görüntülendi!
Meme kanserine yakalanan Canan Ergüder galada görüntülendi! Bir süredir meme kanseri tedavisi gören Canan Ergüder, başrolünü üstlendiği 'Sadan Hanım'ın galasında ortaya çıktı. Ünlü oyuncu sağlık durumunu hakkında konuştu.
21.09.2021 Magazin
Doktor Güliz, kanserden hayatını kaybetti
Doktor Güliz, kanserden hayatını kaybetti Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki Fatih Devlet Hastanesi'nde görevli Uzman Doktor Güliz Bayram (46), uzun süredir tedavi gördüğü kanser nedeniyle hayatını kaybetti.
23.08.2021 Gündem
Ünlü şarkıcı Şimal hastaneye kaldırıldı!
Ünlü şarkıcı Şimal hastaneye kaldırıldı! Bir süre önce kemoterapi tedavisi sonlanan Şimal, bugün öğle saatlerinde rahatsızlanarak Bodrum'daki özel bir hastaneye kaldırıldı.
14.07.2021 Magazin
Anne olmak isteyen kadınlar dikkat! Risk yüksek
Anne olmak isteyen kadınlar dikkat! Risk yüksek Kadınlarda en çok görülen kanser türünün meme kanseri olduğunu söyleyen Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Neşe Güney, kadınlarda risk faktörlerini anlattı. Ailede meme kanseri öyküsü ve obezitenin meme kanseri riskini tetiklediğini belirten Prof. Dr. Güney, kadınlarda evlilik ve anne olma yaşının gün geçtikçe arttığını söyleyerek 30 yaşından sonra anne olan kadınların da risk grubuna dahil olduğunu anlattı.
9.04.2021 Sağlık
"Meme kanserinin izlerini 'onarmak' mümkün"
"Meme kanserinin izlerini 'onarmak' mümkün" Meme kanserinin kadınlarda en sık görülen kanserlerden biri olduğunu belirten Prof. Dr. Naci Karacaoğlan, "Meme kanseri tedavisinde memenin tamamı veya bir kısmı alınabilir. Meme kaybına bağlı olarak da hastalarda eksiklik duygusu, asimetri ve kadınsı davranışlarda azalma gözlemlenebilir. Rekonstrüksiyon yani onarımdaki amacımız ise kaybedilen memenin yeniden kazandırılması. Rekonstrüksiyonu kanser cerrahisi ile eş zamanlı olarak ya da kanser tedavisi sonrasında yapabiliyoruz" dedi.
6.04.2021 Sağlık
Meme kanseri ile ilgili dikkat çeken açıklama
Meme kanseri ile ilgili dikkat çeken açıklama Son yıllarda ileri evre meme kanseri tedavisinde büyük gelişmeler yaşandığını belirten Prof. Dr. Ahmet Bilici “Yeni akıllı ilaç adı verilen kişiye özgü tedaviler sayesinde, ileri evre meme kanseri, hipertansiyon ve diyabet gibi kronik hastalıklar şekline gelebilmektedir” dedi.
3.04.2021 Sağlık
Meme kanseri hakkında en çok merak edilen 7 soru
Meme kanseri hakkında en çok merak edilen 7 soru Gerek dünyada gerekse Türkiye'de kadınlarda en sık görülen kanser olan meme kanseri her 8 kadından birinin kapısını çalıyor. 45 yaşın üzerinde kadınlarda görülme sıklığı artarken, 50-59 yaş grubunda en yüksek seviyeye ulaşıyor. Ve meme kanseri olan kadınların yüzde 75’inden fazlası bilinen risk faktörlerinden hiçbirini taşımıyor. Menopoza girdikten sonra alınan kilolar meme kanseri riskini önemli ölçüde artırdığını dikkat çeken Prof. Dr. Deniz Böler Meme Kanseri hakkında en çok merak edilen 7 soruyu cevapladı.
15.03.2021 Sağlık
Dünyada her 3 dakikada bir kadına meme kanseri tanısı konuldu
Dünyada her 3 dakikada bir kadına meme kanseri tanısı konuldu Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yavuz Atakan Sezer, meme kanserinin kadınlarda en sık görülen kanser türü olduğunu, dünyada her 3 dakikada bir kadına meme kanseri tanısı konduğunu bildirdi.
27.02.2021 Sağlık
“Meme kanseri görülme yaşı gün geçtikçe düşüyor”
“Meme kanseri görülme yaşı gün geçtikçe düşüyor” MEME kanseri günümüzde kadınlarda en sık rastlanan kanser türü ve gün geçtikçe de daha genç yaşlarda görülüyor. Gelişmiş ülkelere oranla ülkemizde meme kanseri görülme yaşının daha düşük olduğuna dikkat çeken Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Neşet Köksal, genç yaşta görülen meme kanserinin, ileri yaşa oranla daha hızlı ilerleyebileceği ve tekrarlama olasılığının da fazla olabileceği uyarısında bulundu.
30.10.2020 Sağlık
Meme kanserine karşı Akdeniz tipi beslenme önerisi
Meme kanserine karşı Akdeniz tipi beslenme önerisi Akdeniz tipi, bitkisel ağırlıklı, az kalorili beslenmenin ve düzenli tempolu yürüyüşün meme kanserine yakalanma riskini azalttığını söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Eser, “Vitamin değeri yüksek sebze ve meyve ağırlıklı beslenmenin meme kanserine karşı koruyucu etkisi bulunmaktadır. İtalya’da 8 binden fazla kişinin 9.5 yıllık takibiyle yapılan bir çalışmada, çiğ sebze ve zeytinyağı bakımından zengin diyetin meme kanserine karşı koruma sağladığı tespit edilmiştir” dedi.
9.10.2020 Sağlık
Mamografi nedir? Nasıl çekilir? Mamografi fiyatları ve sonuçları
Mamografi nedir? Nasıl çekilir? Mamografi fiyatları ve sonuçları Kadınlarda meme kanseri teşhisi için kullanılan önemli bir tanı koyma ve görüntüleme yöntemi olarak mamografi kullanılmaktadır. Aynı zamanda mamogram olarak da isimlendirilen mamografi de elde edilen görüntüler, tanı ve tarama için kullanılmaktadır.
16.02.2022 Sağlık
Yapay zeka meme kanseri teşhisinde doktordan başarılı
Yapay zeka meme kanseri teşhisinde doktordan başarılı Yapay zeka, mamogramları inceleyerek meme kanseri teşhisi koymada doktordan başarılı çıktı.
2.01.2020 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Meme Kanseri Tedavisi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki meme kanseri tedavisi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.