Mamografi

Mamografi

Son dakika mamografi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan mamografi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını mamografi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mamografi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mamografi gelişmeleri de dahil olmak üzere 256 mamografi haberi bulunmuştur. Tüm mamografi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Erken menopoz birçok sağlık sorununa davetiye çıkarıyor
Erken menopoz birçok sağlık sorununa davetiye çıkarıyor Erken menopozun kalp ve damar hastalıkları, kemik erimesi, üro-genital sistemde değişiklikler, uyku bozukluğu, duygu durum değişikliği, vajinal kuruluk, cinsel ilişki sırasında ağrı ve cinsel isteksizlik gibi sorunlara neden olduğunu söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nden Op. Dr. Burçin Karakuş, “40 yaşından önce görülen menopozu erken teşhis etmek ve vücutta azalan hormonlarla birlikte oluşabilecek sağlık problemlerinin önüne geçmek için erkenden hormon replasman tedavisine başlanması gerekiyor” dedi.
26.12.2023 Sağlık
Sigara kullananlarda 'erken menopoz' riski bulunuyor
Sigara kullananlarda 'erken menopoz' riski bulunuyor  Sigara kullanan kadınlara erken menopoz uyarısında bulunan Prof. Dr. Müzeyyen Uyanık, 40 yaş öncesi ortaya çıkan menopozun 'erken menopoz' olduğunu açıkladı.
22.12.2023 Yaşam
Bakan Koca: Meme kanseri artık ilk sıraya yükselmiş durumda
Bakan Koca: Meme kanseri artık ilk sıraya yükselmiş durumda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Kadınlarda en sık görülen, aynı zamanda en yüksek oranda ölüme yol açan meme kanseri, tüm kanserlerin yüzde 11,7'sini oluşturacak şekilde, artık ilk sıraya yükselmiş durumda" dedi.
11.10.2023 Gündem
Hülya Koçyiğit kanserle mücadelesini anlattı: Kendi hastalığımı daha çabuk kabullendim
Hülya Koçyiğit kanserle mücadelesini anlattı: Kendi hastalığımı daha çabuk kabullendim 1-7 Nisan Kanser Farkındalığı Haftası vesilesiyle "Korkmuyorum, Farkındayım" etkinliğini düzenledi. Her yaştan insanı kanser konusunda bilinçlendirmeyi hedefleyen etkinliğe, kızı meme kanseri kendisi ise akciğer kanseriyle mücadele eden Türk sinema oyuncusu Hülya Koçyiğit de katıldı.
4.04.2023 Magazin
Her 12 kadından biri meme kanseri! Yaşayanlar süreci anlattı: '5 dakika ağladım, onlara bunu yapamam'
Her 12 kadından biri meme kanseri! Yaşayanlar süreci anlattı: '5 dakika ağladım, onlara bunu yapamam' Kimi kıyafetini giyerken fark etti, kimi tesadüfen aile hekimini değiştirince öğrendi. Tedavisi devam eden de var, iyileşip yoluna devam eden de… Meme kanseri kadınlarda en sık görülen kanser türü olarak 12 kadından birini etkiliyor. Türkiye’de son 20 yılda meme kanseri görülme sıklığı 2 katına çıktı. Görülme sıklığı giderek artsa da erken tanıyla iyileşme oranları çok yüksek. Ekim ayı Meme Kanseri Farkındalık Ayı. Kanseri yaşayan kadınlar anlattı.
15.10.2022 Sağlık
Yılda 8 bin kadın meme kanseri nedeniyle hayatını kaybediyor
Yılda 8 bin kadın meme kanseri nedeniyle hayatını kaybediyor Meme kanserinin çok sık görülen bir hastalık olduğunu söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Ünal Sabancı, “Uluslararası Kanser Araştırmaları Ajansı'nın (IARC) 2020 yılındaki çalışmasına göre Türkiye'de her yıl yaklaşık 8 bin kadın hayatını kaybediyor. Erken tanı ve tedavi ile meme kanserine bağlı ölümlerin önüne geçmek mümkün” dedi.
3.10.2022 Sağlık
Menopoz sonrası hormon tedavileri kanser gelişimini önler mi?
Menopoz sonrası hormon tedavileri kanser gelişimini önler mi? Kadın Hastalıkları ve Doğum, Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Murat Naki, menopoz sonrası hormon tedavilerinin kanser gelişimini önlemedeki önemini sizler için anlattı.
22.06.2022 Sağlık
Meme kanserinde umut veren çalışma
Meme kanserinde umut veren çalışma Kadınlarda sık görülen meme kanserinde umut veren bir çalışmaya imza atıldı. Ürgüp Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Kayhan Özdemir ve ekibi meme kanserleri üzerinde yaptıkları çalışmada, risk faktörüne veya yakınmalara sahip hastalarda, daha erken taramalar yaparak takip aralıkları kısaltılabiliyor.
23.05.2022 Sağlık
Erken teşhis hayat kurtarıyor
Erken teşhis hayat kurtarıyor Sağlıklı bir toplum ve ilerleyen yaşlarda daha kaliteli bir ömre sahip olmak için koruyucu hekimliğin önemi ön plana çıkıyor. İç hastalıkları uzmanı Dr. Filiz Çalışkan, koruyucu hekimlik ile birçok önemli hastalığın erken teşhis ve tedavisinin mümkün olduğunu belirterek, yaş gruplarına göre yapılması gereken taramalar hakkında bilgiler verdi.
28.04.2022 Sağlık
Meme biyopsisiyle ameliyatsız tanı
Meme biyopsisiyle ameliyatsız tanı Radyoloji Uzmanı Dr. Recep Özgür, memede görülen kitlelerin iyi veya kötü huylu olduğunu anlamak için yapılan meme biyopsisi yöntemiyle genellikle ameliyata gerek kalmadan tanı konulabildiğini söyledi. Dr. Özgür, böylece yanlış tanı ihtimalinin son derece düştüğünü dile getirdi.
12.04.2022 Sağlık
Sigara kullanan kadınlara kritik uyarı!
Sigara kullanan kadınlara kritik uyarı! Sigara kullanan kadınlara erken menopoz uyarısında bulunan Prof. Dr. Müzeyyen Uyanık, 40 yaş öncesi ortaya çıkan menopozun 'erken menopoz' olduğunu açıkladı.
1.03.2022 Sağlık
Telefonuna gelen mesaja dikkat etti ve hayatı kurtuldu!
Telefonuna gelen mesaja dikkat etti ve hayatı kurtuldu! Telefonuna gelen mesajla gidip mamografi çektiren ve bir gün sonra meme kanseri tanısıyla hayatının şokunu yaşayan Sevinç Özcan, yeni yıla sayılı günler kala bu kez doktoru Doç. Dr. Gürbüz Görümlü’den tedavisinin başarıyla sonuçlandığı müjdesini aldı.
26.12.2021 Yaşam
Yılda 7 milyon kişiye kanser taraması yapılıyor
Yılda 7 milyon kişiye kanser taraması yapılıyor Sağlık Bakanlığı kanseri erken teşhis etmek için Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezilerinde (KETEM) ücretsiz taramalar gerçekleştiriyor. Yılda ortalama 7 milyon vatandaşımız Meme, Serviks (Rahim Ağzı) ve Kolorektal (Kalın Bağırsak) kanser türlerine karşı taranıyor.
19.11.2021 Sağlık
Mamografi taramasını atlamak hayati risk oluşturabiliyor
Mamografi taramasını atlamak hayati risk oluşturabiliyor Meme kanseri taraması ve erken tanısında altın standart olarak yerini koruyan mamografinin etkinliği yayınlanan bir araştırmayla bir kez daha ortaya kondu. Meme kanseri tanısı alan kadınlar üzerinde gerçekleştirilen bu araştırmada, mamografi taramasını atlamanın meme kanserinde yaşam kaybı üzerinde de önemli bir etkisi olduğu gösterildi. Radyoloji Uzmanı Doç. Dr. Filiz Çelebi, yaklaşık 550 bin kadın üzerinde geçekleştirilen çalışmayı değerlendirdi.
28.10.2021 Sağlık
'Meme kanseri erken dönemde tespit edilirse, organ kaybı olmadan tedavi edilir'
'Meme kanseri erken dönemde tespit edilirse, organ kaybı olmadan tedavi edilir' Meme Radyoloji Uzmanı Dr. Derya Deniz Altıntaş, meme kanserinin erken dönemde tespit edilmesi durumunda organ kaybına neden olunmadan, hayat standartları değişmeden kolaylıkla tedavi edilebilir olduğunu söyledi.
27.10.2021 Sağlık
Meme kanserinde yeni tedaviler umut vadediyor!
Meme kanserinde yeni tedaviler umut vadediyor! Sıçramalı (metastatik) meme kanseri tedavisinde yeni tedavi yaklaşımlarının hem hastaların sağ kalımlarını artırdığını, hem de kemoterapi ihtiyacını azalttığını söyleyen Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Bala Başak Öven, “Özellikle hormon reseptör düzeyi pozitif olan sıçramalı meme kanserlerinde artık yeni hedefli tedavilerle kemoterapiye ihtiyaç kalmadan, hastalık kronik hale getirilebilmektedir” dedi.
25.10.2021 Sağlık
‘Pandemi döneminde ileri evre meme kanseri sayıları arttı’
‘Pandemi döneminde ileri evre meme kanseri sayıları arttı’ Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında ‘Fark Et, Dokun, Çöz’ başlıklı seminer düzenledi. Meme ve Endokrin Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ali Uğur Emre, pandemi sürecinde hastaların takiplerini ve görüntülemelerini aksattıklarını söyleyerek, “Salgın döneminde hastaların muayenelere gelmemesi nedeniyle ileri evre meme kanseri sayıları arttı. Bu durum hastalığın ilerlemesine ve tedavi protokollerimizin değişmesine neden oldu.” dedi.
23.10.2021 Sağlık
'Meme kanserinde erken teşhis hayat kurtarır'
'Meme kanserinde erken teşhis hayat kurtarır' Tıbbi Onkoloji Doktoru Nejla Demir 01-31 Ekim Ayı Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık ayı nedeniyle yaptığı açıklamada her 8 kadından 1 tanesinin meme kanseri riski taşıdığını bu nedenle kadınların her yıl meme kanseri nedeniyle doktora gitmeleri gerektiğini, meme kanserinde erken teşhisin çok önemli olduğunu ve hayat kurtardığını söyledi.
20.10.2021 Sağlık
Menopoz dönemine ilişkin açıklama
Menopoz dönemine ilişkin açıklama Kadın Doğum ve Hastalıkları Bölümü’nden Prof. Dr. Ayşe Parlakgümüş, "Her 100 kadından birinin yaşadığı erken menopozun seyrini yavaşlatmak ve menopozun etkilerini minimize etmek mümkün." diyerek menopoz dönemine ilişkin önemli bilgiler verdi.
18.10.2021 Sağlık
Meme kanseri vakalarında yaşam kaybı oranı arttı
Meme kanseri vakalarında yaşam kaybı oranı arttı İstatistiklere göre, kadınlarda meme kanseri yaklaşık yüzde 85 oranında 40 yaşından sonra ortaya çıkıyor. Ancak 40 yaş altında görülen meme kanserinin daha agresif seyirli olması önemini artırıyor. Geçtiğimiz günlerde Radiology Dergisinde yayınlanan bir analiz çalışmasına göre, 40 yaşın altındaki kadınlarda meme kanserinden yaşam kayıplarının 1987 yılından bu yana ilk kez arttığına dikkat çekildi. Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Özcan Gökçe, sonuçları şaşırtan çalışmayı değerlendirdi.
18.10.2021 Sağlık
Her yıl 18 bin kadına meme kanseri tanısı konuluyor
Her yıl 18 bin kadına meme kanseri tanısı konuluyor Meme kanseri, tüm dünyada ve ülkemizde en sık görülen kadın kanseri olup her yıl yaklaşık 18 bin kadına meme kanseri tanısı konulmaktadır.
16.10.2021 Sağlık
Meme kanserinde doğru bilgi ve erken teşhis hayati önem taşıyor
Meme kanserinde doğru bilgi ve erken teşhis hayati önem taşıyor Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre, tüm kanser türlerine bağlı ölümler arasında ikinci sırada yer alan meme kanserinde sadece 2020 yılında 2,3 milyon kadına teşhis konuldu ve hastaların yüzde 30’u hayata veda etti. Erken teşhis ve tedavi ile tamamen iyileşmenin mümkün olduğu meme kanserinde, farkındalığın ve doğru bilgiler ile korunmanın hayati önem taşıyor.
15.10.2021 Sağlık
Meme kanserine karşı düzenli kontrol!
Meme kanserine karşı düzenli kontrol! Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Fatih Özkan, Türkiye'de her yıl 233 bin yeni kanser vakası olurken, 126 bin hastanın hayatını kaybettiğini belirterek, kanser vakalarında meme kanserinin ilk sırada geldiğini vurguladı.
13.10.2021 Sağlık
'Meme kanseri, hosteslerde daha fazla görülüyor'
'Meme kanseri, hosteslerde daha fazla görülüyor' Cerrahi Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sancar Bayar, meme kanserinin belirli bazı meslek gruplarında daha fazla izlendiğini belirterek, "Özellikle hosteslerde fazla izlenebiliyor. Bunun ana nedeni; özellikle transatlantik yapılan uçuşlarda kozmik radyasyona maruz kalma, meme kanseri riskini artırabiliyor" dedi.
12.10.2021 Sağlık
Yılda 19 bin kadın meme kanserine yakalanıyor
Yılda 19 bin kadın meme kanserine yakalanıyor Sağlık Bakanlığı verilerine göre, Türkiye'de yılda yaklaşık 19 bin kadına meme kanseri tanısı konuluyor.
8.10.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Mamografi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mamografi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.