Son dakika Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan marmara üniversitesi iletişim fakültesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 222 marmara üniversitesi iletişim fakültesi haberi bulunmuştur. Tüm marmara üniversitesi iletişim fakültesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Dijital yasa 'oyun'u bozacak, rekabet artacak! İçerik yok, reklam var: Tek taraflı kazanca darbeİçerik üreticilerinin emeği üzerinden her yıl milyarlarca liralık reklam pastasını toplayan 'dijital devler' toplumsal manipülasyonla büyük bir 'oyun' kuruyor. Türkiye’nin gündemindeki dijital telif yasası ise Fransa ve Kanada örneklerindeki gibi dijital sömürüye bir son verme adına büyük bir adım olacak. Prof. Dr. Ali Murat Kırık, yasanın gerekliliğini ve tek taraflı kazanca nasıl darbe vuracağını anlattı.
Meta, Google, TikTok ve dahası nasıl bir 'milli güvenlik sorunu' yaratıyor? Uzman isim açıkladı: Kişisel verilerimiz toplanıyorMeta, Google ve TikTok gibi sosyal medya platformlarının, kullanıcı verilerini nasıl ve ne ölçüde kullanıldığına dair ciddi soru işaretleri mevcut. Ülkemizde ve diğer bölgelerde reklam işleyişi ve toplumsal yapıyı zedeleyen içerik kullanımıyla da sık sık gündeme gelen bu platformlar, kapsamlı bir veri gizliliği yasasının olmamasının açığından yararlanıyor. Uzmanlar aynı zamanda bu tarz platformların veri politikalarının ciddi bir dijital tehdit oluşturduğunun da altını çiziyor ve mevcut durumun "milli güvenlik sorunu" yarattığını ifade ediyor.
Emeklinin bayram ikramiyesi siber dolandırıcıların radarında! Bütün hesap verilerini kopyalıyorlarRamazan Bayramı öncesinde emeklilere ödenmeye başlanan bayram ikramiyeleri, siber dolandırıcıların hedefi haline geldi. Birçok kişi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan gönderildiği izlenimi verilen ve dijital bağlantılar içeren 'Bayram ikramiyeniz tanımlandı. Linki onaylayarak ödemenizin bankanıza yapılmasını sağlayabilirsiniz' yazılı SMS aldı. Bakanlık, ikramiye ödemesine ilişkin mesajla bilgilendirme uygulamasının bulunmadığını bildirdi.
Çocukların yeni korkulu rüyası Brawl Stars! Oyun uygulaması tehdit ve şantaj saçıyor; Evinizi biliyorum, geleceğimErişim engeli getirilen Roblox’un ardından, milyonlarca çocuk ve genç şimdi de Brawl Stars oyunundaki şantajcıların açık hedefi haline gelmiş durumda. "Anneni ve babanı bulacağım. Evinizi biliyorum, geleceğim" gibi korkutucu mesajlar aldıklarını söyleyen ebeveynler numaralarının nasıl bulunduğu konusunda büyük bir korku ve endişe içinde olduklarını ifade etti. Peki çocukları bu 'oyun dünyasında' nasıl tehlikeler bekliyor? Anne ve babaların yavrularını korumak için neler yapmalı? Hukuki olarak bir çözüm yolu var mı? Tüm bu soruların cevaplarını uzmanlar verdi.
Google Haritalar’a olmayan bir yeri ekledi kaosa neden oldu! Farkında olmadan dolandırılabilirsinizGaller kırsalında, şakacıların oluşturduğu hayalet bir mağaza, Google Haritalar kullanıcılarını boş bir alana yönlendirdi. Kaybolan insanlar ve mahsur kalan araçlar, bu durumu bir şaka olmaktan çıkarırken, uzmanlar sahte bilgiler yüzünden daha ciddi tehlikelerin kapıda olduğunu belirtiyor. Peki, bu yanıltıcı konumlar, dolandırıcılığa ve beklenmedik felaketlere nasıl yol açabilir?
Marmara Üniversitesi’nden bir ilk: Engelleri Aşanlar Ödül TöreniMarmara Üniversitesi Engelli Öğrenci Birim Koordinatörlüğü, Yeni Medya Kulübü ve Engelsiz Marmara Kulübü iş birliğiyle “Dünya Engelliler Günü” kapsamında düzenlenen "Anlatılarla Güçlenmek: Medyada Kapsayıcı Temsil" etkinliği, 2 Aralık 2024 Pazartesi günü Marmara Üniversitesi Göztepe Yerleşkesi Dr. İbrahim Üzümcü Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Arama motorlarında yaptığınız sorgulamalarda bu kelimelere dikkat! Tüm bilgilerinizi ele geçiriyorlarGoogle ve diğer arama motorları üzerinden yapılan sorgular, çevrimiçi ortamda en güvenli eylemlerden biri gibi görünse de, siber güvenlik uzmanları bazı aramaların ciddi tehditlerle sonuçlanabileceği konusunda uyarıyor. Peki, asla aranmaması gereken kelimeler ve ifadeler neler? Siber korsanlar bu konuda nasıl bir strateji izliyor? Kullanıcıları bekleyen tehlikeler neler?
'Kelebeklerin Uyuduğu Yerdeyim' izleyicilerle buluşacak!İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi ve yönetmen Prof. Dr. Ceyhan Kandemir'in son filmi "Kelebeklerin Uyuduğu Yerdeyim" izleyiciyi derin bir duygusal yolculuğa çıkaran, modern insanın yalnızlık ve mutluluk arayışını ustalıkla işleyen bir film olarak kısa bir zaman içerisinde izleyicilerle buluşacak… Görsel şöleni, etkileyici müzikleri ve güçlü oyuncu kadrosuyla bu film, Kandemir'in sinema sanatındaki yetkinliğini bir kez daha gözler önüne seriyor.
Müge Anlı ne zaman sezon finali yapıyor? Müge Anlı 2024 sezon finali ne zaman? Müge Anlı ne zaman sezon finali yapacak, sorusu programı izleyenler tarafından merak ediliyor. Uzun yıllardır ekranlara gelen Müge Anlı ile Tatlı Sert sezon finali ile ekranlara kısa süreli veda edecek. Peki, Müge Anlı sezon finali ne zaman, Müge Anlı ile Tatlı Sert ne zaman bitiyor?
Fulya Öztürk Marmara İletişim’de deneyimlerini paylaştı!CNN Türk Özel Haberler Servisi Şefi Fulya Öztürk, Marmara Üniversitesi Yeni Medya Kulübü tarafından düzenlenen ve Marmara Üniversitesi Radyo TV ve Sinema Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ali Murat Kırık’ın moderatörlüğünü üstlendiği etkinliğe katıldı.
Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu yakalandı!Yaklaşık 150 milyonluk vurgun yapıp yurt dışına kaçtıkları iddia edilmişti... 'Var Böyle Tipler' kanalıyla bilinen sosyal medya fenomeni Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu yakalandı.
Dolandırıcıların yeni yöntemi 'kardeşime eş arıyorum' tuzağıDolandırıcılar her gün farklı yöntem geliştirerek tuzak kuruyor. Son günlerde dolandırıcılar attıkları mesajlarla abla, abi veya kız kardeşlerine eş aradıklarını söylüyorlar. Verilen numara mesaj atanlar ya da linki tıklayanlar tuzağa düşüyor. Sosyal medyada çok kişi bu tuzağa düştüğünü belirtiyor. Uyarıda bulunan Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ali Murat Kırık, "İstenen amaç; tehdit, şantaj ve korkuyla para sızdırmaktır. Böyle bir durumla karşı karşıya kaldığınızda bu hesabı engellemek ve hiçbir şekilde yazışma yapmamak son derece önemlidir. Zira para verseniz de bundan kurtuluşunuz yoktur" dedi.
Dolandırıcılardan yeni yöntem! ATM’lere saldırılar arttı: QR kodla işlem yapmak güvenli mi?Dolandırıcıların hedefinde banka ATM'leri var. Bankacılık işlemlerinin birçoğunu yapabildiğimiz ATM'ler gündelik hayatı kolaylaştırsa da bazı riskleri de beraberinde getirdi. Özellikle pandemi sonrası dolandırıcıların ATM’lere yönelik saldırıları daha da arttı. Hem sosyal medyada hem de çözüm platformlarında ATM dolandırıcılıklarıyla ilgili onlarca şikâyet bulunuyor. Peki dolandırıcılar hangi yöntemleri kullanıyor? Kullanıcılar nelere dikkat etmeli? QR kod ile işlem yapılması güvenilir mi? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı.
Google'dan gelir elde edilirse nereye gidecek? Dijital Telif Yasası uzmanından dikkat çeken değerlendirmeGoogle’ın Kanada’ya her yıl 74 milyon dolar ödeyecek olmasının ardından dijital içerik üreticilerinin gözleri Türkiye’de de ‘Dijital Telif Yasası’ için çalışmalara çevrildi. Peki, yasanın geçmesi durumunda ülke ekonomisi, kişi ve kurumlar ödenecek teliften yararlanabilecek mi? Doç. Dr. Ali Murat Kırık tüm detaylarıyla anlattı.
Uzman isimden dijital telif açıklaması: Yasa hayata geçirilirse Türk medyasının pozitif bir dönüşüme sahne olacağı açıktırGoogle'ın Kanada merkezli dijital yayıncılara yılda 74 milyon dolara varan miktarda telif ödemeyi kabul etmesinin ardından benzer bir sistemin Türkiye'de de uygulanması gerekliliği yeniden gündeme geldi. Peki Kanada’da varılan anlaşmanın bir benzerinin Türkiye'de de hayata geçmesinin etkileri ne olur? Dijital iletişim araştırmacısı Doç. Dr. Ali Murat Kırık, olası senaryoları hurriyet.com.tr için değerlendirdi.
Google ve META'ya karşı Dijital Telif Yasası çıkışı: Kusura bakmasınlar, ödeyeceklerGoogle, bir ülkede daha Dijital Telif Yasası hükümlerine boyun eğdi. Buna göre; Google, Kanada'da her yıl dijital yayıncılar için yaklaşık 74 milyon dolar ödeme yapacak. Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Ali Murat Kırık sabah.com.tr'ye yaptığı açıklamada, "Türkiye'deki yasa acilen çıkmalı. Bu yasa ile, Google'ın hangi kuruma, hit başına nekadar ödeme yapacağı teminat altına alınmalı." dedi. Dijital Mecralar Komisyon Üyesi Şebnem Bursalı, "Türkiye'deki dijital yayıncıların haklarını koruyacak yasayı çıkaracağız, üzerimize düşeni yapmaya hazırız." diye konuştu. Geçtiğimiz hafta sabah.com.tr'ye konuşan TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, Dijital Telif Yasası'nın hayata geçirileceğini, çalışmaların sürdüğünü ifade etmişti.
Kredi kartı kullananların hesabından para çekiyorlar! Akılalmaz yöntemTemassız kart kullananlara uzman uyarısı! Kalabalık ortamda ‘NFC’ teknolojisiyle siz farkında olmadan her an kartınızdan para çekebilirler. Tedbir olarak kartlarınızı korumalı cüzdanlarda saklayın, kalabalık ortamlara girdiğinizde de uyanık olun.
Sanal anne babalar internette çocuk avında! "Ben senin sanal annenim yavrum!"Çocuklar ve ergenler arasında sanal anne-baba akımı başladı. Kendilerini ‘yasak koymayan, eğlenceli, anlayışlı’ olarak tanımlayan sanal anne-babalar, ağlarına düşürdükleri çocukları gerçek ailelerine karşı soğutuyor. Onların cinsel yönelimlerini, inançlarını, yaşantı şekillerini değiştirmeye çalışıyor.
Kemal Sunal kimdir? Kemal Sunal’ın vefatının 22. Yılında anılıyor! İşte Kemal Sunal’ın hayatı ve filmleri!Türk sinemasının unutulmaz ismi Kemal Sunal vefatının 22. yılında yad ediliyor! 26 yıllık oyunculuk kariyerinde 82 filmde rol alarak sinemanın unutulmaz isimleri arasında yer alan Kemal Sunal ölüm yıldönümünde anılıyor. Peki, Kemal Sunal kimdir? Kemal Sunal kaç yaşında vefat etti? Kemal Sunal neden öldü? Kemal Sunal’ın kaç filmi var? İşte Kemal Sunal’ın hayatı ve filmleri!
Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haberbaşlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki marmara üniversitesi iletişim fakültesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.