Gazete Vatan Logo

Kübra Güran kimdir, nereli, kaç yaşında? Kübra Güran Yiğitbaşı hayatı ve kariyeri...

Kübra Güran Yiğitbaşı kimdir, kaç yaşında, aslen nereli? Sorularının yanıtı sorgulanıyor. Vatandaşlar Kübra Güran Yiğitbaşı'nın hayatına ve mesleğine dair ayrıntıları araştırıyor.

Kübra Güran kimdir, nereli, kaç yaşında? Kübra Güran Yiğitbaşı hayatı ve kariyeri...

Kübra Güran Yiğitbaşı hakkında yapılan aramalar arttı. Sosyal medyada en çok konuşulan kişiler arasında yer alan Yiğitbaşı’nın hayatına ve kariyeri merak ediliyor. 1979 Ankara doğumlu olan Yiğitbaşı, evli ve 3 çocuk annesidir. Peki, Kübra Güran Yiğitbaşı kimdir, kaç yaşında, aslen nereli?

KÜBRA GÜRAN YİĞİTBAŞI KİMDİR?

1979 Ankara doğumludur. Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü'nde bitirdikten sonra, İstanbul Ticaret Üniversitesi Uygulamalı Psikoloji Bölümü'nde "Baba Yoksunluğunun Çocuk Üzerindeki Etkisi" üzerine çalışma yapmıştır. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nde, "İkna Edici İletişim Sürecinde Siyasal Mesaj Tasarımı" adlı teziyle doktorasını tamamlamıştır.

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nde Araştırma Görevlisi, Dr. Öğretim Üyesi ve Doçent olarak görev yapmıştır. Lisans ve yüksek lisans düzeyinde; Araştırmacı Gazetecilik, Medya ve Sivil Toplum, Çocuk Yayıncılığı, Yaratıcı Yazarlık Atölyesi, İletişim Etiği, Medya ve Çocuk gibi dersler vermiştir. Üniversite bünyesinde Dekan Yardımcılığı, Fakülte Yönetim Kurulu ve Fakülte Kurulu üyeliği, Anabilim Dalı Başkanlığı, Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü gibi idari görevlerde bulunmuştur.

Haberin Devamı

2019 yılında Basın İlan Kurumu Genel Kurul temsilcisi olarak atanmıştır. 5 Ağustos 2021 tarihinde, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nda bakan yardımcısı görevine getirildi. Yiğitbaşı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı iken, 12 Mayıs 2022'de Afyonkarahisar valisi olarak atanmıştır.

Evli ve 3 çocuk annesidir.