Uzmanından uyarı: “Hayvanların tükettiği mantarlar zehirli değildir gibi bir yaklaşıma girmek yanlıştır”
Uzmanından uyarı: “Hayvanların tükettiği mantarlar zehirli değildir gibi bir yaklaşıma girmek yanlıştır” TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Kayseri Temsilcisi Ergül Türkarslan, “Hayvanların tükettiği mantarlar zehirli değildir gibi bir yaklaşıma girmek yanlıştır. Hayvanlar zehirlenmiyor diye biz de zehirlenmeyiz diyemeyiz” dedi.
12.06.2023 Vatan TV
Gümüş kaşıkla ezmek, pişirilmesi ya da yoğurtla birlikte yemek mantar zehrini öldürür mü? Uzman isimden uyarı ve açıklama geldi
Gümüş kaşıkla ezmek, pişirilmesi ya da yoğurtla birlikte yemek mantar zehrini öldürür mü? Uzman isimden uyarı ve açıklama geldi Adana'da, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Sebe, özellikle göze güzel görünen, renkli ve albenisi olan mantarların daha zehirli olduğuna dikkati çekti. Mantarın pişirilmesi, gümüş kaşıkla ezilmesi ya da yoğurtla birlikte yenmesi durumunda zehirlemeyeceği inanışının yanlış olduğunu belirten Sebe, "Kimi zaman ölüme kadar götürüyor. Karaciğer ve böbrek nakline, diyalize kadar giden hastalarımız var. Maalesef bu tedavilere rağmen ve panzehir kullanmamıza rağmen kaybedilen hastalarımız da oluyor" dedi.
8.06.2023 Yaşam