Gazete Vatan Logo

Pizza Kaç Kalori? Pizza Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Kökeni İtalya'ya dayanan ve peynir ile domates başlı olmak üzere pek çok malzemenin karıştığı hamur işi yiyecek pizza olarak ifade edilmektedir. Özellikle aperatif olarak pek çok kişinin dünya çapında tercih ettiği en önemli fast food ürünleri arasında gelir. Değişik malzemelerin katılarak günümüzde çeşitleri üzerinden sunulduğunu söylemek mümkündür.

Pizza Kaç Kalori? Pizza Besin Değerleri Ve Kalorisi...

Tabii bununla beraber standart hamur üzerinden ele alınan orta boy 100 gram pizzanın 266 kalori olduğunu eklemek gerekir. Taş fırında hamur tabanına ekilen malzemeler ile yuvarlak şekilde alınan pizza, aynı zamanda buna göre uygun değişik besin değerlerine sahiptir.

Pizza Kaç Kalori?

Yuvarlak şekliyle beraber uluslararası düzeyde herkesin beğendiği ortak hamur işi lezzet pizza olarak öne çıkar. Değişik malzemeleri doğrultusunda hazırlanan pizza, aynı zamanda belli bir kaloriye sahiptir. Tabii pizza küçük ve orta ile beraber büyük boy olmak üzere değişik biçimlerde ele alınır. Bu kapsamda orta boy pizza standart olarak öne çıktığı zaman 100 gram üzerinden bu 266 kalori üzerinden ifade edilmektedir. O yüzden bu kaloriye dikkat etmek suretiyle pizzayı tüketmek gerekir.

Pizza Besin Değerleri ve Kalorisi

Pizza besin değerleri ve kalorisi ile birlikte yüksek bir karbonhidrat ürünü içerisinde yer alır. Özellikle orta boy üzerinden 100 gram bazında ele alındığı zaman besin değerleri ile kalorisi ifade edilebilir.

Haberin Devamı

- 266 kcal

- Toplam yağ 10 gram

- Doymuş yağ 4,5 gram

- Trans yağ 0,2 gram

- Kolesterol 17 mg

- Sodyum 598 mg

- Potasyum 172 mg

- Karbonhidrat 32 gram

- Diyet liste 2,3 gram

- Şeker 3,6 gram

- Protein 11 gram

Öne çıkan bu değerleri ile birlikte aynı zamanda farklı vitamin ve mineral yapısına da sahip olduğunu söylemek gerekir.

Pizza Malzemeleri Nelerdir?

Bir daha genel olarak hamur üzerine eklenen farklı malzemeler ile birlikte yapılan bir tür fastfood ürünüdür. Başta domates ve peynir olmak üzere aynı zamanda sucuk, mantar ve biber çeşitleri de eklenir. Bunun dışında mısır, kekik, zeytin ve brokoli ile hatta karnabahar da kullanılır. Bakılırsa kişisel İsteğe uygun olarak oldukça geniş yelpazede Herkes istediği malzemeyi koyabilir.