Manevi Tazminat

Manevi Tazminat

Son dakika manevi tazminat haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan manevi tazminat ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını manevi tazminat haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Manevi Tazminat

haberleri sayfasında son dakika yaşanan manevi tazminat gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.323 manevi tazminat haberi bulunmuştur. Tüm manevi tazminat haberleri aşağıda listelenmiştir.
Aldatan kocaya ibretlik ceza: 1 milyon TL tazminat ödeyecek
Aldatan kocaya ibretlik ceza: 1 milyon TL tazminat ödeyecek  Samsun’da Ayşe A. (42), kendisini hem yakın arkadaşı hem de dayısının eşi A.S. (50) ile aldattığını öne sürerek eşi Ahmet A.’ya (48) boşanma davası açtı. Çifti boşayan mahkeme, A.S. ile 326 günde 828 kez telefon görüşmesi yaptığı tespit edilen Ahmet A.’nın 500 bin lira maddi, 500 bin lira da manevi tazminat ödemesine hükmetti.
2.05.2024 Gündem
Yargıtay'dan 'tükürük' kararı! Karı koca soluğu mahkemede aldı
Yargıtay'dan 'tükürük' kararı! Karı koca soluğu mahkemede aldı Yargıtay’dan boşanma davalarında emsal olacak bir karar çıktı. Buna göre eşinin annesine tüküren koca ağır kusurlu sayıldı.
30.04.2024 Gündem
Ameliyat oldu, estetiği bozuldu! Tazminat davası açtı
Ameliyat oldu, estetiği bozuldu! Tazminat davası açtı Ankara'da yaşayan turizmci Gülizar Aras, 2021 yılında düğün öncesi İstanbul'da özel bir hastanede burun estetiği ameliyatı yaptırdı.Ancak 6 ay sonra burnunun uç kısmında çökme meydana geldi. Burnunun düzelmesi için aynı doktor tarafından 2 kez daha ameliyat edilen Aras, şekil bozukluğunun daha da arttığını ileri sürerek, savcılığı suç duyurusunda bulunup, 1 milyon liralık tazminat davası açtığını belirtti.
4.04.2024 Gündem
YSK Başkanı Ahmet Yener kimdir, kaç yaşında? Ahmet Yener nereli?
YSK Başkanı Ahmet Yener kimdir, kaç yaşında? Ahmet Yener nereli? Ahmet Yener, 31 Mart 2024 Yerel seçimlerinde de ekranda yaptığı açıklamalarla merak edilen isimler arasında yer almaya başladı. YSK Başkanı Ahmet Yener'in hayatı ve kariyeri hakkında bilgiler de merak ediliyor. Peki Ahmet Yener kimdir? YSK Başkanı Ahmet Yener kaç yaşında, nereli?
30.03.2024 Gündem
Halis Serbest, tazminat davasını kaybetti! Ölüm tehditleri aldığını söylemişti
Halis Serbest, tazminat davasını kaybetti! Ölüm tehditleri aldığını söylemişti Şarkıcı Bergen’i öldüren eski eşi Halis Serbest, kişilik haklarına saldırıda bulunduğu iddiasıyla ‘Bergen’ filminin yapımcısı Orchestra Content’e yaklaşık 2 yıl önce 300 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Serbest, ölüm tehditleri aldığını, rızası olmadan filmin çekildiğini ve kişilik haklarına saldırıda bulunulduğunu öne sürdü.
23.03.2024 Magazin
Yoğun bakımda tedavi gören hastaya cinsel saldırı! Mahkemenin kararına aileden itiraz
Yoğun bakımda tedavi gören hastaya cinsel saldırı! Mahkemenin kararına aileden itiraz İzmir'de, Ege Üniversitesi (EÜ) Hastanesi'nde yoğun bakımda tedavi gören ve erkek hemşirenin cinsel saldırısına uğrayan 4'üncü evre akciğer kanseri hastası N.C.'nin (63) yakınları, hastaneye 2 milyon TL'lik manevi tazminat davası açtı. Mahkeme, 600 bin TL tazminat ödenmesini hükmederken, aile istinafa başvurdu. İstinaf başvuruyu reddetti ancak hakimlerden 1'i karara şerh koyup, 1 milyon TL ödenmesini istedi. Aile, kararı Danıştay'a taşıdı.
18.03.2024 Gündem
Milyonları İlgilendiriyor: Emekliye 3 bin lira ikramiye Meclis'te kabul edildi
Milyonları İlgilendiriyor: Emekliye 3 bin lira ikramiye Meclis'te kabul edildi TBMM Genel Kurulu'nda, emekli bayram ikramiyesinin 3 bin liraya çıkarılmasına yönelik düzenlemenin de yer aldığı '8'inci Yargı Paketi' kabul edilerek yasalaştı.
2.03.2024 Çalışma Hayatı
Akademisyenler, asistanlarının yayınlarına böyle çöküyor!
Akademisyenler, asistanlarının yayınlarına böyle çöküyor! Kısa yoldan yükselmek isteyen bazı akademisyenler, hiçbir katkı sunmamalarına rağmen asistanlarının yayınlarına ismini yazar olarak ekletiyor. Kimi ise ‘sen benim ismimi yaz ben de senin ismini yazarım’ diyerek ‘makale kardeşliği’ yapıyor...
18.02.2024 Gündem
Emekli bayram ikramiyesine ilişkin düzenleme TBMM'ye sunuldu
Emekli bayram ikramiyesine ilişkin düzenleme TBMM'ye sunuldu Yargı hizmetlerinin etkinliğinin artırılmasına yönelik düzenlemeler içeren 8. Yargı Paketi, TBMM Başkanlığı'na sunuldu. TBMM Başkanlığına sunulan 8. Yargı Paketi'nde, emekli bayram ikramiyesinin 2 bin liradan 3 bin liraya yükseltilmesine ilişkin düzenleme de yer aldı.
16.02.2024 Gündem
Tazminat kararı! Duş almayan koca 500 bin TL ödeyecek
Tazminat kararı! Duş almayan koca 500 bin TL ödeyecek  Ankara'da A.Y., eşi C.Y.'nin duş almayıp, haftada sadece bir iki kez dişlerini fırçalaması ve kişisel temizliğine dikkat etmemesi gerekçesiyle boşanma davası açtı. Mahkeme, davalı koca C.Y.'yi tam kusurlu bularak boşanmalarına karar verdi ve 500 bin lira tazminata hükmetti.
28.01.2024 Gündem
Tüm çalışanları ilgilendiriyor! Patronun hareketi mobing sayıldı
Tüm çalışanları ilgilendiriyor! Patronun hareketi mobing sayıldı Çalıştığı işyerinde, patronu tarafından sürekli aşağılandığını, görev tanımı dışında işlerin zorla yaptırıldığını öne süren işçiye yargıdan müjde geldi. Bölge Adliye Mahkemesi; işten atılmakla tehdit edilen işçinin mobinge maruz kaldığına hükmetti.
27.01.2024 Çalışma Hayatı
CHP’li Karabat'ın Kolombiya iftirasına dava
CHP’li Karabat'ın Kolombiya iftirasına dava CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, 400 milyon TL’lik Milli Piyango’nun yılbaşı ikramiyesinin Kolombiya’ya çıktığına dair yaptığı açıklamayla büyük bir skandala imza atmıştı. Gerçek dışı bu açıklama Sisal Şans tarafından yalanlandı. İkramiyenin İstanbul’a çıktığı açıklandı.  Ancak gerçek ortaya çıkmasına rağmen Karabat açıklamasına dair düzeltme yapmadığı gibi özür de dilemedi. Bunun üzerine konu yargıya taşındı.
4.01.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel'den kazandığı tazminatı Mehmetçik Vakfına bağışladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel'den kazandığı tazminatı Mehmetçik Vakfına bağışladı Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den kazandığı 65 bin TL'lik tazminatı Mehmetçik Vakfına bağışladı.
4.01.2024 Gündem
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tazminat ödeyecek
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tazminat ödeyecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in 50 bin TL tazminat ödeyeceğini açıkladı.
22.12.2023 Gündem
AK Parti'nin 'İstanbul' planı belli oldu! Sloganlar ortaya çıktı
AK Parti'nin 'İstanbul' planı belli oldu! Sloganlar ortaya çıktı AK Parti’de aday yoklamaları dün de Gaziantep, Ordu, Malatya ve Trabzon için devam etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aday tanıtımını ve seçim beyannamesini 15 Ocak’ta yapması bekleniyor. Erdoğan ocak sonuna doğru da meydanlara inecek.
22.12.2023 Gündem
Yargıtay’dan dikkat çeken boşanma kararı! Bu kusur evliliği bitiriyor
Yargıtay’dan dikkat çeken boşanma kararı! Bu kusur evliliği bitiriyor Evli çiftler, ilk başlarda işler iyi ilerlese de sonrasında birbirlerine olan tahammüllerini kaybedebiliyor. Çok ufak tartışmalar, zaman geçtikçe fiziksel şiddete kadar uzanabiliyor, evliliklerin sonunu getirebiliyor. Bu boşanmalara, son yıllarda fiziksel ve psikolojik şiddet dışında cimrilik, ter kokma, ağız kokusu da eklendi.
24.11.2023 Gündem
Milyonlarca evli çifti ilgilendiriyor! Boşanma davaları ile ilgili emsal karar: Erkek kusurlu değil
Milyonlarca evli çifti ilgilendiriyor! Boşanma davaları ile ilgili emsal karar: Erkek kusurlu değil Yargıtay, boşanma davaları ile ilgili emsal bir karara imza attı. Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, "Erkek eşin bağımsız konut sağlamaması ve kadın eşi ailesinin yanına bırakması eylemleri kadının kişilik haklarına saldırı teşkil etmez" dedi.
15.10.2023 Gündem
Evli milyonlarca çifti ilgilendiriyor! Boşanma sebebi sayılıyor
Evli milyonlarca çifti ilgilendiriyor! Boşanma sebebi sayılıyor Evli milyonlarca çifti ilgilendiren detay ortaya çıktı. Evlilikte ev işi yapmamak boşanma sebebi sayılıyor. Avukat Cansen Erdoğan, konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak merak edilen detayları aktardı.
7.10.2023 Gündem
Şarkıcı Göksel'in konserine gitti hayatı karardı! Duyma yetisini yüzde 65 kaybetti: 'Göksel Hanım'ın menajeri tarafından tehdit edildim'
Şarkıcı Göksel'in konserine gitti hayatı karardı! Duyma yetisini yüzde 65 kaybetti: 'Göksel Hanım'ın menajeri tarafından tehdit edildim' 7 Temmuz 2023 tarihinde Şarkıcı Göksel'in konserine giden 33 yaşındaki spor eğitmeni Selin Gül'ün kafasına, konser sırasında ateşlenen havai fişekler sebebiyle demir parçası düştü. Kaza sonrası sol kulağında yüzde 65 engel oluştuğunu ifade eden Selin Gül, 400 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Gül, "Bu süreçte hiçbir şekilde, İBB Kültür A.Ş.'den, organizasyonu yapan şirketin sahibinden, Göksel Hanım'ın ekibinden hiç kimseden hiçbir şekilde yardım görmedim. Üstüne ilk olarak götürüldüğümüz hastanede yapılan işlemlerden dolayı evime icra kağıdı geldi" diye konuştu. Organizasyon şirketi iddialarla ilgili açıklama yapmazken, İBB Kültüe A.Ş. konser alanındaki sorumluluğun, alanın kiralandığı organizasyon şirketlerinde bulunduğunu belirtti.
5.10.2023 Gündem
Göksel konserinde feci kaza! Duyma yetisini yüzde 65 kaybetti
Göksel konserinde feci kaza! Duyma yetisini yüzde 65 kaybetti Göksel'in 7 Temmuz 2023'te düzenlenen konserine giden 33 yaşındaki spor eğitmeni Selin Gül'ün kafasına, konser sırasında ateşlenen havai fişekler sebebiyle demir parçası düştü. Kaza sonrası sol kulağında yüzde 65 engel oluştuğunu ifade eden Selin Gül, 400 bin liralık manevi tazminat davası açtı. Gül, "Bu süreçte hiçbir şekilde, İBB Kültür A.Ş.'den, organizasyonu yapan şirketin sahibinden, Göksel Hanım'ın ekibinden hiç kimseden hiçbir şekilde yardım görmedim. Üstüne ilk olarak götürüldüğümüz hastanede yapılan işlemlerden dolayı evime icra kağıdı geldi" diye konuştu. Organizasyon şirketi iddialarla ilgili açıklama yapmazken, İBB Kültüe A.Ş. konser alanındaki sorumluluğun, alanın kiralandığı organizasyon şirketlerinde bulunduğunu belirtti.
5.10.2023 Haber
Maddi ve manevi tazminat alabilirsiniz! Mahkeme haklı sebeple hemen boşuyor
Maddi ve manevi tazminat alabilirsiniz! Mahkeme haklı sebeple hemen boşuyor Evli tüm çiftleri çok yakından ilgilendiriyor. Çalışmayan tarafa eşin maddi anlamda çok az destek sağlaması, eşini mağdur edecek kadar az harçlık vermesi, aşırı derecede borçlanması ekonomik şiddet sayılıyor. Bu sebeplerle açılan boşanma davalarının sayısı ise hiç az değil. Mağdur eşin ekonomik şiddete uğraması, haklı nedenle boşanma sebebi sayılıyor. Uzman isim konuyla ilgili önemli bilgiler vererek tazminat konusuna da dikkat çekti.
10.09.2023 Gündem
Koronavirüs aşısı sonrası sağır olmuştu: Davada karar çıktı
Koronavirüs aşısı sonrası sağır olmuştu: Davada karar çıktı Koronavirüs için geliştirilen aşıların yan etkileri olduğu gerekçesiyle binlerce kişi geçtiğimiz aylarda şikayetçi olmuştu. Mainz Eyalet Mahkemesi, önceki gün AstraZeneca aşısı olduktan sonra sağ kulağı sağır olan diş doktorunun tazminat talebi için kararını verdi.
22.08.2023 Magazin
Tck 89 Taksirle Yaralama Suçu Nedir? Taksirle Yaralama Suçu Cezası Nedir?
Tck 89 Taksirle Yaralama Suçu Nedir? Taksirle Yaralama Suçu Cezası Nedir? Taksirle yaralama suçu kasten yaralama suçundan bağımsız olarak bir suç kabul edilir. Fail yaralamayı istememekte fakat gerekli özeni göstermediği için olay meydana gelmektedir. 
19.08.2023 Gündem
25 yaşındaki Ayşe doktor sevgilisinin evinde ölü bulundu! 1 milyon TL'lik rapor
25 yaşındaki Ayşe doktor sevgilisinin evinde ölü bulundu! 1 milyon TL'lik rapor Anestezi teknikeri Ayşe Karaman’ın ailesi, kızlarının ölümünden sorumlu tuttukları ve mahkemece 3 yıl 4 ay ceza verilen anestezi doktoru Özgür Tarhan hakkında maddi ve manevi tazminat talebiyle dava açtı. Bilirkişi, tazminat olarak yaklaşık 1 milyon TL ödenmesi yönünde rapor hazırladı.
11.08.2023 Yaşam
Münevver Karabulut cinayetinde otopsi skandalı! Olayın ardından prosedür değiştirildi...
Münevver Karabulut cinayetinde otopsi skandalı! Olayın ardından prosedür değiştirildi... Münevver Karabulut cinayeti Türkiye'yi şok etmiş günlerce konuşulmuştu. Sosyal medyadan paylaşılan bir fotoğrafla 14 yıl sonra yeniden gündeme oturan Münevver Karabulut cinayeti, olayın vahşetinin yanı sıra skandal otopsi raporuyla da çok konuşulmuştu. Münevver’in iç çamaşırı ve şortuna başka bir cesetten kan ve sperm bulaşmış, bu da otopsi raporunda yer almıştı. Skandalın ardından Adli Tıp Kurumu’nda otopsi prosedürü değiştirildi.
7.08.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Manevi Tazminat ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki manevi tazminat haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.