Makbuz

Makbuz

Son dakika makbuz haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan makbuz ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını makbuz haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Makbuz

haberleri sayfasında son dakika yaşanan makbuz gelişmeleri de dahil olmak üzere 416 makbuz haberi bulunmuştur. Tüm makbuz haberleri aşağıda listelenmiştir.
CHP'de para sayma görüntülerinde yeni gelişme! Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin: 400 bin liranın makbuzu yok
CHP'de para sayma görüntülerinde yeni gelişme! Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin: 400 bin liranın makbuzu yok CHP'deki para sayma soruşturmasında Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin ve CHP Parti Meclis Üyesi Turgay Özcan ifade verdi. Bağışı topladıktan sonra pandemi sürecinin başladığını belirten Keskin, "Arkadaşlarımdan aldığım ve il binasının satın alınması için topladığım paralara karşılık makbuz vermeyi düşünemedim” dedi. Özcan ise, "Biz siyasetçiyiz. Toplumumuza hizmet etmek için partimize bir bina kazandırdık. Onu da herhangi bir yerden haram paralarla değil, her partilinin alın teriyle kazandığı helal paralarla elde ettik. Bundan onur duyuyoruz, gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı.
28.03.2024 Gündem
Siyasi partilerde bağış tartışması! Miktar 351 bin TL’ye kadar çıkabiliyor
Siyasi partilerde bağış tartışması! Miktar 351 bin TL’ye kadar çıkabiliyor CHP’nin il binasının alımı sırasında bir avukatlık bürosunda çekilen ve sosyal medyada paylaşılan para sayma görüntüleri siyasi partilere yapılan bağışları gündeme getirdi. Partilere yapılacak bağışın üst limitinin mevzuata göre 2024 yılı için 351 bin 134 TL olarak belirlendiği görülürken, genel merkezlerin ise bu konu ile ilgili özel web sayfaları oluşturarak, kredi kartı veya havale üzerinden 25 TL’den başlayan rakamlarda bağış kabul ettikleri ortaya çıktı. Siyasi Partiler Kanununa göre bağışın şeklinin belli olduğunu vurgulayan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Miktarı da bellidir. Yapılan kampanyada verilen hesap numaraları var. Bu hesap numara yatan paralar mıdır? Acaba bir başka kaynaktan mı geliyor?” derken, Hukukçu Prof. Dr. Erol Ulusoy da siyasi partilerin 5 milyon liraya kadar harcamalarını makbuz ve faturalandırmak zorunda olmadığını belirtti.
18.03.2024 Gündem
Silah taşıma ruhsatı ciro 2024 | Silah taşıma ruhsatı ciro ne kadar, 2024 silah ruhsat ciro belli oldu mu? Silah ruhsatı ciro 2024 ne kadar olacak?
Silah taşıma ruhsatı ciro 2024 | Silah taşıma ruhsatı ciro ne kadar, 2024 silah ruhsat ciro belli oldu mu? Silah ruhsatı ciro 2024 ne kadar olacak? Ciro ile silah taşıma ruhsatı ile ilgili aramalar 2024 yılına girişmesiyle sorgulanmaya başlandı. 45.000.000  lira olan silah taşıma ciro miktarının 2024 yılında ne kadar olduğu sorgulanıyor. Yeniden değerlendirme oranına göre bedeller yüzde 58.46 olmuştu. Peki, 2024 silah ruhsat ciro ne kadar, 2024 silah ruhsat ciro belli oldu mu?
4.01.2024 Ekonomi
Fatih Terim'in yardımcısının eşi nasıl dolandırıldığını anlattı
Fatih Terim'in yardımcısının eşi nasıl dolandırıldığını anlattı Fon dolandırıcılığında Seçil Erzan'a 450 bin dolar veren Fatih Terim'in yardımcısı Müfit Erkasap'ın eşi Nur Erkasap açıklamalarda bulundu. Erkasap, dolandırıldığını Erzan’ın telefonunun kapalı olduğu gün anladığını belirtti. Erkasap, dolandırıldığını anladıktan sonra yaşadığı hayal kırıklığından da bahsederken, muhatap aldığı kişinin banka müdürü olması sebebiyle güven duyduğunu ve bütün birikimlerini bankada tek seferde elden teslim ettiğini söyledi.
5.12.2023 Gündem
Kiracılar dikkat! Mülk sahibi iade etmek zorunda, sadece talep edenler geri alabiliyor
Kiracılar dikkat! Mülk sahibi iade etmek zorunda, sadece talep edenler geri alabiliyor Kiralarda görülen fahiş artış ile birlikte ev sahibi - kiracı aradınsa yaşanan anlaşmazlıklar da arttı. Pek çok ev sahibi mevcut kiracısını çıkarmanın yollarını ararken bütçesine uygun ev bulmakta zorlanan kiracılar mülk sahiplerinden gelen talepleri kabul etmek zorunda kalıyor. Kimi ev sahipleri SSK dökümü isterken kimileri de kiracının kredi notunu görmek istiyor. Bu talepleri yerine getirenler ise; bir yıllık peşin kira ya da yasal sınırların üzerinde depozito ödemesi ile karşı karşıya kalıyor. Peki ev sahiplerinin gerçekten bunları talep etme hakkı var mı? Bu gibi taleplerle karşılaşan kiracılar ne yapmalı? İşte kiracıların en çok merak ettiği soruların yanıtları...
13.11.2023 Ekonomi
Kiracılar dikkat: Geçersiz sayılıyor! Ev sahibinden para iadesi talep edebilirsiniz
Kiracılar dikkat: Geçersiz sayılıyor! Ev sahibinden para iadesi talep edebilirsiniz Kiralarda görülen fahiş artış ile birlikte ev sahibi - kiracı aradınsa yaşanan anlaşmazlıklar da arttı. Pek çok ev sahibi mevcut kiracısını çıkarmanın yollarını ararken bütçesine uygun ev bulmakta zorlanan kiracılar mülk sahiplerinden gelen talepleri kabul etmek zorunda kalıyor. Kimi ev sahipleri SSK dökümü isterken kimileri de kiracının kredi notunu görmek istiyor. Bu talepleri yerine getirenler ise; bir yıllık peşin kira ya da yasal sınırların üzerinde depozito ödemesi ile karşı karşıya kalıyor. Peki ev sahiplerinin gerçekten bunları talep etme hakkı var mı? Bu gibi taleplerle karşılaşan kiracılar ne yapmalı? İşte kiracıların en çok merak ettiği soruların yanıtları...
23.08.2023 Ekonomi
Taksi problemi acil çözüm bekliyor: Aylık 22 bin TL ödeme
Taksi problemi acil çözüm bekliyor: Aylık 22 bin TL ödeme Vatandaş taksi bulamıyor, taksici tarifelerden şikâyet ediyor. Şu anda bir şoför kontağı yaklaşık ortalama 1300 lira borçla açıyor. Günü kurtarması için saatte ortalama 300 lira kazanması lazım. Aylık plaka kirası 22 bin lira. Buna yakıt, yıkama, durak parası, yemek, sigorta ve bakım masrafı eklenince şoförler önemli bir yükün altında kalıyor. Şoförler tarifeler düşük kaldıkça yolcu seçmeye, turist aramaya devam edeceklerini, trafiğe girmeyeceklerini söylüyorlar. Sorunun asıl kaynağı olarak ise yine plakaları elinde tutan galericiler gösteriliyor. İşte şikâyet konuları, yolcu hakları ve kazanç denklemiyle taksi ekonomisi.
12.08.2023 Ekonomi
Kira zammında yüzde 25 sınırı için kritik detay!
Kira zammında yüzde 25 sınırı için kritik detay! Son yıllarda hızla artan kira fiyatları ev sahibi ve kiracı arasında büyük sorunlara yol açtı. Ev sahiplerinin yaptığı zamları yüksek bulan kiracılar, mahkemenin yolunu tuttu. Yığılan taleplerle davalar artarken, kiralara yüzde 25 zam sınırlaması getirildi. Ancak birçok ev sahibi bu sınırlamanın üstünde zam yapmaya devam etti.Tüketici Konfederasyonu Başkan Vekili Avukat İbrahim Güllü, bu durumlarda izlenmesi gereken yollara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
3.08.2023 Ekonomi
İstanbul'da taksi ücretlerine zam mı geldi? Yetkili isim açıkladı
İstanbul'da taksi ücretlerine zam mı geldi? Yetkili isim açıkladı İstanbul’da ticari taksilere zam geldiğine yönelik sosyal medyada ortaya atılan iddia asılsız çıktı. Bazı fırsatçı taksiciler, taksimetreye zam gelmiş gibi indi-bindi ücreti belirlemeye başladı. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Yazı İşleri Müdürü Adem Coşkunyürek “Taksimetreye zam gelmedi, asparagas haberler bunlar. İBB’de alt komisyonda toplantı yapıldı” dedi.
21.07.2023 Ekonomi
Deprem yardımları için flaş karar: Vergiden düşülecek
Deprem yardımları için flaş karar: Vergiden düşülecek Gelir İdaresi Başkanlığı, hangi tür bağış ve yardımların vergi matrağından düşürüleceğine dair rehber hazırladı. Deprem yardımları da vergiden düşürülecek yardımlara dahil edildi.
22.05.2023 Ekonomi
Düğün yeri ile ilgili kapora kararı! İki farklı tanımı var, dikkat çeken ayrıntı
Düğün yeri ile ilgili kapora kararı! İki farklı tanımı var, dikkat çeken ayrıntı Düğün mevsiminin gelmesiyle birlikte düğün sahipleri ve işletmeler hazırlıklara başladı. Evlilik hazırlığı yapan ve aylar öncesinden düğün salonu tutan çiftler, anlaşmazlık durumunda ayrılık yaşayabiliyor ve düğün iptal edilebiliyor. Ya da bazı sebeplerden dolayı erteleme de talep edebiliyorlar. Bu durumda kaporanın düğün sahiplerine iadesi söz konusu oluyor. İşletmeler kaporanın iadesinin yapılamayacağını söylüyor ancak Yargıtay aynı görüşte değil. İşte detaylar...
19.05.2023 Gündem
Sahte ayçiçek yağı fabrikasıyla büyük vurgun! İşte filmleri aratmayacak dolandırıcılığın detayları
Sahte ayçiçek yağı fabrikasıyla büyük vurgun! İşte filmleri aratmayacak dolandırıcılığın detayları Adana merkezli 9 ilde, ayçiçek yağı satışı vaadiyle Fransa ve Arap ülkelerindeki iş insanlarını 150 milyon lira dolandırdıkları suçlamasıyla gözaltına alınan Sait Yusufoğlu ve oğlu Mehmet Yusufoğlu’nun da aralarında bulunduğu adliyeye sevk edilen 37 şüpheliden 12'si tutuklandı.
7.05.2023 Yaşam
İcra satış müdürü ve zabıt katibi, önemli ihale dosyalarını örgüte haber vermiş
İcra satış müdürü ve zabıt katibi, önemli ihale dosyalarını örgüte haber vermiş İzmir'in Ödemiş ve Tire ilçeleri ile Manisa'da çeşitli suçlara karıştığı tespit edilen suç örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan, aralarında adliyede görevli icra satış müdürü S.C ve zabıt katibi A.Y.'nin bulunduğu 18 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheli S.C. ve A.Y.'nin, adliyedeki önemli ihale dosyalarını suç örgütüne önceden haber verdikleri, örgütün de ihaleye katılacaklara baskı ve tehdit uygulayarak çekilmelerini sağlayıp ihaleleri aldıkları öğrenildi.
30.03.2023 Gündem
İzmir ve Manisa'da suç örgütüne 'Akbaba' operasyonu: 18 gözaltı
İzmir ve Manisa'da suç örgütüne 'Akbaba' operasyonu: 18 gözaltı İzmir'in Ödemiş ve Tire ilçeleri ile Manisa'da çeşitli suçlara karıştığı tespit edilen suç örgütüne yönelik operasyonda, aralarında adliyede görevli icra satış müdürü ve zabıt katibinin de bulunduğu 18 şüpheli, gözaltına alındı.
28.03.2023 Gündem
Fırsatçı ev sahiplerinden yeni hamle! Haklı sebeple tahliye nedeni
Fırsatçı ev sahiplerinden yeni hamle! Haklı sebeple tahliye nedeni Deprem endişesi kiralık ev arayışında olan kişi sayısını artırırken, kiralık ev bulmanın her geçen gün daha da zor hale gelmesi, fiyatların daha da artmasına yol açıyor. Ev sahipleri mülklerini yüksek bedel karşılığında kiralayabilmek için; mevcut kiracısını evden çıkarmanın yollarını arıyor. Kiracıların yaptığı hata ise haklı nedenle tahliyeye sebebiyet veriyor.
21.03.2023 Ekonomi
Konut sigortası ile ilgili dikkat çeken poliçe uyarısı! İptal ediliyor
Konut sigortası ile ilgili dikkat çeken poliçe uyarısı! İptal ediliyor Depremde zarar gören konutlardan sigortalı olanların hasarları karşılanırken, poliçedeki bazı detaylar süreç hakkında tartışmaya neden oldu. Vatandaşlara fırsatçı tuzağına düşmeyin uyarısında bulunan uzmanlar, önemli bilgiler verdi.
15.03.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı adaylığına yönelik YSK kararı, Resmi Gazete'de
Cumhurbaşkanı adaylığına yönelik YSK kararı, Resmi Gazete'de Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 'Cumhurbaşkanı ve 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne ilişkin kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Siyasi partiler, cumhurbaşkanı adayı için 19-23 Mart'ta başvuruda bulunacak.
15.03.2023 Gündem
Obezite, diyabet ve tansiyon hastaları dikkat! Risk artıyor
Obezite, diyabet ve tansiyon hastaları dikkat! Risk artıyor Son yıllarda yapılan çalışmalara göre obezite, diyabet ve tansiyon hastalarının böbrek kanserine yakalanma riski daha fazla. Erken teşhisin hayati öneme sahip olduğunu söyleyen uzmanlar, cerrahi süreçlerle ilgili önemli uyarılarda bulundu.
12.03.2023 Sağlık
Hukukta 'metaverse' devrimi! Türkiye'de uygulanabilir mi?
Hukukta 'metaverse' devrimi! Türkiye'de uygulanabilir mi? Kolombiya’da metaverse aracılığı ile yapılan bir duruşma ile dünya tarihinde bir ilk imza atıldı. Sosyal medyada geniş yankı uyandıran gelişmeyi yorumlayan Avukat Begüm Gencer Aytaç, benzer bir duruşmanın Türkiye’de uygulanıp uygulanmayacağına ilişkin önemli tespitlerde bulundu.
11.03.2023 Gündem
Kiracılar için tazminat hakkı! 60 gün süresi var
Kiracılar için tazminat hakkı! 60 gün süresi var Ev sahibi ve kiracı pek çok kişi binasının depreme dayanıklı olup olmadığını merak ediyor. Risk tespiti yapılarak binanın durumunu öğrenmek mümkün. Sadece mülk sahipleri değil aynı zamanda kiracılar da risk tespiti başvurusunda bulunabiliyor. Yargıtay riskli bina ile ilgili emsal niteliğinde bir karara imza attı. Kiracılar için tazminat hakkı doğuyor.
10.03.2023 Gündem
Teşvik verilecek! Atıl tarım arazisi kalmayacak
Teşvik verilecek! Atıl tarım arazisi kalmayacak Orman Kanunu, Meclis’te görüşülmeye başlandı. Tarımsal üretimde suya göre planlama yapılması, verimli tarımın teşvikle desteklenmesi, atıl arazilerin üretime kazandırılması gibi başlıkların yer aldığı yasa teklifinde “ilaç amaçlı” kenevir yetiştiriciliğine ilişkin düzenleme de gündemde.
9.03.2023 Ekonomi
Enkazdan çıkan kasalarla ilgili kimlik ve makbuz uyarısı! Uzman isim 'beyan esas' deyip açıkladı
Enkazdan çıkan kasalarla ilgili kimlik ve makbuz uyarısı! Uzman isim 'beyan esas' deyip açıkladı Depremin ardından yıkılan yapıların enkazından çıkan değerli eşyalar ve kasaların durumu ile ilgili merak edilen sorular cevap buldu. Kimlik, makbuz ve beyan uyarısında bulunan uzmanlar, kasalardaki değerli eşyalarla ilgili süreci tek tek anlattı.
9.03.2023 Gündem
Bakan Nebati deprem bölgesi: 3,4 milyar TL'lik destek hesaplarda
Bakan Nebati deprem bölgesi: 3,4 milyar TL'lik destek hesaplarda Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, deprem felaketine ilişkin açıklamada bulundu. Bakan Nebati ekonomiye ilişkin alınan tedbirleri açıkladı ve KGF limitinin 350 milyar liraya çıkarıldığını söyledi.
27.02.2023 Gündem
Bağışlar vergiden düşer mi, deprem bağışları vergiden düşüyor mu? Deprem yardımları vergiden muaf mı?
Bağışlar vergiden düşer mi, deprem bağışları vergiden düşüyor mu? Deprem yardımları vergiden muaf mı? Depremzedeler için Türkiye’nin birçok ilinden bağışlar gelmeye devam ediyor. Bağışlar yapılırken vatandaşlar tarafından Deprem yardımları vergiden düşüyor mu, bağışlar vergiden düşer mi? Sorusunun yanıtı araştırıyor. Gelir İdaresi Başkanlığı, deprem nedeniyle yapılan bağış ve yardımların vergi boyutuna ilişkin ayrıntıları açıkladı. Gelir ve Kurumlar Vergisi kanunu kapsamında Cumhurbaşkanınca başlatılan yardım kampanyalarına makbuz karşılığı yapılan ayni veya nakdi bağışların tamamı ilgili yıl vergi matrahlarının tespitinde indirim olarak dikkate alınacak. İşte detaylar...
16.02.2023 Ekonomi
Hız sınırı ihlali cezası ne kadar? Radar cezası sorgulama nasıl yapılır? 2023 hız cezası ne zaman belli olur?
Hız sınırı ihlali cezası ne kadar? Radar cezası sorgulama nasıl yapılır? 2023 hız cezası ne zaman belli olur? Hız sınırı ihlalleri otoyollara kurulan radar sistemleri ve elektronik sistemlerle denetlenir. Trafikte sürücülerin hız sınırını aşması durumunda karşılaştıkları hız sınırı ihlal cezası sorgulaması da yapılıyor. Peki 2023 hız sınırı cezası ne kadar? Radar cezası sorgulama nasıl yapılır?
30.01.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Makbuz ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki makbuz haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.