Gazete Vatan Logo

Silah taşıma ruhsatı ciro 2024 | Silah taşıma ruhsatı ciro ne kadar, 2024 silah ruhsat ciro belli oldu mu? Silah ruhsatı ciro 2024 ne kadar olacak?

Ciro ile silah taşıma ruhsatı ile ilgili aramalar 2024 yılına girişmesiyle sorgulanmaya başlandı. 45.000.000  lira olan silah taşıma ciro miktarının 2024 yılında ne kadar olduğu sorgulanıyor. Yeniden değerlendirme oranına göre bedeller yüzde 58.46 olmuştu. Peki, 2024 silah ruhsat ciro ne kadar, 2024 silah ruhsat ciro belli oldu mu?

Silah taşıma ruhsatı ciro 2024 | Silah taşıma ruhsatı ciro ne kadar, 2024 silah ruhsat ciro belli oldu mu? Silah ruhsatı ciro 2024 ne kadar olacak?

Silah taşıma ruhsatı ciro 2024 ile ilgili aramalar arttı. Yeni yılın gelmesiyle 2024 silah ruhsat ciroları hakkında araştırmalar hız kazandı. Peki, Silah taşıma ruhsatı ciro ne kadar, 2024 silah ruhsat ciro belli oldu mu? Silah ruhsatı ciro 2024 ne kadar olacak?

CİROSU SİLAH RUHSAT ALMAYA YETERLİ ŞAHIS VE ŞİRKETLER (MD.9/H)

BİTEN YILIN YILLIK NET SATIŞ TUTARI (CİROSU) 45.000.000 TL VEYA YILLIK KURUMLAR VERGİSİ 700.000 TL VEYA YILLIK GELİR VERGİSİ 340.000 TL VE DAHA FAZLA ÖDEYEN GERÇEK VEYA TÜZEL KİŞİLER (MD.9/H)

( CİRO VE VERGİ MİKTARI BAKANLIKÇA HER YIL YENİDEN BELİRLENİR.)

1- Dilekçe, (Silah başka birinden devir alınacak ise; Karşılıklı devir dilekçeleri ve Ruhsat Fotokopisi getirilecek. Dilekçe örnekleri Müdürlüğümüzden temin edilebilir.)

2- Müracaat esnasında nüfus cüzdanının aslı ibraz edilecektir,

3- Sağlık Raporları Usul ve Esasları Hakkında Yönerge’nin Ek-4’ünde yer alan  “Durum Bildirir Sağlık Kurulu Raporu” formatına uygun olarak düzenlen, silah taşımasında veya bulundurmasında sakınca bulunmadığına dair sağlık kurulu raporu, (Tam teşekküllü Devlet Hastanelerinden veya Üniversite hastanelerinden alınacak Psikiyatri, Ortopedi, Nöroloji, Göz, KBB ve Dahiliye dallarını kapsayacak şekilde düzenlenen sağlık kurulu raporu) *Düzenlenen sağlık kurulu raporları üzerinde başkaca tarih belirtilmemiş ise düzenlendiği tarihten itibaren iki yıl geçerlidir.

Haberin Devamı

4- 2 adet Biyometrik Fotoğraf, (Son 1 yıl içerisinde koyu kıyafet ile çekilmiş olacaktır)

5- Süresi dolan taşıma/bulundurma ruhsatlarının yenilenmesi veya bulundurma ruhsatlı silahlarda adres değişikliği gibi işlemlerde, silahlar yol belgesi alınmak suretiyle tespit için ruhsat veren birime getirilecektir. MKE kurumundan yeni silah alınması halinde silah ve fatura aslının 60 gün içerisinde ruhsat düzenleyen birime ibrazı zorunlu olup, bu sürenin aşılması halinde adli işlem başlatılır. MKE Kurumundan alınan silahlar için düzenlenen fatura düzenlendiği tarihten itibaren 7 gün süre ile yol belgesi yerine geçerli olup, 7 günden sonra yapılacak nakillerde ruhsat verecek birimden yol belgesi düzenlenmesi gerekir.

Haberin Devamı

6- 5 yıllık silah taşıma ruhsatı harç bedelinin yatırıldığına dair makbuz ibraz edilecektir,

7- Müracaat esnasında Müdürlüğümüzce parmak izi alınmaktadır.

8- a) Net satış tutarına istinaden müracaat edilecek ise; mükellefiyeti ve yıllık net satış tutarını (ciro) gösterir vergi dairesi tasdikli yazısı.

b) Ödenen vergi tutarına istinaden müracaat edilecek ise; ödenen gelir vergisi veya kurumlar vergisi miktarını gösterir vergi dairesi yazısı.

c) Vergi Dairesinden faal vergi mükellefi olduğunu belirtir yazı. (ıslak imzalı)

9- Müracaata esas olan faaliyet, şirket bünyesinde yürütülüyor ise şirketin yetkili, yönetici ve ortaklarını gösterir Ticaret Sicil Müdürlüğü yazısı,

10- Oda kayıt belgesi. (Bağlı Bulunduğu Ticaret, Sanayi, Esnaf Sanatkarlar, Kuyumcular Odası vb.)

11- Başvuru sahipleri adlarına müracaat tarihi itibariyle son 15 (on beş) gün içerisinde alınmış, 6183 Sayılı Kanun’un 22/A bendi kapsamında 5.000 (beş bin) Lirayı aşan tutarda vadesi geçmiş vergi borcu olmadığını gösterir belge getirilecek.

Haberin Devamı

12- Aslı getirilmeyen bütün evraklar noterden tasdikli olacaktır.

NOT: * Müracaata esas olan faaliyet, şirket bünyesinde yürütülüyor ise; Limited şirketlerde silah ruhsatı alacak olan kişi ortak ve müdür,  A.Ş. lerde ise  ortaklık şartı aranmaksızın yönetim kurulu başkanı, kurul üyesi olan başkan vekili ve yönetim kurulu üyeleri ile genel müdür ve genel müdür yardımcısı olmalıdır.

* Menkul veya gayrimenkuller ile sanatlarından gelir elde eden tacir olmayan kişilerden oda kayıt belgesi istenmez.

13- 500 TL Tutarında Silah Ruhsatı Kart Ücreti Dekontu (Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Genel Müdürlüğü internet sitesinden sanal post ile veya; T.C. Ziraat Bankası Şubelerine yatırılacak)

SİLAH TAŞIMA RUHSATI CİRO NE KADAR?

2024 Yılında Silah Ruhsatları İçin Uygulanacak Tahmini Ücretler

Ciro Miktarı (Tahmini) 120.000.000 ₺

Bulundurma Ruhsat Harcı 17.566,00 ₺

Taşıma Ruhsat Harcı 54.899,75 ₺

Yivsiz Tüfek Harcı 424.80 ₺

Haberin Devamı