Lozan Anlaşması

Lozan Anlaşması

Son dakika lozan anlaşması haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan lozan anlaşması ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını lozan anlaşması haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Lozan Anlaşması

haberleri sayfasında son dakika yaşanan lozan anlaşması gelişmeleri de dahil olmak üzere 171 lozan anlaşması haberi bulunmuştur. Tüm lozan anlaşması haberleri aşağıda listelenmiştir.
Lozan Antlaşması Özeti Ve Önemi... Lozan Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Lozan Antlaşması Özeti Ve Önemi... Lozan Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... 24 Temmuz 1923'te Türkiye ile İtilaf devletleri arasında İsviçre'nin aynı adlı kasabasında Lozan Antlaşması imzalandı. Bu anlaşma Yunan-Türk ihtilafını sona erdirir ve Türkiye için bugün hala sahip olduğu sınırları oluşturur. 
11.09.2023 Eğitim
Disney'in 'Atatürk' dizisiyle ilgili skandal kararına tepki yağdı! Çelik: Karar düzeltilmeli, Atatürk dizisi yayınlanmalıdır
Disney'in 'Atatürk' dizisiyle ilgili skandal kararına tepki yağdı! Çelik: Karar düzeltilmeli, Atatürk dizisi yayınlanmalıdır AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CNN TÜRK canlı yayınında Disney'de yer alan Atatürk dizisinin yayınlanmayacağı iddialarıyla alakalı açıklamalarda bulundu. Kararın düzeltilip, Atatürk dizisinin yayınlanması gerektiğini vurgulayan Çelik, 'Devletin kurumları bu süreci inceliyor. RTÜK muhatapları ile görüşecek, yanlış karardan dönmelerini talep edecek.' ifadelerini kullandı.
2.08.2023 Gündem
Lozan ne zaman bitiyor, 2023 Lozan Antlaşması bitti mi? Lozan Barış Antlaşması maddeleri!
Lozan ne zaman bitiyor, 2023 Lozan Antlaşması bitti mi? Lozan Barış Antlaşması maddeleri! Lozan antlaşması ne zaman bitiyor, Lozan bitti mi? Lozan Barış Antlaması’na dair detaylar sık sık gündeme geliyor. Özellikle yeraltı kaynakları ile ilgili maddeler sık sık tartışma konusu oluyor. 1923'te imzalanan anlaşmanın, bu yıl sona erip ermeyeceği konusu anketle halka soruldu. Ankete katılanların önemli bölümü, Lozan'ın hükümsüz olacağını düşünüyor.
2.01.2023 Gündem
Türkiye çağrıda bulunmuştu! Yunanistan'dan küstah yanıt
Türkiye çağrıda bulunmuştu! Yunanistan'dan küstah yanıt Dışişleri Bakanlığı'nın İskeçe Türk Azınlık Milletvekili Hüseyin Zeybek'in tehdit edilmesine ilişkin açıklamasına Atina'dan küstah bir cevap geldi.
16.09.2022 Dünya
Miçotakis haddini yine aştı! Türkiye'ye mesnetsiz suçlama
Miçotakis haddini yine aştı! Türkiye'ye mesnetsiz suçlama Yunanistan Başkanı Kyriakos Miçotakis yaptığı yeni açıklama yine Türkiye'yi hedef aldı. Türkiye'nin Lozan Anlaşması'nı ihlal ettiğini öne süren Yunan Başbakan "Türkiye açık düzenlemeleri baltalayarak egemenlik haklarımıza meydan okuyor" ifadelerini kullandı.
15.09.2022 Dünya
Bakan Akar'dan Yunanistan'a sert tepki: 'Aynı şeyi tekrarlatmayın, akıllı olun'
Bakan Akar'dan Yunanistan'a sert tepki: 'Aynı şeyi tekrarlatmayın, akıllı olun' Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan'ın son dönemde artan provokasyonlarına yönelik, "Tarihten ders alın diyoruz. Yeni maceralara girmeyin. Bazıları sizin kulağınıza bir şeyler söyleyebilirler. Bunların geçerli olmadığını tarihte gördünüz. Aynı şeyi tekrarlatmayın. Bu konuda akıllı olun" dedi.
13.09.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Lozan Barış Antlaşması mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Lozan Barış Antlaşması mesajı Lozan Barış Antlaşması'nın imzalanmasını 99. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayınlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan’ın anlaşmanın şartlarını bilinçli bir şekilde aşındırdığını ifade ederek, “Türkiye, imzalanmasından bu yana geçen 99 yılık zaman zarfında Lozan Barış Antlaşması’nın uygulanmasını titizlikle takip etmiştir” dedi.
24.07.2022 Siyaset
Lozan antlaşması neden imzalandı? Lozan antlaşması ne zaman bitiyor? Lozan antlaşması maddeleri ve önemi ne?
Lozan antlaşması neden imzalandı? Lozan antlaşması ne zaman bitiyor? Lozan antlaşması maddeleri ve önemi ne? İsviçre'nin Lozan şehrinde 99 yıl önce imzalanan Lozan antlaşması, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu belgesi kabul ediliyor. Türkiye'nin bağımsız ve egemen bir devlet olarak tanınmasını sağlayan Lozan Barış Antlaşması'nın imzalanmasının üzerinden 99 yıl geçti. Etkilerini bugüne dek devam ettiren Lozan Antlaşması’nın yıldönümü nedeniyle pek çok kişi maddelerini ve anlaşmanın öndemini araştırıyor. Peki, Lozan antlaşması nedir? Lozan nerede, kim tarafından imzalandı? Lozan antlaşması neden imzalandı? Lozan antlaşması ne zaman bitiyor? Lozan antlaşması süresi ne? Lozan anlaşması tarihi ne? Lozan antlaşması maddeleri ve önemi ne? İşte bilmeniz gerekenler…
24.07.2022 Gündem
'Lozan’da gizli madde var mı?' Bitmeyen dedikoduyu bu kez CİMER yanıtladı
'Lozan’da gizli madde var mı?' Bitmeyen dedikoduyu bu kez CİMER yanıtladı 'Lozan’da gizli madde var mı?' sorusunu bir vatandaş, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) sordu. CİMER'in verdiği yanıt sosyal medyada büyük ilgi gördü.
26.04.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünyaya net mesaj! 'Milli iradenin gücünü cümle aleme gösterdik'
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünyaya net mesaj! 'Milli iradenin gücünü cümle aleme gösterdik' Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Sakarya Zaferi’nin 100.Yılı Kutlama Programı'nda gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstiklal Harbi'mizin başkomutanı Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere tüm şehitlerimizi gazilerimizi rahmetli, minnetle yad ediyorum." ifadelerini kullandı.
13.09.2021 Gündem
MHP lideri Bahçeli'den flaş Merkez Bankası açıklaması!
MHP lideri Bahçeli'den flaş Merkez Bankası açıklaması! MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grup toplantısında konuşarak, "128 milyar nerede sorusu, ihanetin ve melanetin maskesi olarak kullanılmaktadır. Hazine ve Maliye Bakanı, Merkez Bankası böyle bir şey yok diyor. Veriler de bunları doğruluyor. Aradığınız para devletin kasasında." ifadelerini kullandı.
20.04.2021 Siyaset
Bakan Çavuşoğlu, Yunan bakana dersini bu sözlerle verdi
Bakan Çavuşoğlu, Yunan bakana dersini bu sözlerle verdi Türkiye ile Yunanistan arasında kritik toplantı sona erdi. Toplantı sonrası Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Yunan mevkidaşı Nikos Dendias ile ortak basın toplantısı gerçekleştirdi. Bakan Çavuşoğlu'nun sıcak mesajlarının ardından Dendias'ın skandal açıklamaları sonrası gerginlik oluştu. Yunan Bakan'ın "Eğer Türkiye bizim egemenlik haklarımızı ihlal etmeye devam ederse önlem ihtimalleri tekrar gündeme gelecektir" sözlerine Bakan Çavuşoğlu şöyle yanıt verdi: "Ben konuşmamda Yunanistan'ı itham edici bir söylemde bulunmadım ama ilk görüşmesinin daha pozitif bir atmosferde geçmesini umuyordum. Ama kabul edilemez ithamlarda bulundu. Türkiye'nin Yunanistan'ın egemenlik haklarını ihlal ettiğini söyledi. Bunu kabul etmemiz mümkün değil."
15.04.2021 Gündem
MHP Genel Başkanı Bahçeli: Sorumsuz bir istismar kampanyası yürütülüyor
MHP Genel Başkanı Bahçeli: Sorumsuz bir istismar kampanyası yürütülüyor MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, "İstanbul Sözleşmesi etrafında yürütülen tartışmalar esef verici boyuttadır. Kadına şiddet sanki cezasız ve yaptırım kalacaktır. Sorumsuz bir istismar kampanyası yürütülüyor. Bu sinsi propagandanın sistematik şekilde körüklendiği açıktır. MHP kadına karşı şiddeti ön şartsız reddetmektedir. " dedi.
30.03.2021 Siyaset
Kardak krizinin 25. yılı! 'İlk darbeyi biz indirirsek çatışmayı kazanırız...'
Kardak krizinin 25. yılı! 'İlk darbeyi biz indirirsek çatışmayı kazanırız...' Türk-Yunan ilişkilerindeki anlaşmazlıklar zincirinin bir halkasını oluşturan Kardak kayalıkları krizinin üzerinden 25 yıl geçti.
1.02.2021 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Resmi Gazete, devlet hafızası ve şeffaf yönetim anlayışının vesikasıdır
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Resmi Gazete, devlet hafızası ve şeffaf yönetim anlayışının vesikasıdır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Resmi Gazete'nin 100'üncü yılını kutlayarak, "Resmi Gazete bir anlamda devlet hafızası ve şeffaf yönetim anlayışının vesikasıdır" dedi.
7.10.2020 Siyaset
Türkiye'den yeni 'NAVTEX' kararı!
Türkiye'den yeni 'NAVTEX' kararı! Türkiye, Ege Denizi'nde yeni NAVTEX yayınladı. NAVTEX'te Limni Adası'nda belirtilen gayri askeri statüsünün ihlal edildiği vurgulandı.
22.09.2020 Gündem
Yunan spikerden Türk donanması isyanı: Ne kadar budala olduğumuzu gördüler
Yunan spikerden Türk donanması isyanı: Ne kadar budala olduğumuzu gördüler Doğu Akdeniz ve Adalar bölgesinde yaşanan gerilim, yerini diyalog ortamına şimdilik bıraktı. Atina'nın attığı geri adım ile sağlanan sakinlik, Yunan medyasına da yansıdı. Türkiye'yi yakından takip eden Yunan spiker İoannis Theodoratos, ülkesinin donanmasının Türkiye karşısında eski ve yıpranmış olduğunu belirterek isyan etti. Theodoratos Yunan hükümetine ağır eleştirilerde bulundu.
16.09.2020 Dünya
Bakan Akar: Türkiye'nin tüm faaliyetleri hukuka uygun ve ahlakidir
Bakan Akar: Türkiye'nin tüm faaliyetleri hukuka uygun ve ahlakidir Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye'nin kimsenin toprağında, hakkında, hukukunda, sınırlarının ötesinde gözü olmadığını belirterek, "Yunanistan'ın Ege ve Akdeniz'de hukuk tanımaz, sadece kendi hak ve hukukunu gözeten bencil tavrı ise hiç uygun değildir. Türkiye'nin tüm faaliyetleri uluslararası hukuka uygun ve ahlakidir" dedi.
12.08.2020 Gündem
İstihdam paketi TBMMde kabul edildi
İstihdam paketi TBMMde kabul edildi TBMM Genel Kurulu'nda, iş gücü piyasasında normalleşme sürecinin hızlandırılması, koronavirüs salgını gerekçesiyle iş akitlerinin feshedilmesini engelleyen uygulama ile kısa çalışma uygulamasının uzatılması, Soma'daki maden işçilerinin kıdem tazminatlarının ödenmesine ilişkin düzenlemelerin de bulunduğu kanun teklifi kabul edildi. Kabul edilen kanun ile 'Dijital Mecralar' adlı yeni bir ihtisas komisyonu kuruluyor.
24.07.2020 Gündem
KKTC Başbakanı Tatar: Derhal gerçekleştirdik!
KKTC Başbakanı Tatar: Derhal gerçekleştirdik! Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki (KKTC) Geçitkale Havaalanı askeri kullanıma açılıyor. KKTC, Geçitkale Havaalanı'nın insansız hava araçları ile yürütülecek faaliyetler için kullanılmasına izin verdi.
14.12.2019 Gündem
‘Tüm sorumluluğu üzerime alıyorum’
‘Tüm sorumluluğu üzerime alıyorum’ Mustafa Kemal Paşa, 16 Haziran 1922’de kesin kararını vermişti. Kendisine karşı çıkanlara ise son sözünü söyledi: Tarihe karşı bütün sorumluluğu kendi üzerime alıyorum. Öte yandan Kurtuluş Savaşı sırasında Türk ordusuna esir düşen Yunan generali Trikopis’in Kayseri’de yaşadığı esaret dönemine ait görseller de ilk kez gün yüzüne çıktı.
30.08.2019 Siyaset
Egemen Bağış: İkili ilişkileri sabote etmek için Yunan yargısına baskı yapılıyor
Egemen Bağış: İkili ilişkileri sabote etmek için Yunan yargısına baskı yapılıyor Türkiye ve Yunanistan ilişkilerindeki son gelişmeler üzerine Atina Makedon Haber Ajansına (AMNA) konuşan Avrupa Birliği ve Devlet Eski Bakanı Egemen Bağış, Yunan yargısının bazı kararlarını mantıksız bulduğunu söyledi ve zaman zaman iç veya dış baskıların iki ülke arasındaki ilişkileri sabote etmek amacıyla baskı yaptığından şüphelendiğini ekledi.
25.08.2018 Dünya
AB üzerinden Kardak oyunu
AB üzerinden Kardak oyunu Yunanistan, Ege’de şimdi de AB programları üzerinden Kardak oyununu devreye soktu. Kardak dahil çok sayıdaki adayı, doğal yaşamı koruma görüntüsü altında sahiplenmeye çalışan Yunanistan, buraların ‘yükümlülüğü altında’ olduğu dayatması yapıyor.
3.04.2018 Dünya
İlker Başbuğ’dan Afrin operasyonu açıklaması
İlker Başbuğ’dan Afrin operasyonu açıklaması 26. Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Afrin operasyonuyla ilgili "Afrin operasyonu gerekli bir harekattır. Türkiye, PKK'nın Suriye'de yapılaşmasına izin veremez" dedi. İlker Başbuğ, "Sınırımızda Suriye merkezi hükümeti ile işbirliği yapmalıyız" diye konuştu.
20.01.2018 Gündem
Erdoğan ve Çipras'tan ortak açıklama
Erdoğan ve Çipras'tan ortak açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Çipras ortak açıklama yaptı.
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Lozan Anlaşması ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki lozan anlaşması haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.