Lozan

Lozan

Son dakika Lozan haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Lozan ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Lozan haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Lozan

haberleri sayfasında son dakika yaşanan lozan gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.052 lozan haberi bulunmuştur. Tüm lozan haberleri aşağıda listelenmiştir.
MİT'ten Süleymaniye'de kritik operasyon! Rojda Bilen etkisiz hale getirildi
MİT'ten Süleymaniye'de kritik operasyon! Rojda Bilen etkisiz hale getirildi Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK/KCK’nın sözde gençlik topluluğu kadın genel sorumlusu 'Bişeng Brüsk' kod adlı Rojda Bilen'i Irak’ın Süleymaniye kırsalında etkisiz hale getirdi.
19.03.2024 Gündem
Yunan gazetesinden Türkçe ilk sayfa! Tüm manşetlerde Türkiye ve Erdoğan var
Yunan gazetesinden Türkçe ilk sayfa! Tüm manşetlerde Türkiye ve Erdoğan var Varılan tarihi anlaşmayı öne çıkaran Yunan basını, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretini manşetten 'Ege'nin sakin sularını kilitliyorlar' ve 'Anahtar kelimeler ve kodların çözülmesi' gibi başlıklarla verdi. To Vima, görüşmelere katılanların "Farklı bir Erdoğan'la tanıştık" dediğini yazdı.
8.12.2023 Dünya
Atatürk’ün 'vicdanında sakladığı milli sır! Çankaya sofrası’nda duyuruldu
Atatürk’ün 'vicdanında sakladığı milli sır! Çankaya sofrası’nda duyuruldu Atatürk, zihninde gençlik yıllarında filizlenmeye başlayan cumhuriyet idealini Milli Mücadele yıllarında açıktan dile getirmemiş, Cumhuriyet’in ilanı ilk olarak 28 Ekim 1923 akşamı, ‘Çankaya sofrası’nda duyurulmuştu.
29.10.2023 Gündem
6 Ekim'de okullar tatil mi, yarın İstanbul'da okullar açık mı? 6 Ekim İstanbul'un Kurtuluşu okullar tatil mi 2023?
6 Ekim'de okullar tatil mi, yarın İstanbul'da okullar açık mı? 6 Ekim İstanbul'un Kurtuluşu okullar tatil mi 2023? 6 Ekim İstanbul'un kurtuluşu okullar tatil mi, İstanbul’da yarın okullar açık mı? 30 Ekim 1918'de imzalanan Mondros Ateşkes Antlaşması sebebiyle İtilaf Devletleri'ne bırakılan İstanbul'da işgal, 6 Ekim 1923'te Şükrü Naili Paşa komutasındaki 3. Kolordu İstanbul'a girişiyle sona erdi. O tarihten itibaren her yıl İstanbul’da 6 Ekim İstanbul'un kurtuluşu olarak coşkuyla kutlanıyor. 6 Ekim’in İstanbul’un Kurtuluşu olması nedeniyle öğrenciler İstanbul’da okulları 6 Ekim’de tatil mi, sorusuna yanıt arıyor. Peki, 6 Ekim okullar tatil mi 2023?
5.10.2023 Eğitim
Uşi Antlaşması Özeti Ve Önemi... Uşi Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Uşi Antlaşması Özeti Ve Önemi... Uşi Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Osmanlı İmparatorluğunun gerileme dönemine rastlayan Uşi Antlaşması Osmanlı'nın kritik bölgelerinin kaybedilmesine tanıklık eden antlaşmalardan birisi olarak ifade edilmektedir. Bu bağlamda Osmanlı İmparatorluğunun 600 yıllık hayatında elinde bulunduran Trablusgarp bölgesini bu antlaşmayla kaybetmiştir.
15.09.2023 Eğitim
Sevr Antlaşması Özeti Ve Önemi... Sevr Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Sevr Antlaşması Özeti Ve Önemi... Sevr Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Sevr antlaşması Osmanlı devletine dayatılan sözde barış antlaşması olarak tanımlanabilir. Sevr antlaşması aynı zamanda İstanbul hükümeti tarafından imzalanan ancak askıda kalan bir antlaşma olarak da bilinmektedir. Bu antlaşmaya bakıldığında Anadolu'daki birçok bölge diğer Avrupalı devletler tarafınca paylaşılacaktır. Milli mücadelenin doğmasına neden olarak geçen Sevr antlaşması büyük ölçüde önemli maddeler içeren bir anlaşmadır.
14.09.2023 Eğitim
Mudanya Ateşkes Antlaşması Özeti Ve Önemi... Mudanya Ateşkes Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Mudanya Ateşkes Antlaşması Özeti Ve Önemi... Mudanya Ateşkes Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Tarihte yapılmış olan bazı antlaşmalar halen büyük bir ilgi çekmeyi başarmaktadır. Bunlardan biriside Mudanya Ateşkes Antlaşması olarak bilinir. Özellikle Osmanlı Devleti'nin çöküşü ve sonrasında TBMM'nin kurulması birçok alanda farklı sonuçlar ortaya çıkarmıştır. TBMM'nin en önemli amacı ise barış antlaşmaları yaparak ülkeyi savaştan çıkarmak ve sınırları korumaktı. İşte bu doğrultuda Mudanya Ateşkes Antlaşması'nın büyük bir başarı olduğunu söyleyebiliriz. 
12.09.2023 Eğitim
Emre Belözoğlu, Arda Turan, Volkan Demirel... Hepsi milli yıldız için harekete geçti
Emre Belözoğlu, Arda Turan, Volkan Demirel... Hepsi milli yıldız için harekete geçti 2008 Avrupa Şampiyonası’nda ay yıldızlı formayı giyen eski futbolcular, meslektaşlarına yardım eli uzatıyor. EURO 2008’de karşılaştıkları İsviçre Milli Takımı oyuncuları ile geçtiğimiz cumartesi günü Lozan’da depremzedeler yararına özel maç yapan efsaneler, bu kez Ersen Martin için bir araya gelme kararı aldı.
12.09.2023 Fenerbahçe
Lozan Antlaşması Özeti Ve Önemi... Lozan Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Lozan Antlaşması Özeti Ve Önemi... Lozan Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... 24 Temmuz 1923'te Türkiye ile İtilaf devletleri arasında İsviçre'nin aynı adlı kasabasında Lozan Antlaşması imzalandı. Bu anlaşma Yunan-Türk ihtilafını sona erdirir ve Türkiye için bugün hala sahip olduğu sınırları oluşturur. 
11.09.2023 Eğitim
Ankara Antlaşması Özeti Ve Önemi... Ankara Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Ankara Antlaşması Özeti Ve Önemi... Ankara Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Ankara antlaşması Fransa ve Ankara hükümeti arasında imzalanmış bir antlaşmadır. Türk ile Fransız cephesinde oluşan faaliyetlerin tamamı Ankara antlaşması ile durdurulmuştur. Bu antlaşma ile Türkiye'nin güney sınırları belirlenmiş oldu. Ankara antlaşması politik kararları içermeyen bir antlaşma olarak geçer. Ancak Ankara antlaşmasının politik kararları daha sonra imzalanan Lozan antlaşmasında belirlenmiş olmuştur.
3.09.2023 Eğitim
1926 Ankara Antlaşması Özeti Ve Önemi... 1926 Ankara Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
1926 Ankara Antlaşması Özeti Ve Önemi... 1926 Ankara Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Osmanlı tarihinde gerçekleştirilen pek çok antlaşma bulunur. Fransa ve TBMM arasında imzalanan Ankara antlaşması, yeni kurulacak olan devletin temellerini de atan bir antlaşma olarak bilinir. Ankara antlaşması, önemli maddeleri ve tarihi nedeni ile çok fazla araştırılır. Ankara antlaşması, Türk ve Fransız cephesinde gerçekleştirilen önemli antlaşmalardan birisidir. Ankara antlaşması, son zamanlarda en fazla araştırılan antlaşmalar arasında yer alır.
1.09.2023 Eğitim
Devlet Bahçeli'den Kıbrıs Türk'tür videosu! Körüklü çizmeler ve Zeki Müren şarkısının şifreleri...
Devlet Bahçeli'den Kıbrıs Türk'tür videosu! Körüklü çizmeler ve Zeki Müren şarkısının şifreleri... Kıbrıs'ta yol yapım projesine BM askerlerinin araçlarla engel olmaya çalışması tansiyonu yükseltmiş, tepkileri çekmişti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yol inşaatına BM Barış Gücü askerlerinin müdahalesine körüklü çizmeyle yürüdüğü bir videoyla tepki göstermişti. Arka fonda çalan Zeki Müren şarkının hikâyesi ise 1963 yılına dayanıyordu.
21.08.2023 Gündem
MGK sona erdi! Bildiride terörle mücadele vurgusu
MGK sona erdi! Bildiride terörle mücadele vurgusu Milli Güvenlik Kurulu toplantısı Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapıldı. Yüksek Askeri Şura'da emekliye sevk edilen Kara ve Hava Kuvvetleri komutanları toplantıya son kez katıldı. Toplantı sonrası 7 maddelik MGK bildirisi yayımladı.
9.08.2023 Gündem
Disney'in 'Atatürk' dizisiyle ilgili skandal kararına tepki yağdı! Çelik: Karar düzeltilmeli, Atatürk dizisi yayınlanmalıdır
Disney'in 'Atatürk' dizisiyle ilgili skandal kararına tepki yağdı! Çelik: Karar düzeltilmeli, Atatürk dizisi yayınlanmalıdır AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CNN TÜRK canlı yayınında Disney'de yer alan Atatürk dizisinin yayınlanmayacağı iddialarıyla alakalı açıklamalarda bulundu. Kararın düzeltilip, Atatürk dizisinin yayınlanması gerektiğini vurgulayan Çelik, 'Devletin kurumları bu süreci inceliyor. RTÜK muhatapları ile görüşecek, yanlış karardan dönmelerini talep edecek.' ifadelerini kullandı.
2.08.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli seçim ittifakını konuştu! AK Parti'de 3 aşamalı yerel seçim planı
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli seçim ittifakını konuştu! AK Parti'de 3 aşamalı yerel seçim planı Yerel seçim tarihi yaklaşırken CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova kulislerden son bilgileri paylaştı.. AK Parti'de 3 temel çalışmanın yapılacağını söyleyen Canova detayları da aktardı.
31.07.2023 Gündem
Bülent Kerimoğlu kimdir? Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu hangi partiden, nerelidir?
Bülent Kerimoğlu kimdir? Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu hangi partiden, nerelidir? Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, CHP'nin belediye başkanları ile yaptığı 'yerel seçimler' konulu toplantıda yaşananları katıldığı televizyon programında anlattı. İmamoğlu'nun 'sokağa çıkamıyor' diyerek hedef aldığı Kerimoğlu, İmamoğlu'nu eleştirdi. "Bakırköy'de sokağa çıkacak yüzü olmayanlara neden kürsü veriyorsunuz diye bir ifadesi oldu. Bu sorunları çözemediğimiz için de ben sokağa çıkmakta zorlanıyorum, çok haklı" dedi. Yapılan açıklamaların ardından Bülent Kerimoğlu kimdir, hangi partili, nereli? Gibi sorulara yanıt aranmaya başlandı. Peki, Bülent Kerimoğlu kimdir? Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu hangi parti, nerelidir?
25.07.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Lozan Barış Antlaşması' mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Lozan Barış Antlaşması' mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Lozan Antlaşmasıyla elde ettiğimiz hakları kararlılıkla savunurken, yeni hamlelerle ülkemizin kazanımlarını tahkim edeceğiz" dedi.
24.07.2023 Gündem
Devlet Bahçeli: Mahalli İdareler Seçimlerine hazırlık süreci resmen başlatmıştır
Devlet Bahçeli: Mahalli İdareler Seçimlerine hazırlık süreci resmen başlatmıştır Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Lozan Barış Antlaşması’nı orasından burasından kurcalayanlar, milli hakikatlerden ve tarihi vesikalardan kopuk yorumlayanlar Türkiye Cumhuriyeti’ni kundaklamaya azmeden sömürge bakiyeleridir. Bu şuursuz ve gayri milli güruhun dayatmalarına müsaade edilmeyecek, Lozan Barış Antlaşması’nın milli mücadeleyle sınırları çizilmiş ilke ve esaslarından taviz verilmeyecektir” ifadelerini kullandı.
24.07.2023 Gündem
Dışişleri Bakanlığı'ndan Yunanistan tepkisi
Dışişleri Bakanlığı'ndan Yunanistan tepkisi Dışişleri Bakanlığı'ndan Yunanistan’daki asılsız iddialar ile ilgili açıklama geldi. Yazılı açıklamada 'İstiklal Savaşımızın başlangıcını temsil eden bu özel günün, bazı radikal grupların tarihimize yönelik mesnetsiz “Pontus” iddiaları, Türk düşmanlığını körükleyen etkinlikleri ve Yunanistan’daki bazı siyasetçilerin tarihi gerçekleri çarpıtan açıklamaları yoluyla hedef alınmasını beyhude bir çaba olarak görüyoruz' denildi.
19.05.2023 Gündem
19 Mayıs kutlu olsun... Cumhuriyet'e atılan ilk adım
19 Mayıs kutlu olsun... Cumhuriyet'e atılan ilk adım Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlatılan Milli Mücadele ile 100. yılını kutladığımız Cumhuriyet’in ilk adımı atıldı... İşgal ile Cumhuriyet’in ilan edildiği 5 yıllık dönemde; kurtuluş, kuruluş ve Cumhuriyet’e geçiş, iç içe verilen destan gibi bir mücadele ile sağlandı...
19.05.2023 Gündem
MHP Genel Başkanı Bahçeli'den Çanakkale Zaferi mesajı
MHP Genel Başkanı Bahçeli'den Çanakkale Zaferi mesajı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. yıl dönümüne ilişkin, “Zillet ittifakı (emperyalist) dayatmanın koçbaşı, bu servisin hizmetkarıdır. Bugün karşımıza tekrar çıkanlar, dün Çanakkale’de ezilenlerdir. Bugün karşımıza yeniden çıkanlar, dün Milli Mücadele’de tepelenenlerdir” ifadelerini kullandı.
18.03.2023 Gündem
İsmail Cem neden oldu? İsmail Cem kimdir, nereli, ölüm nedeni ne, Cem'in kurduğu parti ne?
İsmail Cem neden oldu? İsmail Cem kimdir, nereli, ölüm nedeni ne, Cem'in kurduğu parti ne? İsmail Cem kimdir, nereli, neden öldü? Sorularının yanıtı İsmail Cem’in ölüm yıldönümü nedeniyle merak ediliyor. Türkiye'de Geri Kalmışlığın Tarihi, Türkiye Üzerine, 12 Mart, TRT'de 500 Gün, Siyaset Yazıları, Gelecek İçin Denemeler ve Mevsim eserlerinin yazarı, aynı zamanda 55, 56 ve 57. Hükümetlerde Dışişleri Bakanlığı görevlerinde bulunan İsmail Cem 24 Ocak 2007’te hayatını kaybetti. İşte İsmail Cem hakkında merak edilenler…
24.01.2023 Gündem
Erdoğan'dan The Economist'in kapağına tepki : Türkiye'nin kaderini İngiliz dergi mi tayin ediyor?
Erdoğan'dan The Economist'in kapağına tepki : Türkiye'nin kaderini İngiliz dergi mi tayin ediyor? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Seçim tarihi için 14 Mayıs konuşulurken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan süreçle ilgili yeni açıklama geldi. Erdoğan, 10 Mart'ı işaret etti. Atina yönetiminin Ege'deki provokasyonuna da tepki gösteren Erdoğan, sert mesajlar verdi. Erdoğan öte yandan The Economist'in skandal kapağına da sert tepki gösterdi.
20.01.2023 Gündem
Lozan ne zaman bitiyor, 2023 Lozan Antlaşması bitti mi? Lozan Barış Antlaşması maddeleri!
Lozan ne zaman bitiyor, 2023 Lozan Antlaşması bitti mi? Lozan Barış Antlaşması maddeleri! Lozan antlaşması ne zaman bitiyor, Lozan bitti mi? Lozan Barış Antlaması’na dair detaylar sık sık gündeme geliyor. Özellikle yeraltı kaynakları ile ilgili maddeler sık sık tartışma konusu oluyor. 1923'te imzalanan anlaşmanın, bu yıl sona erip ermeyeceği konusu anketle halka soruldu. Ankete katılanların önemli bölümü, Lozan'ın hükümsüz olacağını düşünüyor.
2.01.2023 Gündem
Bakan Çavuşoğlu: 1 mil dahi kara suyu genişlemesine izin vermeyiz
Bakan Çavuşoğlu: 1 mil dahi kara suyu genişlemesine izin vermeyiz Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Son günlerde, Yunan basınında özellikle Girit'in çevresinde kara sularının 12 mile çıkarılacağına dair haberler var. Bizim bu konudaki tutumumuz net. Değil 12, Ege'de 1 mil dahi kara suyu genişlemesine izin vermeyiz. Meclis'imizin bu konuda 1995'de aldığı karar nettir ve halen geçerlidir" dedi.
29.12.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Lozan ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki lozan haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.