Lojman

Lojman

Son dakika LOJMAN haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan LOJMAN ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını LOJMAN haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Lojman

haberleri sayfasında son dakika yaşanan lojman gelişmeleri de dahil olmak üzere 633 lojman haberi bulunmuştur. Tüm lojman haberleri aşağıda listelenmiştir.
Hatay Havalimanı'nda uçak seferleri yeniden başlıyor! ilk sefer cuma günü
Hatay Havalimanı'nda uçak seferleri yeniden başlıyor! ilk sefer cuma günü Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Hatay Havalimanı’nın depremlere dayanıklı hale getirilmesi amacıyla başlatılan çalışmaların 2026 yılı başında tamamlanacağını belirterek, “Benzer depremler yaşanması halinde dahi altyapı hasar görmeyecek şekilde yapılıyor” dedi.
27.03.2024 Adana
Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Deprem bölgesinde bütün ulaştırma ve haberleşme altyapımızı iyileştiriyoruz
Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Deprem bölgesinde bütün ulaştırma ve haberleşme altyapımızı iyileştiriyoruz Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ‘asrın felaketi’nin ulaştırma ve haberleşme altyapısında yol açtığı hasarı hızlıca onardıklarını ve kalıcı yapıların çalışmalarının da aynı hızla devam ettiğini söyledi. Bakan Uraloğlu, deprem bölgesi için bu yıl bütçeden 35,43 milyar harcama yapılacağını bildirdi.
3.02.2024 Ekonomi
Bakan Uraloğlu: Hatay Havalimanına ilave yeni pist inşa edeceğiz
Bakan Uraloğlu: Hatay Havalimanına ilave yeni pist inşa edeceğiz Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ”Hatay Havalimanı’nda PAT sahaları çalışmaları 21 Kasım’da başladı, Hatay Havalimanı için yapılan yer tespitinde en uygun yer bulunduğu alan, Hatay Havalimanı’na ilave yeni bir pist inşa edeceğiz, Hatay’ı çok daha güçlü ve gelişmiş bir şekilde ayağa kaldıracağız.” ifadelerine yer verdi. Bakan Uraloğlu ayrıca, İskenderun’u Hatay’a bağlayacak; İskenderun Hatay Otoyolu Projesini hazırladık, 2024’te ihalesini yapacağız ve Dörtyol-Hassa Tünel Yolu Projesi’nin ihalesi de bu yıl yapılacak” dedi.
2.12.2023 Ekonomi
Komşuları kredi çekti, yardım için tahsis edilen eve icra geldi
Komşuları kredi çekti, yardım için tahsis edilen eve icra geldi Zonguldak’ın Kilimli ilçesi Gelik beldesinde yaşayan ve daha önce yıkılma tehlikesi olan eşyasız bir evde yaşarken gündeme gelen Fatma Nalbant, eşi Metin Nalbant ve 7 çocuğuyla yerleştirildikleri Türkiye Taşkömürü Kurumu’na ait lojmandan tahliye edildi. Lojman tahliyeden sonra yıkılırken, Metin Nalbant’a kira borcu nedeniyle icra gönderildi. 11 yıla yakın lojmanda otururken kira istenmediğini söyleyen Nalbalt, “Boşalttıktan 15 gün sonra ev yıkıldı. Bir süre sonra bana bir kağıt geldi, 16 bin 300 lira kira borcu nedeniyle icraya verildim, diye. Şaşırdım bir anda. Evin içinde otururken icraya vermediniz de evi boşaltınca, yıkarken mi icraya veriyorsunuz?” dedi.
13.08.2023 Yaşam
Bakan Tunç açıkladı: 19 bin kişi cezaevine geri dönecek!
Bakan Tunç açıkladı: 19 bin kişi cezaevine geri dönecek! Koronavirüs salgını döneminde açık cezaevinden çıkan hükümlülerle ilgili Adalet Bakanı Yılmaz Tunç açıklama yaptı.
28.07.2023 Gündem
Bakan Şimşek'ten kamu kurumlarına tasarruf genelgesi
Bakan Şimşek'ten kamu kurumlarına tasarruf genelgesi Bakan Mehmet Şimşek'in imzasıyla bugün kamu kurumlarına gönderilen genelgede, deprem kaynaklı maliyetler haricinde tüm harcamaların yeniden gözden geçirilmesi gerektiği belirtilerek tasarruf takibinin tavizsiz sağlanacağını bildirdi
17.07.2023 Ekonomi
İTO Başkanı Avdagiç'ten Borsa İstanbul açıklaması: Hızlı bir yabancı girişi bekliyoruz
İTO Başkanı Avdagiç'ten Borsa İstanbul açıklaması: Hızlı bir yabancı girişi bekliyoruz İTO Başkanı Şekip Avdagiç, kaliteli geçen seçim sürecinin ardından yabancı yatırımcılardan pozitif sinyaller almaya başladıklarını söyledi. Avdagiç, ‘‘Seçimlerin ardından istikrarlı bir dönem ortaya çıktı. Arkasından Mehmet Şimşek Bey ve ekibinin de oluşturacağı yeni ekonomik denge paketiyle önümüzdeki günler için iyimseriz. Önce borsaya çok hızlı bir giriş öngörüyoruz’’ dedi.
19.06.2023 Ekonomi
Memurlara kira yardımı şartları nelerdir? Memura kira desteği ne zaman verilecek?
Memurlara kira yardımı şartları nelerdir? Memura kira desteği ne zaman verilecek? ÖTV'siz telefon, araç yenileyeceklere muafiyet ve evleneceklere 150 bin liralık kredi desteği sonrası bir müjde de memurlar kira yardımı için geldi. Dışişleri Bakanı memura kira yardımı yapılacağını duyurdu. Söz konusu açıklamanın ardından “Memurlara kira yardımı” araştırması başladı. Peki, Memurlara kira yardımı şartları nelerdir, memurlara kira desteği ne zaman sunulacak? Lojman desteği nedir?
19.05.2023 Ekonomi
Memura ek ödeme müjdesi! Memur maaşına tazminat, kira ve lojman desteği geliyor!
Memura ek ödeme müjdesi! Memur maaşına tazminat, kira ve lojman desteği geliyor! Memur milyonlarca vatandaşa güzel haber geldi. Memur maaşlarına ek ödeme müjdesi verildi. Buna göre, büyükşehirlerdeki memurların şartlarının iyileştirilmesi için düğmeye basıldı. Metropollerde çalışanlara büyükşehir tazminatı ödenip kira yardımı yapılacak. Lojman yapımı da gündemde. İşte büyükşehirlerde çalışan ve yaşayan memurlarla ilgili atılacak adımlara ilişkin detaylar...
28.04.2023 Memur
10 bin TL destek ödemesi! 11 ili kapsıyor
10 bin TL destek ödemesi! 11 ili kapsıyor Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi kabul edilen 11 ilde acil ihtiyaçların karşılanması için 10 bin TL hane başı destek ödenmesine devam ediliyor.
20.03.2023 Yaşam
AFAD'dan afetzedelere ödenen 'hane başı destek' ödemesine ilişkin açıklama
AFAD'dan afetzedelere ödenen 'hane başı destek' ödemesine ilişkin açıklama Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) afetzedelere ödenen hane başı destek ödemesine ilişkin bilgilendirme yayımladı.
20.03.2023 Ekonomi
İTÜ heyeti Adıyaman'da kamu binalarını inceledi, ön rapor hazırlandı
İTÜ heyeti Adıyaman'da kamu binalarını inceledi, ön rapor hazırlandı Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Fakültesinden Doç. Dr. Beyza Taşkın, "Kamuoyunda bir infial çıktı. Gölbaşı'nda çok yeni binalar yıkıma maruz kaldıkları için 'Yeni binalara da güvenemeyeceğiz galiba' diye endişe duyuldu. Bu endişelerin aslında çokta doğru olmadığı bulgusuna vardık" dedi.
2.03.2023 Gündem
Beyoğlu'nda kilisenin lojman kısmında yangın: 2 ölü, 2 yaralı
Beyoğlu'nda kilisenin lojman kısmında yangın: 2 ölü, 2 yaralı Beyoğlu'nda, Surp Pırgiç Ermeni Katolik Kilisesi'nin lojman kısmında çıkan yangında 2 kişi hayatını kaybederken, 2 kişi dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldı. İtfaiyenin yaklaşık 4 saat süren çalışmasından sonra yangın güçlükle söndürüldü.
24.01.2023 Gündem
Beyoğlu’nda bulunan bir kilisede çıkan yangın nedeniyle Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı seferleri durduruldu
Beyoğlu’nda bulunan bir kilisede çıkan yangın nedeniyle Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı seferleri durduruldu Beyoğlu’nda bulunan Surp Pırgiç Ermeni Katolik Kilisesi’nin lojman kısmında henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın nedeniyle T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı seferleri durduruldu.
23.01.2023 Gündem
Konaklama Vergisi Tebliği Resmi Gazete’de! 1 Ocak 2023’te yürürlüğe giriyor! Kimler konaklama vergisi ödeyecek?
Konaklama Vergisi Tebliği Resmi Gazete’de! 1 Ocak 2023’te yürürlüğe giriyor! Kimler konaklama vergisi ödeyecek? Hazine ve Maliye Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı duyurdu! Konaklama Vergisi detayları belli oldu! Konaklama Vergisi Tebliği Resmi Gazete’de yayımlandı. Konaklama Vergisi’ne göre, otel, tatil köyü, butik otel, motel, pansiyon ile köy, ve yayla evi ve kampinglerde kalan kişilerden konaklama vergisi alınacak. Peki, Konaklama vergisi ne zaman yürürlüğe giriyor? Konaklama vergisini kim ödeyecek? Konaklama vergisi ne kadar? Çadır ve karavanda konaklayanlar vergi ödeyecek mi? İşte detaylar…
14.12.2022 Ekonomi
Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü, bazı gayrimenkullerin TOBB’a devredildiğine yönelik iddiaları yalanladı
Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü, bazı gayrimenkullerin TOBB’a devredildiğine yönelik iddiaları yalanladı Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü (AOÇ), bazı gayrimenkullerin Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) devredildiğine yönelik iddiaları sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yalanladı.
10.09.2022 Gündem
Kira desteği başladı! Fahiş zamların ardından harekete geçildi, işçi göçünün önlenebilmesi için...
Kira desteği başladı! Fahiş zamların ardından harekete geçildi, işçi göçünün önlenebilmesi için... Kirada oturan çalışanlara büyük destek! Özellikle son bir yılda artan kira fiyatları ücretli olarak çalışanların gelirlerinin büyük kısmını kiraya ayırmasına neden oldu. Kirasını ödemekte zorluk çekenler ise çareyi göçte buluyor. İşverenler işçi göçünün önüne geçebilmek için kira desteği veriyor. OSB yöntimleri ise lojman yatırımını gündemine aldı.
27.07.2022 Ekonomi
Yüksek kira artışları nedeniyle tersine göç başladı! Çalışanlar için bu kentler cazibe olmaktan çıktı, fiyatları duyan gidiyor...
Yüksek kira artışları nedeniyle tersine göç başladı! Çalışanlar için bu kentler cazibe olmaktan çıktı, fiyatları duyan gidiyor... Yüksek kira artışlarının etkisi ile rekor düzeye ulaşan enflasyonun büyük şehirler ve kıyı bölgelerde çok daha sert hissedilmesi, tersine göçe yol açtı. Sektör temsilcileri, söz konusu göçü durdurmak için çalışanlara yönelik kira ve lojman gibi desteklerin bir an önce devreye alınması gerektiği vurguluyor. Artan göç, birçok sektörde işçi bulma sorunlarının artmasına sebep oldu. Bu sektörlerin başında ise tekstil ve perakende sektörleri geliyor. Genç ve kadın çalışan oranının oldukça yüksek olduğu söz konusu sektörlerde önümüzdeki dönem bu sıkıntının daha da büyümesinden endişe ediliyor. Artan kiralardan dolayı da eskiden İstanbul’a veya yazlık bölgelere gitmek isteyenler artık buraları tercih etmiyor, çalışanlar için cazibe olmaktan çıkıyor.
25.07.2022 Ekonomi
Sivas Vali Yardımcısı, tartıştığı yeğenini tabancayla yaraladı
Sivas Vali Yardımcısı, tartıştığı yeğenini tabancayla yaraladı Sivas Vali Yardımcısı Abdullah Seçkin K. (43), evinde telefon kullanımı nedeniyle tartıştığı yeğeni Ahmet Turan Güneş'i (23) tabancayla ayağından vurarak yaraladı.
7.07.2022 Yaşam
Dar gelirliler için konut müjdesi! Bakan Kurum teslim tarihini açıkladı
Dar gelirliler için konut müjdesi! Bakan Kurum teslim tarihini açıkladı Dar gelirliler için konut müjdesi geldi. Teslim tarihi belli oldu. Isparta'da temel atma ve açılış törenlerine katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Isparta’dan milletimize bir kez daha söz veriyoruz. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde; dar gelirli olup da ev sahibi olmayan tek bir vatandaşımız kalmayıncaya kadar; konutlar inşa etmeye, yeni yuvalar kurmaya, yavrularımızı mutlu etmeye; aşkla, şevkle, azimle devam edeceğiz" dedi.
24.06.2022 Siyaset
Cinnet getiren polis, eşini ve çocuğunu öldürüp intihar etti
Cinnet getiren polis, eşini ve çocuğunu öldürüp intihar etti Batman Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Hayri Mağara, ikamet ettiği Memur-Sen TOKİ polis lojmanlarında iddiaya göre, cinnet getirmesi üzerine eşini ve çocuğunu silahla vurduktan sonra intihar etti. Yaralılar, hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Ailenin diğer çocuğunun evde olmasıyla kurtulduğu ve polis kontrolüne alındığı öğrenildi.
14.06.2022 Yaşam
Trabzon’da heyelan! 3 ev toprak altında kaldı! 'Kıyamet kopuyor sandık'
Trabzon’da heyelan! 3 ev toprak altında kaldı! 'Kıyamet kopuyor sandık' Trabzon'un Sürmene ilçesinde heyelan sonucu Oylum Mahallesi’nde boş haldeki 3 ev ile kullanım dışı okul, toprak yığını altında kaldı. Mahalle yolunun ulaşıma kapandığı, 2 evin boşaltıldığı bölgede irili ufaklı devam eden heyelan anları da kameraya yansıdı.
18.04.2022 Yaşam
Bakan Ersoy: Sertifikasyon bazında kendini ispatlamış ilk proje olacak
Bakan Ersoy: Sertifikasyon bazında kendini ispatlamış ilk proje olacak İzmir'deki 'Ege Turizm Merkezi Çeşme Bilgilendirme Toplantısı'nda konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Çeşme Projesi ile ilgili oluşturulan plan henüz nihai plan değildir. Buradaki hedeflerimizden biri, sezonu 12 aya yaymak. Bu proje ile birlikte hava trafiği İzmir'de 12 ay başlamış olacak. İzmir tüm dünyaya direkt uçuşlarla birçok noktadan bağlanmış olacak. Ege Bölgesi turist sayısının ve gelirin yüzde 10'unu oluşturuyor. Hedefimiz, Ege'nin turizm payını yüzde 20'ye çıkarmak" dedi.
21.03.2022 Ekonomi
Ev sahiplerini yakından ilgilendiren uyarı! Konutta sıfır vergi imkanı, detaylar belli oldu
Ev sahiplerini yakından ilgilendiren uyarı! Konutta sıfır vergi imkanı, detaylar belli oldu Ev sahiplerini çok yakından ilgilendiren açıklama! Mart ayı itibarıyla başladı, gelir vergisi ve emlak vergisinde kritik detay ortaya çıktı. Artık değişti, 7 bin liranın üzerinde kira geliri elde edenler için zorunlu. Aydınlatma, ısıtma, su ve asansör giderleri, onarım, idare giderleri, sözleşmeye, kanuna veya ilama istinaden ödenen zarar, ziyan ve tazminatlar... Hepsi kira gelirinden düşüyor. 2021 yılı içinde konutunu kiraya vererek gelir elde edenler için beyanname süresi bu ay içinde devam edecek. 2021 yılı içinde 7 bin liranın üzerinde kira geliri elde edenlerin beyanname vermeleri zorunlu. 7 bin lira ve altında kira geliri elde eden ev sahipleri ise beyanname vermeyecek. Dolayısıyla tüm ev sahiplerinin gelirlerinden 7 bin liralık kısım istisna olarak düşülüyor. Uzman isim, beyanname düzenlerken dikkat edilmesi gereken kriterleri tek tek sıraladı.
6.03.2022 Ekonomi
Ev ve iş yeri sahibi herkesi yakından ilgilendiriyor! Hepsi vergiyi düşürüyor, son 5 yılda ev alanlar...
Ev ve iş yeri sahibi herkesi yakından ilgilendiriyor! Hepsi vergiyi düşürüyor, son 5 yılda ev alanlar... Ev ve iş yeri sahibi milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiriyor. Ödenecek vergi tutarını azaltıyor... Mülk sahiplerinin yıllık konut kira geliri 7 bin lirayı aşıyorsa beyanname vermesi gerekiyor. Beyanname verenler 7 bin lira olan istisnayı beyannameden düşebiliyor. Bu istisnanın dışında yüzde 15 götürü gider veya belgeli gerçek giderler de kira gelirinden düşebiliyor. Belgeli gerçek giderde yüzde 15’lik sınır yok. Belgeli gerçek giderler, ödenecek vergiyi de azaltıyor. Kiraya verilen gayrimenkul için borçlanılan kredinin faizleri, evin sigorta giderleri de gelirden düşülebilir. Peki kira gelirinden düşülen giderler neler? İşte detaylar...
2.03.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Lojman ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki lojman haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.