Liseler

Liseler

Son dakika liseler haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan liseler ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını liseler haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Liseler

haberleri sayfasında son dakika yaşanan liseler gelişmeleri de dahil olmak üzere 808 liseler haberi bulunmuştur. Tüm liseler haberleri aşağıda listelenmiştir.
23 Nisan'da liseler tatil mi? Üniversite ve liselere 23 Nisan tatili var mı?
23 Nisan'da liseler tatil mi? Üniversite ve liselere 23 Nisan tatili var mı? 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için geri sayım başladı. Milyonlarca öğrenci ve veli de bu önemli günün ayrıntılarını araştırmaya devam ediyor. Takvimlerde resmi tatil olarak yer alan 23 Nisan'da lise ve üniversitelerin durumu da sorgulanıyor. Peki 23 Nisan'da liseler tatil mi? Üniversite ve liselere Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tatili var mı?
19.04.2024 Gündem
MEB'den ortaokul ve liseler için yeni karar! Sınıflar tamamen değişiyor
MEB'den ortaokul ve liseler için yeni karar! Sınıflar tamamen değişiyor Milli Eğitim Bakanlığı'nca, tüm illerin ortaokul-lise kademelerinde 3 bin 500 okulda yenilikçi sınıfların kurulmasına yönelik çalışma başlatıldı. Sınıflarda 3 boyutlu yazıcılar ile kodlama eğitimine destek amaçlı 10'ar adet robotik kodlama kitleri de yer alacak.
25.03.2024 Gündem
Polis ve voleybolculardan ‘Erik Dalı’ eşliğinde antrenman
Polis ve voleybolculardan ‘Erik Dalı’ eşliğinde antrenman Adana'da Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri kız voleybolcularla birlikte antrenman yaptı.
24.03.2024 Adana
Af uygulanacak mı? Bakan Tekin'den 'devamsızlık' açıklaması
Af uygulanacak mı? Bakan Tekin'den 'devamsızlık' açıklaması Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Sabancı Öğretmenevi’nde eğitim editörleriyle buluşarak gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Bakan Tekin yeni müfredat, öğrenci devamsızlıkları, ortak sınavlar, deprem sonrası okulların durumu gibi pek çok konuda önemli açıklamalarda bulundu.
29.01.2024 Gündem
Meslek lisesinden 30 milyon TL'yi aşan rekor ciro
Meslek lisesinden 30 milyon TL'yi aşan rekor ciro Samsun Çarşamba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2023 yılında yaptığı ciro ile Samsun'da liseler arasında tarihi bir rekor kırdı. Lise metal, mobilya ve iç mekan tasarımı, inşaat, bilişim, elektrik-elektronik, motorlu araçlar teknolojileri ve makine alanlarında yaptığı üretimle 30 milyon 752 bin 531 TL ciro yapmayı başardı.
4.01.2024 Ekonomi
Borsa bugün (30 Ekim) açık mı? 30 Ekim borsa tatil mi, bugün borsa kapalı mı, 30 Ekim borsa açık mı?
Borsa bugün (30 Ekim) açık mı? 30 Ekim borsa tatil mi, bugün borsa kapalı mı, 30 Ekim borsa açık mı? 30 Ekim borsa açık mı, bugün borsa tatil mi? 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet’in 100. yıl dönümü coşkuyla kutlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Pazartesi okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerimizin 1 günlüğüne tatil edilmesi kararı aldığımızı bildirmek isterim” açıklaması sonrası resmi tatil olan 29 Ekim’in ertesi günü olan 30 Ekim’de borsanın durumu merak ediliyor. Resmi tatil sonrası ilk işlem günü olması ve okullar tatil edilmesi yatırımcıların arama motorlarına yönelik “Borsa bugün açık mı, 30 Ekim borsa tatil mi?” sorularının yanıtını araştırmasına neden oldu. Peki, Borsa bugün açık mı, 30 Ekim borsa açık mı, bugün borsa kapalı mı, borsa çalışıyor mu?
30.10.2023 Ekonomi
İlkokullarda yazılı sınav kalktı mı, okullarda yazılı sınav olacak mı? İlkokullarda artık sınav yok mu, ilkokullarda yazılı sınav kaldırıldı mı?
İlkokullarda yazılı sınav kalktı mı, okullarda yazılı sınav olacak mı? İlkokullarda artık sınav yok mu, ilkokullarda yazılı sınav kaldırıldı mı? İlkokullarda sınav kalktı mı 2023? Resmi Gazete'de yayımlanan kararla ilkokulda sınav sisteminde değişikliğe gidildi. Karara göre ilköğretimde yazılı sınav kaldırılırken ortaokul ve liseler için ise "ortak sınav" uygulaması başlayacak. Söz konusu karar sonrası kafa karışıklığı yaşayan veliler arama motorlarına yöneldi ve “okullarda sınav olacak mı 2023? İlkokullarda artık sınav yok mu, İlkokul 1 2 3 ve 4 sınıflarda yazılı sınavlar kaldırıldı mı?” sorularına yanıt aramaya başladı.
11.09.2023 Eğitim
Okulların açılmasına kaç güç kaldı, okullar ne zaman açılacak? Liseler 4 Ekim’e mi ertelendi, okulların açılışı değişti mi?
Okulların açılmasına kaç güç kaldı, okullar ne zaman açılacak? Liseler 4 Ekim’e mi ertelendi, okulların açılışı değişti mi? Okullar ne zaman açılacak 2023-2024, Okulların açılmasına kaç gün kaldı, okullar ertelendi mi? sorularına yoğun bir şekilde yanıt aranıyor. Okulların açılış tarihi MEB tarafından açıklandı. 2023-2024 eğitim öğretim yılı takviminin paylaşılmasıyla ilk ders zilinin başlayacağı tarih de netleşti. Peki, İlkokul, ortaokul ve liseler ne zaman açılacak? Okullar 4 Ekim'de mi açılıyor, öğrenciler okula ne zaman başlayacak?
2.09.2023 Eğitim
Açık liseye geçiş zorlaşacak mı? 11. sınıftan açık liseye geçiş kaldırıldı mı?
Açık liseye geçiş zorlaşacak mı? 11. sınıftan açık liseye geçiş kaldırıldı mı? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yaklaşan yeni eğitim - öğretim yılına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Milli Eğitim Bakanı Tekin, bu dönemde liselerde sınıf tekrarının geleceğini ve devamsızlık affının kaldırılacağını açıkladı. Bakan ayrıca açık liselere yönelik de açıklama yaptı. Peki, Açık liseye geçiş zorlaşacak mı? 11. sınıftan açık liseye geçiş kaldırıldı mı?
16.08.2023 Eğitim
ÖSYM tercih nasıl yapılır 2023, tercih sihirbazı nasıl kullanılır? ÖSYM YKS tercih robotu 2023
ÖSYM tercih nasıl yapılır 2023, tercih sihirbazı nasıl kullanılır? ÖSYM YKS tercih robotu 2023 YKS tercihleri başladı. Adaylar, 8 Ağustos tarihine kadar tercihlerini yapabilecek. Sınav sonuçlar 20 Temmuz'da açıklandı. Adaylar 27 Temmuz - 8 Ağustos tarihleri arasında puan ve sıralamalarını göz önünde bulundurarak tercihlerini yapabilecek. Kılavuzun yayınlanmasıyla YÖK Atlas tercih robotu ile ilgili aramalar da arttı. Peki, YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak 2023, YKS tercih robotu nasıl kullanılır? İşte YKS tercih robotu 2023…
27.07.2023 Eğitim
YÖK Atlas sıralama 2023 || YÖK Atlas tercih robotu nasıl kullanılır? Üniversite YÖK tercih robotu ile ön lisans-lisans üniversite taban puanları ve YÖK ATLAS EKRANI
YÖK Atlas sıralama 2023 || YÖK Atlas tercih robotu nasıl kullanılır? Üniversite YÖK tercih robotu ile ön lisans-lisans üniversite taban puanları ve YÖK ATLAS EKRANI YÖK tercih robotu 2023, YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından merak konusu oldu. YKS sonuçları açıklanınca lisan ve ön lisans programlarından birini seçmek için adaylar YÖK Atlası kullanacak. Üniversite tercihlerinde başarı sıralaması, taban ve taban puanları baz alındığından tercih robotu 2 yıllık ve 4 yıllık tercihlerde kullanılacak. Peki, YKS ATLAS tercih robotu nasıl kullanılır? YÖK Atlas sıralaması ve üniversite tercih robotu…
20.07.2023 Eğitim
Yerel yerleştirme nedir? LGS sınavsız yerleştirme ile alan liseler hangileri? Lise yerel yerleştirme nasıl olur?
Yerel yerleştirme nedir? LGS sınavsız yerleştirme ile alan liseler hangileri? Lise yerel yerleştirme nasıl olur? LGS tercih kılavuzu yayımlandı. LGS tercih kılavuzunun yayımlanmasıyla öğrenciler sınavsız yerel yerleştirme hakkında araştırmalarını arttırdı. Merkezi ve yerel yerleştirme olarak ikiye ayrılan tercihler öğrencilerin olduğu kadar veliler tarafından da araştırılıyor. Peki, Yerel yerleştirme nedir? Sınavsız yerleştirme ile alan liseler hangileri? Lise yerel yerleştirme nasıl olur?
26.06.2023 Eğitim
LGS 2023 tercih kılavuzu | 233, 239, 251, 260, 270 puanla hangi liseye gidilir? İllerin taban puanları ve yazılacak liseler...
LGS 2023 tercih kılavuzu | 233, 239, 251, 260, 270 puanla hangi liseye gidilir? İllerin taban puanları ve yazılacak liseler... LGS 231, 233, 259, 260, 270 puanla hangi liseye gidilir sorusunun yanıtı merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in açıklaması sonrası LGS 2023 sonuçları açıklandı. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte "Çocuğum hangi liseye gidecek?" sorusu da gündem oldu. Araştırmaların hızlanmasıyla birlikte LGS 2023 tercih kılavuzu da velilerin merak konusu oldu. Peki LGS tercih döneminde 231, 233, 259, 27o puanla hangi liseye gidilir? İşte il il taban puanları ve yazılacak okullar...
23.06.2023 Gündem
81 il valiliğine genelge gönderildi: Türkiye Çevre Haftası’nın teması belirlendi
81 il valiliğine genelge gönderildi: Türkiye Çevre Haftası’nın teması belirlendi “Türkiye Çevre Haftası” konulu Cumhurbaşkanlığı Genelgesi uyarınca, 81 ilde yapılacak etkinliklere ilişkin usul ve esaslar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca belirlendi. Bakan Murat Kurum'un imzasıyla 81 il Valiliğine ve Bakanlık İl Müdürlüklerine genelge gönderildi. Bu kapsamda 5-9 Haziran Türkiye Çevre Haftası'nda 81 ilde, denizler ve doğal çevrenin korunması, denizler ve iklim değişikliği ilişkisinin işlenmesi, denizlerin kıyı alanları ve karalarla olan bağlantısının çevresel boyutuyla ele alınması ve kirlenmeden korunması gerektiği vurgulanacak.
24.05.2023 Gündem
Bakan Varank’tan, "Amasya’nın Togg"una imza
Bakan Varank’tan, "Amasya’nın Togg"una imza Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Amasya'nın Taşova ilçesinde meslek lisesi öğrencilerinin tasarladığı ‘Alpaslan’ adlı elektrikli aracın ekibini TEKNOFEST’te alanında ziyaret edip, emeği geçenleri tebrik ederek, yaptıkları aracı imzaladı.
27.04.2023 Gündem
Demirören Medya Lisesi öğrencilerinden robotik yarışmada büyük başarı
Demirören Medya Lisesi öğrencilerinden robotik yarışmada büyük başarı Liseler arası robot yarışmasına katılan Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) öğrencilerinin de üyesi olduğu ‘Pars Robotcs takımı’ İstanbul’da gerçekleşen bölgesel finallerde ‘Excellence in Engineering’ ve ‘Finalist’ ödülüne layık görüldü. Uluslararası yarışmada büyük bir başarı sergileyen ve ABD’deki final için bekleme listesinde olan takımın gelecek hedefi ise finallerde Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek.
27.03.2023 Eğitim
Demirören Medya Lisesi öğrencilerinden robotik yarışmada büyük başarı
Demirören Medya Lisesi öğrencilerinden robotik yarışmada büyük başarı Liseler arası robot yarışmasına katılan Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) öğrencilerinin de üyesi olduğu ‘Pars Robotcs takımı’ İstanbul’da gerçekleşen bölgesel finallerde ‘Excellence in Engineering’ ve ‘Finalist’ ödülüne layık görüldü. Uluslararası yarışmada büyük bir başarı sergileyen ve ABD’deki final için bekleme listesinde olan takımın gelecek hedefi ise finallerde Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek.
27.03.2023 Vatan TV
Okullar pazartesi açılacak mı? İlkokul, ortaokul ve liseler ne zaman açılacak, yarıyıl tatilinden sonra okullar kapanacak mı, okul var mı? 71 ilde okulların açılacağı tarih!
Okullar pazartesi açılacak mı? İlkokul, ortaokul ve liseler ne zaman açılacak, yarıyıl tatilinden sonra okullar kapanacak mı, okul var mı? 71 ilde okulların açılacağı tarih! Okullarda yarıyıl tatil Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerin ardından uzatılmıştı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer okulların açılış tarihine yönelik açıklamada bulundu. Peki, okullar ne zaman açılacak, İlkokul, ortaokul ve liseler pazartesi açılacak mı? 71 ilde okulların açılış tarihi ne? Pazartesi okul var mı?
18.02.2023 Eğitim
Şarkılar Bizi Söyler konukları kimler? 4 Şubat Şarkılar Bizi Söyler yeni bölüm konukları kim?
Şarkılar Bizi Söyler konukları kimler? 4 Şubat Şarkılar Bizi Söyler yeni bölüm konukları kim? Kanal D'de Cumartesi akşamları yayınlanan Şarkılar Bizi Söyler programının yeni bölüm konukları belli oldu. Her hafta farklı bir konseptle izleyicinin karşısına çıkan eğlence programında bu hafta Erdal Erzincan, Belkıs Akkale ve Sevcan Orhan konuk olacak.
3.02.2023 Televizyon
Ali Nihat Gökyiğit kimdir, öldü mü, neden? TEMA’nın kurucusu Ali Nihat Gökyiğit’in cenaze töreni ne zaman?
Ali Nihat Gökyiğit kimdir, öldü mü, neden? TEMA’nın kurucusu Ali Nihat Gökyiğit’in cenaze töreni ne zaman? Tekfen ve TEMA'nın kurucularından olan Ali Nihat Gökyiğit 97 yaşında hayata veda etti. Peki, Ali Nihat Gökyiğit kimdir, kaç yaşında, nereli, Ali Nihat Gökyiğit’in cenaze töreni ne zaman?
25.01.2023 Ekonomi
Tekfen'in kurucusu Ali Nihat Gökyiğit hayatını kaybetti
Tekfen'in kurucusu Ali Nihat Gökyiğit hayatını kaybetti Tekfen ve TEMA'nın kurucularından olan Ali Nihat Gökyiğit 97 yaşında hayata veda etti.
25.01.2023 Ekonomi
Hande Erçel tahtından oldu! Birinci olan isim bakın kim
Hande Erçel tahtından oldu! Birinci olan isim bakın kim IMDb Starmetre listesinin güncel verileri açıklandı. Türk oyuncuların sıralamasında oldukça büyük değişimler yaşandı. İlk sıradaki Hande Erçel, tahtından oldu. İlk sıraya yerleşen ünlü bakın kim oldu...
7.12.2022 Magazin
15 tatil ne zaman? Yarıyıl tatili hangi tarihte? Okullar ne zaman kapanacak? 2023 MEB tatil takvimi!
15 tatil ne zaman? Yarıyıl tatili hangi tarihte? Okullar ne zaman kapanacak? 2023 MEB tatil takvimi! 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı’nın ilk ara tatili sona erdi. İlköğretim, ortaokul ve liseler bugün ders başı yapacak. 14 Kasım’da başlayan 9 günlük ara tatilin ardından öğrenciler okullarına dönerken bir sonraki tatilin ne zaman başlayacağı, yarıyıl tatilinin ne zaman, hangi tarihler arasında olacağı şimdiden merak konusu oldu. Peki, 15 tatil ne zaman? Yarıyıl tatili hangi tarihte? Okullar ne zaman kapanacak? 2023 MEB tatil takvimi…
21.11.2022 Eğitim
15 bin lira maaşla çalışacak eleman aranıyor! En az 500 kişi alınacak ama başvuran yok
15 bin lira maaşla çalışacak eleman aranıyor! En az 500 kişi alınacak ama başvuran yok Çalışacak nitelikli eleman aranıyor. Maaşlar aylık 5 bin 500 ile 15 bin arasında değişiyor. Her alanda yetişmiş ustaya ve insan gücüne ihtiyaç olduğu ancak eleman sıkıntısının yaşandığı belirtilirken, en az 500-600 civarında da usta alınacağı ifade edildi.
19.10.2022 Ekonomi
Dünyada sadece Manavgat'ta yetişiyor! 10 yıl sonra ortaya çıktı
Dünyada sadece Manavgat'ta yetişiyor! 10 yıl sonra ortaya çıktı Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi Biyoloji Bölümü Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökhan Deniz, Antalya ormanlarında türleri tehlike altında olan 40 bitkiyi yakından takip ettiklerini belirterek, Manavgat yangının ardından dünyada yayılış alanı sadece o bölgede olan Antalya orkidesini 10 yıl sonra yeniden bulduklarını söyledi.
5.10.2022 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Liseler ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki liseler haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.