Lisans Yerleştirme Sınavı

Lisans Yerleştirme Sınavı

Son dakika Lisans Yerleştirme Sınavı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Lisans Yerleştirme Sınavı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Lisans Yerleştirme Sınavı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Lisans Yerleştirme Sınavı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan lisans yerleştirme sınavı gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.664 lisans yerleştirme sınavı haberi bulunmuştur. Tüm lisans yerleştirme sınavı haberleri aşağıda listelenmiştir.
KPSS'de kopya soruşturması! Polis baskın yaptı Yediiklim Yayınevi kendini böyle savundu...
KPSS'de kopya soruşturması! Polis baskın yaptı Yediiklim Yayınevi kendini böyle savundu... Devlet kurumlarında memur olmak için her yıl yaklaşık 1 milyonun üzerinde adayın katıldığı Kamu Personel Seçme Sınavı’nda (KPSS) soruların sızdırıldığı iddiaları, önceki gün gündeme bomba gibi düştü. İlk açıklamayı yapan Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), ‘İddiaların incelemelerimiz neticesinde asılsız olduğu anlaşılmıştır’ dedi. Ancak aynı gün ilerleyen saatlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Denetleme Kurulu’na (DDK) konuyu inceleme talimatı verdi. Erdoğan, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “İnceleme sonucunda elde edilen veriler titizlikle değerlendirilecek, gerekli adımlar ivedilikle atılacaktır. Tek bir evladımızın dahi mağdur olmasına asla müsaade etmeyiz” ifadelerine yer verdi. Gece yarısı Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün görevden alındı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Yediiklim Yayınevi'ne ait 2 adrese baskın düzenledi. İddiaların odağındaki yayınevinden açıklama geldi.
4.08.2022 Gündem
En zor iki bölümü bir arada bitirdi dünya peşinden koştu
En zor iki bölümü bir arada bitirdi dünya peşinden koştu Malatyalı değirmenci bir baba ile ev hanımı annenin ilk çocuğu olan İbrahim Ethem Hamamcı (24) Fen Lisesi'nden mezun oldu, 2016'da LYS Türkiye birincisi olarak üniversiteyi kazandı. Uluslararası tıp bölümünü seçen Hamamcı, aynı anda bilgisayar mühendisliği de okuyarak çift anadal yaptı ve okulu Medipol Üniversitesi'nde bir ilke imza attı. Bilgisayar mühendisliğinden mezun olan Hamamcı, tıp fakültesi 6'ncı sınıfta olmasına rağmen Yale, Pensilvanya Üniversitesi gibi dünyanın en saygın üniversitelerinden burslu doktora kabulü aldı. Ama o, tercihini İsviçre'den yana kullandı ve şimdi en büyük hedefi, sağlıkta yapay zeka üzerine çalışarak doktor meslektaşlarının üzerindeki yoğun hasta yükünü biraz olsun hafifletmek.
24.07.2022 Yaşam
MEB harekete geçti ve belli oldu! 9,10,11 ve 12. sınıflar...
MEB harekete geçti ve belli oldu! 9,10,11 ve 12. sınıflar... Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk milyonlarca kişinin beklediği kararı canlı yayında duyurdu. Ve tarih belli oldu. Bakan Selçuk, "Okullar 2 Temmuz'a kadar açık olacak. Liselerde ikinci dönemde de tek bir sınav olacak" dedi. Öğretmenlerin 24 Şubat'ta aşılanmaya başlandığını hatırlatan Selçuk, 425 bin öğretmene de aşı randevusu açıldığını aktardı. 750 bine yakın tabletin öğrencilere teslim edildiği bilgisini veren Bakan Selçuk, tablet dağıtımının da takibinin yapıldığını belirtti.
29.04.2021 Eğitim
ÖSYM'den flaş açıklama! KPSS, YKS, ALES ve...
ÖSYM'den flaş açıklama! KPSS, YKS, ALES ve... Milyonlarca kişi merak ediyordu. ÖSYM resmen duyurdu. KPSS, ALES, YKS, LYS... Tüm sınavlara girenleri ilgilendiriyor. Bu yıl değişti. Yeni uygulamalar başladı. 2021'de sınavlarla ilgili yenilikler sürecek. Milyonlarca kişi yeni sınav takvimi ve 2021'deki sınavlar ile ilgili ne gibi değişiklikler olacağını merak ediyordu. Konuyla ilgili ÖSYM Başkanı Aygün önemli bir açıklamada bulundu. Yeni yılla birlikte birçok yeniliğin de yaşanacağını aktaran Aygün, Ankara, İstanbul ve İzmir'in ardından dördüncü e-sınav merkezinin Adana'da hizmete açılacağını bildirdi.
14.12.2020 Eğitim
Türk doktor adayından gururlandıran başarı
Türk doktor adayından gururlandıran başarı İstanbul'da intörn doktor olarak tıp eğitimine devam eden 24 yaşındaki Enis Çağatay Yılmaz'ın, geliştirilmesinde katkı sağladığı; bir su kaynağının kullanılabilirliğini normal metotların aksine yapay zeka kullanarak çok daha hızlı ve ucuz değerlendiren yöntem, İngiltere'de yayınlanan 'Nature Light: Science & Application' adlı dünyaca ünlü bilim dergisinde makale olarak yer aldı.
8.08.2020 Sağlık
Tercih yaparken nelere dikkat edilmeli? Uzmanından 6 adımda doğru üniversite tercihi!
Tercih yaparken nelere dikkat edilmeli? Uzmanından 6 adımda doğru üniversite tercihi! Sınava giren 1 milyon 672 bin 376 öğrencinin 2020-YKS sonuçları açıklandı. Üniversite adayları sonuçların ardından açıklanan YKS tercih kılavuzu ile birlikte tercihlerini belirledi. ÖSYM’nin takvimine göre YKS üniversite tercihleri 6 Ağustos'ta başlayıp 14 Ağustos’da bitecek. Üniversite adayları 'Tercih yaparken nelere dikkat edilmeli?' sorusunu araştırıyor. Peki, YKS tercihleri nasıl yapılmalı? Nelere dikkat edilmeli? Doğru tercih nasıl yapılır? İşte uzmanlardan tercih önerileri...
4.08.2020 Eğitim
MEB'den yeni uygulama! LGS ve YKS'ye giren öğrenciler...
MEB'den yeni uygulama! LGS ve YKS'ye giren öğrenciler... Milyonlarca öğrenciyi ilgilendiriyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) harekete geçti. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıkladı. Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında uygulanan merkezi sınav ile Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) katılan öğrencilere tercih danışmanlığı hizmeti sunulacak.
30.06.2020 Eğitim
Eğitimcilerden AYT yorumları! YKS hakkında eğitimciler ne diyor? Eğitimcilere göre AYT zor muydu?
Eğitimcilerden AYT yorumları! YKS hakkında eğitimciler ne diyor? Eğitimcilere göre AYT zor muydu? 2,5 milyon öğrenci 2020 YKS sınavının ikinci oturumu olan AYTde ter döktü. Uzun ve zorlu maratonun ardından öğrencilerin ifadelerine göre uzmanlar da sınavı yorumladı. Peki, YKS hakkında eğitimciler ne diyor? Eğitimcilere göre AYT zor muydu? YKS nasıldı? İşte eğitimcilerden ilk AYT değerlendirmeleri...
28.06.2020 Eğitim
TYT ve AYT açılımı ne? TYT ve AYT nedir?
TYT ve AYT açılımı ne? TYT ve AYT nedir? Üniversite hayalini gerçekleştirmek isteyen herkes üniversite sınavına girerek, bu hayalini yerine getirmeye çalışır. TYT ve AYT sınavları da üniversite hayalini gerçekleştirmek isteyen kişilerin yani öğrencilerin girmiş olduğu sınavlardandır. Peki TYT ve AYT açılımı ne? TYT ve AYT nedir? İşte detaylar...
16.02.2022 Yaşam
LGS, LYS hazırlıkları el yakıyor!
LGS, LYS hazırlıkları el yakıyor! Ortaokul ve liselerde ders kitapları MEB tarafından veriliyor. Ancak lise ve üniversite sınavlarını kazanabilmek için öğrenciler takviye kitaplar almak zorunda. Özel ders, kurs, soru kitapları derken ailelerin cebinden bir sınav döneminde en az 15 bin TL çıkıyor.
1.11.2019 Eğitim
Şoke eden iddia! Dava açıldı
Şoke eden iddia! Dava açıldı Konya'da Selçuk Üniversitesi öğretim görevlisi Dr. Hüseyin A., salon başkanı olarak görev aldığı Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) öncesinde üzerinde cep telefonu bulunduğu gerekçesiyle bina sorumlusu Prof. Dr. Hakan Y. tarafından polise verilen talimatla çırılçıplak soyulup arandığını ileri sürdü. Hüseyin A.'nın şikayeti üzerine başlatılan idari soruşturma sonunda rektörlük, konunun yargıya taşınmasına karar verdi ve Prof. Dr. Hakan Y. hakkında 'tehdit, hakaret, iftira' suçundan dava açıldı. Prof. Dr. Hakan Y. suçlamayı kabul etmezken, Dr. Hüseyin A. psikolojik tedavi gördüğünü belirtti.
7.05.2019 Yaşam
ÖSYM'den MEB-EKYS için "saat" uyarısı
ÖSYM'den MEB-EKYS için "saat" uyarısı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı'nca (ÖSYM), 21 Nisan Pazar günü yapılacak Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme Sınavı'na (2019-MEB-EKYS) girecek adaylara saat 10.00'dan sonra sınav binalarına girişe izin verilmeyeceği uyarısı yapıldı.
19.04.2019 Eğitim
Tercih döneminde en çok hangi meslekler seçildi?
Tercih döneminde en çok hangi meslekler seçildi? YÖK Atlas verilerine göre, en çok ilgi gösterilen alanlar tıp, hukuk ve bilgisayar mühendisliği oldu.
18.08.2018 Eğitim
'Öğrenciler tercihte puan değil sıralamayı ölçü almalı'
'Öğrenciler tercihte puan değil sıralamayı ölçü almalı' Uzmanlar öğrencileri bölüme göre üniversite seçmeleri ve puana değil sıralamaya göre tercih yapmaları konusunda uyardı.
2.08.2018 Eğitim
TYT’de ‘süre’, AYT’de ‘bilgi’ yetmedi!
TYT’de ‘süre’, AYT’de ‘bilgi’ yetmedi! Yeni sınav ve soru modeli biraz PISA, biraz TIMMS, kısmen de ALES (lise versiyonu) ile benzerlik gösteriyor. Türkçe testinde tarih yorumu, geometri testinde coğrafya harita bilgisi, biyoloji testinde kimyasal dengeler, matematik sorularında mantık önermelerinin sorgulandığı bir sınav sistemiyle karşılaştık. ÖSYM, güzel iş çıkarmış
1.07.2018 Gündem
YKS ne zaman yapılacak? Sınava gireceklerin dikkat etmesi gerekenler...
YKS ne zaman yapılacak? Sınava gireceklerin dikkat etmesi gerekenler... Üniversiteye giriş için bu yıl ilk defa YKS uygulanacak. Sayılı günler kala sınava girecek adaylar için ÖSYM tarafından saat uyarısı yapıldı. YKS ne zaman yapılacak? Sınava girecek adayların dikkat etmesi gerekenler nelerdir?
27.06.2018 Gündem
Üniversite sınavı ne zaman yapılacak? 2018 YSK tarihi
Üniversite sınavı ne zaman yapılacak? 2018 YSK tarihi Üniversite sınavı ne zaman yapılacak? 2018 YSK tarihi hangi gün? Sorularının yanıtı merak ediliyor ve araştırılıyor. İşte 2018 yılında üniversiteli olmak isteyenlerin gündemde sıkça araştırdığı YSK hakkındaki tüm bilgiler...
18.06.2018 Gündem
YKS ne zaman? İşte 2018 YKS tarihleri...
YKS ne zaman? İşte 2018 YKS tarihleri... YKS ne zaman yapılacak? Sorusunun yanıtı merak ediliyor ve gündemde sıkça araştırılıyor. Üniversiteye giriş sınavı olan YKS, 2018 yılında ilk kez gerçekleşecek. İşte milyonlarca öğrencinin merak ettiği YKS hakkındaki bilgiler...
5.06.2018 Gündem
LGS öncesi uyarı geldi: Sınavı kabusa çevirmeyin
LGS öncesi uyarı geldi: Sınavı kabusa çevirmeyin 2 Haziran Cumartesi günü yapılacak Liselere Geçiş Sınavı (LGS) öncesi Uzman Klinik Psikolog Melike Urcan'dan öğrenci ve velilere dikkat çekici uyarılar geldi. Urcan "Sınav öncesinde öğrenilen bilginin sınav sırasında etkili bir şekilde ortaya çıkmasını engelleyen ve kişinin performansının düşmesine yol açan yoğun kaygı, korku ve endişelerdir. Kaygının belirli düzeyde olması sağlıklı ve motive edicidir. Ancak yaşadığınız kaygı, başarı ve performansınızı düşürüyor, sınav sürecinizi olumsuz yönde etkiliyorsa sınav kaygısı yaşıyorsunuz demektir" dedi.
30.05.2018 Sağlık
ÖSYM, 20 yılın üniversiteye giriş sınavı sorularını erişime açtı
ÖSYM, 20 yılın üniversiteye giriş sınavı sorularını erişime açtı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), 1998-2017 yıllarında üniversiteye giriş sınavlarında sorulan tüm sorular ve cevap anahtarları kurumun internet sitesinde yayımlandı.
21.05.2018 Gündem
Matematik çözemeyen üniversiteye giremez!
Matematik çözemeyen üniversiteye giremez! Üniversite adayları Türkçe ve matematikten hiç net çıkaramazsa fen bilimleri ve sosyal bilimler testlerindeki tüm soruları doğru cevaplasa bile tercih yapma hakkını kaybedecek. Bu yüzden üniversitelerin kontenjanları boş kalabilir
25.03.2018 Gündem
Veliler sınav sürecinde okul ile sürekli iletişimde olmalı
Veliler sınav sürecinde okul ile sürekli iletişimde olmalı YGS ve LYS yerine getirilen Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2018’de uygulanmaya başlanacak. Yüksek Öğretim Kurulu’nun TYT için Matematik ve Türkçe derslerindeki soru yaklaşımını değiştirmesi adayları tedirgin etmişti. Koordinatör Rehber Öğretmen Nilgün Şekerci, adayların tedirginliğini azaltmaya yönelik ders çalışma sistemleri hakkında önerilerde bulundu.
27.12.2017 Eğitim
YÖK, YKS'de puan türleri tablosunu açıkladı
YÖK, YKS'de puan türleri tablosunu açıkladı YÖK YKS'de puan türleri tablosunu açıkladı. Adaylar hangi puan türüne göre tercih yapacağını bu tabloya göre belirleyecek.
29.09.2021 Gündem
MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu
MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.
29.09.2021 Gündem
15 yılın eğitim almanağı!
15 yılın eğitim almanağı! 15 yıl da eğitim alanında birçok köklü (!) değişim oldu...
15.10.2017 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Lisans Yerleştirme Sınavı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki lisans yerleştirme sınavı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.