Gazete Vatan Logo

Üniversite sınavı ne zaman yapılacak? 2018 YSK tarihi

Üniversite sınavı ne zaman yapılacak? 2018 YSK tarihi hangi gün? Sorularının yanıtı merak ediliyor ve araştırılıyor. İşte 2018 yılında üniversiteli olmak isteyenlerin gündemde sıkça araştırdığı YSK hakkındaki tüm bilgiler...

Üniversite sınavı ne zaman yapılacak? 2018 YSK tarihi

2018 yılının üniversite sınavı YKS, 30 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında iki oturum şekilde yapılacak. Milyonlarca kişi ilk kez gerçekleşecek olan YKS ile ilgili bilgileri merak eder oldu. İşte tüm ayrıntılar...

YKS SINAV YERLERİ AÇIKLANDI MI?

2018 Üniversite sınavı 30 Haziran - 1 Temmuz tarihlerinde yapılacağı için, bu tarihlerden 1-2 hafta öncesinde ÖSYM, YKS sınav yerlerini belirler diye tahmin ediliyor.

YKS HAM PUAN KURALIĞI DEĞİŞİKLİĞİ

ÖSYM, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) puan hesaplamasıyla ilgili değişikliğe gitti.

ÖSYM’nin yaptığı duyuruya göre, “Yükseköğretim Genel Kurulu’nun 31 Mayıs 2018 tarihli toplantısında, 2018 YKS’de TYT’de ağırlıklı puanların hesaplanabilmesi için Türkçe veya Temel Matematik testlerinin en az birinden en az 0,5, AYT’de ise ilgili puan türünün hesaplanabilmesi için gerekli testlerin en az birinden en az 0,5 ham puan almış olmaları gerektiğine karar verilmiş olup 2018-YKS Kılavuzu bu karar doğrultusunda güncellenmiştir” ifadelerine yer verildi.

Martta yayınlanan kılavuza göre adayların TYT puanının hesaplanabilmesi için Temel Matematik ve Türkçe testlerinin her birinden en az 0,5 veya daha fazla ham puan almış olma şartı aranıyordu. Yani adaylar her iki testten de 0,5 ham puan almak zorundaydı. Yine AYT’de de ağırlıklı puanların hesaplanabilmesi için adayların ilgili testlerden 0,5 veya daha fazla puan almış olmaları şartı vardı.

Haberin Devamı

SINAVDA KAÇ SORU OLACAK?

Üniversiteye hazırlanan öğrenciler YGS'de Türkçe, Matematik, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri testlerinde 160 sorudan oluşan bir testten sorumluydu. Yeni sınavın ilk oturumunda ise sadece 80 soru olacak. LYS'nin yerine geçecek ikinci oturum ise Türkçe, Matematik, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri testi için 40 ayrı soru bulunacak. Yabancı dil sınavına girecek adaylara ise 80 soru yöneltilecek.

SINAV SÜRELERİ NE KADAR?

Sınavların soru sayısını açıklayan YÖK Başkanı Yekta Saraç, sınav süresinin henüz belirlenmediğini söyledi. YGS-LYS sisteminde test türüne göre farklılık göstermekle beraber bir soruya 1,5 - 1,7 dakika süre düşüyor. YGS-LYS'den önce yapılan ÖSS'de ise soru başına 1 dakika veriliyordu. Saraç, gerekli değerlendirmelerin yapıldıktan sonra sınav sürelerinin belirleneceğini, bunun da ileri bir tarihte açıklanacağını söyledi.

Haberin Devamı

15 DAKİKA KURALI KALKIYOR!

Yapılan açıklamada, Sınav başlama saati olan 10.00'dan sonra öğrenciler sınava alınmayacak. Öğrencinin lehine olabilecek ve ÖSYM'nin işleyişinde herhangi bir problem oluşturmayacak her türlü iyileştirmeyi yapacağız." denildi.