Kuzugöbeği

Kuzugöbeği

Son dakika kuzugöbeği haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kuzugöbeği ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kuzugöbeği haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kuzugöbeği

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kuzugöbeği gelişmeleri de dahil olmak üzere 26 kuzugöbeği haberi bulunmuştur. Tüm kuzugöbeği haberleri aşağıda listelenmiştir.
Fiyatı altınla yarışıyor! Doğada kendiliğinden yetişiyor
Fiyatı altınla yarışıyor! Doğada kendiliğinden yetişiyor Fiyatı altın ile yarışan ve doğada kendiliğinden oluşan Kuzugöbeği mantarı, Artvin’de meraklıları tarafından yoğun ilgi görüyor.
11.05.2023 Ekonomi
Tazesinin kilosu 300 liradan, kurutulmuşu 2 bin 500 liradan alıcı buluyor
Tazesinin kilosu 300 liradan, kurutulmuşu 2 bin 500 liradan alıcı buluyor Antalya'nın Akseki ilçesinde doğada kendiliğinden yetişen ve bölgede yaşayanların "göbek" adını verdiği "kuzugöbeği mantarı" toplanmaya başlandı. Diğer türlerine göre nadir bulunan, bölgedekiler için son yıllarda iyi bir gelir kaynağı haline gelen kuzugöbeği mantarının tazesinin kilogramı 300 liradan, kurutulmuşunun kilosu ise 2 bin 500 liradan alıcı buluyor.
4.05.2023 Ekonomi
Kilosu 700 TL'den satılıyor! Herkes toplamak için akın etti
Kilosu 700 TL'den satılıyor! Herkes toplamak için akın etti Denizli’de vatandaşlar doğadan topladıkları kendiliğinden yetişen kuzugöbeği mantarını satarak gelir elde ediyor. Nisan yağmurlarıyla birlikte ormanlık alanlarda bolca yetişen kuzugöbeğinin kilogramı 700 TL den satılıyor.
13.04.2023 Yaşam
Altın değerinde: Köylüler her yerde onu arıyor, tazesinin kilogramı 600, kurusunun 6 bin 500 TL'ye kadar satılıyor
Altın değerinde: Köylüler her yerde onu arıyor, tazesinin kilogramı 600, kurusunun 6 bin 500 TL'ye kadar satılıyor Adana'da önceki yıl çıkan orman yangınında küle dönen bin 650 hektar alan ekiplerin çalışmasıyla tekrar yeşermeye başlarken, köylülere ek gelir kaynağı olan ve tazesinin kilogramı 600, kurusunun 6 bin 500 TL'ye kadar satılan kuzugöbeği mantarı çıkması sevindirdi.
29.03.2023 Yaşam
Yanan ormanda fışkırdı! Fiyatı altınla yarışıyor
Yanan ormanda fışkırdı! Fiyatı altınla yarışıyor Adana'da önceki yıl çıkan orman yangınında küle dönen bin 650 hektar alan ekiplerin çalışmasıyla tekrar yeşermeye başlarken, köylülere ek gelir kaynağı olan ve tazesinin kilogramı 600, kurusunun 6 bin 500 TL'ye kadar satılan kuzugöbeği mantarı çıkması sevindirdi.
29.03.2023 Ekonomi
Kilosu 350 lira! Ormanda kendiliğinde  yetişiyor
Kilosu 350 lira! Ormanda kendiliğinde yetişiyor Her iki ilçede ormanlık alanlarda ilkbahar mevsiminde doğal olarak kendiliğinden yetişen kuzugöbeği mantarı, aile bütçesine gelir amacıyla toplayan her yaştan insanın yüzünü güldürüyor.
2.05.2022 Ekonomi
Ormanda bulup günde 3 bin lira para kazanıyorlar! Fiyatını duyanlar toplamaya çıkıyor
Ormanda bulup günde 3 bin lira para kazanıyorlar! Fiyatını duyanlar toplamaya çıkıyor Ormanda nisan, mayıs ve haziran aylarında bolca bulunuyor. Fiyatını duyanlar toplamaya çıkıyor. Kilosu pazarda 300 liraya satılırken, marketlerde 400 lirayı buluyor. Günlük bin 3 bin lira kazanç sağlanabiliyor. Ormanlık alanda yetişen kuzugöbeği mantarı, köylerde yaşayan vatandaşların yüzünü güldürdü; köylüler için gelir kaynağı oldu.
27.04.2022 Ekonomi
Bu işi yapan köşeyi dönüyor! Türkiye'de ilk! Kilosu 3 bin liradan satılıyor! Müthiş gelir sağlıyor
Bu işi yapan köşeyi dönüyor! Türkiye'de ilk! Kilosu 3 bin liradan satılıyor! Müthiş gelir sağlıyor Türkiye’de belirli bölgelerde doğal olarak yetişen ancak şu ana kadar birkaç ülke dışında üretimi yapılamayan 'Kuzugöbeği Mantarı' Türkiye'de ilk defa Mersin’de Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü’nde kurulan bir serada üretilerek verimli bir sonuç elde edildi. Tazesinin kilogram fiyatının 400, kurusunun ise 3 bin TL olduğu mantarın fiyatının, Ar-Ge çalışmalarının tamamlanmasının ardından çiftçiye alternatif ürün olarak sunulması hedefleniyor.
11.04.2022 Yaşam
Vali mantar bahanesiyle seyahat edenlere sitem etti! Ölmezsiniz kardeşim
Vali mantar bahanesiyle seyahat edenlere sitem etti! Ölmezsiniz kardeşim Antalya Valiliği ve İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla corona virüs tedbirleri kapsamında kentin ana girişlerindeki uygulamalar ve denetimler artırıldı. Antalya'ya giriş yapacak kişilerin 14 gün süreyle ikametgahlarında sıhhi gözetim altına alınacağını açıklayan Vali Münir Karaloğlu, "Dün sadece Akseki ilçemize İstanbul'dan 150 kişi kuzugöbeği mantarı toplamaya geldiğini beyan etti. Elmalı ilçemizde de İstanbul'dan misafir gelen bir aile nedeniyle iki apartmanı karantinaya aldık. Girişlerdeki kısıtlama kararını almamızdaki gerekçe budur." dedi.
2.04.2020 Yaşam
Kilosu 120 lira bağışıklık sistemi için birebir
Kilosu 120 lira bağışıklık sistemi için birebir Muğla'nın Dalaman, Köyceğiz, Menteşe ve Ortaca ilçelerinde, kuzugöbeği mantarı toplama mevsimi başlarken, kilosu 120 ile 150 lira arasında alıcı buluyor. Pazarcı esnafı, corona virüs vakalarının görülmesi sonrası salgına karşı bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenlere kuzugöbeği mantarı tüketin çağrısında bulundu.
25.03.2020 Gündem
Kuzu göbeği fiyatları et fiyatlarını geçti
Kuzu göbeği fiyatları et fiyatlarını geçti Bahar aylarının gelmesi ile birlikte ormanlık alanlarda çalı diplerinde yetişen kuzu göbeği bulmasının zor olması kadar fiyatlarıyla da dikkat çekiyor. Aydın’ın Karacasu ilçesinde vatandaşların hem sportif bir faaliyet hem de ekonomik katma değer gözüyle baktığı göbekler bulanları bu sene sevindireceğe benziyor.
19.03.2018 Ekonomi
Tehlikeli cazibe Mantar
Tehlikeli cazibe Mantar Ülkemizde 50’den fazla yenilebilir mantar türü var. Ayrıca doğal D vitaminine sahip yeryüzündeki tek tür olan mantar, şimdilerde sofralarımızı süslüyor.
3.11.2017 Arşiv
Kuzugöbeği mantarı kurusunun kilosu bin liraya alıcı buluyor
Kuzugöbeği mantarı kurusunun kilosu bin liraya alıcı buluyor Muğla'da çam ormanlarında çıkan kuzugöbeği mantarı kurusunun kilosu bin liradan, tazesi ise 140 liradan alıcı buluyor.
10.04.2017 Yaşam
Kuzugöbeğinin kilosu 300 lira
Kuzugöbeğinin kilosu 300 lira Muğla'nın Dalaman, Köyceğiz, Menteşe ve Ortaca İlçeleri'nde, kuzugöbeği mantarı toplama mevsimi başlarken, kilosunun 250 ile 300 lira arasında alıcı bulduğu belirtildi.
15.03.2017 Ekonomi
Türkiye'nin pazarı Çinlilerin eline geçti
Türkiye'nin pazarı Çinlilerin eline geçti Türkiye'nin rakipsiz olduğu yıllık 20 milyon Euroluk mantar pazarı Çinliler'in ele geçti...
20.04.2016 Ekonomi
Dünyanın en pahalı kebabını satıyor
Dünyanın en pahalı kebabını satıyor Londra’da kebap restoranı işleten Karslı Önder Şahan, bir porsiyon kebabı 4 bin liraya satıyor.
31.03.2016 Yaşam
Dünyanın en pahalı şiş kebabı 4000 lira
Dünyanın en pahalı şiş kebabı 4000 lira Londra’nın Canary Wharf semtinde kebap restoranı işleten Türk kebapçı Önder Şahan dünyanın en pahalı şiş kebabını satıyor.
31.03.2016 Dünya
Mantar yerken nelere dikkat edelim?
Mantar yerken nelere dikkat edelim? İşviçre Sağlık Bakanlığı onaylı “Mantar Uzmanlığı” diplomasına sahip olan Jilber Barutçiyan, zehirli ve zehirsiz mantarları ayırmak için hiçbir teknik metot olmadığını belirterek, “Mantarı bilimsel bir netlikte tanımlayarak güncel bir kaynaktan yenilebilirliğini kontrol etmeniz gerekir" diyor...
7.11.2015 Arşiv
Pazarda kilosu 300 lira!
Pazarda kilosu 300 lira! Fethiye'de sedir ve çam ormanlarında yetişen kuzugöbeği mantarı, ilçenin ormanla çevrili mahallerinde yaşayan vatandaşların geçim kaynağı oldu...
12.03.2015 Yaşam
Kilosu 300 TL
Kilosu 300 TL Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç...
5.02.2015 Ekonomi
'Ormanlarımız kilosu 100 Euro’luk mantarlarla dolu'
'Ormanlarımız kilosu 100 Euro’luk mantarlarla dolu' Mikolog, yani mantar uzmanı Jilber Barutçiyan’a göre Türkiye bir mantar cenneti...
26.09.2014 Arşiv
‘Mutfak bizim için meditasyon alanı’
‘Mutfak bizim için meditasyon alanı’ 27 Mart günü mutfakta birbirinden farklı lezzetler sunan kadın şefler yemeklerini Mövenpick Hotel’de sunacak...
21.03.2014 Arşiv
Bu mantarlar altından pahalı
Bu mantarlar altından pahalı Özellikle Muğla'daki çam ormanlarında yoğun olarak bulunan kuzugöbeği mantarı köylülerin en önemli gelir kaynakları arasında.
26.04.2010 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Kuzugöbeği ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kuzugöbeği haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.