Kuru İncir

Kuru İncir

Son dakika kuru incir haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kuru incir ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kuru incir haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kuru İncir

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kuru incir gelişmeleri de dahil olmak üzere 281 kuru incir haberi bulunmuştur. Tüm kuru incir haberleri aşağıda listelenmiştir.
Zam geldi! Ocak ayında fiyatı en fazla artan ürün belli oldu
Zam geldi! Ocak ayında fiyatı en fazla artan ürün belli oldu Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Ocak ayında markette fiyatı en fazla artan ürün yüzde 34,7 ile yeşil fasulye oldu. Yeşil fasulyedeki artışı yüzde 29,8 ile salatalık, yüzde 28,4 ile ıspanak, yüzde 22,9 ile pırasa takip etti” dedi.
1.02.2024 Ekonomi
İncir Kaç Kalori? İncir Besin Değerleri Ve Kalorisi...
İncir Kaç Kalori? İncir Besin Değerleri Ve Kalorisi... 1 adet orta boy incir 48 kaloridir. 1 adet incirin içinde 12,47 gram karbonhidrat ve 1,89 gram lif bulunur.
17.12.2023 Sağlık
İbn-i Sina'nın bin yıllık formülüyle tanışın! Bu karışım şifa dağıtıyor, can veriyor!
İbn-i Sina'nın bin yıllık formülüyle tanışın! Bu karışım şifa dağıtıyor, can veriyor! Orta Çağ filozofu ve hekim İbn-i Sina, bin yıl önce kaleme aldığı eserleriyle günümüze hala ışık tutuyor. Ünlü alim, doğal yöntemlerle pek çok hastalığa çare buluyor ve vücudun güçlenmesini, bağışıklığın artırılmasını sağlayan tariflerle şifa dağıtıyor. İşte mucizevi karışım...
23.11.2023 Yaşam
Üreticide yüzde 50, markette yüzde 24 düştü! Kuru soğan fiyatı ile ilgili yeni açıklama
Üreticide yüzde 50, markette yüzde 24 düştü! Kuru soğan fiyatı ile ilgili yeni açıklama Kuru soğan arzındaki artışla birlikte fiyatlar üreticide yüzde 50,8, markette yüzde 24,3 düştü. Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 1 Haziran Dünya Süt Günü dolayısıyla son günlerde yaşanan doğal afetleri, beklenen buğday alım fiyatını, mayıs ayında üretici ile market arasındaki fiyat farklılıklarını ve girdi fiyatlarında yaşanan değişimleri değerlendirdi. Artan nüfus karşısında üretimin sürdürülebilirliği için gerekli tedbirler alınarak süt üretiminin artarak devam etmesinin sağlanması gerektiğine dikkati çeken Bayraktar, “Bunun için süt fiyatlarını baskılamak yerine yem fiyatları kontrol altına alınmalı, yetiştiriciye makul fiyatlardan kaba ve kesif yem temin etmenin yolu bulunmalıdır” dedi.
1.06.2023 Ekonomi
TZOB Başkanı Bayraktar nisan ayı market fiyatlarını açıkladı
TZOB Başkanı Bayraktar nisan ayı market fiyatlarını açıkladı Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, nisan ayında fiyatı en fazla artan ürünün markette ve üreticide patates; fiyatı en fazla düşen ürünün ise markette kabak, üreticide sivri biber olduğunu açıkladı.
1.05.2023 Ekonomi
Et ve süt fiyatlarına yeni zam gelecek mi? Açıklama yapıldı
Et ve süt fiyatlarına yeni zam gelecek mi? Açıklama yapıldı Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, et fiyatlarında yaşanan artışlar nedeniyle damızlık hayvanların yine kesime gitme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söyledi. Bayraktar, "Damızlık hayvan sayısının azalmasıyla et ve süt ürünlerini daha pahalı tüketmek zorunda kalırız" dedi.
19.04.2023 Ekonomi
Bitkisel üretimde Cumhuriyet tarihi rekoru kırıldı
Bitkisel üretimde Cumhuriyet tarihi rekoru kırıldı Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü, Türkiye'de 2022 yılındaki bitkisel üretim miktarının 128,6 milyon tona ulaştığını ve böylece Cumhuriyet tarihinin üretim rekorunun kırıldığını duyurdu.
8.03.2023 Ekonomi
İncir fiyatları üreticinin yüzünü güldürdü
İncir fiyatları üreticinin yüzünü güldürdü Dünyanın en kaliteli incirlerinin yetiştiği Aydın’da incir sezonu hareketliliği devam ederken bu yılki incir fiyatları üreticilerin yüzünü güldürdü.
4.09.2022 Yaşam
Kuru incir fiyatları belli oldu
Kuru incir fiyatları belli oldu Aydın’ın önemli ürünlerinden olan kuru incirin TARİŞ İncir Birliği alım fiyatları belli oldu. Rakamlar kuru incirin kalitesine göre belirlenirken, bu yılki alım fiyatlarının kilogramı 8 TL ile 70 TL arasında değişiyor.
29.08.2022 Ekonomi
Hipertansiyonu dengeliyor, kemik erimesini yavaşlatıyor! Yedikten sonra bir bardak su içenlerde...
Hipertansiyonu dengeliyor, kemik erimesini yavaşlatıyor! Yedikten sonra bir bardak su içenlerde... Kan şekerini düzenliyor, içerdiği yüksek lif sayesinde bağırsaktaki sağlıklı bakterilerin besin kaynağı oluyor. Sindirim sağlığını iyileştirmeye, kabızlığı azaltmaya, gaz ve şişkinlik gibi şikayetlerin giderilmesine katkı sağlıyor. Damar içi basıncı azaltarak böbreklerdeki süzme hızını artırıyor, bu sayede yüksek tansiyon hastalığı olarak da bilinen hipertansiyonun dengelenmesine yardımcı oluyor. İçerisinde bol miktarda kalsiyum ve magnezyum bulunduran bu besin, kolajen yıkımını azaltarak cilt yenilenmesini destekliyor. İşte mevsiminde taze ve düzenli tüketildiğinde kemikleri de güçlendirmeye destek veren bu meyvenin faydaları...
18.08.2022 Sağlık
Sezonun ilk kuru inciri, kilosu 400 liradan alındı
Sezonun ilk kuru inciri, kilosu 400 liradan alındı Aydın'ın Nazilli ilçesinde 6 üretici, sezonun ilk kuru incirini Ticaret Borsası'na teslim etti. İlk kuru incir, kilosu 400 lira olarak sembolik fiyatla alındı.
10.08.2022 Ekonomi
Ekonomiye 232 milyon dolar katkı sağladı! Potasyum, magnezyum ve kalsiyum...
Ekonomiye 232 milyon dolar katkı sağladı! Potasyum, magnezyum ve kalsiyum... Enerjisi yüksek, potasyum, magnezyum ve kalsiyum bakımından çok zengin! Türkiye’nin önemli ihracat ürünlerinden olan ve ülke ekonomisine ciddi katkı sağlayan kuru incirde 2022 yılı ihracat rakamları 232 milyon dolara ulaştı.
7.08.2022 Ekonomi
Zeytinyağı, yumurta, süt, peynir, terayağı,pirinç, tavuk ve kırmızı et fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! 9 katına çıktı, yüzde 766,5...
Zeytinyağı, yumurta, süt, peynir, terayağı,pirinç, tavuk ve kırmızı et fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! 9 katına çıktı, yüzde 766,5... Gıda fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Zeytinyağı, yumurta, süt, peynir, terayağı,pirinç, tavuk, kırmızı et, domates, patates, limon, elma ve diğer pek çok ürünü kapsıyor. Büyük fark ortaya çıktı. Temmuz ayında üretici ile market arasındaki fiyat farkı 9 kata yaklaştı. Bu ayın da üretici ile market arasındaki fiyat farkı en fazla yüzde 766,5 ile elmada gerçekleşti. Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Temmuz ayında üretici ile market arasındaki fiyat farklılıklarını ve girdi fiyatlarını değerlendirdiği bir açıklama yaptı.
1.08.2022 Ekonomi
Fiyatlarla ilgili flaş gelişme! Markette etiketler değişti: Et, süt, yumurta, ayçiçek yağı...
Fiyatlarla ilgili flaş gelişme! Markette etiketler değişti: Et, süt, yumurta, ayçiçek yağı... Fiyatlarla ilgili son dakika gelişmesi. Markette etiketler değişti. Et, süt, yumurta ve ayçiçek yağı dahil birçok üründe geçerli olacak. Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, haziran ayında marketteki 37 ürünün 16'sında fiyat artışı, 21'inde ise fiyat azalışı yaşandığını bildirdi. Markette fiyatı en çok azalan ürünün ise yüzde 46,1 ile domates olduğunu söyleyen Bayraktar, domatesteki fiyat düşüşünü yüzde 23,9 ile patatesin, yüzde 23,2 ile kabağın, yüzde 18,6 ile marulun, yüzde 17,8 ile kuru üzümün, yüzde 15,9 ile havucun, yüzde 14,8 ile tavuk etinin, yüzde 13,4 ile kırmızı mercimeğin ve yüzde 12,6 ile maydanozun izlediğini kaydetti. İşte son dakika haberinin detayları...
1.07.2022 Ekonomi
Kanserin yayılmasını önlüyor! Alzheimer riskini azaltıyor, bağışıklığı güçlendiriyor, astım ve bronşit için şifa, cinsel isteği artırıyor...
Kanserin yayılmasını önlüyor! Alzheimer riskini azaltıyor, bağışıklığı güçlendiriyor, astım ve bronşit için şifa, cinsel isteği artırıyor... Yaz aylarının değişmez meyvesi incir hem taze hem de kuru olarak tüketiliyor. Ancak tükettiğimiz kuru incirin sayısız faydası olduğunu biliyor muydunuz? Adeta enerji deposu olan kuru incir, bronşite iyi gelir, alzheimer hastalığına yakalanmayı önler, kalpte yağlanmanın önüne geçer, kalp damar sistemini korur, çeşitli kanser tiplerinin vücuda yayılmasının önüne geçer, bağışıklığa destek verir, kemik erimesini önlemeye yardımcı olur, astım hastalığının mucizevi ilacıdır, cilde faydalıdır ayrıca cinsel isteği de artırıyor. İşte kuru incir bilinmeyen faydaları...
6.06.2022 Sağlık
Sebze ve meyve fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! 5 kat fark var
Sebze ve meyve fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! 5 kat fark var Sebze ve meyve fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama. Nisan ayında elma 5.5 kat, salatalık 5 kat, kabak 3.8 kat, karnabahar ve pırasa 3.7 kat, yeşil mercimek 3.5 kat, patlıcan ve nohut 3.4 kat, kırmızı mercimek, kuru fasulye ve kuru incir ise 3.3 kat fazlaya tüketiciye satıldı. Dalında 2 lira olan elma markette 11 liraya, 3.2 lira olan salatalık 16.10 liraya, 3.80 lira olan kabak 14.20 liraya, 3.10 lira olan karnabahar 11.60 liraya çıktı. 1 litre süt ise üreticiden 5.4 liraya alınıp markette 14.1 liraya satıldı. Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) verilerine göre; sadece nisan ayında sebze ve meyve üretici fiyatları ile market fiyatları arasında 5.5 kata varan farklar görüldü.
2.05.2022 Ekonomi
Sebze ve meyve fiyatlarına görülmemiş zam! Nisan ayı şampiyonu belli oldu! Yüzde 400...
Sebze ve meyve fiyatlarına görülmemiş zam! Nisan ayı şampiyonu belli oldu! Yüzde 400... Market ve pazar fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Fiyat farkı ortaya çıktı, sebze ve meyveye görülmemiş zam. Elma, salatalık, kabak, karnabahar, pırasa, yeşil mercimek, patlıcan, nohut, kırmızı mercimek, kuru fasulye ve kuru incir... Tek tek açıklandı. Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, "Nisan ayında elma ve salatalıkta üretici ile market arasındaki fiyat farkı yüzde 400'ün üzerinde, 11 üründe yüzde 200'ün, 10 üründe ise yüzde 100'ün üzerinde gerçekleşti" dedi.
1.05.2022 Gündem
Ramazan’da tatlıyı sütlülerden seçin
Ramazan’da tatlıyı sütlülerden seçin Ramazan ayında tatlı tüketimi konusunda uyarılarda bulunan Beslenme ve Diyet Uzmanı Bahtınur Yılmaz, “İftardan sonra ağır şerbetli tatlılar yerine, 1-2 saat geçtikten sonra sütlü tatlılar veya meyvelerin tercih edilmesi daha uygun olur. Bu sayede daha hafif bir öğün alınarak kilo kontrolü de sağlanmış olur” dedi.
11.04.2022 Ramazan
Ramazan ayında göbek erimek için öneriler! Göbek eritmek için iftar ve sahurda yiyecek listesi ve spor
Ramazan ayında göbek erimek için öneriler! Göbek eritmek için iftar ve sahurda yiyecek listesi ve spor Ramazan ayında kilo vermek isteyenler oruç tutarken, sağlıklı zayıflamanın da yollarını arıyor. Oruç tuttuğumuz ramazan ayında kilo vermek oldukça kolaydır. Aynı zamanda bölgesel olarak da Ramazan ayında kilo verebiliyor. İşte ramazan ayında göbek eritmek için uzmanların sunmuş olduğu öneriler...
1.04.2022 Ramazan
Kuru meyve ihracatı rekor kırdı
Kuru meyve ihracatı rekor kırdı Türkiye'ye 2021 yılının ocak-kasım döneminde 1 milyar 403 milyon dolar döviz kazandıran, 2021 yılı sonunda 1,5 milyar doları aşacak Türk kuru meyve sektörü, en büyük ihraç pazarı Almanya'nın kuru meyve ithalatçıları ile online platformda bir araya gelecek.
12.12.2021 Ekonomi
Aç kalmadan kalıcı kilo verdiren diyet listesi!
Aç kalmadan kalıcı kilo verdiren diyet listesi! Aç kalmadan kalıcı olarak kilo verebilmek herkesin hayali. İşte her besin grubundan yiyeceği içeren, kalıcı kilo vermenizi sağlayacak diyet listesi...
28.09.2021 Sağlık
Ayçiçek yağı fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama!
Ayçiçek yağı fiyatlarıyla ilgili flaş açıklama! Ayçiçek yağı ile ilgili flaş fiyat açıklaması! Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Rekor seviyede artışları gören girdi fiyatlarına üreticimiz yetişemiyor. Üreticilerin üretimden vazgeçmemeleri için tarımsal girdi fiyatlarını düşürecek tedbirlerin süratle alınması, devletimizin yapması gereken en önemli görevlerden biri haline geldi” dedi.
8.09.2021 Ekonomi
Makat çatlağına şifa olan besinler!
Makat çatlağına şifa olan besinler! Kabızlık yaşayan kişilerde dışkılama sırasında basınç ve zorlama ile anüste çatlaklar ya da yırtıklar oluşur. Oluşan bu yırtıklara makat çatlağı (anal fissür) denir. Bu yırtıkların oluşmasına ve derinleşmesine neden olan en temel sebep kabızlık ve ishal ataklarıdır.
5.09.2021 Sağlık
Kolay aşure tarifi ve malzemeleri! Sütsüz lezzetli aşure nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte aşurede püf noktalar
Kolay aşure tarifi ve malzemeleri! Sütsüz lezzetli aşure nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte aşurede püf noktalar Muharrem ayının 10. günü Aşûra (aşure) günü geldi çattı. Bereketin ve dayanışmanın sembolü olan, buğday, kuru incir, fındık, karanfil gibi meyve ve kuruyemişin yer aldığı aşure Muharrem ayında pişirilip ikram edilir. Tencerelerde aşureler bugün birlik, beraberlik, bolluk ve bereket için kaynamaya başlayacak. İnanca göre aşure Hz. Nuh'un tufan sonrası karaya bastığında elinde kalan son malzemelerle yaptığı aşa da denilir. Peki, Aşure nasıl yapılır? İşte püf noktalarıyla nefis en güzel aşure tarifi ve malzemeleri...
18.08.2021 Gündem
Kabuğunu sakın soymayın! İnciri kabuğuyla birlikte yerseniz…
Kabuğunu sakın soymayın! İnciri kabuğuyla birlikte yerseniz… Demir, kalsiyum, potasyum ve C, B1, B2, B6 vitaminleri ile liften zengin olan incir tam bir şifa deposu. Antioksidan kapasitesi yüksek bir meyve olan ve sağlığımız üzerinde oldukça önemli faydalar sağlayan incir aynı zamanda düşük kaloriye de sahip. Öyle ki bir adet incir sadece 30 kalori içeriyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Deniz Uzunoğlu, gün içerisinde tüketeceğiniz 2 adet incirin günlük bir porsiyon meyve ihtiyacınızı karşıladığını belirterek, “Ancak unutulmamalı ki incir düşük kalorili olsa da yüksek miktarda karbonhidrat içeriyor. Bu nedenle diyabet hastalarının kan şekerini kontrol altında tutmaları için 1-2 adet incirin yanında 2 adet ceviz veya 10 adet çiğ badem tüketmeleri çok önemli” diyor.
8.08.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kuru İncir ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kuru incir haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.