Kum Zambakları

Kum Zambakları

Son dakika Kum zambakları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Kum zambakları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Kum zambakları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kum Zambakları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kum zambakları gelişmeleri de dahil olmak üzere 19 kum zambakları haberi bulunmuştur. Tüm kum zambakları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya! Ölüsü kıyıya vurdu
Nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya! Ölüsü kıyıya vurdu Antalya'nın Manavgat ilçesinde yeşil deniz kaplumbağası ölüsü kıyıya vurdu.Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi ve (DEKAFOK) Danışmanı Prof. Dr. Cengiz Deval, boynundan aldığı yara nedeniyle öldüğünü vurguladı.
3.04.2024 Gündem
Kum zambakları çiçek açtı! Koparmanın cezası 244 bin TL
Kum zambakları çiçek açtı! Koparmanın cezası 244 bin TL Akdeniz sahillerinde, nesli tükenme tehlikesi altında olduğu için koruma altında bulunan ve koparmanın 244 bin 315 TL cezası olan kum zambakları, çiçek açtı. Mersin'de deniz kaplumbağalarının üreme bölgelerini çiçekle kaplayan kum zambakları gün doğumu ile ayrı bir görsel şölen sundu.
20.09.2023 Yaşam
Koparmanın cezası 80 bin lira! Sahile renk katıyor, nesli tehlikede...
Koparmanın cezası 80 bin lira! Sahile renk katıyor, nesli tehlikede... Sakarya'nın Kocaali ilçesinde sahile renk katan ve nesli tükenme tehdidi altında olduğu için koruma altına alınan kum zambaklarını kopartmanın cezası dudak uçuklatıyor.  
9.08.2022 Ekonomi
Kum zambakları açtı! Koparana 80 bin 465 lira ceza...
Kum zambakları açtı! Koparana 80 bin 465 lira ceza... Muğla’nın Datça ilçesinde, 11 aylık bekleyişin ardından kum zambakları yeniden çiçek açtı. Nesli tükenme tehlikesi altında olan kum zambaklarını koparanlara 80 bin 465 TL ceza kesiliyor.
22.09.2021 Gündem
Bunu yapan yandı! 80 bin lira ceza kesilecek
Bunu yapan yandı! 80 bin lira ceza kesilecek Muğla'nın Datça ilçesinde sahili süsleyen kum zambaklarını koparmanın veya zarar vermenin cezasının 80 bin 365 lira olduğu bildirildi.
18.09.2021 Yaşam
Karadeniz ‘çöp’ kusuyor! Sahilin son durumu içler acısı
Karadeniz ‘çöp’ kusuyor! Sahilin son durumu içler acısı Samsun’da derelerin getirdiği atıklar, dalgaların sürüklemesiyle 15 kilometrelik doğal kum plajında birikiyor. Cam ve plastik şişeler ile evsel atıkların biriktiği sahil, adeta bir çöplüğe döndü.
4.08.2021 Gündem
Nedret Güvenç kimdir? Nedret Güvenç kaç yaşındaydı? Nedred Güvenç dizileri ve filmleri!
Nedret Güvenç kimdir? Nedret Güvenç kaç yaşındaydı? Nedred Güvenç dizileri ve filmleri! Oyuncu, yönetmen ve seslendirme sanatçısı Nedret Güvenç 90 yaşında hayatını kaybetti. Nedret Güvenç, 1998 yılında Kültür Bakanlığı’nca verilen Devlet Sanatçısı unvanını almış, Türkiye'nin 2009 Dünya Tiyatro Günü bildirisini yazmıştı. Peki, Nedret Güvenç kimdir? Nedret Güvenç kaç yaşındaydı? Nedred Güvenç dizileri ve filmleri!
1.08.2021 Gündem
Çiçek açmaya başladı! Koparmanın cezası 80 bin TL
Çiçek açmaya başladı! Koparmanın cezası 80 bin TL Hatay'ın Samandağ ilçesinde 14 kilometrelik uzunluğa sahip kumsalda yetişen kum zambakları, çiçek açmaya başladı. Nesli tükenme tehlikesi altında olan ve Dünya Doğa Koruma Birliği'nce koruma altına alınan kum zambağını koparmanın cezası ise 80 bin TL.
23.07.2021 Yaşam
Görüntüler büyük tepki çekmişti! O turistler cezadan kaçamadı
Görüntüler büyük tepki çekmişti! O turistler cezadan kaçamadı Antalya'nın Manavgat ilçesinde, sahile yumurtlamak için gelen caretta carettaya eziyet eden 2 turiste, ülkelerine dönmek üzereyken havalimanında para cezası uygulandı.
9.07.2021 Yaşam
'Koparma' cezası 73 bin lira!
'Koparma' cezası 73 bin lira! Çanakkale'nin turizm cenneti Assos bölgesinin uzun kumsalı ve temiz deniziyle öne çıkan Kadırga Koyu’ndaki kum zambaklarının doğal yetişme alanı, bölgedeki işletmeciler tarafından özenle korunmaya çalışılıyor. Bu bölgeye çadır kurulmaması, araçla girilmemesi ve evcil hayvan ile dolaşılmaması için tatilciler tabela ile uyarılıyor. Nesli tehlike altında olan kum zambaklarını koparanlara ise biyolojik çeşitliliği tahrip etmek suçundan 73 bin 747 TL para cezası uygulanıyor.
4.10.2020 Yaşam
Kum zambaklarını koparmanın cezası 73 bin lira
Kum zambaklarını koparmanın cezası 73 bin lira Muğla'nın Ortaca ilçesindeki dünyaca ünlü İztuzu Plajı'ndaki 5 kum zambağı çiçek açtı. Güzelliği ile dikkat çeken kum zambaklarına, zarar verilmesi ya da koparılması halinde 73 bin 747 TL idari para cezası uygulanıyor.
2.10.2020 Yaşam
Dikkat! Bu çiçeği koparmanın 120 bin TL cezası var...
Dikkat! Bu çiçeği koparmanın 120 bin TL cezası var... Mersin sahilleri, nesli tükenme tehlikesi altında olan endemik kum zambaklarıyla süslendi. Doğa Koruma Birliği tarafından koruma altına alınan kum zambağını koparanlar hakkında, 120 bin TL para cezası uygulanacak.
26.09.2020 Gündem
Bu zambağı koparmanın cezası 73 bin lira
Bu zambağı koparmanın cezası 73 bin lira Avrupa ve Türkiye’nin en zengin doğal alanlarından Karadeniz sahilleri, endemik ve nesli tehlike altında bir tür olan likya kum zambaklarıyla süslendi. Önceki yıllara göre giderek azalan kum zambakları, bilinçsiz sahil kullanımı ve kökleyip götürenler yüzünden yok oluyor. Koparanlar tespit edilirse, 73 bin TL ceza uygulanacak.
1.08.2020 Yaşam
Güzelliğine kanıp koparmayın! Cezası 60 bin lira...
Güzelliğine kanıp koparmayın! Cezası 60 bin lira... Dünyada ve Türkiye'de koruma altına alınan ve nesli tükenmekte olan kum zambakları, Antalya'nın Demre ilçesindeki Sülüklü Plajı'nda çiçek açtı. Sayıları gün geçtikçe azalan, koruma altındaki kum zambakları, bölge halkı ve turistlerin ilgi odağı haline geldi. Kum zambaklarını koparanlara 60 bin 163 lira cezai işlem uygulanırken, kum zambaklarına zarar veren kurumlara da 300 bin 856 lira ceza yazılıyor.
28.09.2019 Ekonomi
Kum zambağını koparmanın cezası 60 bin lira
Kum zambağını koparmanın cezası 60 bin lira Dünyada nesli tükenmekte olan bitkiler arasında gösterilen, 2016 yılında Uluslararası Doğa Koruma Birliği tarafından koruma altına alınan kum zambaklarını ticari amaçla sökenlere, çok yüksek idari para cezası uygulanıyor.
18.07.2019 Gündem
Bu çiçeği koparmanın cezası 38 bin lira
Bu çiçeği koparmanın cezası 38 bin lira Avrupa ve Türkiye'nin en zengin doğal alanlarından Akdeniz sahilleri, endemik ve nesli tehlike altında bir tür olan Likya kum zambaklarıyla süslendi. Önceki yıllara göre giderek azalan kum zambakları, bilinçsiz sahil kullanımı ve kökleyip götürenler yüzünden yok oluyor. Koparanlar tespit edilirse, 38 bin 751 TL ceza uygulanacak.
30.09.2017 Yaşam
Kum zambakları tehlike altında
Kum zambakları tehlike altında İzmir’in Selçuk ilçesi Pamucak Sahili’nde nesli tükenme tehdidi altında bulunan çok değerli kum zambakları tüm uyarılara rağmen tahribata uğradı.
28.07.2016 Yaşam
Yarım asırlık ağaçlar kesiliyor
Yarım asırlık ağaçlar kesiliyor Antalya'nın Demre ilçesindeki turizm alanı ilan edilen Sülüklü Bölgesi'nde, yapımına başlanan oteller için yol yapımına başlandı. Yol yapımı sırasında yüzlerce ağacın kesilmeye başlanması tepkiye neden oldu.
25.03.2014 Yaşam
Otel yolu için ağaç kıyımı!
Otel yolu için ağaç kıyımı! Antalya’nın Demre İlçesi’ndeki turizm alanı ilan edilen Sülüklü Bölgesi’nde, yapımına başlanan oteller için yol yapımına başlandı. Yol yapımı sırasında yüzlerce ağacın kesilmeye başlanması vatandaşların tepkisine neden oldu.
24.03.2014 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Kum Zambakları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kum zambakları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.