Kum

Kum

Son dakika kum haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kum ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kum haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kum

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kum gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.584 kum haberi bulunmuştur. Tüm kum haberleri aşağıda listelenmiştir.
Nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya! Ölüsü kıyıya vurdu
Nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya! Ölüsü kıyıya vurdu Antalya'nın Manavgat ilçesinde yeşil deniz kaplumbağası ölüsü kıyıya vurdu.Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi ve (DEKAFOK) Danışmanı Prof. Dr. Cengiz Deval, boynundan aldığı yara nedeniyle öldüğünü vurguladı.
3.04.2024 Gündem
Türkiye’nin En Önemli 100 Jeolojik Mirası! Karadeniz'den 8 alan listede
Türkiye’nin En Önemli 100 Jeolojik Mirası! Karadeniz'den 8 alan listede Türkiye’deki jeolojik oluşumların kalkınmadaki payının artırılması amacıyla düzenlenen ‘Ulusal ve Uluslararası Görünürlük İçin Türkiye’nin En Önemli 100 Jeolojik Mirası ve Anahtar Jeolojik Alanlarının Belirlenmesi Çalıştayı’nın sonuç bildirgesi hazırlandı. Bildirgede, aralarında mağara ve turba bataklıklarının da bulunduğu Rize’den 1, Gümüşhane’den 4, Trabzon’dan 3 alan Türkiye’nin en önemli 100 jeolojik mirası ve jeositleri listesinde yer aldı. Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Raif Kandemir, “Bu alanları kapsayacak jeoparkları oluşturabilirsek Türkiye turizmine çok büyük katkılarda bulunabiliriz” dedi.
27.03.2024 Gündem
Erdoğan: Çanakkale'de yazılan destandan alacağımız çok önemli dersler olacağına inanıyoruz
Erdoğan: Çanakkale'de yazılan destandan alacağımız çok önemli dersler olacağına inanıyoruz Şehitler Abidesi'nde 18 Mart Şehitleri Anma Günü Töreni'ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye Yüzyılı'nın inşasında Çanakkale'de yazılan destandan alacağımız çok önemli dersler olacağına inanıyoruz." dedi.
18.03.2024 Gündem
Enis Arıkan: Kostümü giydiğimde nefes alamıyordum
Enis Arıkan: Kostümü giydiğimde nefes alamıyordum Sanat camiasının sevilen simalarından Şebnem Bozoklu ve Enis Arıkan, "Balina" adlı tiyatro oyunu ile sahnede buluştu. Özel hayatlarında da çok iyi arkadaş olan iki isim, kapalı gişe oynayan oyunun zorluklarına ve kendi yaşamlarına dair samimi açıklamalarda bulundu.
13.03.2024 Magazin
Uyuyan babasını öldürüp, annesini yaralayan sanığın mahkemedeki ifadesi ortaya çıktı
Uyuyan babasını öldürüp, annesini yaralayan sanığın mahkemedeki ifadesi ortaya çıktı Bartın'da uyuyan babası Esat Köse'yi (44) öldürüp, annesi Gülden Köse'yi (42) yaralayan Egemen Köse'nin (19) akıl sağlığının yerinde ve cezai ehliyetinin tam olduğu belirtildi. Duruşmada İstanbul Adli Tıp Kurumu'nca hazırlanan raporu reddeden Köse, "Olay anında psikolojik durumum hiç iyi değildi" dedi.
29.02.2024 Gündem
Göz sulanması tehlikeli hastalığı habercisi olabilir!
Göz sulanması tehlikeli hastalığı habercisi olabilir! Göz sulanmasının tehlikeli olabileceğine değinen Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Tezer Nur Gücükoğlu, “Tehlikelidir çünkü pek çok görmeyi tehdit eden göz hastalıklarının habercisidir. Tedavide geç kalınmamalıdır. Göz sulanması konjonktivit, blefarit, şalazyon, arpacık, glokom, katararkt, üveit, doğuştan ve sonradan olma gözyaşı kanalı tıkanıklığı ve bahar nezlesi habercisidir” dedi.
28.02.2024 Sağlık
Manzara izlemek istedi, 7 bin 500 TL’lik oldu
Manzara izlemek istedi, 7 bin 500 TL’lik oldu Antalya’nın Konyaaltı Sahili’nde arkadaşıyla manzara izleme isteyen otomobilin sahibi Berk Can, kuma saplandı. Çekici ve aracın masrafı 7 bin 500 TL'ye mal oldu.
15.02.2024 Gündem
DEM Parti'nin İstanbul adayları belli oldu
DEM Parti'nin İstanbul adayları belli oldu Dem Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayları belli oldu. Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan yaptığı açıklamada "Adaylarımız Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni'dir." dedi.
9.02.2024 Gündem
Büyükçekmece’de bir skandal daha… ‘İnşaat alanında şehitlere ait kemikler var’
Büyükçekmece’de bir skandal daha… ‘İnşaat alanında şehitlere ait kemikler var’ İstanbul'da Büyükçekmece Belediyesi'ne yönelik yapılan operasyonda göz altına alınan 21 kişiden 8'i tutuklanmıştı. Rüşvet operasyonuna konu olan villalarla ilgili yeni bir detay daha ortaya çıktı. İnşaat alanında şehitlere ait kemiklerin bulunması üzerine Anıtlar Kurulu belediyeye inşaatı durdurun yazısı gönderdi. Olayla ilgili detayları CNN TÜRK Muhabiri Serdar Er aktardı…
31.01.2024 Gündem
Bakan Ersoy açıkladı: 2023’te 56.7 milyon ziyaretçi geldi
Bakan Ersoy açıkladı: 2023’te 56.7 milyon ziyaretçi geldi Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizm rakamlarını açıkladı. Bakan Ersoy, "2024 yılında 60 milyon ziyaretçi hedefliyoruz." dedi.
31.01.2024 Ekonomi
Beşiktaş'ta ana isale hattı patladı, trafik durdu
Beşiktaş'ta ana isale hattı patladı, trafik durdu Beşiktaş Ortaköy'de gece saatlerinde ana isale hattı patladı. Bu gelişme üzerine Muallim Naci Caddesi, Beşiktaş istikametine geçici olarak trafiğe kapatıldı.
31.01.2024 Gündem
Sergen Yalçın'ın planları alt üst oldu! 2 ayrılık birden
Sergen Yalçın'ın planları alt üst oldu! 2 ayrılık birden Süper Lig'de 2 yıllık bir aranın ardından Antalyaspor ile anlaşan Sergen Yalçın, ligin 2. yarısı için transfer çalışmaları yaparken takımdan ayrılacak isimler de ortaya çıkmaya başladı. Tecrübeli teknik adam için ise ayrılık istekleri şok etkisi yarattı.
13.01.2024 Süper Lig
Ilık suyla karıştır, zeytinyağıyla karıştır: Böbrekte taş, kum bırakmıyor. Ölüp ölüp dirilmeye son veriyor!
Ilık suyla karıştır, zeytinyağıyla karıştır: Böbrekte taş, kum bırakmıyor. Ölüp ölüp dirilmeye son veriyor! Böbrek taşı düşürenlerin bildiği o ölümcül ağrı için başvurmadık yol bırakmayanların çaresi bu ottaymış meğer. İşte taş, kum bırakmayan o ot...
12.01.2024 Yaşam
İsias Otel sahibi Bozkurt: Deprem 7.2 şiddetinde olsaydı otel yıkılmayacaktı
İsias Otel sahibi Bozkurt: Deprem 7.2 şiddetinde olsaydı otel yıkılmayacaktı Adıyaman'da, 6 Şubat'taki depremlerde yıkılan ve 72 kişiye mezar olan İsias Otel'e ilişkin 5'i tutuklu, 11 sanığın yargılandığı dava, 4'üncü gününde devam etti. Duruşmada dinlenen otel sahibi tutuklu sanık Ahmet Bozkurt, kendisinin suçsuz olduğunu ileri sürerek, "Eğer deprem 7.7 yerine 7.2 şiddetinde olsaydı otel yıkılmayacaktı" dedi.
6.01.2024 Gündem
350 milyar dolar değerinde! 'Türkiye’nin 14 yıllık gaz ihtiyacı kayadan çıkabilir'
350 milyar dolar değerinde! 'Türkiye’nin 14 yıllık gaz ihtiyacı kayadan çıkabilir' Türkiye, alternatif enerji kaynaklarını devreye sokarak enerji üretimini çeşitlendirmeye çalışıyor. Yer altında 350 milyar dolar değerinde kaya gazının olduğu tahmin edilirken, Türkiye’nin 14 yıllık gaz ihtiyacının “kaya”dan çıkabileceği belirtiliyor.
2.01.2024 Ekonomi
İran’da 5 soyguncu idam edildi
İran’da 5 soyguncu idam edildi İran’ın farklı eyaletlerinde 14 ayrı silahlı soygun gerçekleştiren 5 kişi, idam edildi.
1.01.2024 Dünya
Kum ocağı istinat duvarı çöktü: 1 işçi yaralı kurtarıldı, kuzeni için çalışılıyor
Kum ocağı istinat duvarı çöktü: 1 işçi yaralı kurtarıldı, kuzeni için çalışılıyor Diyarbakır'da, kum ocağı inşaatının beton istinat duvarı, 2 işçinin üzerine çöktü. İşçilerden Ahmet Güngör yaralı kurtarılırken, kuzeni Abdullah Güngör'ün (35) çıkarılması için iş makineleriyle çalışma sürüyor.
25.12.2023 Gündem
Uzun Hikaye Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Uzun Hikaye Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler...
Uzun Hikaye Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Uzun Hikaye Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler... Uzun hikaye göçmen bir ailenin başından geçenleri anlatan kitaplar arasındadır. Mustafa Kutlu tarafından yazılmış olan Uzun hikaye kitabı 1940'lı seneleri anlatmaktadır.
25.12.2023 Eğitim
Küçük Prens Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Küçük Prens Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler...
Küçük Prens Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Küçük Prens Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler... Küçük Prens Fransız yazar Antonie De Saint Exupery tarafından yazılmış bir eserdir. Kitapta bir çocuğun gözünden yetişkinler ve yetişkinlerin yaptıkları anlatılmıştır. 
18.12.2023 Eğitim
Alüvyal Toprak Nedir, Nerelerde Görülür? Alüvyal Toprak Özellikleri Nelerdir?
Alüvyal Toprak Nedir, Nerelerde Görülür? Alüvyal Toprak Özellikleri Nelerdir? Alüvyal topraklar yüksek yerlerde oluşmaktadır. Yüksek yerlerin aşınmadan kaynaklı meydana getirdiği toprak cinsi olarak da nitelendirilir. Aynı zamanda çıkan bu malzeme pek çok alanda kullanılmaktadır. Alüvyal topraklar bitki örtüsü ve iklim değişikliği olan yerlerde de sıkça görülmektedir. Üstelik yer kabuğunun üst tarafında bulunan bu toprak cinsi kayaç yapılarına göre oluşmaya başlamaktadır. Çevresel faktörlere bağlı olarak farklı oluşum şekilleri bulunmaktadır.
14.12.2023 Eğitim
Milli SİHA Bayraktar TB2 750 bin uçuş saatini tamamladı
Milli SİHA Bayraktar TB2 750 bin uçuş saatini tamamladı Türkiye’nin ilk milli ve özgün SİHA’sı Bayraktar TB2, 750 bin uçuş saatini başarıyla tamamlayarak Türk havacılık tarihinde yeni bir rekora daha imza attı.
11.12.2023 Bilim ve Teknoloji
Vergi rekortmeni güreş ağası için şikayet yağdı! Doğal yapıyı bozdu, dereden 352 bin ton kumu çaldı...
Vergi rekortmeni güreş ağası için şikayet yağdı! Doğal yapıyı bozdu, dereden 352 bin ton kumu çaldı... Vergi rekortmeni güreş ağasının yaptıkları ilçede yaşayanları bezdirdi. Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde hem vergi rekortmeni hem de güreş ağası olan kırma, eleme ve yıkama tesisi sahibi A.R.Y.'nin, Bıçkıcı Deresi'nden 352 bin 172 ton kum ve çakılı izinsiz alıp, işleyerek sattığı tespit edildi. Buna karşın kendisine kesilen 8,5 milyon liraya yakın cezayı da yıllardır ödemeyen A.R.Y. hakkında hazırlanan rapor, Gazipaşa Cumhuriyet Başsavcılığı'na iletildi.
28.11.2023 Gündem
Dünyanın en büyüklerinden biri olan dev gemi Türkiye'de! Çalışma süreci havadan görüntülendi...
Dünyanın en büyüklerinden biri olan dev gemi Türkiye'de! Çalışma süreci havadan görüntülendi... Dünyanın en büyük gemilerinden biri olan Charles Darwın Türkiye'de. İstanbul Havalimanı genişletme ve yeni pist inşaatında kullanılacak tonlarca kum, Charles Darwın isimli gemiyle Karadeniz'den çekilerek borularla karaya iletti. Dev geminin çalışma süreci havadan görüntülendi.
28.11.2023 Gündem
Pelin Karahan evlilik hikayesini ilk kez anlattı
Pelin Karahan evlilik hikayesini ilk kez anlattı Kanal D'de 2007-2011 yılları arasında beş sezon süren 'Kavak Yelleri' dizisiyle kamera karşısına geçen Pelin Karahan 'Muhteşem Yüzyıl' ve 'Bir Zamanlar Kıbrıs' gibi başarılı yapımlarda da yer aldı. İş insanı Bedri Güntay'la evli olan Karahan evlilik hikayesini ilk kez anlattı.
15.11.2023 Magazin
Ara tatil başladı! Yüzde 20 artış var: 2 bin ile 5 bin lira arası
Ara tatil başladı! Yüzde 20 artış var: 2 bin ile 5 bin lira arası Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki yaklaşık 20 milyon öğrenci için 2023-2024 eğitim ve öğretim yılının ilk ara tatili bugün başladı. Antalya'da sezon sonuna yaklaşıldığı günlerde turizmcinin gözü, ara tatilde hareketlilik oluşturacak yerli turistte. Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklığı nedeniyle yazdan kalma günlerin yaşandığı kentte geçen yılki ara tatil turizm hareketliliğine oranla yüzde 20 artış var. İşte haberin detaylar...
10.11.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Kum ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kum haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.