Kronik Hastalık

Kronik Hastalık

Son dakika kronik hastalık haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kronik hastalık ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kronik hastalık haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kronik Hastalık

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kronik hastalık gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.619 kronik hastalık haberi bulunmuştur. Tüm kronik hastalık haberleri aşağıda listelenmiştir.
Memur ve emekli zammı sonrası büyük artış! Kuruşu kuruşuna hesaplandı, işte yeni destek tutarları...
Memur ve emekli zammı sonrası büyük artış! Kuruşu kuruşuna hesaplandı, işte yeni destek tutarları... Devletin vatandaşlara ödediği sosyal yardımlardan yararlanma şartları yeniden belirlendi. Asgari ücretin artışıyla birlikte eve giren gelir yeniden hesaplanacak ve daha çok vatandaş sosyal yardımlardan yararlanabilecek. Memur zammı katsayısı ile 65 yaş aylığı, evde bakım maaşı, kronik hastalık yardımı, engelli aylığı, SED ödemeleri gibi sosyal yardım ödemeleri de yüzde 49,25 oranında artacak. Türkiye'de sosyal destek ödemelerinden faydalanan 2,4 milyon vatandaş bulunuyor.
4.01.2024 Ekonomi
Diyabet hastası herkesi ilgilendiren kene ve sivrisinek uyarısı! Çok riskli
Diyabet hastası herkesi ilgilendiren kene ve sivrisinek uyarısı! Çok riskli Kronik hastalığı olanları ilgilendiren son dakika açıklaması! Diyabet hastaları için kene, sivrisinek ve aşırı sıcak uyarısı geldi. Türkiye Acil Tıp Derneği, yaz mevsimiyle beraber acillere başvuran hastaların profilindeki değişime vurgu yaparak uyarıda bulundu. Uzm. Dr. Derya Abuşka, sivrisinek sokmalarına karşı diyabet hastalarını “ciddi tablolara yol açabilir" diyerek uyardı.
14.07.2023 Sağlık
Bakan Koca'dan Kahramanmaraş için içme suyu uyarısı!
Bakan Koca'dan Kahramanmaraş için içme suyu uyarısı! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kahramanmaraş'ta açıklamalar da bulundu. Bakan Koca '"Valilik ve kaymakamlıklar açıklama yapana kadar şebeke suyunu içme suyu olarak kullanmayalım" dedi.
24.02.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi: 2023'te otoyol ve köprü ücretlerinde artışa gidilmeyecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi: 2023'te otoyol ve köprü ücretlerinde artışa gidilmeyecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yılın ilk Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında "EYT'li olarak bilinen vatandaşlarımızın sorunlarını çözüme kavuşturacak çalışmayı yakında meclisimize getiriyoruz" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında bir müjde de vererek "Otoyol ve köprü hizmetlerinde yıl boyu herhangi bir artışa gidilmeyecek" ifade etti. Ayrıca muhalefete çağrıda da bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cuma günü Rami Kışlası açılışına tüm muhalefeti davet ettiğini de duyurdu.
9.01.2023 Gündem
Libidosu düşük olanlar dikkat! Cinsel ilginin erken ölümle bağlantısı olabilir
Libidosu düşük olanlar dikkat! Cinsel ilginin erken ölümle bağlantısı olabilir Şimdiki aşk ve cinsel hayatınız, hayatınızın sonu için ne anlama gelebilir? Libidoya ilişkin 20 bin kişi üzerinde araştırma yapıldı. Düşük libido ile erken ölüm arasındaki bağlantıda dikkat çeken sonuçlara yer verildi. Araştırmaya göre cinsel ilginin erken ölümle ilgisi bulunuyor...
30.12.2022 Sağlık
Grip salgını ile ilgili flaş açıklama geldi! Tehlike sinyali verildi
Grip salgını ile ilgili flaş açıklama geldi! Tehlike sinyali verildi Covid-19 nedeniyle enfeksiyonlara karşı aşırı korumacı tavrın bağışıklığın daha önceden kazanmış olduğu enfeksiyon bilgisini zayıflatabildiğini belirten Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Şirin Yurtlu Temel, yeni enfeksiyonların çok daha ağır geçirilebileceğini kaydederek, vücudun virüsü tanıması ve hastalığın daha hafif atlatmaları adına özellikle kronik hastalığı olan bireylere grip aşısı olmalarını önerdi.
7.10.2022 Yaşam
Elektrik tüketim desteği başvurusu nasıl yapılır, 75-100-125-150 KW elektrik tüketim desteği ne kadar? Elektrik desteği yardımı nasıl alınır?
Elektrik tüketim desteği başvurusu nasıl yapılır, 75-100-125-150 KW elektrik tüketim desteği ne kadar? Elektrik desteği yardımı nasıl alınır? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni sosyal yardım miktarlarını açıkladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye Aile Destek Programı’nın kapsamını genişlettiklerini belirterek, "Programımızdan daha fazla vatandaşımızın istifade etmesi için mevcut bütçemiz 15 milyar TL’ye 25 milyar TL ilave ederek programımızı genişletiyoruz. Bu doğrultuda 450 TL - 600 TL olan destek tutarımızı 850 - 1.250 TL’ye yükseltiyoruz” dedi.  Peki, elektrik tüketim desteği başvuru nasıl yapılır, tüketim desteği ödemesi nedir, nasıl alınır? 75-100-125-150 KW elektrik tüketim desteği ne kadar?
28.09.2022 Ekonomi
Her baş dönmesi vertigo değil! Tedavi edilebiliyor, her yaşta ortaya çıkabilir
Her baş dönmesi vertigo değil! Tedavi edilebiliyor, her yaşta ortaya çıkabilir Vertigonun aslında hastalık değil, birçok farklı hastalıkta kendini gösteren bir belirti olduğunu ifade eden Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Mehmet İlhan Şahin, “İnsanlar, vertigonun kronik olduğunu, hayat boyunca devam edeceğini düşünüyor. Halbuki yapılan özel testlerle saptanabilen vertigo, genellikle geçici ve tedavi edilebilirdir” dedi.
8.08.2022 Sağlık
Doğal gaz faturası, elektrik faturası, doğum ve eğitim yardımından sonra bir destek daha! Paralar hesaba yatıyor! 12 ay boyunca ödenecek
Doğal gaz faturası, elektrik faturası, doğum ve eğitim yardımından sonra bir destek daha! Paralar hesaba yatıyor! 12 ay boyunca ödenecek Paralar hesaba yatıyor. Milyonlarca kişiye doğal gaz faturası, elektrik faturası, doğum ve eğitim desteği ödenecek. 'Türkiye Aile Destek' projesi kapsamında hak sahiplerine ödemeler önümüzdeki günlerde yatırılacak. Milyonlarca ihtiyaç sahibinin dört gözle beklediği aile destek paketinden 4 milyon hane faydalanacak. Hanelerin gelir durumlarına göre aylık 450-550-600 lira arasında destek verilecek. Destekler 12 ay boyunca sağlanacak. İşte milyonlarca vatandaşı kapsayan destek paketi ile ilgili tüm detaylar...
18.07.2022 Ekonomi
Fatura desteğinde flaş değişiklik! Limit yükseldi, yüz binlerce yeni abone alacak, 216 lira PTT hesaplarına yatırılacak
Fatura desteğinde flaş değişiklik! Limit yükseldi, yüz binlerce yeni abone alacak, 216 lira PTT hesaplarına yatırılacak Elektrik faturasına devlet desteğinde yeni dönem başldı. Limit değişti, artık yüz binlerce abone fatura desteğinden yararlanabilecek. Destek ödemelerinde başvuru şartı bulunuyor. Devletin dar gelirliye yönelik 1 Mart 2019’da başlattığı ‘elektrik tüketim desteği’ devam ediyor. Elektrik yardımından daha önce 2.1 milyon abone faydalanıyordu, şubat itibarıyla bu sayı 4 milyona çıkarıldı. Peki fatura desteğinden kimler yararlanabilir? Elektrik desteği başvurusu nereye yapılır? İşte konun ayrıntıları...
13.07.2022 Ekonomi
Memur ve emekli maaşlarına zam! Ve belli oluyor, yüzde 40'ı geçecek...
Memur ve emekli maaşlarına zam! Ve belli oluyor, yüzde 40'ı geçecek... Memur maaşları ve emekli aylıkları ile ilgili son dakika gelişmesi! Milyonlar bekliyordu. Ve bugün belli oluyor. Yılın ikinci yarısı için geçerli olacak temmuz zammı, TÜİK'in haziran ayı enflasyon oranı TÜFE açıklaması sonrası kesinleşecek. TÜİK bugün haziran ayı enflasyon rakamlarını açıklayacak. Açıklanacak rakamla memur ve emeklilerin yılın ikinci yarısı için alacağı enflasyon farkı da netlik kazanacak. Enflasyon beklentilerine göre birçok maaşla birlikte ek zamlı yeni emekli, memur ücret hesaplamaları ve sosyal yardım ödemelerini hesaplandı. İşte enflasyon beklentilerine göre ayrı ayrı tüm zam oranı ve maaş hesaplamaları...
4.07.2022 Çalışma Hayatı
Dev destek! Başvurular pazartesi başlıyor, ödemeler bayramdan önce, 7.200 TL...
Dev destek! Başvurular pazartesi başlıyor, ödemeler bayramdan önce, 7.200 TL... Destek ödemeleri ile ilgili son dakika açıklaması! Başvurular pazartesi başlıyor, ödemeler bayramdan önce yapılacak. Türkiye Aile Destek Programı ve doğal gaz yardımında hedefler de belli oldu. Bakan duyurdu, tek tek tespit edildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Sosyal yardıma muhtaç olan ailelerin, çocuklarını anaokulan ya da kreşe giderken maddi açıdan zorlandıklarını tespit ettik. Anaokulu desteğimiz eğitime ulaşımı kolaylaştıracak. Ailelerimizin yapacaklarını tek şey, çocuklarını okula kaydettirmek olacak” dedi.
24.06.2022 Ekonomi
Elektrik faturası desteği geliyor! 6 ay ödeme yok, yüzde 50 indirim...
Elektrik faturası desteği geliyor! 6 ay ödeme yok, yüzde 50 indirim... Elektrik faturası ile ilgili yeni düzenleme. Hükümet yüz binlerce vatandaş için harekete geçti. İndirimli elektrik kullanımı gündemde. Ayrıca vatandaşa ödeme kolaylığı da sağlanacak. Faturalar 6 aylık dönemler şeklinde kesilecek. Ekonomide önemli bir destek paketi daha hazırlanıyor. Yeni çalışmaya göre indirimli, ertelemeli ve maliyet girdilerinin dikkate alındığı bir fatura ödeme sistemi söz konusu olacak. Üreticinin elektrik bedelini hasattan sonra ödemesi için faturanın 6 ayda bir alınması planlanıyor. Sulamada kullanılan elektriğe indirim ve temel girdilere daha yüksek destek verilmesi gündemde. İşte yeni destek ve ödeme paketiyle ilgili son dakika gelişmeleri.
18.05.2022 Ekonomi
Hesaplara 650 TL yatırıldı! Son dakika destek açıklaması, iki ayda bir ödeniyor...
Hesaplara 650 TL yatırıldı! Son dakika destek açıklaması, iki ayda bir ödeniyor... Sosyal yardım ödemeleri ile ilgili son dakika açıklaması. İki ayda bir düzenli olarak ödeme yapılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık duyurdu. 4 farklı kalemde ihtiyaç sahiplerine ödeme yapıldığı belirtildi. Bakan Yanık sosyal yardım ödemeleri ile ilgili detayları bir bir açıkladı. Eşi vefat eden ihtiyaç sahibi kadınlar, ihtiyaç sahibi asker aileleri, muhtaç asker çocuklar, öksüz ve yetimler ile kronik hastalık yardımı kapsamında 119,5 milyon lira hesaplara yatırıldı. Sosyal yardım ödemeleri düzenli olarak hesaplara aktarılıyor.
28.04.2022 Ekonomi
Bebek ve çocuklarda bu vitaminlerin eksikliğine dikkat
Bebek ve çocuklarda bu vitaminlerin eksikliğine dikkat Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Sevil Elçin Kızılok, çocuklarda vitamin eksikliğinin en önemli belirtisinin büyüme ve gelişme geriliği olduğunu belirterek, “Vitamin alımı özellikle hızlı büyüme dönemlerinde önemlidir. 0-3 yaş, 5 yaş, 10 yaş, yani ergenlik çağı başlangıcı olan bu dönemlerde yakın kontrol yapılmalıdır” dedi.
25.04.2022 Sağlık
Erken teşhiste kanser yüzde 100 tedavi edilebilir
Erken teşhiste kanser yüzde 100 tedavi edilebilir Kanser Haftası nedeniyle düzenlenen toplantıda konuşan Türk Kanser Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Burak Duruman, "Erken teşhis kanserde en önemli nokta. Erken teşhis edildiği sürece kanser yüzde 100 tedavi edilebilen bir hastalık" dedi.
5.04.2022 Sağlık
Kanser riskini azaltıyor, diyabet ve kalp hastalığına iyi geliyor! Böbrekleri koruyor, bir kaşık yetiyor...
Kanser riskini azaltıyor, diyabet ve kalp hastalığına iyi geliyor! Böbrekleri koruyor, bir kaşık yetiyor... Antikanser etkisi gösteriyor, kemik sağlığında hayati rol oynayan büyük bir fosfor ve manganez kaynağıdır. Kalori, protein, karbonhidrat, lif, B6 vitamini bakımından çok zengin, kronik hastalık riskini azaltıyor. Tip 2 diyabet, kalp hastalığı ve bazı kanserler gibi hastalıkların gelişim riskini azaltabiliyor, karaciğeri serbest radikal hasarından koruyabiliyor. Kısa süreli iltihaplanma, yaralanmaya karşı şifa oluyor, beyin sağlığını iyileştirebilecek ve bunama gibi nörodejeneratif hastalıklara yakalanma riskini azaltıyor. Böbrekleri hasardan korumaya yardımcı oluyor.
24.02.2022 Sağlık
2.354 TL banka hesaplarına yatırıldı! T.C kimlik numaralarıyla...
2.354 TL banka hesaplarına yatırıldı! T.C kimlik numaralarıyla... Yüz binlerce vatandaşın beklediği ödemeler yapıldı. Paralar banka hesaplarına yatırıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine verilen evde bakım maaşı, her ay bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşlara ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla ödeniyor. 2022 yılında kronik hastalık yardımı altında ödenen tutarlar aylık 2.354 liraya çıkmıştı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 1 milyar 256 milyon TL Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırdıklarını açıkladı.
20.02.2022 Ekonomi
İstanbul için korkunç senaryo! ‘Artık kaldırmıyor’ deyip uyardı: Deprem, su krizi, salgınlar, kaos...
İstanbul için korkunç senaryo! ‘Artık kaldırmıyor’ deyip uyardı: Deprem, su krizi, salgınlar, kaos... İstanbul için korkunç senaryo! Deprem, kronik hastalık, salgın, su sorunu, mülteci ve kaos... TÜİK’in açıkladığı rapor tehlikeli gerçeği ortaya koydu. Mülteciler, turistler ve iş amaçlı gelenlerle birlikte mega kentin nüfusu 20 milyonu bile aşıyor. Uzmanlardan yaşamının sürdürülebilir olmaktan çıkacağı uyarısı geldi. Olası büyük Marmara depremi ile ilgili açıklama yapan Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Şerif Barış, “Toplanma alanlarını yetersizliği bir kenara, olası büyük depremden sonra, milyonlarca insan yollara dökülecek ve İzmir’deki gibi kaotik görüntüler oluşacak” dedi. Kaos uyarısında bulunan İTÜ Meteoroloji ve Afet Yönetim Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu da, “Böylesi bir nüfusa ne toprak, ne hava, ne su yetebilir. İstanbul çöküşe doğru gidiyor. Otomobil sayısına karşın yollar yetersiz kalıyor. Tersine göç olmadan yaşanan kaos ve sıkıntıların giderilmesi imkansız” ifadelerini kullandı.
20.02.2022 Gündem
Dünya’da 3’üncü kişi HIV virüsünü yendi
Dünya’da 3’üncü kişi HIV virüsünü yendi ABD’de bilim insanları dünya üzerinde 3’üncü kişinin de HIV virüsünü yendiğini açıkladı. Etnik kökenli kadın olduğu belirtilen HIV hastasının, içinde göbek kordonu kan hücresi olan özel bir kök hücre nakli kombinasyonu aldıktan sonra hastada 14 ay boyunca virüse rastlanmadığı belirtildi.
16.02.2022 Bilim ve Teknoloji
Yaşlı, engelli, hasta, çalışan milyonları ilgilendiriyor! 2022'de değişti, 2.354 TL...
Yaşlı, engelli, hasta, çalışan milyonları ilgilendiriyor! 2022'de değişti, 2.354 TL... Milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Zam geldi. Başvuranlar gerekli şartları taşıması durumunda her ay alıyor. Yeni yılla birlikte ödeme miktarı 2.354 TL'ye yükseldi. Yaşlı, engelli, hasta, çalışan pek çok kişi yararlanıyor. Devlet destekleri 2022'de artarak devam ediyor. Yüzde 33 zam yapıldı. İhtiyaç sahibi yaşlı, hasta, engelli, kadın çalışanlar talepte bulunmaları durumunda devlet tarafından destekleyici ödemeler alıyor. 65 yaş ve üzerinde olan vatandaşlardan hiçbir güvencesi olmayanlara yaşlılık aylığı bağlanıyor. Bu aylık yüzde 33 artarak 1084 liraya yükseldi.
9.02.2022 Ekonomi
Son dakika nakdi destek açıklaması! Ocak ve şubatta...
Son dakika nakdi destek açıklaması! Ocak ve şubatta... Devlet eli ihtiyaç sahibi vatandaşa ulaşmaya devam ediyor. Zorlu kış şartları dolayısı ile dar gelirli ailelere nakdi destek sağlanıyor. Kış yardımları için ek kaynak hazırlandı. Bakan Yanık sağlanan destekler ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ihtiyaç sahibi vatandaşların kış mevsiminden olumsuz etkilenmemeleri için 450 milyon TL’lik ek kaynak hazırladıklarını açıkladı.
24.01.2022 Ekonomi
Elektrik desteği! Faturası ile PTT'ye giden alıyor, en az 103 lira...
Elektrik desteği! Faturası ile PTT'ye giden alıyor, en az 103 lira... Elektrik faturası için devlet desteği sağlanıyor. Dar gelirli vatandaşlar talepte bulunmaları durumunda fatura desteğinden yararlanabiliyor. Ödemeler PTT aracılığı ile yapılıyor. Destek miktarı kişi sayısına göre değişiyor. 1-2 kişilik aile için ödeme miktarı 103 lira olarak belirlendi. Elektrik fatura yardımı olarak da bilinen tüketim desteği 4 kişilik aile için 206 liraya çıkıyor. Birçok kişinin destekten yararlanma hakkı olduğu halde bundan haberdar olmadığı için başvuruda bulunmuyor. Dul, yetim, engelli, yaşlı, kronik hastalar ve daha pek çok kişi elektrik desteği alabiliyor. Ayrıca Elektrik tüketiminde tüm aboneleri yakından ilgilendiren bir değişiklik yapıldı. Kademeli tarife dönemi başladı. İsteyen tüketiciler kademeli tarifeden çıkabiliyor. İşte elektrik desteği ve kademeli tarife ile ilgili merak edilen detaylar...
21.01.2022 Ekonomi
Elektrik faturası ve doğal gaz yardımı ile ilgili son dakika açıklaması! Milyonları kapsıyor, 206 lira...
Elektrik faturası ve doğal gaz yardımı ile ilgili son dakika açıklaması! Milyonları kapsıyor, 206 lira... Elektrik ve doğal gaz yardımında son dakika! Açıklamalar peş peşe geliyor. Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiriyor. Elektrik ve doğal gaz desteği ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan dün açıklamada bulunmuştu. Erdoğan, 20 bin ailenin daha elektrik desteği kapsamına alındığını belirtirken, doğal gaz desteğinden 4 milyon hanenin yararlanacağını bildirmişti. Açıklamanın ardından vatandaşlar, elektrik ve doğal gaz desteği başvurularının nasıl yapılacağını araştırıyor. Elektrik desteği başvurusu nasıl yapılacak? Elektrik yardımı kimlere verilecek? Doğal gaz desteği ne kadar? Doğal gaz yardımı nasıl alınacak? İşte tüm detaylar...
20.01.2022 Ekonomi
Anemi nedir, belirtileri nelerdir?
Anemi nedir, belirtileri nelerdir? Uzm. Dr. Sevinç Yılmaz, soluk cilt, yorgunluk, unutkanlık, baş dönmesi ve saç dökülmesi gibi belirtiler gösteren aneminin vücutta birçok sistemi etkilediğine dikkat çekerek, hastalığın altında yatan nedenin doğru araştırılmasını ve tedavinin uygun yöntemlerle yapılmasının önem taşıdığını kaydetti.
28.12.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kronik Hastalık ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kronik hastalık haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.