Koruma

Koruma

Son dakika koruma haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan koruma ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını koruma haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Koruma

haberleri sayfasında son dakika yaşanan koruma gelişmeleri de dahil olmak üzere 21.651 koruma haberi bulunmuştur. Tüm koruma haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adana'nın keşfedilmeyen yüzü! Altınini yeraltı şehri
Adana'nın keşfedilmeyen yüzü! Altınini yeraltı şehri Adana'nın İmamoğlu İlçesinde bulunan ve daha önce Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca incelenerek koruma altına alınan Altınini Yeraltı Şehri gün yüzüne çıkarılıyor.
25.04.2024 Adana
Anzak Günü nedir, Azak Gününde şafak ayini neden yapılır? Çanakkale Anzak Ayini ne zaman yapılır?
Anzak Günü nedir, Azak Gününde şafak ayini neden yapılır? Çanakkale Anzak Ayini ne zaman yapılır? Anzak Günü nedir, ne zaman, Anzak Günü geleneği şafak ayını neden yapılır? Anzak Günü'nde Avustralya ve Yeni Zelanda, Gelibolu Yarımadası'ndaki Anzak Tören Alanı'nda Şafak Töreni' yapılıyor.
25.04.2024 Yaşam
Tarım ilacı olarak piyasaya sürülecekti! Yasaklı madde hilesi boşa çıkarıldı
Tarım ilacı olarak piyasaya sürülecekti! Yasaklı madde hilesi boşa çıkarıldı ‘Boya katkı maddesi ve kozmetikte kullanılacak’ beyanıyla Çin’den ithal edilen ancak şişelenerek bitki koruma ürünü haline getirilen 20 ton yasaklı maddeyi Tarım ve Orman Bakanlığı yakaladı
24.04.2024 Ekonomi
Bilim adamları uyardı! Göçmenlerin ölümleri yüzde 87'si insan kaynaklı
Bilim adamları uyardı! Göçmenlerin ölümleri yüzde 87'si insan kaynaklı Göçmen kuş ölümlerinin yüzde 87'si insan kaynaklı olduğu belirtilmesi üzerine KuzeyDoğa Derneği Başkanı, Utah ve özel bir Üniversitenin Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çağan Şekercioğlu'nun katılımıyla 91 ülkede 161 bilim insanı, 2003-2021 yılları arasındaki 45 büyük göçmen kuş türüne yönelik ölümleri inceledi.
24.04.2024 Gündem
ASELSAN'dan elektronik harp sistemi! Elektromanyetik sinyallerle uzaktan durdurabilecek
ASELSAN'dan elektronik harp sistemi! Elektromanyetik sinyallerle uzaktan durdurabilecek Askerî Elektronik Sanayi (ASELSAN), tarafından üretilen, Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve güvenlik güçleri için geliştirilen EJDERHA, elektronik devre içeren her türlü sivil ve askeri aracı elektromanyetik sinyallerle uzaktan durdurabileceği açıklandı.
23.04.2024 Gündem
Belediye müdürü polise tabanca çekip, tehdit etti!
Belediye müdürü polise tabanca çekip, tehdit etti! Adana’nın Seyhan ilçesinin Telli dere Mahallesi'nde uygulamadan kaçtıktan sonra yakalanınca ekiplere direnip görevli polislere belindeki tabancayı çıkararak "Siz kimsiniz? Sizi geberteceğim" diye tehdit edip, tutuklanan Seyhan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Selahattin Şaş'ın ifadesinde, “Ben koltukta uyuyordum. Biber gazını yiyince uyandım. Polise karşı herhangi bir mukavemetim olmadı. Ben bir şey yapmadım” diyerek kendini savunduğu açıklandı.
22.04.2024 Gündem
İTO sanayiciye arsa önerecek! Yeni sistem kuruluyor
İTO sanayiciye arsa önerecek! Yeni sistem kuruluyor İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, “İstanbul'da sanayi arsası konusunda bir çalışma yapıyoruz. Şöyle bir hedefimiz var. İstanbul'da sanayi arsası satın almak artık çok kolay değil. Var olan çok pahalı. Biz bütün Trakya'yı, Çanakkale, Bursa, Sakarya ve bütün çevredeki Organize Sanayi Bölgeleri'ni canlı izleyen, OSB radarı gibi çalışacak bir sistem kurguluyoruz” dedi.
22.04.2024 Ekonomi
Boşanmayla ilgili yeni karar! Artık değişti, iptal edildi
Boşanmayla ilgili yeni karar! Artık değişti, iptal edildi Boşanmak isteyen çiftleri yakından ilgilendiriyor. AYM, boşanma davası reddedilen çiftlerin “evlilik birliğinin temelden sarsıldığı” gerekçesiyle yeniden dava açmaları için 3 yıl beklemesini öngören kuralı iptal etti. Kararda 3 yıllık bekleme süresinin makul olmadığı, taraflara katlanamayacakları külfet yüklediği vurgulandı İşte detaylar...
20.04.2024 Gündem
Tesla Model Y satışa çıktı! İşte en ucuz modelin Türkiye fiyatı
Tesla Model Y satışa çıktı! İşte en ucuz modelin Türkiye fiyatı Tesla'nın en ucuz otomobillerinden olan Model Y, ön siparişe başladı. Arkadan çekişli versiyonun fiyatı da açıklandı.
19.04.2024 Ekonomi
Adana'da bulunan sarmaşık 4 bin yıldır zamanın izlerini taşıyor
Adana'da bulunan sarmaşık 4 bin yıldır zamanın izlerini taşıyor Adana’nın Aladağ ilçesinde koruma altında olan 4 bin yıllık orman sarmaşığı görenleri kendine hayran bırakıyor.
19.04.2024 Adana
Gözlerimizi kırpmanın inanılmaz işlevi keşfedildi! Rüyalarla bağlantısı...
Gözlerimizi kırpmanın inanılmaz işlevi keşfedildi! Rüyalarla bağlantısı... İnsan vücudu ve sağlığıyla ilgili çözülemeyen pek çok soru var. Beynin birçok işlevi, rüyalar ve göz kırpma... Özellikle göz için bir koruma sağldığı düşünülen göz kırpma eyleminin ardından inanılmaz bir neden yatıyormuş. Yeni keşif, gözlerimizi neden kırparız sorusunun cevabını veriyor.
18.04.2024 Yaşam
Nisan’da portakal çiçeği kokan Çukurova, narenciye üretiminde Türkiye birincisi! Rakam verildi
Nisan’da portakal çiçeği kokan Çukurova, narenciye üretiminde Türkiye birincisi! Rakam verildi Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, Çukurova’nın bereketli topraklarının, narenciye üretiminde Türkiye’de birinci sırada yer aldığını hatırlatarak, “2023 yılında bölgemizde 3 milyon 200 bin tonun üzerinde rekolte elde edildi” dedi.
17.04.2024 Adana
Cumhurbaşkanı Erdoğan: SİHA teknolojisinde farklı bir ligdeyiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: SİHA teknolojisinde farklı bir ligdeyiz Yerel seçimlerin ardından yapılan ilk Kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "KIZILELMA ve ANKA 3 ile artık farklı lige yükseliyoruz. Türkiye'nin gurur kaynağı olan savunma şirketlerinin ahlaksızca hedef alınmasının gerisinde işte bu eşsiz başarı hikayesi vardır. 5.kol elemanları yerli ve milli firmalarımıza saldırarak iplerini ellerinde tutanlara karşı diyet borçlarını ödemeye çalışıyor." dedi.
16.04.2024 Gündem
Van Gölü'nde 3 ay sürecek av yasağı başladı
Van Gölü'nde 3 ay sürecek av yasağı başladı Dünyada sadece Van Gölü'nün tuzlu ve sodalı suyunda yaşayabilen, nesli koruma altında bulunan inci kefali, üreme dönemi nedeniyle 15 Nisan ile 15 Temmuz tarihleri arasında avlanamayacak.
15.04.2024 Gündem
Adli tatil ne zaman 2024? Adli tatil başlangıç ve bitiş tarihi
Adli tatil ne zaman 2024? Adli tatil başlangıç ve bitiş tarihi Adli tatilin ne zaman başlayacağına yönelik araştırmalar arttı. Davaları olan vatandaşları yargıda yıllık takvimi sorguluyor. Peki, adli tatil ne zaman başlayacak?
14.04.2024 Yaşam
Balık sezonu yarın kapanıyor
Balık sezonu yarın kapanıyor Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı “2023-2024 balıkçılık av sezonu başta hamsi olmak üzere birçok türün avcılığı açısından bereketli geçti” dedi. 2023-2024 balıkçılık av sezonu ise 15 Nisan’da kapanacak" dedi.
14.04.2024 Ekonomi
İstanbul Boğazı'nın nesli tükenmekte olan hayvanlarına uydu vericili takip
İstanbul Boğazı'nın nesli tükenmekte olan hayvanlarına uydu vericili takip İstanbul Boğazı'nda nesli tükenmekte olan yelkovan kuşlarının üreme kolonilerinin ve göç yollarının belirlenerek koruma altına alınmasını hedefleyen proje kapsamında, 30 yelkovan kuşuna uydu vericisi takıldı.
12.04.2024 Gündem
Göçleri dikkat çekti! Binlerce  kuş halkalandı
Göçleri dikkat çekti! Binlerce kuş halkalandı Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre; Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünce (DKMP) kuşların göçleri, üremeleri ve hayatta kalma başarıları gibi verilerin elde edilmesine yönelik yürütülen halkalama çalışmaları kapsamında 190 türden 23 bin 794 kuş halkalandığı açıklandı.
10.04.2024 Gündem
Polise yakalandı, zehirli yılanla intihar etti
Polise yakalandı, zehirli yılanla intihar etti Güney Afrika'da polis tarafından yakalanan bir hayvan kaçakçısı, ev araması sırasında zehirli yılana kendisini ısırtarak intihar etti.
9.04.2024 Dünya
Hızır Aleyhisselam'ın Arefe günü duası: Bismillah maşaallah la kuvvete illa billah... Arefe günü okunacak dualar, ibadetler hangileri?
Hızır Aleyhisselam'ın Arefe günü duası: Bismillah maşaallah la kuvvete illa billah... Arefe günü okunacak dualar, ibadetler hangileri? 2024 Ramazan bitiyor. 9 Nisan arefe günüyle birlikte on bir ayın sultanı Ramazan ayını uğurluyoruz. Müslümanlar arefe gününde neler yapılması gerektiği konusunda internette araştırmalarına devam ediyor. Bugün yani 9 Nisan Salı günü arefe günü olarak idrak ediliyor. Arefe gününde Hızır Aleyhisselam'ın duası da dillerden düşmüyor. Arefe günü okunacak dua ve zikirler arasında Bismillah maşaallah la kuvvete illa billah ile başlayan dua en çok okunanlar arasında yer alıyor. İşte Hızır'ın arefe günü duası...
9.04.2024 Gündem
Antalya açıklarında endişeli anlar! Kaynağı tespit edildi
Antalya açıklarında endişeli anlar! Kaynağı tespit edildi Antalya'nın Körfezi'nde görülen denizanaları ve polen görüntüsü, vatandaşta korku ve paniğe neden olmasından sonra Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleriyle Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, polen ve denizanalarının yoğun görüldüğü körfez açıklarında incelemeler yaptı.
9.04.2024 Gündem
Çin aslanı sahibinin bacağını parçaladı! "Böyle bir saldırı hiç beklemezdim"
Çin aslanı sahibinin bacağını parçaladı! "Böyle bir saldırı hiç beklemezdim" Adana’da Tina isimli Chow Chow (Çin Aslanı) cinsi köpek, evde bulunan Linda isimli Pomeranian cinsi köpeği kıskanıp sahibinin bacağını parçaladı. Genç kadının bacağında doku kaybı meydana gelirken doku nakli ile sağlığına kavuşabileceği öğrenildi.
9.04.2024 Adana
Bayramda tatilcilere uyarı geldi! Beslemeyin
Bayramda tatilcilere uyarı geldi! Beslemeyin Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi (DEKAMER) Müdürü Prof. Dr. Yakup Kaska, Muğla'nın Fethiye, Dalaman, Köyceğiz ve Ortaca ilçelerinde 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde yaklaşık 200 bin kişinin gelmesi beklenirken caretta carettalar hakkında uyarılarda bulundu. Kaska, caretta carettalara dokunulmaması, elle beslenilmemesi ve denize naylon poşet atılmamasının altını çizdi.
7.04.2024 Gündem
Türkiye'nin genetik haritası 'Gen Bankası'nda bulunuyor
Türkiye'nin genetik haritası 'Gen Bankası'nda bulunuyor Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "İzmir ve Ankara’daki iki gen bankamızda 120 bin genetik materyali koruma altında tutuyoruz. Hem yurt içinde hem de yurt dışında her bakımdan referans alınan bir Tohum Gen Bankası'na sahibiz" dedi.
6.04.2024 Gündem
Cinayet davasında yalan söylediğini 5 yıl sonra itiraf etti! Gerçekler gün yüzüne çıkıyor
Cinayet davasında yalan söylediğini 5 yıl sonra itiraf etti! Gerçekler gün yüzüne çıkıyor Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesindeki bir eğlence merkezinde Avukat Armanç Arkaş'ın öldürülmesine ilişkin davada tanık olarak dinlenen ve 5 yıl sonra mahkemeye verdiği dilekçe ile yalan beyanda bulunduğunu itiraf eden Tuğba K, tehdit edildiğini ve can güvenliğinin olmadığını söyledi. Tuğba K, "Çıplak görüntülerimi bana karşı kullanacağı için bu cinayeti gördüğümü söyledim" dedi.
5.04.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Koruma ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki koruma haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.