Knesset

Knesset

Son dakika knesset haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan knesset ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını knesset haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Knesset

haberleri sayfasında son dakika yaşanan knesset gelişmeleri de dahil olmak üzere 213 knesset haberi bulunmuştur. Tüm knesset haberleri aşağıda listelenmiştir.
İsrail’in Gazze planı ortaya çıktı! 'Gazze’nin anahtarları Mısır’a verilecek'
İsrail’in Gazze planı ortaya çıktı! 'Gazze’nin anahtarları Mısır’a verilecek' Hamas’ı bitirme adı altında İsrail’in kanlı saldırıları sürerken İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze’de üç aşamalı bir plan öngördüklerini açıkladı. Bir İsrailli kaynak ise sonunda Gazze’nin anahtarlarının Mısır’a verilmesinin planlandığını söyledi.
22.10.2023 Dünya
Hamas-İsrail savaşında son dakika gelişmesi! İsrail kara harekatına hazırlanıyor: Gazze sınırında 300 bin asker...
Hamas-İsrail savaşında son dakika gelişmesi! İsrail kara harekatına hazırlanıyor: Gazze sınırında 300 bin asker... Hamas'ın İsrail'e karşı başlattığı 'Aksa Tufanı Operasyonu' Ortadoğu'yu kaosa sürüklerken tüm dünyanın gözü bölgedeki gelişmelerde. Hamas'a savaş ilan eden İsrail Gazze'ye bomba yağdırmaya devam ederken ölenlerin sayısı 950'ye yükseldi. İsrail basını jetlerin Aksa Tufanı'nın arkasındaki isim olan Deif'in babasının evini vurarak yakınlarını öldürdüğünü yazdı. Ordu sözcüsü ise Gazze sınırında 300 bin askerin hükümetten gelecek emri beklediğini duyurdu. İsrail Lübnan'daki Hizbullah militanlarıyla üçüncü gününe giren çatışmalarda bir yarbayın öldüğünü doğruladı. Doğu sınırındaki patlama sesleri ise, üçüncü bir ülkeyle ilk temas niteliği taşıyor.
11.10.2023 Dünya
Türkiye-İsrail ilişkilerinde yeni dönem: Büyükelçiler yeniden atanabilir
Türkiye-İsrail ilişkilerinde yeni dönem: Büyükelçiler yeniden atanabilir Türkiye-İsrail ilişkilerinde yeni bir dönem başladı. İki ülke arasında görüşme trafiği hızlandı. Şimdi gözler yeniden büyükelçilerin atanmasında. İsrail Parlamentosu Knesset Üyesi ve Meclis Başkan Yardımcısı Zoabi Türkiye'de sinyallerini verdi.
13.03.2022 Gündem
Kudüs Günü nedir? Kudüs Günü (Yom Yeruşalayim) ne zaman? İşte İsrail Kudüs Günü ve Dünya Kudüs Günü…
Kudüs Günü nedir? Kudüs Günü (Yom Yeruşalayim) ne zaman? İşte İsrail Kudüs Günü ve Dünya Kudüs Günü… İsrail’in Filistine topraklarına yaptığı saldırı sonrası Kudüs Günü (Yom Yeruşalayim) gündeme geldi. Kudüs'te Ramazan ayında başlayan gerilim, yaklaşan "Kudüs Günü" ile daha da ateşlendi. Peki, Kudüs Günü nedir? Kudüs günü (Yom Yeruşalayim) ne zaman? İşte Kudüs Günü'nün tarihi...
11.05.2021 Dünya
Mescid-i Aksa nerede? Doğu Kudüs kimin, Doğu Kudüs İsrail tarafından ne zaman işgal edildi? Doğu Kudüs neresi, Doğu Kudüs haritası
Mescid-i Aksa nerede? Doğu Kudüs kimin, Doğu Kudüs İsrail tarafından ne zaman işgal edildi? Doğu Kudüs neresi, Doğu Kudüs haritası İslam aleminin kutsal kabul ettiği yerlerden biri olan Kudüs Mescid-i Aksa’da gerilim devam ediliyor. İsrail'in Filistin topraklarındaki saldırısı dünya gündemde yer almaya devam ediliyor. Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Ramazan ayının başından beri süren gerginlik dün doruk noktasına ulaştı. Filistin Özerk Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas gerginliğin tırmanmasından İsrail'i sorumlu tuttu. Hamas ise açıklamasında, İsrail'in "yaptıklarının bedelini ödeyeceğini” duyurdu. Peki Kudüs Mescid-i Aksa nerede?
11.05.2021 Gündem
Mescidi Aksa saldırısı nedeni ve son durum! Mescid-i Aksa neden önemli, İsrail Mescidi Aksa’ya neden saldırıyor? İşte İsrail Kudüs saldırısı…
Mescidi Aksa saldırısı nedeni ve son durum! Mescid-i Aksa neden önemli, İsrail Mescidi Aksa’ya neden saldırıyor? İşte İsrail Kudüs saldırısı… Mescidi Aksa saldırısı ile ilgili gelişmeler ve saldırının neden olduğu yoğun bir şekilde araştırıyor. İsrail polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa'daki cemaate 3 gün önce yaptığı saldırı devam ediyor. İsrail polisinin Mescid-i Aksa’da namaz kılan cemaate saldırısında 205 Filistinli yaralanmıştı. Dün de İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’da fanatik Yahudilerin baskınını önlemek için nöbet tutan Filisitinlilere saldırdı. İsrail polisi ile Filistinliler arasında Mescid-i Aksa'da yaşanan olayların üçüncü gününde, gerilim Gazze Şeridi'ne sıçradı. Hamas, İsrail topraklarına 300 roket atarken, İsrail füze ve uçaklarla karşılık verdi. İsrail'in hava saldırılarında 9’u çocuk, en az 22 kişi yaşamını yitirdi. Mescid-i Aksa neden önemli, İsrail Mescidi Aksa’ya neden saldırıyor? İşte İsrail Kudüs saldırısı…
11.05.2021 Gündem
Netanyahu: Karantinadan çıkmak bir yıl sürebilir
Netanyahu: Karantinadan çıkmak bir yıl sürebilir İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yeni tip corona virüs (Kovid-19) salgınını kontrol altına almak için başlatılan karantinanın bir yıl boyunca devam edebileceğini belirtti.
30.09.2020 Dünya
İsrail seçimleri: Netanyahu hükümet kurmaya daha yakın
İsrail seçimleri: Netanyahu hükümet kurmaya daha yakın İsrail basını, dün yapılan genel seçimlerde sandık çıkış anketlerine göre başa baş geçen yarışı Başbakan Binyamin Netanyahu'nun ittifak kurduğu sağ blokun kazandığını duyurdu.
10.04.2019 Dünya
Netanyahu'nun siyasi kariyeri bitebilir!
Netanyahu'nun siyasi kariyeri bitebilir! İsrail'de bugün genel seçim yapılıyor. İsrailliler bir anlamda Başbakan Binyamin Netanyahu'nun siyasi kariyerinin devam edip etmeyeceğini oylayacak.
9.04.2019 Dünya
Ünlü müzisyenlerden İsrail'in müzik festivaline boykot
Ünlü müzisyenlerden İsrail'in müzik festivaline boykot Aralarında İsveç ve Güney Afrikalı sanatçıların da bulunduğu 7 yabancı sanatçının, İsrail'deki Meteor Müzik Festivali'ni boykot etmeye karar verdiği bildirildi.
2.09.2018 Dünya
Adnan Oktar’ın dış bağlantısında kilit isim Babuna
Adnan Oktar’ın dış bağlantısında kilit isim Babuna Adnan Oktar ve grubunun geçmişe dönük yurtdışı bağlantıları gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Bu temasların neredeyse tamamında yer alan isimlerin başında ise Oktar Babuna ismi dikkat çekiyor.
23.08.2018 Gündem
Orta Doğu'yu sarsacak hamle!
Orta Doğu'yu sarsacak hamle! İsrail parlamentosu bugün 7 yıldır hazırlık aşamasında olan tartışmalı 'ulus devleti' yasa tasarısını oyluyor.
16.07.2018 Dünya
Son dakika... Türkiye uyardı, İsrail geri adım attı!
Son dakika... Türkiye uyardı, İsrail geri adım attı! ABD’nin İsrail Büyükelçiliği’ni bütün dünyaya karşı gelerek Kudüs’e taşıması ve aynı gün İsrail askerlerinin 62 Filistinli'yi katletmesine tepki gösteren Türkiye’ye karşı, İsrail meclisine 1915 Ermeni Olayları'nı 'soykırım' olarak tanımayı öngören bir tasarı taşıyacağını açıklayan İsrail bu planından vazgeçerek geri adım attı. İsrail meclisi söz konusu tasarıyı meclisin gündeminden çekti.
28.05.2018 Dünya
ABD'nin İsrail büyükelçisinden şok poz!
ABD'nin İsrail büyükelçisinden şok poz! ABD'nin İsrail Büyükelçisi David Friedman'ın, Mescid-i Aksa ve Kubbet-üs Sahra'nın ortadan kaldırılarak Üçüncü Tapınağın yerleştirildiği bir fotoğrafın önünde gülerek poz vermesi ortalığı karıştırdı.
23.05.2018 Dünya
Netanyahu'nun oğlu Türkiye'ye küfür etti!
Netanyahu'nun oğlu Türkiye'ye küfür etti! Türkiye ve dünya İsrail'in Filistinlilere yönelik katliamına tepki gösterirken İsrail Başbakanı Netanyahu'nun oğlu Yair Netanyahu Türkiye'ye karşı küfür içerikli skandal bir paylaşım yaptı.
17.05.2018 Dünya
Durdurun bu kan banyosunu! Kendileri bile isyan etti
Durdurun bu kan banyosunu! Kendileri bile isyan etti İsrail’in yaptığı, ABD destekli katliama kendi içlerinden de büyük tepki geldi. İsrail gazetesi Haaretz, ‘Kan banyosunu durdurun’ başlıklı makale yayımladı, ABD basını da açılışa katılan Ivanka’yı eleştirdi
15.05.2018 Gündem
İsrail 4 milletvekilinin kimliklerini iptal etti!
İsrail 4 milletvekilinin kimliklerini iptal etti! İsrail İçişleri Bakanlığı, Kudüs'te yaşayan 4 Filistinli milletvekillinin kimliklerini İsrail’e sadakatsiz oldukları gerekçesiyle iptal etti.
30.04.2018 Dünya
Netanyahu'dan flaş göçmen açıklaması
Netanyahu'dan flaş göçmen açıklaması İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) ile yapılan ülkedeki Afrikalı göçmenlerden 16 bin 250'sinin sınır dışı edilerek Batılı ülkelere gönderilmesine ilişkin anlaşmanın iptal edildiğini duyurdu.
3.04.2018 Dünya
İsrail'deki askerlik krizi
İsrail'deki askerlik krizi İsrail meclisi Knesset'in, Ultra-Ortodoks (Haredi) Yahudilerinin askerlikten muaf tutulmasına ilişkin yasa tasarısının oylamaya sunulması durumunda bugün kendini feshedebileceği belirtildi.
13.03.2018 Dünya
İsrail, Filistinlilerin naaşlarının alıkonulmasını yasalaştırdı
İsrail, Filistinlilerin naaşlarının alıkonulmasını yasalaştırdı Filistinlilerin naaşlarının teslimine ilişkin kısıtlamalar getiren tasarı, Knesset'te ikinci ve üçüncü oylamalardan da geçerek yasalaştı
8.03.2018 Dünya
İsrail'den skandal karar!
İsrail'den skandal karar! Knesset Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, daha önce ilk oylaması yapılan tasarı mecliste ikinci ve üçüncü kez oylanarak kanunlaştı.
7.03.2018 Dünya
İsrail koalisyon şoku! Erkem seçim kapıda
İsrail koalisyon şoku! Erkem seçim kapıda İsrail Maliye Bakanı Moşe Kahlon'un, 2019 yılı için hazırlanan bütçe tasarısının zamanında onaylanmaması durumunda hükümetten çekilme tehdidinde bulunmasının ardından 6 partili İsrail koalisyon hükümetindeki çatlağın derinleştiği ve "erken seçimlerin kapıda" olduğu iddia edildi.
3.03.2018 Dünya
İsrail'de Afrikalı göçmenler açlık grevine başladı
İsrail'de Afrikalı göçmenler açlık grevine başladı İsrail'in "ülkeyi gönüllü terk etme ya da hapis cezası" seçeneklerini sunan tartışmalı göçmen programı çerçevesinde ilk kez sığınmacıları hapse atması üzerine, yüzlerce Afrikalı göçmenin açlık grevine başladığı bildirildi.
21.02.2018 Dünya
İsrail skandal tasarıyı onayladı!
İsrail skandal tasarıyı onayladı! İsrail hükümeti yasama komitesinin, işgal altındaki Doğu Kudüs ve Golan Tepeleri bölgesinde oturum izni ile yaşayan Filistin ve Suriyelilerin, "İsrail aleyhinde faaliyet ve İsrail'e sadakatsizlik" gerekçesiyle oturum izinlerinin iptal edilmesi ve sınır dışı edilmesini öngören yasa tasarısını onayladığı bildirildi.
19.02.2018 Dünya
İsrail, 1915 olaylarını ‘soykırım’ olarak tanımayı reddetti
İsrail, 1915 olaylarını ‘soykırım’ olarak tanımayı reddetti İsrail parlamentosu, 1915 olaylarının ‘Ermeni soykırımı’ olarak tanınmasını öngören yasa tasarısını reddetti.
14.02.2018 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Knesset ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki knesset haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.