Kısmi Emeklilik

Kısmi Emeklilik

Son dakika kısmi emeklilik haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kısmi emeklilik ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kısmi emeklilik haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kısmi Emeklilik

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kısmi emeklilik gelişmeleri de dahil olmak üzere 598 kısmi emeklilik haberi bulunmuştur. Tüm kısmi emeklilik haberleri aşağıda listelenmiştir.
EYT'yi kıl payı kaçırana kademeli emeklilik var mı? Kademeli emeklilik tablosunda yaş ve prim günü şartı yenilendi!
EYT'yi kıl payı kaçırana kademeli emeklilik var mı? Kademeli emeklilik tablosunda yaş ve prim günü şartı yenilendi! EYT diğer adıyla Emeklilikte Yaşa Takılanlar uzun zamandır Türkiye'nin gündeminde yerini koruyor. 8 Eylül 1999 öncesi sigortalılara yaş şartı olmadan emeklilik imkanı var. Bu düzenlemenin 5 milyon kişinin hayatına dokunması bekleniyor. Hali hazırda EYT'yi kıl payı kaçıran vatandaşlara kademeli emeklilik çıkacak mı sorusu da araştırılıyor.
4.03.2024 Çalışma Hayatı
Emeklilikte yıl prim şartı değişti: 1999-2000-2008 girişlilere 8 sene erken emeklilik geldi!
Emeklilikte yıl prim şartı değişti: 1999-2000-2008 girişlilere 8 sene erken emeklilik geldi! Türkiye'de emeklilik sistemi her geçen yeni kanunlarla birlikte güncelleniyor. Vatandaşlara da bu yollarla yeni emeklilik fırsatı sunuluyor. EYT, doğum ve askerlik borçlanması ve kısmi, malülen emeklilik gibi seçenekler yeniden tasarlanıyır. Bu imkanlardan faydalanmak için de detaylı bilgi ve şartlara hakim olmak gerekiyor.
3.03.2024 Çalışma Hayatı
Erken emeklilikte 1996-1998-2002 sigorta girişi olanlar yaşadı! Kadın ve erkek çalışanda fark var: 10-15 yıllık primle emeklilik hesaplama tablosu
Erken emeklilikte 1996-1998-2002 sigorta girişi olanlar yaşadı! Kadın ve erkek çalışanda fark var: 10-15 yıllık primle emeklilik hesaplama tablosu Malum, emeklilik yaşı milyonlarca çalışanın gündeminden düşmüyor. SGK çalışanların emeklilik planlamalarını kolaylaştırmak için resmi internet sitesinden emeklilik hesaplama tablosuna yer verdi. Bu tabloda prim, yaş ve sigorta giriş tarihi girildiği takdirde ne zaman emekli olacağınızı hesaplayabilirsiniz. Emeklilik planlamasında belirsizlik de sona eriyor.
26.02.2024 Çalışma Hayatı
Anneler ve ev hanımları her yıl ek prim günü kazanacak: Bu formülle ev kadınları erken emekli oluyor! 5400 gün yetiyor, kolay emeklilik reformunda detaylar
Anneler ve ev hanımları her yıl ek prim günü kazanacak: Bu formülle ev kadınları erken emekli oluyor! 5400 gün yetiyor, kolay emeklilik reformunda detaylar Çalışma hayatında yaşanan değişim ve gelişmeler reformları da beraberinde getiriyor. Ev hanımlar ve Bağ-Kur'luları yakından ilgilendiren reform gündemin en önemli maddesi haline geldi. Ev kadınlarının erken emeklilik imkanına kavuşması için yapılan düzenleme önümüzdeki dönemde gündemden düşmeyecek. Bu reformlar erken emeklililiğin ve sosyal güvencenin teminatı olacak.
25.02.2024 Çalışma Hayatı
Emeklilik için 3600 gün yetiyor! Sigortalılara büyük reform: 3 şart var! Kısmi emeklilikte ister 10 yıl çalışın ister borçlanın
Emeklilik için 3600 gün yetiyor! Sigortalılara büyük reform: 3 şart var! Kısmi emeklilikte ister 10 yıl çalışın ister borçlanın 10 yıl çalışarak 3600 gün emeklilik formülü.. Torba yasa tartışmaları sürerken bir yandan da 3600 gün emeklilik konusu da gündemde yerini aldı. Çalışanlar için büyük önemi var. Tabloyla birlikte 3600 gün çalışarak ya da borçlanarak emeklilik imkanını açıklıyoruz.
20.02.2024 Çalışma Hayatı
EYT'yi kaçırana kademeli emeklilik fırsatı! Yaş, prim ve gün tablosu baştan sona değişti
EYT'yi kaçırana kademeli emeklilik fırsatı! Yaş, prim ve gün tablosu baştan sona değişti Kademeli emeklilik geliyor. Torba yasa düzenlemesi ile birçok düzenlemenin yasalaşması bekleniyor. Kademeli emeklilik için aranan şartların da masada olması bekleniyor. Kademeli prim sistemiyle birlikte, işe giriş tarihine göre belirlenen yaş şartını karşılayanlar kısmi emeklilik imkanından faydalanabilecek. Ancak, EYT'li olmayan sigortalılar için kademeli yaş şartı bulunuyor ve buradaki yaş şartı işe giriş tarihi ile belirleniyor. Bu düzenlemeyle birlikte, daha önce emeklilik hakkını kullanamayan milyonlarca vatandaş, yaş şartı olmadan emeklilik imkanına kavuşuyor. Kısmi emeklilik isteyenler ise kademeli prim sistemi sayesinde işe giriş tarihlerine göre belirlenen yaş şartlarını karşıladıklarında bu avantajdan faydalanabilecek. İşte düzenleme için son gelişmeler...
10.01.2024 Çalışma Hayatı
Emeklilik imkanı doğuyor! Milyonlar bekliyordu
Emeklilik imkanı doğuyor! Milyonlar bekliyordu Emeklilik fırsatı geliyor. Milyonlarca kişi yararlanacak. Ekonomide yeni torba kanun teklifi bu hafta Meclis’e sunulacak. Yasa teklifi 80 maddeden oluşacak. İşte teklifin detayları...
24.11.2023 Çalışma Hayatı
EYT'yi kaçırana yeni emeklilik imkanı geliyor! Detaylar ortaya çıktı
EYT'yi kaçırana yeni emeklilik imkanı geliyor! Detaylar ortaya çıktı EYT'yi kaçıran milyonlarca vatandaş için yeni emeklilik müjdesi verildi. 1999 emeklilik yasası öncesinde sigortalı olanlar yaş şartı olmadan emekli olabiliyor. Prim günü ve sigortalılık süresi tamam olan yaklaşık 3 milyon vatandaş emeklilik hakkına erişirken yıllara sari bir şekilde bu rakamın 5 milyonu bulması bekleniyor. Bu tarihten sonra sigortalı olanlar için ise kademeli bir yaş şartı bulunuyor. Yani kısmi emeklilik için de kademeli prim sistemi devreye giriyor. Öte yandan Yeni düzenleme ile ev hanımlarına sosyal güvence desteği ve emeklilik yolu açılacak. Son hazırlıkları yapılan teklifin, kısa süre içinde Meclis'e sunulması bekleniyor.
21.11.2023 Emekli
EYT'yi kaçırana yeni emeklilik fırsatı! 4.500 ve 5.400 gün yetiyor: İşte hesap tabloları
EYT'yi kaçırana yeni emeklilik fırsatı! 4.500 ve 5.400 gün yetiyor: İşte hesap tabloları EYT'yi kaçıran milyonlarca vatandaş için yeni emeklilik müjdesi verildi. 1999 emeklilik yasası öncesinde sigortalı olanlar yaş şartı olmadan emekli olabiliyor. Prim günü ve sigortalılık süresi tamam olan yaklaşık 3 milyon vatandaş emeklilik hakkına erişirken yıllara sari bir şekilde bu rakamın 5 milyonu bulması bekleniyor. Bu tarihten sonra sigortalı olanlar için ise kademeli bir yaş şartı bulunuyor. Yani kısmi emeklilik için de kademeli prim sistemi devreye giriyor. İşte o merak edilen yaş, prim tabloları...
13.11.2023 Emekli
Emekliye 5 bin lira ikramiyede yeni gelişme! İşte ödeme tarihleri
Emekliye 5 bin lira ikramiyede yeni gelişme! İşte ödeme tarihleri Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiriyor. SGK 5000 TL emekli ikramiyesi için ödeme tarihleri açıklandı. Cumhuriyet ikramiyesi ne zaman yatacak? İşte 5000 TL emekli ikramiyesi ödeme tarihleri...
10.11.2023 Emekli
Emeklilik müjdesi! Primi eksik olanlar yararlanacak, kritik kök ücret detayı belli oldu
Emeklilik müjdesi! Primi eksik olanlar yararlanacak, kritik kök ücret detayı belli oldu Emekli olmak isteyenlere güzel haber! Kısmi emeklilik, belli bir yaşa geldiği halde primini tamamlayamayan sigortalılara yaştan emeklilik hakkı tanınıyor. Kısmi emeklilikte aylıklar normal şartlarda emekli olup elde edilecek aylıktan yüzde 25-30 daha düşük oluyor. Ancak kök aylıkları ne olursa olsun 7500 lira aylık bağlanacağı için bir kayıp söz konusu olmayacak.
6.09.2023 Ekonomi
1999 sonrası kademeli emeklilik ne olacak, 2000’liler EYT’den yararlanacak mı? EYT 2000 sonrasını kapsayacak mı?
1999 sonrası kademeli emeklilik ne olacak, 2000’liler EYT’den yararlanacak mı? EYT 2000 sonrasını kapsayacak mı? 1999 sonrası kademeli emeklilik var mı, 1999 sonrası EYT olur mu? EYT sonrası kademeli emeklilik kabinenin toplanmasıyla yeniden gündeme geldi. EYT yasası kapsamı dışında kalan vatandaşlar emeklilik formüllerini araştırmaya devam ediyor. Kısmi emeklilik sistemi ile belirli şartları karşılayanların emeklilik yaşı öne çekilebilecek. Peki, 2000’liler EYT’den yararlanacak mı? EYT 2000 sonrasını kapsayacak mı?
14.06.2023 Emekli
2000 sonrası kademeli emeklilik gelecek mi, kademeli emeklilik olacak mı? 1 günle EYT’yi kaçıranlar emekli olabilecek mi?
2000 sonrası kademeli emeklilik gelecek mi, kademeli emeklilik olacak mı? 1 günle EYT’yi kaçıranlar emekli olabilecek mi? 2000 sonrası kademeli emeklilik olacak mı, kademeli emeklilik gelecek mi? İlk işe giriş tarihi 8 Eylül 1999 ve öncesi olan kişilere erken emeklilik müjdesi gelirken EYT yasası dışında kalan 9 Eylül 1999 ve sonrası girişi olan kişiler kademeli emeklilik için müjde bekliyor.  EYT düzenlemesi kapsamında 2 milyon 250 bin kişiye emeklilik hakkı tanınırken kapsam dışında kalanların gözü ise kademeli emeklik hakkında yapılan açıklamalara çevrildi.
22.05.2023 Emekli
Erken emeklilik imkanı! 'Yaş şartı kademeli olarak geri çekilmiş olacak'
Erken emeklilik imkanı! 'Yaş şartı kademeli olarak geri çekilmiş olacak' Yeni emeklilik rekormu için çalışmalar başlıyor. Yapılacak düzenlemeyle hem farklı mesleklerde çalışanlar arasında bir eşitleme olacak hem de SSK'lılar ile Bağ-Kur'lular arasındaki prim gün farkı ortadan kalkacak. Bağ-Kur'lular için erken emklililik imkanı doğacak. Uzmanlar yeni emeklilik sistemi değerlendirdi.
9.05.2023 Çalışma Hayatı
EYT kısmi emeklilik şartları 2023 nelerdir, Bağkur kısmi emeklilik EYT kapsamında mı? EYT Bağkur kısmi emeklilik nedir, kademeli emeklilik gelecek mi?
EYT kısmi emeklilik şartları 2023 nelerdir, Bağkur kısmi emeklilik EYT kapsamında mı? EYT Bağkur kısmi emeklilik nedir, kademeli emeklilik gelecek mi? Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi kapsamında 2 milyon 250 bin kişi emeklilik hakkı elde etti. Başvurusu kabul edilenlerin maaşları nisan ayından itibaren ödenmeye başlandı. Maaşları henüz ödenmeyenler emeklilik aylıklarını alacakları tarihe kadar hak kaybı yaşamayacak, maaşları toplu bir şekilde alacak. EYT yasasından yararlanamayan vatandaşların ise gündemine kısmi emeklilik var. EYT yasasından faydalanamayan ve mağduriyet yaşayan vatandaşlar gözlerini kısmı emekliliğe çevirdi. Peki, EYT kısmi emeklilik var mı? EYT kısmi emeklilik şartları nelerdir, EYT kısmı emeklilik nedir, çıkacak mı?
24.04.2023 Emekli
EYT'yi kaçırana yeni formül! Emeklilik fırsatı, aylık maaşları açıklandı
EYT'yi kaçırana yeni formül! Emeklilik fırsatı, aylık maaşları açıklandı EYT ile ilgili son dakika açıklaması geldi. EYT kaçıranlara yeni emeklilik müjdesi açıklandı. EYT'yi az farkla kaçırana "kısmi emeklilik" formülü geliyor. Kısmi emekli olanlar da 7500 lira maaş alabilecek. Ayrıca primi yetmeyene 3600 gün formülüyle SSK'lı kadınlar 50, erkekler 55 yaşında emekli olabilecek. Emeklilikte yaşa takılanlar yasasından primi yetmeyip yararlanamayanlar için başka seçenekler de bulunuyor. Önümüzdeki günlerde emeklilik yaşının özellikle kadınlarda çocuk sayısına göre esnetilmesi, esnafın emekliliği için gerekli prim gün sayısının düşürülmesi gibi yeni adımlar devreye girecek. İşte EYT sonrası önemli gelişme ve 'Kısmi emeklilik' rehberi...
17.04.2023 Emekli
Bağ-Kur ile SGK prim günü eşitleniyor! Daha erken emekli olabilecekler, yeni düzenleme
Bağ-Kur ile SGK prim günü eşitleniyor! Daha erken emekli olabilecekler, yeni düzenleme Bağ-Kur’lular için gerekli olan emeklilik gün sayısında yeni bir düzenlemeye gidildi. Bu kapsamda Bağ-Kur ile SGK arasındaki gün farkı eşitlenecek. Peki yeni düzenleme ile neler değişecek? İşte detaylar...
4.04.2023 Emekli
3600 kısmi emeklilik torba yasasında var mı, 3600 kısmi emeklilik çıkacak mı? Kısmi emeklilik EYT kapsamına girecek mi?
3600 kısmi emeklilik torba yasasında var mı, 3600 kısmi emeklilik çıkacak mı? Kısmi emeklilik EYT kapsamına girecek mi? Torba yasada kısmi emeklilik var mı, 3600 kısmi emeklilik çıkacak mı? Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili yasa teklifi TBMM Genel Kurulu'nda görüşülerek kabul edildi ve yasallaştı. 8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı çalışmaya başlayanlar, yaşa bakılmaksızın prim günü ve sigortalılık süresi koşulunu yerine getirerek emekli olabildi. Staj sigortası, 5000 prim eşitliği ve Bağkur affı ile ilgili detaylar ise yasada yer almadı. Öte yandan 18 maddelik yeni torba yasa ile birlikte en düşük emekli maaşı ve bayram ikramiyelerine zam, geçici işçilere kadro gibi konular Meclis'e sunulacak. 18 maddelik torba yasanın detayları merak konusu olurken, kısmi emeklilik bekleyen vatandaşlar “3600 kısmi emeklilik torba yasasında var mı, 3600 kısmi emeklilik çıkacak mı? Kısmi emeklilik EYT kapsamına girecek mi?” sorularının yanıtını sorgulamaya başladı.
31.03.2023 Çalışma Hayatı
Kısmı emeklilik EYT'de var mı, EYT kısmi emeklilik şartları nelerdir? EYT 3600 kısmi emekliliği kapsıyor mu, 3600 kısmi emeklilik ne oldu, çıktı mı, 3600 EYT emekli oluyor mu?
Kısmı emeklilik EYT'de var mı, EYT kısmi emeklilik şartları nelerdir? EYT 3600 kısmi emekliliği kapsıyor mu, 3600 kısmi emeklilik ne oldu, çıktı mı, 3600 EYT emekli oluyor mu? EYT kısmi emeklilik konusu EYT düzenlemesinin Meclis’ten geçmesiyle gündeme geldi. Yaklaşık 2 milyon 250 bin vatandaşı yeni düzenlemeyle emeklilik hakkı kazandı. EYT'de yaş şartı kaldırılınca prim gününü tamamlayan vatandaşlar emekli oldu. Prim gününü dolduramayanların gözü ise EYT kısmi emeklilik ile emekli olunup olunmayacağı oldu. Peki, Kısmi emeklilik nedir? Kısmı emeklilik EYT var mı, EYT kısmi emeklilik yaşı nedir? Kısmı emeklilik EYT kapsamına girdi mi? İşte EYT kısmi emeklilik şartları ve Kısmı emeklilik EYT son dakika gelişmeleri…
2.03.2023 Emekli
3600 kısmı emeklilik EYT kapsamında mı, EYT 3600 gün emeklilik var mı? 3600 gün emeklilik şartları neler, EYT 3600 primle emekli olunur mu?
3600 kısmı emeklilik EYT kapsamında mı, EYT 3600 gün emeklilik var mı? 3600 gün emeklilik şartları neler, EYT 3600 primle emekli olunur mu? EYT düzenlemesinin Meclis gündemine gelmesi beklenirken Türkiye’de yaşanan deprem felaketi TBMM’nin çalışmalarına ara vermesine neden oldu. Meclis verilen 21 günlük aranın ardından 28 Şubat Salı günü mesaisine başladı. Genel Kurul'un ilk gündem maddesi merakla beklenen EYT düzenlemesi oldu. EYT'nin Meclis'ten geçmesiyle, EYT 3600 gün emeklilik tablosu ile kısmi emeklilik şartlarına ilişkin aramalar da arttı. Peki, EYT 3600 gün emeklilik var mı, 3600 gün emeklilik şartları neler? EYT 3600 günü kapsıyor mu, EYT 3600 primle emekli olunur mu, EYT 3600 primi kapsıyor mu?
1.03.2023 Emekli
3600 prim günü olanlar EYT'den yararlanacak mı? Kısmi Emeklilik var mı?
3600 prim günü olanlar EYT'den yararlanacak mı? Kısmi Emeklilik var mı? Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'ndan açıklama geldi. Buna göre EYT meclise sunuldu. 4 maddelik ETY düzenlemesiyle birlikte her işverene EYT emeklisi çalıştırdığı takdirde 500 TL destek verilecek. Ancak milyonlarca kişinin EYT yasa taslağı ile ilgili araştırmaları devam ediyor. "EYT 3600 günü kapsıyor mu, EYT kısmi emeklilik var mı" sorularının yanıtı aranıyor. 4 maddelik EYT yasa teklifinde neler var? İşte detaylar...
3.02.2023 Emekli
Bakan Bilgin: EYT'de yaş sınırı çalışmalar tamamlandıktan sonra belli olacak
Bakan Bilgin: EYT'de yaş sınırı çalışmalar tamamlandıktan sonra belli olacak EYT ve asgari ücrete ara zam ile ilgili açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Hazine ve Maliye Bakanlığı, maaşlardan kesilen vergi dilimleriyle ilgili çalışma yürütüyor. Çalışma bitince açıklayacağız, çalışanlar rahatlayacak" dedi.
23.12.2022 Ekonomi
EYT'de kısmi emeklilik formülü! 3600 prim günü yetiyor
EYT'de kısmi emeklilik formülü! 3600 prim günü yetiyor EYT ile ilgili son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip edilirken, düzenleme ile ilgili detaylar da gelmeye devam ediyor. Pek çok kişi EYT kapsamında olup olmadığunu merak ediyor. EYT düzenlemesi ile emklilik hakkı kazanılabilmesinde işe giriş tarihi büyük önem taşıyor. Bu tarih yaş şartı için belirleyici oluyor. 1999 sonrası işe girenlerin 3600 prim günü ile emekli olması mümkün.
30.10.2022 Çalışma Hayatı
EYT'de son dakika gelişmesi! Yeni dönem başlıyor, detaylar belli oldu
EYT'de son dakika gelişmesi! Yeni dönem başlıyor, detaylar belli oldu Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili son dakika gelişmesi açıklandı. Milyonlar EYT'liyi ilgilendiren düzenlemede detaylar tek tek ortaya çıktı. Emeklilikte yaşa takılanları(EYT) ilgilendiren yeni formül açıklandı. Uzman isim SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı kapsamında emeklilik bekleyenler için olası formülleri tek tek açıkladı. “Emeklilik sisteminde iki tür emeklilik var. Birincisi tam ikincisi kısmi emeklilik. Tam emeklilikle ilgili. Burada tarihlere göre farklı dengeler var” diyen Emin Yılmaz SGK’lı çalışanların EYT hesabı için , “7 Eylül 1999 tarihinden önce 506 sayılı yasa vardı. Bu yasaya 4447 sayılı yasa yasa ile kademeli yaş şartı eklendi. 99 öncesinde erkeklerde 58, kadınlarda 56, süre olarak ise erkeklerde 25, kadınlarda 20 yıl, prim ödemeleri ise 5000 ila 5 bin 975 gün arasında değişiyordu. 8 Eylül 1999 ila 30 Nisan 2008 arasında olanlarda ise erkeklerde 60, kadınlarda 58 yaş şartı aranırken süre olayı kalktı ve 7000 prim günü şartı geldi. 1 Mayıs 2008 sonrası işe başlayanlarda ise erkeklerde 60-65, kadınlarda 58-65 yaş ve 7 bin 200 prim günü şartı aranmaya başlandı” ifadelerini kullandı.
24.09.2022 Emekli
EYT'de yeni formül! Kısmi emeklilik ve borçlanma! Madde madde açıklandı
EYT'de yeni formül! Kısmi emeklilik ve borçlanma! Madde madde açıklandı EYT ile ilgili son dakika açıklaması geldi. EYT ile ilgili yeni formüller belli oldu. Kısmi emeklilik ve borçlanma detayları öne çıktı. EYT ile ilgili yeni formüller madde madde masaya yatırıldı.3600 ek gösterge çalışması sonrası sözleşmeli memura yeni haklar ve emeklilikte yaşa takılanlar için EYT yasası çalışması hız kazandı. Öte yandan eksik primli olanların EYT düzenlemesi kapsamına girip girmeyeceği merak konusu olurken, 6 maddede primi eksik olanlara çözüm imkanı ortaya koyulurken, sözleşmeliye kadro meselesinde de masaya gelen 4 madde netleşti. İşte EYT ile ilgili merak edilen tüm detaylar ve son dakika gelişmeleri...
16.08.2022 Emekli

Benzer Haber Etiketleri

Kısmi Emeklilik ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kısmi emeklilik haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.