Gazete Vatan Logo

3600 prim günü olanlar EYT'den yararlanacak mı? Kısmi Emeklilik var mı?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'ndan açıklama geldi. Buna göre EYT meclise sunuldu. 4 maddelik ETY düzenlemesiyle birlikte her işverene EYT emeklisi çalıştırdığı takdirde 500 TL destek verilecek. Ancak milyonlarca kişinin EYT yasa taslağı ile ilgili araştırmaları devam ediyor. "EYT 3600 günü kapsıyor mu, EYT kısmi emeklilik var mı" sorularının yanıtı aranıyor. 4 maddelik EYT yasa teklifinde neler var? İşte detaylar...

3600 prim günü olanlar EYT'den yararlanacak mı? Kısmi Emeklilik var mı?

EYT 3600 günü kapsıyor mu sorusunun yanıtı merak ediliyor. Milyonlarca kişinin merakla beklediği EYT yasa teklifi Meclis'e sunuldu. EYT prim gün sayısının kaç olacağı, kısmi emekliliğin olup olmayacağı bu yasa taslağında yer aldı. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu tarafından yapılan açıklamayla birlikte 2 milyon 250 bin EYT'linin aklındaki soruların cevabı da netleşti.

EYT 3600 GÜNÜ KAPSIYOR MU?

EYT 4 maddelik yasa teklifine göre 8 Eylül 1999, bu tarih dahil olmak üzere yani 9 Eylül 1999’dan önceye sigortalılık süresini mevcut mevzuata göre götürebilen her bir çalışanımız yaş şartına bağlı olmaksızın emekli olabilecek.

EYT kısmi emeklilik var mı?

EYT'de işverenlere yönelik 500 TL destek ödemesi de belli oldu. Buna göre her çalışan için iş yerlerine 10 gün içerisinde tekrar işe başlama durumunda, işverenlere tüm çalışanlarla ilgili yaklaşık 500 TL destekleme yapılacak.

TAŞERON İŞÇİ DÜZENLEMESİ

EYT yasa teklifindeki bir diğer maddeye göre 375 sayılı kanun hükmünde kararnamenin geçici 23 maddesinde düzenlenen emekliliğe hak kazanıldığı taktirde iş akdinin feshine dönük düzenleme kaldırıldı. Emekliliği hak eden bu taşerondan işçi kadrosuna geçen bütün arkadaşlarımız için ister emekli olabilme isterse kendi yerlerinde çalışabilme imkanları sağlandı.

Haberin Devamı