Kırgız

Kırgız

Son dakika kırgız haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kırgız ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kırgız haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kırgız

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kırgız gelişmeleri de dahil olmak üzere 429 kırgız haberi bulunmuştur. Tüm kırgız haberleri aşağıda listelenmiştir.
Gökçe Kırgız Taner: 'Kızlar dikkatli olun, kocama attığınız mesajları ben okuyorum!'
Gökçe Kırgız Taner: 'Kızlar dikkatli olun, kocama attığınız mesajları ben okuyorum!' Şubat 2021'de Yılmaz Taner ile evlenen Gökçe Kırgız, dair çarpıcı itiraflarda bulundu. Nikâh öncesi eşinin telefonuna el koyduğunu söyleyen şarkıcı, "Yılmaz, İzmir bölgesinin Tarkan’ı" sözleriyle dikkat çekerken, kızlara verdiği gözdağı çok konuşuldu.
24.02.2024 Magazin
Kırgızistan Bakanlar Kurulu Başkanı Caparov’dan Türkiye hastanelerine övgü
Kırgızistan Bakanlar Kurulu Başkanı Caparov’dan Türkiye hastanelerine övgü Kırgızistan Bakanlar Kurulu Başkanı Akılbek Caparov, Kırgızistan’da yaralanıp Adana’da tedavi gören hastaları ziyaret etti. Caparov, Türkiye’deki hastanelere övgülerde bulunarak, “Kırgız ve Türk kardeşliği neticesinde Kırgızistan’a da böyle hastaneler yapmak planlarımız arasında” dedi.
11.02.2024 Adana
Doğal Destan Ne Demek? Dünyada Doğal Destan Örnekleri Ve Özellikleri Nelerdir?
Doğal Destan Ne Demek? Dünyada Doğal Destan Örnekleri Ve Özellikleri Nelerdir? Destanlar, doğal destan ve yapay destan olmak üzere iki farklı şekilde incelenebilmektedir. Doğal destanlar, yazarı belli olmayan yani anonim eserler olarak ifade edilebilmektedir. Aynı zamanda doğal destanların ilkel dönemlerde yazılmış olan destanlar olarak da ifade edilmesinin mümkün olduğu söylenebilmektedir. Doğal destanların çoğunun İslamiyet öncesi dönemde ortaya çıkan eserler olduğu bilinmektedir. 
27.01.2024 Gündem
Kayıp aranan Kırgız kadının toprağa gömülü cesedi bulundu
Kayıp aranan Kırgız kadının toprağa gömülü cesedi bulundu Antalya’da 3 aydır kayıp olarak aranan Kırgız kadının cansız bedeni, Serik ilçesindeki arazide toprağa gömülü bulundu. Olayın ardından harekete geçen polis ekipleri, 2 kişiyi gözaltına aldı. 1 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.
28.12.2023 Gündem
Beyaz Gemi Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Beyaz Gemi Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler...
Beyaz Gemi Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Beyaz Gemi Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler... Beyaz Gemi eseri, 1970 senesinde Kırgız yazar Cengiz Aytmatov tarafından yazılmıştır. Bu eser 2016 yılında da ülkemizde Türkiye Türkçesine çevrilerek basılmıştır. Böylelikle 168 sayfalık Beyaz Gemi kitabı Türk okuyucusu ile buluşmuştur. Refik Özdek'in çevirisini yaptığı bu kitabın konusu, karakterleri ve içeriği merak konusu olmaktadır.
15.12.2023 Eğitim
Türkan Şoray’a Kırgızistan'da ödül
Türkan Şoray’a Kırgızistan'da ödül Kırgızistan’da ilki düzenlenen Bişkek Uluslararası Film Festivali’nde Yeşilçam’ın usta isimlerinden Türkan Şoray'a, 'Dünya Sinemasına Katkı' ödülü takdim edildi.
18.11.2023 Magazin
Erdoğan’dan Gazze’de katliamı durduracak çıkış: Biz hazırız
Erdoğan’dan Gazze’de katliamı durduracak çıkış: Biz hazırız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatına (TDT) üye ve gözlemci ülke liderleri "Türk Devri" sloganıyla Kazakistan'ın başkenti Astana'da bir araya geldi. Kritik zirve sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli mesajlar verdi. Kritik zirvede ülke liderleriyle görüşmeler yapan Erdoğan'ın ana gündem maddesi Gazze'de yaşananlar oldu. Zirve sonrası Erdoğan gazetecilerin sorularını yanıtladı. İşte detaylar...
4.11.2023 Gündem
Kırgızistan Bayrağı Anlamı Nedir? Kırgızistan Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Kırgızistan Bayrağı Anlamı Nedir? Kırgızistan Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Bayrak, ülkelerin özel simgesidir. Bayrağı olan ülkeler, aynı zamanda bağımsızlıklarını ilan etmiş olur. Asya kıtasında yer alan ve Türk devletlerinden biri olan Kırgızistan, 1992 yılında kabul edilen bayrağını kullanmaktadır. Ulusal olarak ve dünya genelinde kabul görmüş bayraklar özel sebep olmadığı sürece değiştirilmez. Kırgızistan, sade ve sadece 2 renkten oluşan bir bayrağa sahiptir. Bayrağın, ülkeyi temsil eden özel bir anlamı vardır.
10.09.2023 Eğitim
Cengiz Aytmatov Eserleri Nelerdir? Cengiz Aytmatov Eserleri'nin Özellikleri
Cengiz Aytmatov Eserleri Nelerdir? Cengiz Aytmatov Eserleri'nin Özellikleri Kırgız Edebiyatının en önemli isimlerinden birisi de Cengiz Aytmatov olmaktadır. Pek çok edebi esere sahip olan Cengiz Aytmatov dünya edebiyatının da yakında tanıdığı isimlerden birisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Eserlerini Kırgızca ve Rusça olarak kaleme alan Cengiz Aytmatov eserlerinde genellikle aşk, dostluk ve savaş dönemindeki kahramanları ele almıştır. Eserleri ile tüm dünyada adını duyuran önemli isimlerden birisi olarak karşımıza çıkan yazarlardan birisidir. 
17.08.2023 Eğitim
Sahte savcıdan kiralık sahte ev! Akılalmaz yöntem böyle deşifre oldu
Sahte savcıdan kiralık sahte ev! Akılalmaz yöntem böyle deşifre oldu Akılalmaz dolandırıcılık yöntemlerine bir yenisi daha eklendi. Telefonla aradığı emlakçıya kendisini cumhuriyet savcısı olarak tanıttı, kiralık ev ilanı girdirdi. Hem emlakçı hem de müşterisi son anda tuzağa düşmekten kurtuldu. İlk kez böyle bir olay ile karşı karşıya kaldığını söyleyen Emlakçı ise “Hiç kimseye daireyi gezmeden, görmeden, sözleşme imzalamadan, telefonda kapora vermeyin ya da anlaşma yapmayın” uyarısında bulundu.
5.07.2023 Yaşam
10 gün önce ortadan kaybolan Kırgız üniversite öğrencisiyle ilgili yeni gelişmeler yaşandı!
10 gün önce ortadan kaybolan Kırgız üniversite öğrencisiyle ilgili yeni gelişmeler yaşandı! İstanbul’da 10 gün önce ortadan kaybolan Kırgız Üniversite öğrencisi Jazgül Shamuratova ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Jazgül'ü evinde misafir eden Sevinç Kurtuluş aralarındaki konuşmayı anlatırken, 'Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan yürüyerek Kadıköy'e geldiğini söyledi. 'Üç gün yürüdüm, üç gündür açım' dedi. Sürekli çelişkili konuştuğu için tekrar eve götürmek istemedim, oğlum karakola bıraktı, sonrasını bilmiyorum.' ifadelerini kullandı. Polisin yaptığı çalışmalar sonrasında Kırgız üniversite öğrencisi Jazgül Shamuratova hakkında yeni gelişmeler yaşandı.
5.07.2023 Gündem
Dışişleri Bakanı Fidan'ın telefon trafiği
Dışişleri Bakanı Fidan'ın telefon trafiği Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kırgız Cumhuriyeti, Moldova ve Estonyalı bakanlarla telefonda görüştü.
9.06.2023 Gündem
996 Alan Kodu Nereye Ait? +996 İle Başlayan Numara Hangi Ülkeden Arıyor?
996 Alan Kodu Nereye Ait? +996 İle Başlayan Numara Hangi Ülkeden Arıyor? 996 telefon alan kodu Kırgızistan ülkesine ait bir telefon kodudur. Kırgızistan aramalarının başında +996 alan kodu yer almaktadır.
25.05.2023 Yaşam
Şentop, mevkidaşlarını Togg ile Meclis'e getirdi
Şentop, mevkidaşlarını Togg ile Meclis'e getirdi TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Türk Devletleri Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) 12'nci Genel Kurulu'na katılan Azerbaycan, Kazakistan ve Kırgızistan meclis başkanlarını kendi kullandığı Togg ile Meclis'e getirdi.
28.04.2023 Gündem
Türk Devletleri Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi Bildirisi 5 dilde imzalandı
Türk Devletleri Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi Bildirisi 5 dilde imzalandı Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Olağanüstü Zirvesi Bildirisi, 5 farklı dilde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım-Jomart Tokayev, Kırgız Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sadır Japarov, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev tarafından imzalandı.
16.03.2023 Dünya
Kırgız gelinini öldürüp, testere ile parçalara ayıran kayınpedere 'müebbet hapis'
Kırgız gelinini öldürüp, testere ile parçalara ayıran kayınpedere 'müebbet hapis' Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde Kırgızistan uyruklu gelini 2 çocuk annesi Ayat Adsız'ı (30), bıçaklayarak öldürdükten sonra kolları ve bacaklarını testere ile parçalayıp, çöp poşetleri içinde otomobilin bagajına koyan kayınpeder Fehmi Adsız (67), müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
14.03.2023 Gündem
Depremzedeler, Kırgız çadırlarına yerleşmeye başladı
Depremzedeler, Kırgız çadırlarına yerleşmeye başladı Kırgızistan tarafından Kahramanmaraş’ta kurulan çadırlara depremzedeler yerleşmeye başladı. Ailesiyle birlikte çadıra yerleşen Ali Güler, "Güvenli ve temiz bir ortam. Çadırlarımızın içi sıcak” dedi.
18.02.2023 Gündem
Enkazdan çıkarılan lise öğrencisinin ilk isteği bu oldu
Enkazdan çıkarılan lise öğrencisinin ilk isteği bu oldu Kahramanmaraş’ta ekiplerin hummalı çalışması sonucunda enkazdan 119 saat sonra lise öğrencisi Kamil Can sağ olarak kurtarıldı. Gencin ilk sorusu “Bugün günlerden ne?” ilk isteği ise “su” oldu. Yürekleri ısıtan haber ekipler tarafından sevinçle karşılanırken gencin dayısı sarılıp onu öptü.
11.02.2023 Yaşam
Cem Belevi: İrem Derici çok güzel bir şey söyledi!
Cem Belevi: İrem Derici çok güzel bir şey söyledi! Ünlü şarkıcı Cem Belevi katıldığı bir davette 'ihanet' iddialarının ardından olaylı bir şekilde yollarını ayırdığı eski sevgilisi İrem Derici'yle aralarındaki buzları erittiğini dile getirdi. Şarkıcı, "Güzel oldu karşılıklı anlaştık. Sonuçta üç günlük, dünya geçiyor gidiyoruz. Küs kalmanın, kin tutmanın hiç kimseye faydası yok" dedi.
9.01.2023 Magazin
İki Gökçe Kırgız arasındaki hukuk savaşında bilirkişi raporu mahkemeye ulaştı
İki Gökçe Kırgız arasındaki hukuk savaşında bilirkişi raporu mahkemeye ulaştı "Kalbime gömerim o zaman" isimli şarkısıyla dönemin bilinen ismi haline gelen şarkıcı Gökçe Kırgız Durukan'ın, marka haline getirdiği isminden haksız kazanç elde ettiği iddiasıyla yine şarkıcı Gökçe Kırgız Taner'e açtığı davada, bilirkişi raporu mahkemeye ulaştı. Raporda, marka hakkına ihlal ve tecavüz olduğu belirtildi.
16.11.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnsanlığa hizmet için gayretimizi kararlılıkla sürdüreceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnsanlığa hizmet için gayretimizi kararlılıkla sürdüreceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da 8. Türk Tıp Dünyası Kurultayı ve Tıp Tarihine/Ortak Geçmişe Vefa Ödül Töreni'nde konuştu. Rusya'nın tahıl anlaşmasını askıya alması ile ilgili konuşan Erdoğan, "İstanbul'da kurulmasını temin ettiğimiz ortak mekanizma ile Ukrayna buğdayının 9.3 milyon tonunu insanlığın hizmetine sunarak gıda krizinin nispeten azaltılmasını sağladık. Her ne kadar Rusya kendisi için aynı kolaylıkların gösterilmemesi sebebiyle bu konuda mütereddit davransa da biz insanlığa hizmet için gayret göstermeye devam edeceğiz" dedi.
31.10.2022 Siyaset
Ruslar ile Ukraynalılar aynı sınıfta Türkçe öğreniyor
Ruslar ile Ukraynalılar aynı sınıfta Türkçe öğreniyor Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle Antalya'ya yerleşen iki ülkenin vatandaşları, Türkçe konuşmak ve yazabilmek için kursa kaydoldu. Haftanın 5 günü kursa katılan Ukraynalı ve Ruslar, aynı sıralarda oturup Türkçe öğreniyor.
26.10.2022 Yaşam
Putin: Uluslararası örgütler çerçevesinde yakın iş birliği içerisindeyiz
Putin: Uluslararası örgütler çerçevesinde yakın iş birliği içerisindeyiz Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kırgızistan ve Tacikistan’ın Rusya’nın yakın müttefikleri arasında yer aldığını belirterek, "Uluslararası örgütler çerçevesinde yakın iş birliği içerisindeyiz. Şüphesiz stratejik ortaklardanız” dedi.
13.10.2022 Dünya
Kırgızistan-Tacikistan sınırındaki çatışmalardan kötü haber! Can kaybı 48’e yükseldi
Kırgızistan-Tacikistan sınırındaki çatışmalardan kötü haber! Can kaybı 48’e yükseldi Kırgızistan-Tacikistan sınırındaki çatışmalarda 10 Kırgız’ın daha hayatını kaybetmesi ile çatışmalardaki toplam can kaybı 48’e yükseldi.
18.09.2022 Dünya
Kırgız-Tacik Sınır Çatışmaları: 24 Kırgız hayatını kaybetti, 121 yaralı
Kırgız-Tacik Sınır Çatışmaları: 24 Kırgız hayatını kaybetti, 121 yaralı Kırgızistan hükümeti tarafından 14 Eylül’de Batken bölgesinde başlayan çatışmaların gidişatına dair kronolojik bir açıklama yapıldı. Öte yandan Kırgızistan Sağlık Bakanlığı, dün itibariyle 24 Kırgız’ın hayatını kaybettiğini ve 121 kişinin yaralandığını duyurdu.
17.09.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Kırgız ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kırgız haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.