Kira Fiyatları Son Dakika

Kira Fiyatları Son Dakika

Son dakika kira fiyatları son dakika haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kira fiyatları son dakika ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kira fiyatları son dakika haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kira Fiyatları Son Dakika

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kira fiyatları son dakika gelişmeleri de dahil olmak üzere 143 kira fiyatları son dakika haberi bulunmuştur. Tüm kira fiyatları son dakika haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kira artışına 'İspanya' formülü önerisi: İstanbul, Antalya ve Mersin'de oturanlar dikkat!
Kira artışına 'İspanya' formülü önerisi: İstanbul, Antalya ve Mersin'de oturanlar dikkat! Kira fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken gelişme açıklandı. Fahiş kira artışlarının önüne geçilmesi için İspanya modeli geliyor. Öte yandan İstanbul, Antalya ve Mersin'de kirada oturan vatandaşlara uyarılarda bulunuldu. Konutlarda kira artışını yüzde 25 ile sınırlayan ve 1 Temmuz'da sona erecek olan düzenleme uzatılacak. Fahiş kiraların üzerlerine üzerlerine gideceklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kira artışları ile ilgili caydırıcı adımlar atılacak" dedi. Peki kira artışlarını engellemek için nasıl bir formül uygulanabilir?
12.05.2023 Ekonomi
Deprem bölgesinde fahiş kira skandalı! 50 bin liradan 600 bin liraya kadar ulaşan yükselişler görülüyor
Deprem bölgesinde fahiş kira skandalı! 50 bin liradan 600 bin liraya kadar ulaşan yükselişler görülüyor Depremzedelerin zarar gören illerden taşınmasını fırsata çevirmek isteyen yetkisiz emlakçılar ve ev sahipleri kiralık ve satılık konutlarda fiyatlara fahiş zamlar yapıyor.
17.02.2023 Ekonomi
Kira fiyatları uçuşa geçti! Öğrenciler evsiz kaldı! İl il ilçe ilçe kira fiyatları açıklandı
Kira fiyatları uçuşa geçti! Öğrenciler evsiz kaldı! İl il ilçe ilçe kira fiyatları açıklandı Kira fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması. Kira fiyatları uçuşa geçti. Pandemi sebebiyle artan kira fiyatlarına öğrencilerin kalacak yer telaşı eklenince bir zam daha yapıldı. Fırsat ev sahipleri kira fiyatlarına zam üstüne zam yaptı. İstanbul'da en yüksek kira istenen ilçeler arasında Şişli, Beşiktaş, Kadıköy ve Üsküdar yer aldı. Geçtiğimiz sene 2 bin lira kira istenen 1+1 daire kira fiyatları 10 bin liraya çıktı. Diğer illerde de durum pek farklı değil. Öğrenciye kiralık ev fiyatları İzmir’de 3 bin TL’den 11 bin TL’ye, Ankara’da 4 bin TL’den 12 bin TL’ye, Eskişehir’de 3 bin TL’den 7 bin TL’ye, Antalya’da 3 bin 500 TL’den 15 bin TL’ye kadar çıkıyor. Doğu Anadolu’da öğrenci nüfusunun fazla olduğu illerden Erzurum’da ise 2+1 evi 1250 TL’ye kiralamak mümkün. İç Anadolu Bölgesi’nin öğrenci şehri Sivas’ta da öğrenciye verilen evlerin kiraları 2 binden başlıyor, 4 bin TL’ye kadar çıkıyor. İşte kira fiyatlarıyla ilgili milyonları ilgilendiren detaylar...
25.08.2022 Ekonomi
Ev ve kira fiyatlarındaki zamlara darbe vuracak! Detayları belli oldu
Ev ve kira fiyatlarındaki zamlara darbe vuracak! Detayları belli oldu Ev ve kira fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması. Ev ve kira fiyatlarına darbe vuracak gelişme. Ev ve kira fiyatlarındaki fahiş artışı durduracak gelişmenin detayları belli oldu. Konut satış fiyatlarında rekor artışlar ve kiralarda hız kesmeyen zamlara karşı ‘ofis’ hamlesi yapılıyor. İskanını almış ya da inşa aşamasındaki ofis kullanımlı alanların yüzde 80’i 1 Temmuz 2023’e kadar konuta dönüştürülebilecek. Peki ofislerin konuta dönüştürülmesi piyasayı nasıl etkiler?
19.08.2022 Ekonomi
Kira fiyatlarıyla ilgili güzel haber! Kira fiyatları düşüşe geçti
Kira fiyatlarıyla ilgili güzel haber! Kira fiyatları düşüşe geçti Kira fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken gelişme. Kira fiyatlarıyla ilgili güzel haber geldi. Kira fiyatları düşüşe geçti. Türkiye genelinde son bir yılda yüzde 153, son 4 yılda yüzde 250 artış gösteren kiralar nedeniyle adliyeler kira ve tahliye davaları ile dolarken beklenen düşüş kendini göstermeye başladı. Kiralar nisanda Türkiye genelinde yüzde 18,2’lik aylık değişimle zirve yapmıştı. Ağustos ayı itibariyle Türkiye genelinde konut satış ve kira fiyatları artış hızı yavaşladı.
12.08.2022 Ekonomi
Kira fiyatlarına zam geldi! Ev sahiplerinin zam oyunu!
Kira fiyatlarına zam geldi! Ev sahiplerinin zam oyunu! Kira fiyatlarıyla ilgili kötü haber. Ev sahiplerinin zam oyunu ifşa oldu. Kira fiyatlarına yüzde 25'in üzerinde zam yapıyorlar. Konutta kira artışına sınırlama geldi. 1 Temmuz 2023’e kadar yenilenen sözleşmelerde yüzde 25’in üzerinde zam yapılamayacak. Sınırlamadan memnun olmayan ev sahipleri bugünlerde 3 formül geliştirdi. Kimi evi kiraya vermek için bekliyor, kimi yeni kiraya vereceği eve zam yapıyor, kimi de sözleşme tarihini öteliyor. Ev bugün kiraya verilse de, zam sınırlamasına takılmamak için sözleşmeye 1 Temmuz sonrasında bir tarih yazılıyor.
17.06.2022 Ekonomi
Kiracı ve ev sahibi milyonları ilgilendiriyor! Resmen açıklandı! Flaş bir yıl detayı
Kiracı ve ev sahibi milyonları ilgilendiriyor! Resmen açıklandı! Flaş bir yıl detayı Kiracı ve ev sahiplerini ilgilendiriyor. Kira fiyatlarıyla ilgili milyonları ilgilendiren yasa resmen geçerlilik sağladı. Konut kira artışlarını yüzde 25 ile sınırlayan yasa, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yasa, bugünden itibaren 1 temmuz 2023 tarihine kadar geçerli olacak. Yasa ile kira bedeline ilişkin anlaşmalar, bir önceki kira yılına ait kira bedelinin yüzde 25'ini geçmeyecek. Bir önceki kira yılının tüketici fiyat endeksindeki 12 aylık ortalamalara göre değişim oranı yüzde 25’in altında kalması halinde değişim oranı geçerli olacak. Bu kural, bir yıldan daha uzun süreli kira sözleşmelerinde de uygulanacak. Bu oranları geçecek şekilde yapılan sözleşmeler, fazla miktar yönünden geçersiz olacak.
11.06.2022 Ekonomi
Kiracı ve ev sahiplerini ilgilendiriyor! Kira fiyatlarında yeni dönem! Hükümet düğmeye bastı
Kiracı ve ev sahiplerini ilgilendiriyor! Kira fiyatlarında yeni dönem! Hükümet düğmeye bastı Kiracı ve ev sahibi milyonları ilgilendiriyor. Kira fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi. Fahiş kira fiyatlarıyla ilgili hükümet düğmeye bastı. Kira tutarları bölge bölge belirlenecek, üzerinde artış istenemeyecek. Hükümet spekülatörler ve stokçulardan sonra konut sektöründe de yeni adımlara hazırlanıyor. Fahiş kira artışları masaya yatırıldı ve ilgili bakanlıklarda aşırı kira artışına "dur" diyecek bir çalışma başladı. İşte fahiş kira zamlarının yapıldığı iller için atılacak son dakika adımının detayları...
24.05.2022 Ekonomi
Kira fiyatlarıyla ilgili şok rakamlar! Kirada yeni rekor! İstanbul, Ankara, İzmir
Kira fiyatlarıyla ilgili şok rakamlar! Kirada yeni rekor! İstanbul, Ankara, İzmir Kira fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi. Kira fiyatlarıyla ilgili kötü haber geldi. Kira fiyatlarında rekor yükseliş. Kira fiyatlarında 2022 yılının ilk dört ayında yeni rekorlar kırıldı. Bazı bölgelerde kira fiyatları iki katına çıkarken artışların devam ettiği görülüyor. Kira artışlarının arkasındaki temel etkenin yeni konut azlığı olduğu belirtiliyor. Emlakçılar, normalin yüzde 70 üzerinde kiralar oluştuğunu anlatıyor. İstanbul’da en keskin artışların yaşandığı ilçelerden biri Zeytinburnu. Zeytinburnu’nda 2020’de 1900 lira seviyesinde olan ortalama kira fiyatının 4 bin liraya çıktığı görülüyor. Gaziosmanpaşa’da ise 2020’de 1500 lira seviyesinde olan ortalama kiraların 3- 4 bin liradan başladığı ilanlara yansıyor. Dikkat çekici bir diğer artış ise Eyüpsultan ilçesinde yaşanıyor; 2 bin liranın üzerinde seyreden 2020 ortalama kiralık bedelleri 5 bin lirayı aştı. Yine Beylikdüzü’nde 2 bin lira seviyesinde bulunan kiralık konut fiyatlarının en düşük seviye olarak 4 bin lirayı geçtiği fark ediliyor. İşte kira fiyatlarıyla ilgili tüm gelişmeler...
14.05.2022 Ekonomi
Kira fiyatları ile ilgili önemli değişiklik:  İstanbul, Ankara ve İzmir için geçerli! İlçe  ilçe açıklandı
Kira fiyatları ile ilgili önemli değişiklik: İstanbul, Ankara ve İzmir için geçerli! İlçe ilçe açıklandı Kira fiyatları ile ilgili son dakika değişiklikleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Uzun süre yükseliş trendinde olan kiralardaki artış devam ediyor mu? Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ocak ayına ilişkin 'Aylık Fiyat Gelişmeleri Raporu'nu yayımladı. Raporda kira fiyatlarına ilişkin dikkat çeken ifadeler yer aldı. İşte kira fiyatları ile ilgili değişikliklerin detayları...
8.02.2024 Ekonomi
Ev fiyatlarında hesap değişti! Kiralar düştükçe düşüyor, 5 bin TL’ye varan gerileme
Ev fiyatlarında hesap değişti! Kiralar düştükçe düşüyor, 5 bin TL’ye varan gerileme Konut piyasasında dengeler değişiyor. Son dönemde bazı bölgelerde kira fiyatları geriledi. Bazı semtlerde ise fiyatların artış hızı durdu. Peki kira fiyatlarındaki düşüşün nedeni ne? Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı cevapladı.
20.01.2024 Ekonomi
Ev ve kira fiyatlarında yıllar sonra bir ilk! Sürpriz gelişme
Ev ve kira fiyatlarında yıllar sonra bir ilk! Sürpriz gelişme Ev ve kira fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Fahiş kira ve ev fiyatlarındaki artışın kalıcı çözümü için hükümetin atmış olduğu adımlar meyvesini veriyor. Kira fiyatları üç yıl sonunda geriledi. Konu ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Büyükşehirlerde kiralarda gerileme başladı. 2024'te konut arzı daha da artacak. Kira fiyatlarındaki katılığın azalması enflasyonu düşürme çabalarımızı destekler nitelikte" açıklamasında bulunmuştu. Peki kira fiyatları düşmeye devam eder mi?
14.12.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fırsatçılara net mesaj: Cezalar daha caydırıcı olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fırsatçılara net mesaj: Cezalar daha caydırıcı olacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Fiyatları şişirenleri engellemek amacıyla kimlik doğrulaması ve para cezası müeddiyesi getirdik. Galericilere 221 milyon lira idari para cezası kesildi. Stokçuluk yapan perakendecilere kesilen ceza 188,5 milyon lirayı geçti. İdari para cezaları ve men cezalarının caydırıcı hale gelmesi açıktır." dedi
5.09.2023 Gündem
Kiralık evde tercihler değişti! Deniz manzaralı lüks konutlar elde kaldı
Kiralık evde tercihler değişti! Deniz manzaralı lüks konutlar elde kaldı Kiralık ve satılık gayrimenkulde artan rakamlarla gündemde olan Antalya'da deprem sonrası tercihler de değişti. Deniz manzaralı, yüksek katlı ve lüks konutlar yerine artık depreme dayanıklı, kayaç zeminli, yatay mimariye sahip, sıfır ya da birkaç yıllık binalar tercih ediliyor.  
8.06.2023 Ekonomi
Ev sahibi-kiracı milyonları ilgilendiren gelişme! 1 Eylül’de başlıyor
Ev sahibi-kiracı milyonları ilgilendiren gelişme! 1 Eylül’de başlıyor Ev sahipleriyle kiracıları karşı karşıya getiren fahiş kiralar, mahkemelerin de yükünü artırdı. Artık, kira anlaşmazlıkları 1 Eylül’den itibaren önce arabulucuya gidecek, anlaşma olmazsa mahkeme yolu açılacak. İşte detaylar...
25.04.2023 Ekonomi
Fahiş kira artışına ‘dur’ denilecek! Evlere sınıflandırma ve puanlama sistemi geliyor
Fahiş kira artışına ‘dur’ denilecek! Evlere sınıflandırma ve puanlama sistemi geliyor Kira fiyatları ile ilgili son dakika gelişmesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fahiş kira artışına karşı yasal düzenleme mesajının ardından, 8 milyon kiracıyı nasıl bir sistem beklediği merak konusu oldu. Kira artışında TÜFE’nin 12 aylık ortalaması yerine üst sınır getirilmesi planlanıyor. Taşınmazın yaşı, metrekaresi, bulunduğu kat, konumu, niteliği dikkate alınarak bölge değerleri belirlenecek. İşte fahiş kira fiyatlarını kontrol altına alacak uygulamanın detayları...
20.04.2023 Ekonomi
Kira fiyatları iki katına çıktı! Kritik 5 yıl uyarısı
Kira fiyatları iki katına çıktı! Kritik 5 yıl uyarısı Kira fiyatları ile ilgili son dakika uyarısı geldi. Deprem sonrası göç başladı, güvenli bölgelerde kira fiyatları katlandı. 7 bin liralık dairenin kirası, 14 bin liraya kadar çıktı. Peki arz-talep dengesindeki değişiklik kiralara nasıl yansıdı? Deprem sonrası kontrolden çıkan kira fiyatları nasıl durdurulur? Uzmanlar, yüzde 25 sabit kira sisteminin yeni kiracılara da uygulayın çağrısında bulundu.
1.03.2023 Ekonomi
Kira fiyatları uçtu, uyarılar art arda geldi: ‘Avusturya’ modeli şart
Kira fiyatları uçtu, uyarılar art arda geldi: ‘Avusturya’ modeli şart Kira fiyatları ile ilgili son dakika gelişmesi! Kur, pandemi, mülteciler derken şimdi de yaşanan deprem göçü ile kira fiyatları kontrolden çıktı. Uyarılar art arda geldi, uzmanlar acil çözüm önerisinde bulundu. Akıllara ise geçmişte benzer sorunlar yaşayan ülkelerin aldığı radikal çözüm yolları geldi. Peki kira fiyatlarına hangi ülke nasıl çözüm buldu, Türkiye’de bu durum nasıl tersine çevrilir? İşte detaylar...
23.02.2023 Ekonomi
Ucuz ulaşım formülü! Hem ekonomik hem de trafik sorununa çare
Ucuz ulaşım formülü! Hem ekonomik hem de trafik sorununa çare Sıfır otomobile ulaşmak her geçen gün zorlaşmaya başladı. Çip krizi ve tedarik sorunları fiyatları yükseltirken, bu durum vatandaşları aylarca araba beklemek zorunda bırakıyor. Sıfırdaki bu durum ikinci el arabada da fiyatları yukarı çekti. Tüm bunlara rağmen büyük şehirlerde ise trafiğe kayıtlı araç sayısının ve nüfusun artması, ulaşımı da yoğun bir hale getirmeye başladı. Vatandaşlar da hem otomobile ulaşmayı daha kolay hale getiren hem de daha uyguna yolculuk imkanı sunan alternatif yöntemlere başvurmaya başladı. İşte ulaşımın yolculuğun detayları...
4.02.2023 Ekonomi
Kiralık evde yeni dönem! 'Otellerde çok ciddi dönüşüme neden olacak'
Kiralık evde yeni dönem! 'Otellerde çok ciddi dönüşüme neden olacak' Kiralık evde yeni dönem başladı. Rusya- Ukrayna savaşı sonrasında Antalya’ya göç edenler tüm dengeleri değiştirdi. Özellikle 'ev- oda kiralama'larının yaygınlaştığına dikkat çeken uzmanlar, konut içerisindeki oda kiralama hizmetinin arttığını, her şey dahil hizmet veren otellerde çok ciddi dönüşüme neden olacağını açıkladı.
25.01.2023 Ekonomi
Kira ve ev fiyatlarında büyük artış! Memurlardan flaş karar
Kira ve ev fiyatlarında büyük artış! Memurlardan flaş karar Ev fiyatları ve kira fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Rusya-Ukrayna savaşının ardından Antalya'ya iki ülkeden yaşanan göç, kentte birçok etkiye yol açtı. Son 11 ayda kiralarda yüzde 172, konut fiyatlarında yüzde 140 artış oldu. Yükselen kiralar nedeniyle kira tahliye davaları günde 60'a kadar yükseldi. Kamu görevlilerinin tayin kararı ise sektörün durumunu gözler önüne seriyor.
22.01.2023 Ekonomi
Ev fiyatları ve kira fiyatları derken şimdi de fahiş aidat şoku! Yüzde 100’ü buldu, dikkat çeken uyarı geldi
Ev fiyatları ve kira fiyatları derken şimdi de fahiş aidat şoku! Yüzde 100’ü buldu, dikkat çeken uyarı geldi Ev fiyatları ve kira fiyatları ile ilgili son dakika gelişmeleri art arda yaşanırken, vatandaşlara bir şok da aidat fiyatlarından geldi. Yüzde 100’e kadar çıktı, kiracılardan büyük tepki geldi. İstanbul’un merkezi olmayan ilçelerinde dahi sitelerde 1+1’lerin aidatı 1000-1500 liraya çıktı, 2+1 dairelerde 2 bin liraya ulaştı. Şehrin merkezinde ise rakamlar birçok hanenin kira bütçesinden fazla. Peki aidatlar nasıl belirleniyor? Yüksek zamlara itiraz hakkımız var mı? Hangi giderler kiracıdan, hangileri ev sahibinden istenir? İşte aidat hakkında bilinmesi gerekenler...
11.01.2023 Ekonomi
İkinci el konutta yeni kampanya sinyali! Bakan Kurum duyurdu
İkinci el konutta yeni kampanya sinyali! Bakan Kurum duyurdu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'dan 'ikinci el konuta kampanya' açıklaması geldi. İkinci el konutların da vatandaşların alabilmeleri için çalışma yapılacağını belirten Bakan Kurum "İkinci elle ilgili de destek olmak için çalışmalar yapacağız.' dedi.
10.01.2023 Ekonomi
Borsaya giren yatırımcı vergi ödeyecek mi?
Borsaya giren yatırımcı vergi ödeyecek mi? Altın, döviz, mevduat gibi yatırım araçlarının yanında; yılbaşından bugüne en büyük getiriyi Borsa İstanbul (BİST) sağladı. 2022 başında (BİST 100) 2.033,32 seviyesinde iken 5.193,30 seviyesine gelmiş durumda. Yatırımcı sayısı da; getiriyle beraber yılbaşından bugüne yaklaşık 1 milyon artarak hisse senedi yatırımcı sayısı 3.4 milyona ulaştı. Peki borsaya giren milyonlarca kişi vergi yüküyle karşılaşacak mı?
13.12.2022 Ekonomi
Ev sahibi ve kiracı milyonları kapsıyor! Yeni yıl ile birlikte zam geliyor
Ev sahibi ve kiracı milyonları kapsıyor! Yeni yıl ile birlikte zam geliyor Ev sahipleri ve kiracı milyonları kapsıyor. Kiralarla yarışan aidatlar için zam dönemine giriliyor. Bu ay ve önümüzdeki ay apartmanlarda toplantılar yapılacak, yeni ücretler belirlenecek. Özellikle işçi çalıştırılan sitelerde asgari ücret artışı oranında artış kesin. Üstüne bir de maliyet artışları, faturalara gelen zamlar eklenecek. 2023 yılı için şu anda yüzde 40 ile 60 aralığında bir artış bekleniyor, oran daha da artabilir. Aidatlarda bir üst sınır var mı, neye göre belirlenir, itiraz edilebilir mi? İşte detaylar...
9.12.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Kira Fiyatları Son Dakika ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kira fiyatları son dakika haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.