Kira Beyannamesi

Kira Beyannamesi

Son dakika kira beyannamesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kira beyannamesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kira beyannamesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kira Beyannamesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kira beyannamesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 127 kira beyannamesi haberi bulunmuştur. Tüm kira beyannamesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Şimşek açıkladı! POS cihazları değişiyor
Bakan Şimşek açıkladı! POS cihazları değişiyor Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Bizim yaklaşımımız Merkez Bankası’na enflasyonu aşağı çekmekte yardımcı olmak. Cari açığın 30-35 milyar dolar civarına inmesini bekliyoruz. Bu, programın çalıştığının en güzel göstergelerinden biri. Yazın enflasyon 20-25 puan düşer" dedi.
8.03.2024 Ekonomi
Kira beyannamesi 2024 yılında ne zaman verilecek? Kira gelir beyannamesi sınırı kaç? Ödemeler ne zaman?
Kira beyannamesi 2024 yılında ne zaman verilecek? Kira gelir beyannamesi sınırı kaç? Ödemeler ne zaman? Kira gelir beyannamesi ne zaman verilecek sorusunun yanıtı ev sahipleri tarafından araştırılmaya başlandı. Kira gelirlerini beyan etmemek ya da yanlış bilgi vermek cezayla karşı karşıya bırakıyor. Mülk sahipleri, "Kira geli beyannamesi 2024 yılında ne zaman verilecek?" sorusunu merak ediyor.
21.02.2024 Gündem
Kira beyannamesi 2024 ne zaman verilir? Kira gelir vergisi ödeme tarihleri
Kira beyannamesi 2024 ne zaman verilir? Kira gelir vergisi ödeme tarihleri Kira gelir beyannamesi ve kira gelir vergisi, şubat ayının bitmesine az bir süre kala mülk sahibi vatandaşlar tarafından sorgulanmaya başladı. Mülklerinden yıl boyunca elde ettiği gelirleri Maliye Bakanlığı'na beyan etmek zorunda olan vatandaşlar, kira beyannamesinin ne zaman ve nasıl verileceğini araştırıyor. Peki, kira beyannamesi ne zaman verilir, Kira beyanı için son gün ne zaman? İşte kira gelir vergisi 2024 beyannamesi verilme tarihi…
17.02.2024 Ekonomi
Evi olan milyonları ilgilendiriyor! Süre daralıyor, kazanç 12 bin liradan fazla oluyor
Evi olan milyonları ilgilendiriyor! Süre daralıyor, kazanç 12 bin liradan fazla oluyor 2022 yılında konut veya iş yerinden kira alan kişilerin kira beyannamelerini 31 Mart'a kadar vermeleri gerekiyor. Vatandaşlar gelir vergisi beyannamelerini Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) elektronik uygulamalarından “Hazır Beyan Sistemi” üzerinden vergi dairesine gitmeden ödeyebiliyor. Kira geliri 9 bin 500 liranın üzerinde olanların ödediği gelir vergisi ile ilgili indirim imkanı bulunuyor.
3.03.2023 Ekonomi
Kira beyannamesi son ödeme tarihi ne zaman? Kira gelir vergisi ödeme nasıl yapılır? Kira geliri beyannamesi verilmezse ne olur?
Kira beyannamesi son ödeme tarihi ne zaman? Kira gelir vergisi ödeme nasıl yapılır? Kira geliri beyannamesi verilmezse ne olur? 2021 yılında elde edilen kira gelirine ilişkin verilecek yıllık gelir vergisi beyannameleri üzerinden hesaplanan gelir vergisi, bu yılın mart ve temmuz aylarında iki eşit taksitte ödeniyor. 2021 yılı için belirlenen 7 bin TL istisna tutarını aşanların, beyannamelerini vermeleri gerekiyor. Peki, Kira beyannamesi son ödeme tarihi ne zaman? Kira gelir vergisi ödeme nasıl yapılır? Kira geliri beyannamesi verilemezse ne olur? İşte kira beyannamesi ile ilgili detaylar…
22.03.2022 Ekonomi
Evi olan milyonları ilgilendiriyor! Zorunlu, mart ayı sonuna kadar süresi var, en az 7 bin TL...
Evi olan milyonları ilgilendiriyor! Zorunlu, mart ayı sonuna kadar süresi var, en az 7 bin TL... Milyonlarca ev sahibi için geçerli. Ödenmesi zorunlu. Mart ayı sonuna kadar süresi bulunuyor. Kira geliri 7 bin lirayı geçen mülk sahipleri vergi ödeyecek. Geçen yıl (2021’de) elde ettiği konut kira geliri 7 bin lirayı aşmayanlar beyanname vermeyecek. Beyanname vermeyen ev sahipleri kira gelirleri için vergi de ödemeyecek. 7 bin liranın üzerinde konut kira geliri olanlar, mart ayı içinde beyanname verecek. Hissedarlar için de aynı tutar geçerli. Kişi başı elde edilen konut kira geliri 7 bin lirayı geçmiyorsa beyanname verilmeyecek. Konut kira geliri; hissedar başına 7 bin lirayı geçtiği andan itibaren, her bir hissedar ayrı ayrı 7 bin liralık istisnayı vergi hesabında gelirinden düşebiliyor. Bir kişi, birden fazla konuttan kira geliri elde etmesi halinde, kira gelirleri toplamına bir defa (7 bin lira) istisna uygulanabilecek. Peki kira beyannamesi verirken daha az ödeme yapmak mümkün mü? İşte merak edilen tüm ayrıntılar...
4.03.2022 Ekonomi
Ev sahipleri dikkat! 2 bin 548 lira ödenecek
Ev sahipleri dikkat! 2 bin 548 lira ödenecek Evi olanları ilgilendiriyor. 2020 yılı için 2 bin 548 lira ödeme yapılacak. Geriye dönük olarak da ödenebiliyor. Yasa teklifine göre ev sahiplerine yönelik matrah alt sınırı 2016 yılı için 9 bin 400 lira, 2017 yılı için 9 bin 960 lira, 2018 yılı için 10 bin 580, 2019 yılı için 11 bin 240 lira ve 2020 yılı için de 12 bin 740 liradan az olamayacak.
24.05.2021 Ekonomi
Kira beyannamesi için son tarih ne zaman? Kira beyannamesi hesaplama nasıl yapılır?
Kira beyannamesi için son tarih ne zaman? Kira beyannamesi hesaplama nasıl yapılır? Milyonları ilgilendiriyor. Ödemeler için son günler... 2 milyon 56 bin gayrimenkul sermaye iradı mükellefini ilgilendiren kira geliri için 2020 yılına ait gelir vergisi beyannamelerinde son günlere girildi. Konut kira geliri, 2020 yılı için belirlenen 6 bin 600 liralık istisna tutarını aşanların, beyannamelerini vermeleri için süreç bitiyor. Peki, Kira beyannamesi için son tarih ne zaman? Kira beyannamesi nasıl verilir? Kira beyannamesi hesaplama nasıl yapılır? Kira geliri vergisi ödeme nereden yapılır? İşte kira beyannamesi hakkında merak edilenler...
24.03.2021 Ekonomi
Ödeme yapılacak! 2 bin 600 TL sınırı var, son gün 31 Mart...
Ödeme yapılacak! 2 bin 600 TL sınırı var, son gün 31 Mart... Yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Süreçte sona gelindi. 31 Mart son gün olarak belirlendi. 2 bin 600 TL'lik sınır bulunuyor. Bu sınırı aşan gelirler için ödeme yapılacak. Geçen yıl elde ettiği konut kira geliri, 2020 yılı için belirlenen 6 bin 600 liralık istisna tutarını aşanların, beyannamelerini ay sonuna kadar vermesi gerekiyor. Bir takvim yılı içinde mal ve hakların kiralanmasından elde edilen gelirlerden kesinti ve istisna uygulamasına konu olmayan ve tutarı 2020 için 2 bin 600 liralık beyanname verme sınırını aşanlar da yıllık beyanname verecekler arasında yer alıyor.
18.03.2021 Ekonomi
Evi ve iş yeri olan milyonları ilgilendiriyor! 1 Mart'ta başlıyor, altın oran 1800 lira...
Evi ve iş yeri olan milyonları ilgilendiriyor! 1 Mart'ta başlıyor, altın oran 1800 lira... Türkiye'de evi ve iş yeri olan yaklaşık 2 milyon kişiyi çok yakından ilgilendiriyor. Süreç 1 Mart'ta başlıyor. Kira geliri için 1-31 Mart tarihleri arasında beyanname verilecek. Gelir için uygulanacak istisna tutarı 6.600 lira. Yani bu tutarın üzerinde geliri olanlar beyanda bulunacak. 1.000 lira aylık kira elde eden bir vatandaşın 1.800 lira ve üzeri düşürebilecek Gerçek Gideri bulunmuyorsa, Götürü Gideri seçmesi lehine olacak ve bu şekilde daha az vergi ödeyecektir.
26.02.2021 Ekonomi
Kira beyannamesi ne zaman verilir? 2020 yılı beyan sınırları, indirim ve istisna tutarları...
Kira beyannamesi ne zaman verilir? 2020 yılı beyan sınırları, indirim ve istisna tutarları... İş yeri ve konut sahibi olanların mülkler için elde ettikleri kira gelir beyannamesi her yıl düzenli olarak veriliyor. Kira geliri beyannamesi için ise geri sayım başladı. 2 milyon ev ve işyeri sahibi elde ettiği kira geliri için 1 Mart'tan itibaren gelirini beyan edecek. Kira geliri elde eden herkesin merak ettiği kira beyanı ile ilgili tüm detaylar haberimizde...
26.02.2020 Ekonomi
Kira gelirini beyan etmeyene ağır ceza! Son gün 25 Mart...
Kira gelirini beyan etmeyene ağır ceza! Son gün 25 Mart... Kira beyannamesi verme süresi 25 Mart’ta sona eriyor. Yıllık konut kira geliri 4 bin 400 lira ve üzerinde olanların gelirlerini beyan etmesi gerekiyor. Kirada oturan ev sahibi de beyanname verecek.
19.03.2019 Ekonomi
Kira gelirlerini kim beyan edecek?
Kira gelirlerini kim beyan edecek? Kira gelirlerinin beyanı sırasında birçok öncelikli konu bulunuyor. Bazı mülk sahipleri kira geliri elde etse de beyanname vermeyecek.
27.02.2019 Ekonomi
Ev sahipleri dikkat! Bugün başladı
Ev sahipleri dikkat! Bugün başladı Kiradaki mesken ya da iş yerinden geçen yıl elde edilen gelirler için beyanname dönemi bugün başlıyor. Ev sahibi kira gelirinin bildirilmezse para cezası kesilecek.
1.03.2018 Ekonomi
Kira geliri beyan süresi uzatıldı!
Kira geliri beyan süresi uzatıldı! 2015 takvim yılına ait Yıllık Gelir Vergisi Beyannamelerinin verilme süreleri 31 Mart 2016 Perşembe günü mesai saati bitimine kadar uzatıldı.
25.03.2016 Ekonomi
Beyanname verirken bunlara dikkat!
Beyanname verirken bunlara dikkat! Geçen yıllarda sadece kira için başlatılan ‘hazır beyanname’ye artık ücret gelirleri ve menkul sermaye iradı yani kâr payı ve faiz geliri elde edenler de eklendi
3.03.2016 Ekonomi
Yapılandırma yok
Yapılandırma yok Maliye Bakanı Naci Ağbal, vergi borçlarının yeniden yapılandırılması çalışması bulunmadığını açıkladı. Ağbal ayrıca, israftan kaçınılmasını, daha mütevazı kamu binaları edinilmesini istedi.
29.02.2016 Ekonomi
Maliye Bakanı'ndan 1.5 milyon vatandaşa müjde!
Maliye Bakanı'ndan 1.5 milyon vatandaşa müjde! Maliye Bakanı Ağbal, kira beyanname sisteminin genişletilerek mükelleflerin, internet üzerinden işlemlerini tamamlayabileceğini bildirdi.
21.02.2016 Ekonomi
GİB Borç Sorgulama Ve Kira Beyannamesi Verme İşlemleri
GİB Borç Sorgulama Ve Kira Beyannamesi Verme İşlemleri Kira geliri olanların GİB üzerinden beyanname işlemlerini yapması gerekmektedir. GİB kira beyannamesi işlemlerini yapmak için GİB haberimizdeki adımları takip edebilirsiniz.
29.09.2021 Gündem
'Sürpriz' trafik cezalarına son
'Sürpriz' trafik cezalarına son Vatandaşın 'yaka silktiği' konuların başında gelen, tebligatı aylar sonra yapılan trafik cezaları tarihe karışacak.
29.03.2015 Ekonomi
Kira beyannamesi dönemini kaçırmayın!
Kira beyannamesi dönemini kaçırmayın! 2014 yılında elde edilen konut kira gelirlerine 3 bin 300 TL konut kira geliri istisnası uygulanacak.
23.06.2015 Arşiv
Ev sahipleri dikkat!
Ev sahipleri dikkat! Şimşek, yıllık gelir vergisi beyan döneminin başladığını söyledi.
2.03.2015 Arşiv
Kira geliri olanlar dikkat!
Kira geliri olanlar dikkat! Kira geliri beyanı ne zaman başlayacak?
17.02.2015 Arşiv
Yeni Kira Beyannamesi Sevildi
Yeni Kira Beyannamesi Sevildi Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kira beyanname sonuçlarını değerlendirdi.
3.03.2014 Arşiv
Ev sahiplerine sıfır vergi fırsatı!
Ev sahiplerine sıfır vergi fırsatı! İşte kirada evi olup hiç vergi ödememenin yöntemi...
24.02.2014 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Kira Beyannamesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kira beyannamesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.