Gazete Vatan Logo

GİB Borç Sorgulama Ve Kira Beyannamesi Verme İşlemleri

Kira geliri olanların GİB üzerinden beyanname işlemlerini yapması gerekmektedir. GİB kira beyannamesi işlemlerini yapmak için GİB haberimizdeki adımları takip edebilirsiniz.

Ev, dükkan, arsa gibi yerlerden kira geliri olan kişilerin, düzenli olarak kira beyannamesi vermesi gerekmektedir. Bu beyanname ile birlikte kişilerin resmi prosedürleri yerine getirdiği için herhangi bir cezai işleme maruz kalması da önlenmektedir. Kira beyannamesi işlemlerinin daha hızlı ve kolay bir şekilde yapılması amacıyla devlet tarafından bu alanda bir düzenlemeye gidilmiştir. Oluşturulan online internet vergi dairesi sayesinde internet üzerinden beyannamelerin verilmesi mümkün kılınmıştır. Böylece vatandaşların kurumlara giderek beyanname vermekle uğraşmasına gerek kalmadan online olarak bu işlemleri yapması sağlanmıştır.

GİB BORÇ SORGULAMA

VERGİ BORCU SORGULAMA

KİRA BEYANNAMESİ İŞLEMLERİ

Sağlanan bu avantajdan tüm vatandaşların yararlanması mümkündür. Online olarak kira beyannamesi vermek için ilk olarak Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet sitesi üzerinden oluşturulan internet vergi dairesine giriş yapmanız gerekir. Siteye giriş yaptığınızda, 10 başlık altında yapabileceğiniz GİB borç sorgulama işlemleri sıralanacaktır. İşlemler arasında 4 numaralı olan kira beyannamesine tıklamanız ile beyanname verme işlemlerinizi başlatabilirsiniz.

Haberin Devamı

GMSİ olarak da adlandırılan hizmetin açıklamasında da yer aldığı gibi vergi dairesine gitmenize gerek kalmadan onlineolarak beyanname vermeniz mümkündür. Tıklamanızın ardından yeni bir sayfa açılacaktır. Sayfa beyannameler için hazırlanmış özel bir sayfa olduğu için tüm detaylara sayfa zerinden ulaşabilirsiniz. Sayfanı üstünde yer alan menüden sisteme girişe tıklamanız ile birlikte giriş yapabileceğiniz seçenekler sıralanacaktır.

T.C. kimlik numarası ile giriş, kullanıcı girişi, mavi kart bilgileri ile giriş ve yabancı kimlik numarası ile giriş olmak üzere 4 farklı şekilde giriş yapabileceğiniz sisteme, giriş bilgilerinize göre seçim yapabilirsiniz. Yapacağınız seçimler ile birlikte sisteme giriş yapabilir ve artık otomatik sisteme geçildiği için sizler için hazırlanan otomatik beyannameyi onaylayarak kira beyannamenizi vermeniz yeterli olacaktır.

Haberin Devamı

GİB üzerinden kiralarınız ile ilgili bildirimleri yapmak için belirtilen adımları takip etmeniz yeterli olacaktır. Böylece GİB borç sorgulama sayesinde online olarak bu işlemlerinizi kolayca halledebilirsiniz.