Kıdem Tazminatı Nedir

Kıdem Tazminatı Nedir

Son dakika kıdem tazminatı nedir haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kıdem tazminatı nedir ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kıdem tazminatı nedir haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kıdem Tazminatı Nedir

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kıdem tazminatı nedir gelişmeleri de dahil olmak üzere 131 kıdem tazminatı nedir haberi bulunmuştur. Tüm kıdem tazminatı nedir haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kıdem tazminatı hakkı ile ilgili son dakika açıklaması! Çalışan milyonları kapsıyor, istifa edenler de...
Kıdem tazminatı hakkı ile ilgili son dakika açıklaması! Çalışan milyonları kapsıyor, istifa edenler de... Kıdem tazminatı hakkı ile ilgili yeni gelişmeler vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Tazminat hakkı ile ilgili flaş detay! Milyonlarca çalışanı kapsıyor. Kıdem tazminatı aynı işyerinde bir yıldan fazla çalışan kişilerin işten çıkarılması durumunda kazandığı bir hak. Ancak bazı durumlarda çalışan kendi isteği ile işten ayrılsa bile kıdem tazminatı hakkı doğuyor. Örneğin evlilik nedeni ile kadın çalışanlara işten ayrılma hakkı tanınıyor. Evlenen kadın bir yıl içerisinde kıdem tazminatını alarak işten ayrılabiliyor. Ayrıca sağlık nedeni ile işten ayrılanlar da kıdem tazminatı alabiliyor. Çalışanların kendi isteği ile işten ayrılması durumunda kıdem tazminatı hakkı kazanabilmeleri için Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) belge almaları gerekiyor. Peki kimler kıdem tazimatı alabiliyor? Kendi isteği ile işten ayrılanların tazminat alabilmeleri için nasıl bir yol izlemeleri gerekiyor? İşte tüm .çalışanların merak ettiği konun detayları....
14.04.2022 Çalışan Hakları
İstifa eden kıdem tazminatı alabilir mi? İşte İstifa ederek kıdem tazminatı almanın üç yolu!
İstifa eden kıdem tazminatı alabilir mi? İşte İstifa ederek kıdem tazminatı almanın üç yolu! Kıdem tazminatı, işçinin işten çıkarılma durumunda çalıştığı süre boyunca kazandığı kıdeminin karşılığı olarak ödenen tazminattır. Kıdem tazminatını hak kazanmak için bazı şartların yerine getirilmesi gerekiyor. Bunların başında da, işçinin aynı iş yerinde bir yıllık çalışma süresinin doldurması gerekiyor. Ancak, sadece işten çıkarılma durumunda değil istifa durumunda da işçi kıdem tazminatı alma hakkına sahip olabiliyor. Peki, İstifa eden kıdem tazminatı alabilir mi? Çalışan istifa ederse kıdem tazminatı nasıl alır? Kendi isteği ile işten ayrılanın tazminat hakkı var mıdır? İşte İstifa ederek 'kıdem tazminatı' almanın üç kolay yolu!
10.03.2022 Çalışan Hakları
Kıdem tazminatı ile ilgili flaş detay, 1999 sonrası işe başlayanlar dikkat! Beklemeden...
Kıdem tazminatı ile ilgili flaş detay, 1999 sonrası işe başlayanlar dikkat! Beklemeden... Kıdem tazminatı ile ilgili önemli bir detay netlik kazandı. 1999 tarihinden sonra işe başlayanları ilgilendiriyor. Pek çok kişi ne zaman kıdem tazminatı hakkı kazanacağını merak ediyor. Kıdem aynı işyerinde bir yıl ve üzerinde çalışanların işten çıkarıldıkları zaman aldıkları ödeme. Ancak bazı durumlarda işten çıkarılmayan, kendi isteği ile işten çıkanlar da kıdem alma hakkına sahip oluyor. Çalışma mevzuatında Sosyal Güvenlik Kurumu prim ödeme tarihi çalışanların emekli olması ve kıdem tazminatı almasında belirleyici oluyor. 1999 tarihi sonrası işe başlayan için kıdem tazminatı alma hakkı değişiyor.
10.02.2022 Uzmana Sor
Yeni genelge ile duyuruldu! Tüm çalışanları ilgilendiriyor, resmen değişti, artık 10.848 TL
Yeni genelge ile duyuruldu! Tüm çalışanları ilgilendiriyor, resmen değişti, artık 10.848 TL Milyonlarca çalışanı ilgilendiren değişiklik! Resmen duyuruldu. Ödeme miktarı arttı. 2022 itibarı ile 10 bin 848 lira oldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı, memurlara yapılan 'Ek zam'larla ilgili yeni genelge yayımladı. Memur ve memur emeklilerinin zammı yüzde 30.95 olarak netleşirken, işçilerin kıdem tazminatı tavanı da yükseldi.
26.01.2022 Çalışan Hakları
İhbar ve kıdem tazminatı hesaplama 2021! Kıdem tazminatı tavanı ne kadar oldu? İşte 2021 kıdem ve ihbar hesaplama!
İhbar ve kıdem tazminatı hesaplama 2021! Kıdem tazminatı tavanı ne kadar oldu? İşte 2021 kıdem ve ihbar hesaplama! 2021 yılı Asgari ücret tutarı belli oldu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk asgari ücretin brüt 3.577 lira net 2.825 lira 90 kuruş olduğunu duyurdu. 2021 Ocak ayı itibariyle pek çok ücrette meydana gelecek değişiklik bekleniyor. Asgari ücret, AGİ, ihbar ve kıdem tazminatı bunlardan başlıcaları. Peki, 2021 kıdem tazminatı tavanı ne olur? İşte 2021 kıdem tazminatı hesaplama 2021...
28.12.2020 Ekonomi
Kıdem tazminatı tavanı kaç lira? Kıdem tazminatı 2021 Ocak ayında değişecek mi?
Kıdem tazminatı tavanı kaç lira? Kıdem tazminatı 2021 Ocak ayında değişecek mi? Çalışma hayatında yer alan vatandaşların kıdem tazminatı konusu en çok araştırılan konuların başında geliyor. Uzun süre aynı iş yerinde çalışan vatandaşların istifasında kıdem tazminatı hakları bulunuyor. Bu yüzden primini 7000 güne tamamlayan çalışanlar kıdem tazminatı alarak işten ayrılabiliyor. 2021 yılı ücret artışları arasında kıdem tazminatı da bulunuyor. Kıdem tazminatının tavanı da ocak ayı itibariye değişecek. Peki, 2021 yılında işten çıkış yapmak kıdem tazminatını etkiler mi? Kıdem tazminatı tavanı kaç lira? Kıdem tazminatı 2021 Ocak ayında ne kadar olur? İşte kıdem tazminatı tavanı ve merak edilen soruların cevapları...
23.12.2020 Çalışan Hakları
Milyonları ilgilendiriyor! Değişti, 7 bin 117 lira...
Milyonları ilgilendiriyor! Değişti, 7 bin 117 lira... Çalışan milyonlarca kişiyi çok yakından ilgilendiren karar.Kıdem tazminatı yazısından dolayı yargı yoluna giden işveren sigortalısının ikinci kez kıdem yazısı alarak haklarını aldığını tespit ettirirse işçi kıdem tazminatını geri ödemek zorunda kalır. Ayrıca kıdem tazminatını aldıktan sonra başka bir işletmede sigortalı olarak çalışmaya başlayan kişinin kıdem tazminatını iade etmesine ilişkin de Yargıtay kararları mevcut. Kıdem tazminatı tavan tutarı her yıl Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanıyor. 01.07.2020–31.12.2020 tarihleri arasında belirlenen kıdem tazminatı tavan tutarı 7.117,17 TL’dir.
9.11.2020 Ekonomi
Kıdem tazminatı nedir, nasıl hesaplanır?
Kıdem tazminatı nedir, nasıl hesaplanır? Kıdem tazminatı, bir işyerinden ayrılan işçinin o işyerinde sahip olduğu kıdemi yani o işyerindeki çalışma süresi nispetinde hak edeceği ve çalıştığı yıllar esas alınarak hesaplanacak tazminatın adıdır. İşçi ve işverenler ise “Kıdem tazminatı nedir?”, “Kıdem tazminatı nasıl hesaplanır?” sorularını araştırıyor.
13.03.2020 Uzmana Sor
Kıdem tazminatı nedir, nasıl hesaplanır? Kıdem tazminatının ödenmesi için gereken koşullar nelerdir?
Kıdem tazminatı nedir, nasıl hesaplanır? Kıdem tazminatının ödenmesi için gereken koşullar nelerdir? İşçi ve işvereni yakından ilgilendiren kıdem tazminatı ile ilgili çeşitli sorulara cevap aranıyor. En çok araştırılan sorulardan bir tanesi ise kıdem tazminatının ödenmesi için gerekli koşulların neler olduğu. Peki Kıdem tazminatı nedir, nasıl hesaplanır? Kıdem tazminatının ödenmesi için gereken koşullar nelerdir? İşte detaylar…
20.02.2020 Çalışan Hakları
Kıdem tazminatı nedir? Kıdem tazminatı şartları nelerdir? | 2020 Kıdem tazminatı hesaplaması nasıl yapılır?
Kıdem tazminatı nedir? Kıdem tazminatı şartları nelerdir? | 2020 Kıdem tazminatı hesaplaması nasıl yapılır? Kıdem tazminatı nedir? Kıdem tazminatı şartları nelerdir? 2020 yılına girilmesiyle yeniden merak edilmeye başlandı. İşveren ve işçiyi ilgilendiren kıdem tazminatı ile ilgili yapılan değişiklikler, kıdem hakkı konusunda yeniden soruların sorulmasına neden oldu. Peki, 2020 kıdem tazminatı nasıl hesaplanacak?
Asgari ücret 2020'de ne kadar olacak? Kıdem tazminatı tavanı...
Asgari ücret 2020'de ne kadar olacak? Kıdem tazminatı tavanı... Asgari ücret pazarlığı için sayılı günler kaldı. Merak edilen zam tutarı görüşmeler sonucunda ortaya çıkacak. İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2 Aralık’ta toplanacak ve asgari ücret netlik kazanacak. Asgari ücretin artması ile birlikte kıdem tazminatı da artacak.
28.11.2019 Ekonomi
Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Kıdem tazminatı taksitle ödenebilir
Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Kıdem tazminatı taksitle ödenebilir Aynı iş yerinde bir yıldan daha uzun süre çalışan ve işveren tarafından işine son verilen tüm çalışanlar kıdem tazminatı almaya hak kazanıyor. İşveren ve çalışanın anlaşması durumunda kıdem tazminatı taksitli olarak ödenebiliyor.
26.02.2019 Çalışan Hakları
Kıdem tazminatı alacaklara güzel haber
Kıdem tazminatı alacaklara güzel haber Tüm çalışanlar işten çıkartılmaları durumunda ne kadar kıdem tazminatı alacaklarını merak ediyor. İşçilerin kıdem tazminat tavanının yüzde 10.7 yükselmesi ile birlikte asgari ücret alan bir işçi her yıl için 2 bin 558.4 lira kıdem tazminatı alabilecek. İşte kıdem tazminatı ile ilgili tüm detaylar...
31.01.2019 Ekonomi
Kıdem tazminatı nedir? Kıdem tazminatı hesaplama
Kıdem tazminatı nedir? Kıdem tazminatı hesaplama Pek çok kişin merak ettiği kıdem tazminatı hesaplama yöntemleri ile ilgili cevaplara haberimizden ulaşabilirsiniz. Kendi isteği haricinde işten ayrılan çalışanların hakkı olan kıdem tazminatı pek çok vatandaşın hesaplamak konusunda zorluğa düştüğü bir durum.
29.09.2021 Gündem
Taşeron İşçiler için Binali Yıldırım ne dedi kadro için son durum ne?
Taşeron İşçiler için Binali Yıldırım ne dedi kadro için son durum ne? Binlerce Taşeron İşçi'nin merakla beklediği kadro haberi için yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklaması Taşeron İşçilerin kadro gelişmelerinin son halkası oldu. İşte tüm merak edilen soruların yanıtları ve Taşeron İşçiler'in kadroya alımı için Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamaları...
29.09.2021 Gündem
Kıdem tazminatları düşecek mi?
Kıdem tazminatları düşecek mi? Milyonlarca çalışanı ilgilendiren kıdem tazminatları düşüyor mu? Döviz kurlarının yükselişi Kıdem tazminatını da vurdu. Bazı şirketler, işçi ücretlerini artık TL cinsinden ödemeye başlayınca, işçinin alacağı kıdem tazminatı rakamı da düştü. İşte çalışanların dikkat etmesi gereken kıdem tazminatı uyarısının detayları...
29.09.2021 Gündem
İkinci el konutlar için yeni çalışma! Bakan Nebati duyurdu
İkinci el konutlar için yeni çalışma! Bakan Nebati duyurdu Orta gelirliye yönelik düzenlenen Yeni Evim kampanyasına ilişkin açıklamada bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, konut fiyatlarına ilişkin tüm verilerin ellerinde bulunduğunu ve fırsatçıların radarlarında olduğunu dile getirdi. İkinci el konutların ise bu kampanyaya dahil olmayacağını belirten Nebati, bankalarla görüşerek yeni bir çalışma başlattıklarını söyledi. Nebati, "son noktaya geldiğimizde belirlenen faiz oranlarıyla ikinci el konut konusuna girilebilir" dedi.
11.01.2023 Ekonomi
EYT'de yaş sınırı mı geliyor? 48 ve 50 yaş detayı ile ilgili flaş gelişme
EYT'de yaş sınırı mı geliyor? 48 ve 50 yaş detayı ile ilgili flaş gelişme EYT ile ilgili son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Nihai karar öncesi art arda görüşmeler yapılırken, emeklilikte yaşa takılanlara yaş şartı mı geliyor sorusu merak konusu oldu. İşletmelerin kıdem tazminatı yükünü hafifletmek için yeni sistem de gündemde. İşte EYT ile ilgili detaylar...
7.12.2022 Emekli
Tazminat hakkınız yanabilir! İş sözleşmesi feshi ile ilgili kritik ayrıntı
Tazminat hakkınız yanabilir! İş sözleşmesi feshi ile ilgili kritik ayrıntı Çalışanların büyük çoğunluğu işinden memnun değil. Kimileri istediği işte çalışmadığı için, kimileri hak ettiği ücreti almadığını düşündüğü için, kimileri de; işvereni tarafından kötü muameleye maruz kaldığı için işini değiştirmek istiyor. İşveren ya da yöneticiler tarafından uygulanan baskı ve yıldırma ise çalışan için işi çekilmez hale getiriyor. Böyle bir durumla karşılaşan çalışan ne yapmalı?
6.12.2022 Çalışma Hayatı
EYT kıdem tazminatı alabilir mi? Hazine destekli kredi nedir, EYT ne zaman Meclis’e gelecek?
EYT kıdem tazminatı alabilir mi? Hazine destekli kredi nedir, EYT ne zaman Meclis’e gelecek? Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesine yönelik açıklamaları devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "EYT’de 1999 öncesi 5000 prim gün şartını değiştirmiyoruz" ifadelerini kullanmıştı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de sosyal medya hesabından EYT'ye ilişkin açıklamalarda bulundu. Nebati, işverenlerin karşılaşacağı kıdem tazminatı yükünü, uygun finansman koşullarıyla Hazine Destekli KGF kefaleti ile karşılayabilecekleri bir kredi paketi konusunda hazırlıklara başlandığını duyurdu. Söz konusu açıklamanın ardından “EYT kıdem tazminatı alabilir mi? Hazine
2.12.2022 Emekli
‘Konut sektörü için kilit konumda’ deyip uyardı! Şantiye şefliğinde yeni dönem
‘Konut sektörü için kilit konumda’ deyip uyardı! Şantiye şefliğinde yeni dönem Konut yapımında bulunan şantiye şefleri ile ilgili yeni dönem! Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik kapsamında meslekle ilgili pek çok düzenleme getirildi. Buna göre şantiye şeflerinin aynı anda üstlenebilecekleri iş miktarı, işin büyüklüğüne göre düzenlenecek. Düzenlemeyi değerlendiren TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası 2. Başkanı Nusret Suna, şantiye şeflerinin kilit konumda olduğunu ifade ederek, çok kritik bir deprem hatırlatmasında bulundu.
21.11.2022 Çalışma Hayatı
Eksik gün kodları ne anlama geliyor? SGK eksik gün nedenleri ve kodları!
Eksik gün kodları ne anlama geliyor? SGK eksik gün nedenleri ve kodları! SGK primleri kıdem tazminatı hesaplamalarında yıl 365 gün, sosyal güvenlik mevzuatında hizmet hesaplamalarında yıl 360 gün olarak dikkate alınıyor. SGK uygulamalarında tam ay çalışma esasına göre çalışanlardan belirsiz süreli iş sözleşmeleri veya belirli süreli iş sözleşmeleri (kısmi zamanlı çalıştırılanlar hariç) ile çalışanlar ayın kaç gün olup olmadığına bakılmaksızın her ay 30 gün prim ödeme gün sayısı bildirimi yapılması zorunludur. Bazen de iş veren tarafından eksik gün bildirimi de yapılır. Peki, Eksik gün nedenleri nedir? Eksik gün kodları ne anlama geliyor? SGK eksik gün nedenleri ve kodları!
14.10.2022 Çalışan Hakları
Asgari ücret ile çalışanlar dikkat! Emsal ücret tespiti yapılıyor
Asgari ücret ile çalışanlar dikkat! Emsal ücret tespiti yapılıyor Yargıtay asgari ücretle çalışanları yakından ilgilendiren bir karara imza attı. Kararda, "Uzun yıllar boyunca aynı işyerinde asgari ücretle çalışmaya devam edilmesi hayatın olağan akışına aykırıdır." denildi. Kararı değerlendiren uzmanlar, benzer şekilde uzun yıllar asgari ücretle çalışmaya devam edenler için dikkat çeken uyarılarda bulundu.
12.10.2022 Çalışma Hayatı
İkale ile işten ayrılma nedir? İkale ile işten ayrılan işsizlik maaşı alabilir mi?
İkale ile işten ayrılma nedir? İkale ile işten ayrılan işsizlik maaşı alabilir mi? Çalışma hayatında sıklıkla karşılaşılan durumların başında ikale ile işten ayrılma geliyor. İkale işçi ile işverenin karşılıklı anlaşarak iş sözleşmesini feshetmesi anlamına geliyor. İşçinin ikale ile işverenler anlaşması neticesinde imzalanacak sözleşmede dikkat etmesi gereken önemli hususlar bulunuyor. İşveren ve işçinin anlaşmasıyla devreye giren ikale anlaşması ile ilgili hak kaybına uğramamak için yasal hakların bilinmesi büyük önem taşıyor. Peki, İkale ile işten ayrılma nedir? İkale ile işten ayrılan işsizlik maaşı alabilir mi? İkalede kıdem tazminatı alınır mı? İkale ile işten ayrılana kaç maaş verilir? İşte ikale sözleşmeleri hakkında çalışanların dikkat etmesi gerekenler…
3600 ek gösterge ve öğrenci affı ile ilgili son dakika gelişmesi!
3600 ek gösterge ve öğrenci affı ile ilgili son dakika gelişmesi! Memur maaşları, emekli aylık ve ikramiyeleri ile ilgili son dakika kararı! Kritik gelişme sonrası milyonlarca kişinin maaşında büyük artış yaşanacak. AK Parti tarafından 3600 ek gösterge ve öğrenci affını da içeren 57 maddelik yasa teklifini TBMM’de kabul edildi. 3600 ek gösterge düzenlemesi 5 milyon 300 bin memur ve emeklisini kapsayacak. Peki kimin maaşı ne kadar artacak? 3600 ek gösterge düzenlemesi sonrasında emekli ikramiyelerinde 50 bin liraya varan artış görülecek. İşe 3600 ek gösterge ile ilgili yaşanan son dakika gelişmeleri...
30.06.2022 Memur

Benzer Haber Etiketleri

Kıdem Tazminatı Nedir ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kıdem tazminatı nedir haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.