Tırnak İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Tırnak İşaretinin Görevleri Nelerdir, Nerelerde Kullanılır?
Tırnak İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Tırnak İşaretinin Görevleri Nelerdir, Nerelerde Kullanılır? Özel isim ya da cümle veya kelimeyi vurgulamak için kullanılan işaret tırnak işareti olarak ifade edilmektedir. Günlük hayatta özellikle pek çok farklı yazım türü için yaygın şekilde kullanılan işaretler içerisinde olduğunu söylemek mümkün. Özellikle de bir metin içerisinde başka birinden alınmış olan metinler, alıntı olarak kullanıldığında kesme işareti değerlendirilmektedir. Böylece bu metnin başka birinden alındığına dair bilgi sağlanmış olur. Genel çerçevede bir durumu vurgulamak amaçlı kullanılır.
6.02.2024 Yaşam
Kesme İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Kesme İşaretinin Görevleri Nelerdir, Nerelerde Kullanılır?
Kesme İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Kesme İşaretinin Görevleri Nelerdir, Nerelerde Kullanılır? Bir ek ya da harften sola gelen ekleri ayırmak için kullanılan işaret kesme işareti olarak ifade edilmektedir. Genel çerçevede özel isimler sonrası gelen ekleri ayırmak için daha fazla kullanıldığını söylemek mümkün. Bunlar şehir isimleri, özel isimler gibi birçok farklı durum üzerinden ele alınmaktadır.
3.02.2024 Yaşam
1. Sınıf Noktalama İşaretleri: Noktalama İşaretleri Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
1. Sınıf Noktalama İşaretleri: Noktalama İşaretleri Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Cümlenin daha doğru şekilde yazılması ve anlaşılabilmesi için noktalama işaretleri kullanılır. Bu konuda farklı ve temel bazı noktalama işaretleri bulunmaktadır. Onlar içerisinde nokta, soru işareti, ünlem işareti, kesme işareti gibi noktalama işaretleri öne çıkar. Bunlar amacına ve anlamına bağlı olarak cümlenin değişik yerlerinde kullanılır. Böylece cümlenin ne anlatmak istediğini çok daha iyi anlamak mümkün olur. Eğer cümle içerisinde bu ünlem işareti doğru yerlerde konulmazsa cümle hatalı olur.
24.12.2023 Eğitim
8 Sınıf Türkçe Konuları Nelerdir? 2023/2024 8. Sınıf Türkçe Meb Müfredatı Ve Önemli Tüm Konular
8 Sınıf Türkçe Konuları Nelerdir? 2023/2024 8. Sınıf Türkçe Meb Müfredatı Ve Önemli Tüm Konular 8. sınıf ortaokulun son dönemi olmakla birlikte öğrencilerin liseye geçişe hazırlık içinde olduğu sınıftır. 8. sınıf sonunda öğrenciler sınava girerek lise yerleştirmeleri kazanırlar. 8. sınıfta işlenen konular, çoğunlukla sınavda çıkmasından dolayı daha önemlidir. Türkçe, 8. sınıfın ana derslerinden olup 2023 ve 2024 müfredatında önemli konular işlenmektedir.
14.12.2023 Eğitim
Diagne'nin başı dertte! Başakşehir maçı öncesi...
Diagne'nin başı dertte! Başakşehir maçı öncesi... Galatasaray’ın Senegalli golcüsü Mbaye Diagne’nin, Akhisarspor ile oynanan kupa finalinden sonra canlı yayıda hafta sonu yapılacak Başakşehirspor maçıyla ilgili konuşurken olay bir haraketle gündeme oturması başına dert olabilir.
17.05.2019 Galatasaray
Maicon'un eşi bakın neyle ilgileniyor?
Maicon'un eşi bakın neyle ilgileniyor? Alanyaspor maçında boğaz kesme işareti yapan Maicon'un eşi Ursula'nın uzun süredir dövüş sporlarıyla ilgilendiği ortaya çıktı.
29.11.2017 Spor Magazin
Maicon'un eşinden olay hareket!
Maicon'un eşinden olay hareket! G.Saray'ın Anlanyaspor'u konuk ettiği maçta Maicon'a yapılan sert faulün ardından eşi Ursula, tribünden kafa kesme işareti yaptı.
25.11.2017 Galatasaray
Ferit Gedik’in annesine ‘Seni keserim’ tehditi!
Ferit Gedik’in annesine ‘Seni keserim’ tehditi! Hasan Ferit Gedik’in ölümüyle ilgili davada anne Nuray Gedik’e bir sanık yakınının boyun kesme işareti yaptığı öne sürüldü. Sanık yakınları ile izleyiciler, duruşmada ve adliye koridorlarında birbirine girdi...
4.03.2015 Yaşam
Telegol ekibinden Melo yorumu!
Telegol ekibinden Melo yorumu! Süper Toto Süper Lig'de geçen hafta sonu oynanan Galatasaray - Fenerbahçe derbisine Melo'nun hareketleri damga vurmuştu. Melo'nun derbi maçtaki ve özellikle Emre oyundan atılırken yaptığı hareketleri Telegol ekibi de Şampiy10'a yorumladı.
9.04.2014 Süper Lig
iPhone kullanıcılarının iOS 7 çilesi!
iPhone kullanıcılarının iOS 7 çilesi! İşte, iOS 7’nin en sık tekrarlanan sorunları ve çözüm yolları...
17.10.2013 Arşiv
Benfica’dan teklif var
Benfica’dan teklif var ‘Türkiye’de çok yıprandım’ diyen F.Bahçeli yıldız, Avrupa’ya yelken açmaya hazırlanıyor
29.11.2011 Futbol
'Adamlık' kavramının neresinde olduğunu...'
'Adamlık' kavramının neresinde olduğunu...' Spor Toto Süper Lig'de dün akşam Ankaragücü ile Fenerbahçe arasında oynanan müsabakanın ardından Ankaragücü Genel Sekreteri Levent Çamur hakkında canlı yayındaki çeşitli iddialarda bulunan Emre Belözoğlu'na, başkent kulübünden sert yanıt geldi.
13.12.2010 Futbol
‘Kadınıma kimse bakamaz’
‘Kadınıma kimse bakamaz’ Beşiktaş’ın eski yıldızı Pascal Nouma'dan özel hayatına dair çarpıcı açıklamalar
17.08.2010 Magazin
Al birini vur ötekine
Al birini vur ötekine Acı gerçekler: Keita’ya o cismi G.Saraylılar attı.. F.Bahçeliler sahaya votka şişesi fırlattı
29.10.2009 Futbol
Cezaları belli oldu!
Cezaları belli oldu! PFDK, Fenerbahçeli Volkan, Emre ve Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun'a cezayı kesti
13.03.2009 Futbol
Müslümanlar İrlandalılar'ın yerini aldı
Müslümanlar İrlandalılar'ın yerini aldı Londra'daki bombalama olayları namı diğer 7/7'den sonra kentte ne değişti? Avrupanın en özgür ve demokratik başkenti Londra Müslümanlar'ın lanetlendiği bir kent mi oldu? İrlandalılar'ın yıllar önce IRA saldırıları sırasında karşılaştıkları tepkileri ve ayırımcılığı şimdi de Müslümanlar mı yaşayacak?
29.09.2021 Gündem
Üzerinde Fenerbahçe formasıyla iltica etti
Üzerinde Fenerbahçe formasıyla iltica etti Adıyamanlı berber Ali ile oğlu Kerem İngiltere'ye gidebilmek için 10 gün TIR kasasında yolculuk yaptı. İki yıldır Londra'dalar ama hala yasal belgeleri yok. Çünkü küçük Kerem "Fenerbahçeli iltica etmez" diyor
29.09.2021 Gündem
8. Sınıf Doğrusal Denklemler: Doğrusal Denklemler Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular!
8. Sınıf Doğrusal Denklemler: Doğrusal Denklemler Detaylı Konu Anlatımı Ve Örnek Sorular! Doğrusal denklemler birinci dereceden denklemlerdir. Doğrusal denklemler koordinat sistemindeki çizgiler için tanımlanır. Denklem 1. dereceden homojen bir değişkene sahip olduğunda (yani yalnızca bir değişken), bu durumda tek değişkenli doğrusal denklem olarak bilinir. Bir doğrusal denklemin birden fazla değişkeni olabilir. Doğrusal denklemin iki değişkeni varsa, buna iki değişkenli doğrusal denklemler denir.
26.12.2023 Eğitim
3. Sınıf Türkçe Konuları Nelerdir? 2023/2024 3. Sınıf Türkçe Meb Müfredatı Ve Önemli Tüm Konular
3. Sınıf Türkçe Konuları Nelerdir? 2023/2024 3. Sınıf Türkçe Meb Müfredatı Ve Önemli Tüm Konular 1. sınıf Türkçe konuları oldukça kapsamlıdır. Öğrencinin artık okuma yazmayı tam olarak öğrenmesi ile birlikte Türkçeyi doğru kullanması amaçlanmaktadır. 2023/2024 müfredatında Türkçe dersinde sözcük türler, anlam bilgisi, noktalama işaretleri, metin türleri gibi birçok konuya yer verilmiştir.
1.12.2023 Eğitim
9 yaşındaki Yelkan'ın ölümünde taksitli para cezası! Aile karara isyan etti
9 yaşındaki Yelkan'ın ölümünde taksitli para cezası! Aile karara isyan etti Antalya'nın Kemer ilçesinde geçen yıl trafik kazasında bisikletli Yelkan Göktuğ Demirsöz'e (9) aracıyla çarparak ölümüne neden olan Mustafa Nagnalo 'basit taksirle ölüme neden olma' suçundan 'takdiri indirim' uygulanarak 1 yıl 8 ay hapse çarptırıldı. Bu ceza 12 bin 100 liraya çevrildi. Gerekçeli kararda, cezanın 24 ay eşit taksitle tahsil edilebileceği belirtildi. Karara tepki gösteren Demirsöz ailesi, imza platformu 'change.org'da 'Yelkan için adalet istiyoruz' adı altında kampanya başlattı. Baba Mert Demirsöz, "Çocuğumuzun kanı da canı da satılık değil. Adalet istiyoruz" dedi.
29.07.2023 Gündem
Devlet memurları için 'ulaşılamama hakkı' devreye alınıyor! Belçika'da başlıyor
Devlet memurları için 'ulaşılamama hakkı' devreye alınıyor! Belçika'da başlıyor Belçika'dan çalışanların özel hayatının korunmasına ilişkin önemli bir adım atılıyor. Mesai saatleri dışında devlet memurları ulaşılabilir olmama hakkını kullanabilecekler. "Ulaşılamama hakkı" ya da "bağlantı kesme hakkı" olarak bilinen ve mesai saatleri dışında çalışanlarla irtibata geçilmesini engelleyen düzenleme 1 Şubat'tan itibaren devlet memurları için devreye giriyor.
31.01.2022 Dünya
Dondurma devi, o davayı kaybetti! Maraş dondurması
Dondurma devi, o davayı kaybetti! Maraş dondurması Dünyanın en büyük dondurma üreticilerinden olan ve Türkiye'deki firması Algida'nın ürettiği birçok dondurmada 'Maraş' ismini kullanan Unilever, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası'nın 2018'de aldığı Maraş dondurması coğrafi işaretinin iptali için Ankara 4'üncü Fikri ve Sinaî Hakları Hukuk Mahkemesi'ne açtığı davayı kaybetti. Oda Başkanı Şahin Balcıoğlu, Unilever'e çağrıda bulunup ürünlerinde 'Maraş' ismini kullanması için coğrafi işaret tescilindeki kriterleri yerine getirmesi gerektiğini belirterek, "Gelin bizimle anlaşın, bu anlaşmayı bir an önce imzalayın" dedi.
18.03.2021 Gündem
Doğru güneş gözlüğü için tavsiye
Doğru güneş gözlüğü için tavsiye Güneş gözlüğünde en etkili ve tavsiye edilen cam renginin kahverengi ve füme olduğuna dikkat çeken Göz Hastalıkları Bölümü’nden Doç. Dr. Göktuğ Demirci, “Çünkü doğal ortamdaki renk tonlarını, kontrastı ve çevre renklerinin algılanmasını etkilemez. Diğer renklerde ise insan gözünün alışmak için daha uzun bir süreye ihtiyacı olur. Bazen koyu renk camlar göz bebeğinin büyümesine neden olur ve görünmeyen UV ışınları geniş gözbebeğinden içeri normalden fazla oranda girer” dedi.
5.06.2020 Sağlık
Doğru güneş gözlüğünü böyle seçin
Doğru güneş gözlüğünü böyle seçin Ozon tabakasındaki incelme nedeniyle güneşin zararlı ışınları gözlerimizi her geçen gün daha fazla tehdit ediyor. Güneşin sıcak yüzünü göstermeye başlamasıyla birlikte güneş gözlüğü kullanımı da gittikçe yaygınlaşıyor. Güneş gözlüğüne olan rağbeti fırsat bilen işportacılar da özellikle yaz aylarında piyasaya imitasyon gözlükler sürüyor. Peki, aksesuar konusunda alternatif olması amacıyla rastgele satın alınan güneş gözlüklerinin göz sağlığına verdiği zararın ne kadar farkındayız?
19.07.2019 Sağlık
Uzmanından "sahte güneş gözlüğü" uyarısı
Uzmanından "sahte güneş gözlüğü" uyarısı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Banu Açıkalın, kısa süreli kullanımlarda göz kızarıklığına neden olan sahte güneş gözlüklerinin, uzun sürede katarakt, sarı nokta, pterjium, alerjik göz hastalıklarında artış ve retinada yanıklara yol açabildiğini belirterek, "Bu nedenle güneş gözlüklerinin kalite belgesi ve ultraviyole ışınları kestiğine dair bir sertifikası mutlaka olmalıdır." dedi.
27.05.2019 Sağlık