Gazete Vatan Logo
Futbol Al birini vur ötekine

Al birini vur ötekine

Acı gerçekler: Keita’ya o cismi G.Saraylılar attı.. F.Bahçeliler sahaya votka şişesi fırlattı

VATAN, Lig TV görüntülerini fizik profesörü Dr. Yüksel Güney’e analiz ettirdi.. Ortaya çıkan bilimsel gerçek şu: Keita’nın yüzüne isabet eden plastik bardağı atanlar G.Saray tribününden..


ADI üstünde derbi.. F.Bahçe-G.Saray maçı pazar gecesi 21.45’te sona erdi ama sonrasında çıkan tartışmalar duracak gibi gözükmüyor.. Ayrıca iki taraf da bağırıyor ama ikisi de haklı değil.. Çünkü olaylarda iki tarafın da parmak izi var.. Sahaya bardağı atanlar G.Saraylı, şişe atanlar ise F.Bahçeli.. Önce Keita’dan başlayalım: Derbinin en dikkat çeken görüntülerinden biri maçın 26. dakikasında Keita’ya atılan plastik su bardağıydı.. Maçın 2 dakika durmasına sebep olan bu olayın ardından Keita bardağı maçın temsilcisine götürüp sarı kart görmüştü..



DERBİDE G.Saraylılar Keita’ya atılan su bardağını F.Bahçeliler’e atfediyor, F.Bahçeliler sahaya atılan votka şişesini yok sayıyor ya.. İşin bir de futbolcu boyutu var ki, derbinin hengamesi içinde kaybolup gitti..

DERBİ ile ilgili en hayret verici gelişmelerden biri de ısınma sırasında iki takım oyuncuları arasında çıkan kavgaydı.. Kavganın başlangıç noktası ise F.Bahçeli Cristian ile G.Saraylı arasındaki kontakttı..

MAÇTAN sonra kameraların karşısına geçen Cristian, olayla ilgili “Arda benim ayağıma bastı, ben de basmaması için onu ittim” açıklamasını yaptı.. Ancak yine görüntülere göre böyle bir durum kesinlikle yaşanmadı.. Fotoğraflardan da çok net görülebileceği üzere Arda geri geri giderken Cristian’ı görmedi.. Cristian da onu net biçimde itti.. Ve ortalık karıştı.. Hatta Andre Santos da Brezilya’daki globoesporto’ya “Arda, Cristian’ın ayağına bastığı için olaylar başladı” bile dedi..

PEKİ o olaylarla ilgili PFDK’ya sevkedilen tek oyuncu kim? Bilica.. Yani ne Arda’yı itip medyaya yalan söyleyen Cristian ne de kavgaya karışan Arda Turan’a ceza ihtimali yok.. Vah Türk futbolu vah..



BU DURUM CEZAYI ETKİLER Mİ?



KARŞILAŞMANIN gözlemcilerinin görüş alanı dışında olan, ancak TV görüntülerinde yer alan kural dışı hareketler eğer yaptırım gerektiriyorsa PFDK, TV görüntülerine dayanarak futbolculara ya da eylemi yapan kulüp yöneticilerine, kulübün kendisine ceza verebilir. Örneğin Emre Belözoğlu’nun Kayseri karşılaşmasında Cangele’ye boğaz kesme işareti yapması sonrasında aldığı 3 maçlık ceza. Ya da Aurelio’nun 2007’deki F.Bahçe-Beşiktaş kupa maçı sonrasında stadın içindeki garajda Ricardinho’yla yaptığı kavga sonrası aldığı ceza..



Cezalar belli oluyor


PFDK, derbi dosyasını bugün görüşecek. Kurul, rakibine yumruk vurduğu gerekçesiyle kırmızı gören Keita ve aynı eylemi maç öncesi gerçekleştiren Bilica’nın yanı sıra iki kulüple ilgili dosyayı inceleyip cezaları açıklayacak. PFDK’nın Keita’ya 3, Bilica’ya 2, F.Bahçe’ye 2 maç, G.Saray’a da para cezası vermesi bekleniyor. Cezalar için tahkim yolu açık.






Haberin Devamı