Gazete Vatan Logo
Süper Lig Telegol ekibinden Melo yorumu!

Telegol ekibinden Melo yorumu!

Süper Toto Süper Lig'de geçen hafta sonu oynanan Galatasaray - Fenerbahçe derbisine Melo'nun hareketleri damga vurmuştu. Melo'nun derbi maçtaki ve özellikle Emre oyundan atılırken yaptığı hareketleri Telegol ekibi de Şampiy10'a yorumladı.

Telegol ekibinden Melo yorumu!

İşte Telegol ekibinin derbi maça damga vuran Felipe Melo değerlendirmeleri:

SERHAT ULUEREN: MELO BANA SEMPATİK GELDİ

İtiraf edeyim... Melo'nun dil çıkarma ve 'Çık dışarı' hareketi beni rahatsız etmedi. Çünkü Emre Belözoğlu tecrübesindeki bir kaptanın şartlar ne olursa olsun tahriklere aldırış etmeden oyuna bakması ve takımını yalnız bırakmaması gerekiyordu.

Biz bu ülkede edep yerini gösteren, gırtlak kesme işareti yapan, kolları-bacakları tribünlere alenen gösteren ve sürekli küfür eden çok insan gördük. Dil çıkarma hareketini hakem olarak görseydim, kart göstermezdim. Melo bazen kantarın topuzunu kaçırıyor ama bu yaptığı hareket bana sempatik geldi.

ZİYA ŞENGÜL: MELO KÖTÜ ÖRNEK

Melo yapısal bir agresiflik içinde. Oynadığı futbolun yanı sıra saha içi kötü görüntüsü, olaylara sebebiyet veriyor. Dolayısıyla ne kadar iyi futbol oynarsa oynasın saha içi hal ve gidişi oynadığı futbola gölge düşürüyor. Aynı zamanda kötü örnek oluyor.

Maç içinde ceza gerekirdi. Ama bu Melo'nun yaptığı ilk hareket değil. Devamlı aynı tavırlar içinde. Bizim federasyonumuzun bir ceza vereceğini hiç sanmıyorum. G.Saray Kulübü de olaylara ters bakmıyor. Çok normalmiş gibi konuşmalar yapıyorlar. G.Saray'ın da ceza vereceğini sanmıyorum ama en azından uyarmaları gerekir.

GÖKMEN ÖZDENAK: HANGİ TARAFTA DAHA FAZLA ARIZA VAR?

Bizim ülkede hep sonuçların üzerine yoğunlaşılıp tartışma bu yönde yapılıyor. Aslında sorunun çözümü için ilk önce buraya kadar gelinen süreç önemli. Neler yapılmış, neler edilmiş hepsini masaya yatırıp öyle değerlendirmek lazım. Çıkış yolunu finaldeki problemin üzerine yığıp neticeye varmanız mükün değil.

Herkes Melo'yu suçluyor. Peki iki senedir Emre'nin oynadığı maçların hepsine bakıp bir değerlendirin bakalım. Hakemler, F.Bahçe korkusu nedeniyle genelde bütün maçlardan atılması gereken Emre'yi görmemezlikten gelip kötü yönetilen G.Saraylı oyuncunun üstüne ihaleyi yıkıp kalın. Daha bitmedi. Geçmiş dönemde Emre'nin basın tribününe boyun kesme gibi yaptığı hareket ve futbol dışı sakatlayıcı darbeler de cabası...

Ya Caner'in yaptıkları... Erciyes maçında oyuncuya yaptığı hareket cinayete teşebbüs gibiydi. Bir de Meireles'e bakalım... Halis Özkahya'ya yaptığı el kol işaretleri, F.Bahçe Stadı'ndaki G.Saray maçında sanki kasığına buz koymuş gibi yaptığı hareket.

Melo'nun bir golden sonra yaptığı 'Pitbull' hareketinden sonraki Mehmet Topuz'un onun dansına yönelik yaptığı 'Biz böyle götürürüz hareketi'. Hangi tarafta daha fazla arıza var? Melo'nun yaptığı dil hareketiyle bunları karşılaştırın bakalım. Balık hafızalı olmak işte böyle bir şey.

KAYA ÇİLİNGİROĞLU: MELO'DAN EN SON ŞİKAYET EDECEK İNSANLAR...

Tabii ki Melo'nun hareketinin kabul edilebilir bir tarafı yok. Ancak bu durumdan en son şikayet edecek insanlar da Emre ve Volkan'dır. Onlar da benzer işleri yapıyorlar. Sonra kendilerine yapıldığı zaman da kabul etmiyorlar. Neticede spor sahalarında bu tip davranışların olmasını tasvip etmiyorum tabii ki.

Haberin Devamı