Kemik İliği

Kemik İliği

Son dakika kemik iliği haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kemik iliği ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kemik iliği haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kemik İliği

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kemik iliği gelişmeleri de dahil olmak üzere 449 kemik iliği haberi bulunmuştur. Tüm kemik iliği haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Koca: Malpraktis Türkiye’de kökten çözülüyor
Bakan Koca: Malpraktis Türkiye’de kökten çözülüyor Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ni ziyaret eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Beyaz reformla birlikte düzenlenen Malpraktis Yasası var. Dünyada benzeri olmayan şekliyle Malpraktis, Türkiye’de kökten çözülüyor" dedi.
29.03.2024 Gündem
İki çocuğunun annesi eşinin kötü gününde de yanında oldu!
İki çocuğunun annesi eşinin kötü gününde de yanında oldu! Antalya'da kronik böbrek yetmezliği hastası diş hekimi Zeynep Şengün (42), 17 yıllık eşi Alperen Şengün'ün (43) bağışladığı böbrekle yaşama tutundu. Eşine can olan Alperen Şengün, "Hiç düşünmeden böbreğimi verdim. Evlilik iyi günde, kötü günde beraber olmak demek" dedi.
27.03.2024 Gündem
Yan dal uzmanlığı mecburi hizmetle ilgili düzenleme
Yan dal uzmanlığı mecburi hizmetle ilgili düzenleme Bakan Koca, yan dal mecburi hizmetle ilgili düzenleme yaptıklarını da ifade ederek, "Özellikle ana dal uzmanlığının ardından yan dal uzmanlığını kazandıktan hemen sonra başlayabilmeyi ve devamında olan mecburi hizmetle ilgili sorumluluk taşımamayı, bu mecburi hizmetin kaldırıldığı bir düzenleme önümüzdeki 1-2 ay içerisinde Meclis açıldığında gündeme gelmiş olur." diye konuştu.
16.03.2024 Gündem
Erken emeklilik ile ilgili dikkat çeken detay! 1800 gün ve 10 yıl şartı var
Erken emeklilik ile ilgili dikkat çeken detay! 1800 gün ve 10 yıl şartı var Emekli olmak isteyen vatandaşlar dikkat çeken ayrıntı ortaya çıktı. Malulen emeklilik için 1.800 prim günü ve en az 10 yıl sigortalı çalışma koşulu bulunuyor. Organ, kemik iliği nakli, görme kaybında da aylık bağlanıyor. Uyku bozuklukları nedeniyle de aylık bağlanabiliyor. İşte detaylar...
7.10.2023 Emekli
SGK duyurdu! Muayene ücretleriyle ilgili yeni karar
SGK duyurdu! Muayene ücretleriyle ilgili yeni karar SGK resmen açıkladı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı'nca, muayene ücretleri, tedavi işlemleri ve sağlık hizmetlerinde kullanılan tıbbi malzeme bedellerinde artış yapıldı.
25.08.2023 Ekonomi
Osman Bülent Zülfikar kimdir, nereli, kaç yaşında? İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfükar hangi görevlerde bulundu?
Osman Bülent Zülfikar kimdir, nereli, kaç yaşında? İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfükar hangi görevlerde bulundu? İstanbul Üniversitesi'ne Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar atandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan atama kararlarına göre, 20 üniversiteye yeni rektör atandı. Peki, Osman Bülent Zülfikar kimdir? İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Bülent Zülfükar nereli, kaç yaşında?
1.08.2023 Gündem
İzole yaşam süren 4 yaşındaki Umut, ilik nakli bekliyor
İzole yaşam süren 4 yaşındaki Umut, ilik nakli bekliyor  Ankara'da lösemi tedavisi gören ve bağışıklığının çok zayıf olması nedeniyle izole bir yaşam süren Umut Hüseyin Gürdal (4), sağlığına kavuşmak için kemik iliği nakli bekliyor.
26.06.2023 Sağlık
İşe girmek için sağlık raporu almaya gitti, kanser olduğunu öğrendi
İşe girmek için sağlık raporu almaya gitti, kanser olduğunu öğrendi Halit Ergin, 18 yaşındayken işe girmek için sağlık raporu almaya gittiği hastanede kanser olduğunu öğrendi. 4 yıl boyunca tedavi gören hasta, kız kardeşinden yapılan ilik nakli sonrasında hayata tutundu.
6.04.2023 Sağlık
Cerrahpaşa Tıp'ın büyük kısmı kapatıldı
Cerrahpaşa Tıp'ın büyük kısmı kapatıldı İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa'nın Fatih'te bulunan binalarında sağlık ve eğitim hizmeti binalardaki deprem risk durumu sebebiyle durduruldu. İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof.Dr.Nuri Aydın, "Yaşanan son depremlerden sonra, betonarme bina stokumuzun değerlendirilmesi üniversitemiz ekipleri tarafından gerçekleştirilmiştir. Yapılan değerlendirme neticesinde, tüm dahili ve cerrahi bilimleri içerisinde barındıran toplam 17 ayrı binadan oluşan Monoblok binalar kompleksi ile Uğur Derman binası, yemekhane binası ve öğrenci yurt binalarının emniyetle hizmeti yerine getirecek güvenlik seviyesine sahip bulunmadığı ve bu binaların risk taşıdığı tespit edilmiştir. Acil ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları birimi haricindeki tüm erişkin ayaktan ve yatan hasta kabulü ve tüm ameliyatlar durdurulmuştur." dedi.
27.02.2023 Gündem
Sağlık çalışanlarına teşvik ödemesi ne zaman yatacak? Sağlıkçılara teşvik ödemesi ne kadar, sağlık çalışanlarına ek ödeme kimleri kapsıyor?
Sağlık çalışanlarına teşvik ödemesi ne zaman yatacak? Sağlıkçılara teşvik ödemesi ne kadar, sağlık çalışanlarına ek ödeme kimleri kapsıyor? Sağlıkçılara teşvik ödemesi ne zaman yatacak, Sağlık çalışanlarına teşvik ödemesi her ay mı ödenir, ne kadar? Sağlık Bakanlığı'nın yeni ek ödeme yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni ek ödeme yönetmeliği ile birinci basamakta kapsam dışı kalan sağlık çalışanları ile eczacılar teşvik kapsamına alındı. Söz konusu sağlık çalışanlarının taban ve teşvik ödeme oranları da belli oldu.
3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası: “Sağ kaburgamın altından o çocuğa çiçekler gönderiyorum”
3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası: “Sağ kaburgamın altından o çocuğa çiçekler gönderiyorum” 1 kişi 8 kişiye can oluyor; akciğeriyle nefes, böbreğiyle can, kalbiyle yaşam veriyor. Organ bağışı hayat kurtarıyor. Diyaliz makinesine bağlı yaşayanların, günlerini yoğun bakım ünitelerinde geçirenlerin yaşamı bağışlanacak bir organa bağlı. Geçirdiğiniz trafik kazası, aldığınız grip virüsü ya da kullandığınız yanlış ilaç, sizi nakil sırası bekleyen biri haline getirebiliyor. 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası. Nakil sırası bekleyenler ve nakil olanlar anlattı…
9.11.2022 Sağlık
Ebru Şallı'dan duygusal mesaj: İyi ki senin gibi bir melekle yaşadım
Ebru Şallı'dan duygusal mesaj: İyi ki senin gibi bir melekle yaşadım Ebru Şallı, 2020 yılının nisan ayında kaybettiği oğlu Pars Tan'ın doğum gününü Instagram sayfasında paylaştığı mesajla kutladı.
25.09.2022 Magazin
Lenfoma kanseri nedir, neden olur? Lenfoma kanserinin belirtileri ne? Athena Hakan Özoğuz lenfoma kanseri mi?
Lenfoma kanseri nedir, neden olur? Lenfoma kanserinin belirtileri ne? Athena Hakan Özoğuz lenfoma kanseri mi? Athena grubunun gitaristi Hakan Özoğuz lenfoma hastalığına yakalandı. Tedavi gören 45 yaşındaki Özoğuz bir süredir konserlere çıkmıyordu. Gökhan Özoğuz'un ikizi Hakan Özoğuz hastalığı sonrasında lenfoma kanserinin ne olduğu, belirtileri ve tedavi süreci merak ediliyor. Peki, Lenfoma kanseri nedir, neden olur? Lenfoma kanserinin belirtileri ne? Athena Hakan Özoğuz sağlık durumu nasıl? İşte detaylar…
21.09.2022 Sağlık
Esin Davutoğlu Şenol kimdir, nereli, kaç yaşında? Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol’un özgeçmişi!
Esin Davutoğlu Şenol kimdir, nereli, kaç yaşında? Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol’un özgeçmişi! Gazi Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, muayenehanesinin girişine dana dili bırakılarak tehdit edildiğini duyurdu. Peki, Esin Davutoğlu Şenol kimdir, nereli, kaç yaşında?
3.08.2022 Gündem
Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonu kararı!
Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonu kararı! Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığının Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ile Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonu Kararı, 1 Haziran 2022 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı.
1.06.2022 Sağlık
Sağlık Bakanlığı resmen duyurdu! Flaş karar, güncelleme yapıldı, artık...
Sağlık Bakanlığı resmen duyurdu! Flaş karar, güncelleme yapıldı, artık... Sağlık Bakanlığı son dakika olarak kamuoyuna duyurdu. Güncelleme yapıldı. Çok sayıda kişiyi doğrudan ilgilendiriyor. Sağlık Bakanlığı, Molnupiravir etken maddeli antiviral Kovid-19 ilacının kullanımına ilişkin güncellemeye gitti. İlacın kullanacağı yeni hasta grupları belirlendi. Buna göre, Molnupiravir etken maddeli ilaç, aşılama durumuna bakılmaksızın, tanısı PCR ile doğrulanmış, hafif-orta seyirli, semptomlarının ilk 5 gününde olan ve ağır Covid-19’a ilerleme açısından yüksek riskli, 18 yaş üstündeki şu hasta gruplarında da kullanılacak
13.04.2022 Gündem
Nükleer saldırılardan nasıl korunulur? Nükleer saldırısı öncesinde hazırlık nasıl yapılır?
Nükleer saldırılardan nasıl korunulur? Nükleer saldırısı öncesinde hazırlık nasıl yapılır? Tüm dünya Rus Lider Putin’in nükleer adımını konuşuyor! Rusya'nın nükleer silahlar ve hipersonik füzeleri de kapsayan "caydırıcı güçlerini" özel savaş görevi durumuna geçirmesi endişelere neden olurken NATO Putin’in nükleer emri vermesini sert bir şekilde eleştirdi. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Putin'in nükleer adımının "tehlikeli ve sorumsuzca" olduğunu söyledi. Dünya nefesini tuttu. Gözler Rusya Ukrayna müzakerelerine çevrildi. Pek çok kişi bu gelişmeler üzerine nükleer saldırılar, etkileri, sonuçları ve korunma yöntemlerini araştırıyor. Peki, Nükleer saldırılardan nasıl korunulur? Nükleer saldırısı öncesinde hazırlık nasıl yapılır? İşte detaylar…
28.02.2022 Gündem
Molnupiravir nedir, ne işe yarar? Molnupiravir’i kimler kullanabilecek?
Molnupiravir nedir, ne işe yarar? Molnupiravir’i kimler kullanabilecek? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından 65 yaş üzeri için uyarılarda bulundu. Bakan Koca, Molnupiravir ilacının kullanımının önemli olduğunu dikkat çekerek, “65 yaşınızı geçtiyseniz veya herhangi bir bağışıklık sistemi sorununuz varsa ihtimalleri hafife almayın. Önemsiz gibi görünen şikâyetleri nezle, soğuk algınlığı ile karıştırmayın. Test yaptırın. Molnupiravir etken maddeli ilaçla başlayan yeni dönemde erken tanı riski azaltıyor.” dedi. Peki, Molnupiravir nedir, ne işe yarar? Molnupiravir’i kimler kullanabilecek? Molnupiravir ne için kullanılır? İşte detaylar…
18.02.2022 Sağlık
78 koronavirüs testi de pozitif çıktı! 14 aydır karantinadan çıkamıyor: ‘Sosyal hayatımı bitti’
78 koronavirüs testi de pozitif çıktı! 14 aydır karantinadan çıkamıyor: ‘Sosyal hayatımı bitti’ Sarıyer'de yaşayan Muzaffer Kayasan 2020 yılında koronavirüse yakalandı. O günden bugüne tam 14 ay boyunca yaptırdığı 78 test de pozitif çıkan Kayasan, yetkililerden yardım istedi. Vatandaşlara aşı çağrısında da bulunan Kayasan, "Başkalarını öldürmeye hakkınız yok, yaşamak isteyen aşı olsun” dedi.
4.02.2022 Gündem
Testis kanseri genç erkeklerde sık görülüyor!
Testis kanseri genç erkeklerde sık görülüyor! Prostat kanseri erkeklerde en yaygın görülen kanser türü. Ancak 25-34 yaş arasında genç erkeklerde testis kanserleri de sık görülüyor. “Vücudunuzdaki değişiklikleri gözlemleyip ciddiye alın, uzmanlarla paylaşmayı ihmal etmeyin” diyen Prof. Dr. Berrin Pehlivan şişlik, ağrı ile kendini gösteren testis kanserine karşı uyarıyor.
22.01.2022 Sağlık
Anemi nedir, belirtileri nelerdir?
Anemi nedir, belirtileri nelerdir? Uzm. Dr. Sevinç Yılmaz, soluk cilt, yorgunluk, unutkanlık, baş dönmesi ve saç dökülmesi gibi belirtiler gösteren aneminin vücutta birçok sistemi etkilediğine dikkat çekerek, hastalığın altında yatan nedenin doğru araştırılmasını ve tedavinin uygun yöntemlerle yapılmasının önem taşıdığını kaydetti.
28.12.2021 Sağlık
ABD'de yaşayan Türk bilim insanından 'rahim kanseri' çalışması
 ABD'de yaşayan Türk bilim insanından 'rahim kanseri' çalışması ABD’de yaşayan Moleküler Biyoloji ve Genetik Uzmanı Dr. Semir Beyaz, ‘Irklara Dayalı İnsan Endometrium Hücre Atlası Projesi’ ile rahmin yüzeyini kaplayan endometrium hücresinin gizemini çözecek. Kanser hastalarının her gün kendilerine sordukları ‘Neden ben kanser oldum?’ sorusunun yanıtını bulabilmek için bu soruyu kendine sorduğunu söyleyen Dr. Beyaz, bu çalışmanın bilim dünyasının boynunun borcu olduğunu belirtti.
20.12.2021 Sağlık
Dikkat! 15 yaş altı çocuklar risk altında
Dikkat! 15 yaş altı çocuklar risk altında Çocukluk çağı kanserleri arasında en sık görülen kanser türünün lösemi olduğunu belirten Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Birol Baytan, Türkiye’de yılda ortalama 3 bin 500 çocuğa çocukluk çağı kanseri tanısı konulduğunun altını çizdi. Baytan, “Çocukların günlük yaşantılarında sıradan gibi görülen yorgunluk, halsizlik gibi belirtiler aslında kırmızı kan hücrelerinin üretilememesinden kaynaklanıyor olabilir” dedi.
11.11.2021 Sağlık
Çocuklarda kemik iliği nakli sonrası 15 kurala dikkat!
Çocuklarda kemik iliği nakli sonrası 15 kurala dikkat! Çocuk Hematoloji Bölümü ve Kemik İliği Nakli Merkezi’nden Prof. Dr. Bülent Barış Kuşkonmaz, kemik iliği nakli ve sonraki süreçte dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.
6.11.2021 Sağlık
Lösemide tedavi oranı yüzde 85’e yükseldi
Lösemide tedavi oranı yüzde 85’e yükseldi Çocukluk çağı kanserleri içinde löseminin en sık görülen kanser türü olduğunu söyleyen Prof. Dr. Tunç Fışgın, lösemide tedavi oranlarının yüzde 85’lere kadar yükseldiğini söyledi.
5.11.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kemik İliği ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kemik iliği haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.