Keçi Sütü

Keçi Sütü

Son dakika Keçi sütü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Keçi sütü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Keçi sütü haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Keçi Sütü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan keçi sütü gelişmeleri de dahil olmak üzere 136 keçi sütü haberi bulunmuştur. Tüm keçi sütü haberleri aşağıda listelenmiştir.
Probiyotik İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Probiyotik Barındıran Gıdalar Listesi...
Probiyotik İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Probiyotik Barındıran Gıdalar Listesi... Probiyotikler bağırsak sisteminin dengeli çalışması için önemli bakterilerdir. Kefir, yoğurt, boza, sirke, keçi sütü ve turşu gibi besinlerden probiyotik alınabilir.
4.01.2024 Sağlık
Süt ürünleriyle ilgili yeni düzenleme! Resmen değişti, artık böyle olacak
Süt ürünleriyle ilgili yeni düzenleme! Resmen değişti, artık böyle olacak Fermente süt ürünleri satışında yeni dönem başlıyor. Resmen değişti. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan ‘Türk Gıda Kodeksi Fermente Süt Ürünleri Tebliği’, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Artık süt ürünlerinin etiketlerinde bu ifadeler yer almayacak. İşte haberin detayları...
6.12.2022 Ekonomi
Ramazanda en hafif lezzet: Trileçe Tarifi!  Karamelli trileçe nasıl yapılır?
Ramazanda en hafif lezzet: Trileçe Tarifi! Karamelli trileçe nasıl yapılır? Ramazan ayının yaklaşması ile birlikte tatlı tarifleri de sıklıkla araştırılmaya başlanmıştır. Tatlı çeşitlerinden olan trileçe hem hafif hem de lezzetli tatlılar arasında yer alıyor. Balkanlardan Türk mutfağına geçmiş olan trileçe yapımı oldukça kolay bir tatlı olarak karşımıza çıkıyor. İftara tatlı ne yapsam diyorsanız tarifi kolay trileçe yapılışını sizin için hazırladık. Peki, Karamelli trileçe nasıl yapılır? Trileçe malzemeleri neler? İşte trileçe tarifi yapılışı…
30.03.2022 Ramazan
Canlı hayvan değerinde yıllık yüzde 22,25 artış yaşandı
Canlı hayvan değerinde yıllık yüzde 22,25 artış yaşandı Canlı hayvan değerinde yıllık yüzde 22,25 artış gerçekleşti. Bir önceki yıla göre büyükbaş hayvanların değeri yüzde 19,08 artarak 149,55 milyar TL, küçükbaş hayvanların değeri yüzde 30,60 artarak 79,23 milyar TL oldu.
25.03.2022 Ekonomi
Süt fiyatlarıyla ilgili flaş karar! Resmen değişti, zam geldi
Süt fiyatlarıyla ilgili flaş karar! Resmen değişti, zam geldi Süt fiyatlarıyla ilgili flaş karar verildi. Resmen açıklandı. Fiyatlara zam geldi. Ulusal Süt Konseyi (USK) çiğ süt tavsiye fiyatında yüzde 21,2 oranında artışa gitti. 8 Aralık'ta 4,70 TL'ye yükseltilen çiğ süt fiyatı, 1 Nisan'dan itibaren geçerli olmak üzere 5,70 TL'ye çıktı. Çiğ sütteki bu artışın nisandan sonra tüketiciye de yansıması bekleniyor. İşte son dakika haberinin detayları...
18.03.2022 Ekonomi
Çocuklarda demir eksikliğine karşı uzmanından uyarılar
Çocuklarda demir eksikliğine karşı uzmanından uyarılar Çocuk gelişiminde doğru bilinen yanlışlara dikkati çeken Prof. Dr. Sema Anak, “Demir gereksinimi karşılanamazsa çocuk gece çok huzursuz olur ve uyumakta güçlük çeker. Bilinenin aksine ıspanakta demir azdır ve içerdiği nikotin nedeniyle süt çocuklarına önerilmez. Brokolide ıspanağa nazaran daha fazla demir vardır. Çocuk sadece keçi sütüyle beslenirse kansızlık ortaya çıkar, inek sütü kullanımı da demir eksikliğinin bir başka önemli nedenidir” dedi.
14.07.2021 Sağlık
Kabızlık sorununa karşı probiyotik içeren ürünler tüketilmeli
Kabızlık sorununa karşı probiyotik içeren ürünler tüketilmeli Probiyotiklerin bağırsaklarda yaşayan dost bakteriler olduğunu belirten Diyetisyen Eda Balcı, düzensiz bağırsak hareketleri ve kabızlık sorununa karşı probiyotik içeren ürünler tüketilmesi gerektiğini söyledi.
12.07.2021 Sağlık
Keçi sütü mucizesi! Uzmanlar açıkladı! Virüse karşı...
Keçi sütü mucizesi! Uzmanlar açıkladı! Virüse karşı... Uzmanlar tarafından yapılan araştırmaya göre, keçi sütü kaynaklı bazı proteinler koronavirüs üzerinde etkili.
3.07.2021 Sağlık
“Bebeğinize sürdüğünüz krem besin alerjisi yapabilir”
“Bebeğinize sürdüğünüz krem besin alerjisi yapabilir” Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Deniz Kulak Gedik, “Bebek vücuduna meyve özlü kremlerden ya da gıda özlü yağlardan sürmek deri yoluyla alerjen alımına bağlı olarak besin alerjisi gelişimine neden olabilir” dedi.
17.05.2021 Sağlık
Para ödemesi yapılacak, detaylar belli oldu! Kesinti...
Para ödemesi yapılacak, detaylar belli oldu! Kesinti... Resmen yürürlüğe girdi ve detaylar belli oldu. Paralar hesaplara yatacak. Bakanlığın belirleyeceği dönemler ve birim fiyatlar üzerinden destek ödemesi yapılacak. Resmi Gazete'de yayımlandı. Süt üreticilerine 2021-2022 yıllarında sağlanacak çiğ süt desteği ve süt piyasasının düzenlenmesine ilişkin hususlar belirlendi. Desteklerden, belirlenen oranlarda kesinti yapılacak. Destekten kimler yararlanabilecek, kimler yararlanamayacak? İşte tüm detaylar
22.04.2021 Ekonomi
Dondurma devi, o davayı kaybetti! Maraş dondurması
Dondurma devi, o davayı kaybetti! Maraş dondurması Dünyanın en büyük dondurma üreticilerinden olan ve Türkiye'deki firması Algida'nın ürettiği birçok dondurmada 'Maraş' ismini kullanan Unilever, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası'nın 2018'de aldığı Maraş dondurması coğrafi işaretinin iptali için Ankara 4'üncü Fikri ve Sinaî Hakları Hukuk Mahkemesi'ne açtığı davayı kaybetti. Oda Başkanı Şahin Balcıoğlu, Unilever'e çağrıda bulunup ürünlerinde 'Maraş' ismini kullanması için coğrafi işaret tescilindeki kriterleri yerine getirmesi gerektiğini belirterek, "Gelin bizimle anlaşın, bu anlaşmayı bir an önce imzalayın" dedi.
18.03.2021 Gündem
Salgından sonra herkes almaya başladı! Talep arttı, tam 63 çeşit...
Salgından sonra herkes almaya başladı! Talep arttı, tam 63 çeşit... Şanlıurfa'da, koronavirüs salgınıyla birlikte vatandaşlar, doğal sabunları tercih etmeye başladı. Kentteki tezgahında 63 çeşit sabun bulunduran Mehmet Halil Akkuş, yaptığı bitkisel sabunlarla halkın cilt sorunlarına çare olduğunu iddia etti. Akkuş, eşek ve keçi sütünden yapılan sabunlar da vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. Cildiye Dermatoloji Uzman Doktor Hacer Altın Sürücü ise bu tür sabunların kullanılmadan önce mutlaka uzmana başvurulması gerektiğini söyledi.
10.03.2021 Yaşam
Depresyon ve kaygıya karşı badem sütü önerisi
Depresyon ve kaygıya karşı badem sütü önerisi BADEM sütü, inek sütüyle ilgili tüm problemlerin kaynağı olan laktoz içermediğinden özellikle laktoza alerjisi olanlar için büyük bir avantaj sağlıyor. Badem sütünün düşük protein, kalsiyum, fosfor ve E vitamini içeriğiyle besleyici olduğunu ifade eden Prof. Dr. Vedat Göral, "İçeriğindeki folat, yağ asitleri, serotonin seviyesini artırarak depresyon ve kaygıyı azaltmaya ve mutluluk vermeye yardımcı olur" dedi.
8.01.2021 Sağlık
Türk araştırmacı keçi sütünden Kovid-19'a karşı ilaç adayı moleküller geliştiriyor
Türk araştırmacı keçi sütünden Kovid-19'a karşı ilaç adayı moleküller geliştiriyor İZÜ Helal Gıda Ar-Ge Mükemmeliyet Merkezi Araştırmacısı Bilal Çakır, tez danışmanıyla yaptığı makale çalışması sırasında yeni tip koronavirüse karşı etkili protein keşfettikleri keçi sütünden, ilaç adayı geliştirmek için de proje hazırlığına başladı.
29.12.2020 Bilim ve Teknoloji
“Hileli süt ürünlerinin satışının önüne geçilmeli”
“Hileli süt ürünlerinin satışının önüne geçilmeli” Pandemi sürecinde doğal süt ürünlerine talep arttı. Sektörün en büyük probleminin hileli ürünler olduğunu söyleyen Recep Acar Süt Ürünleri Yönetim Kurulu Başkanı Recep Acar, “Doğal ve organik ürün diye birçok ürün satılıyor. Ama bunlar gerçekten katkısız ürünler mi, bunları araştırmak gerekiyor” dedi.
25.12.2020 Sağlık
Keçi sütü içerisinde Kovid-19'a karşı etkili protein keşfedildi
Keçi sütü içerisinde Kovid-19'a karşı etkili protein keşfedildi Marmara Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Tuğba Tunalı Akbay, Prof. Dr. Göksel Şener ve Doç. Dr. Betül Okuyan, keçi sütü içerisinde yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı etkili protein buldu.
2.12.2020 Sağlık
Güneşin zararlı etkilerine karşı kayısı ve havuç önerisi
Güneşin zararlı etkilerine karşı kayısı ve havuç önerisi Yaz aylarında güneşin zararlı etkenlerinden korunmak ve kalıcı bronzluğu sağlamak için vücudu beslenme ile desteklemenin mümkün olduğunu belirten Dermatoloji Uzmanı İstanbul Kent Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Nilhan Atsü, “Beta-karoten içeren A vitaminden zengin olan besinler yani kayısı, havuç cildin güneşe karşı dayanıklılığını artırır. Güneş yanıklarından bir dereceye kadar koruyabilir” dedi.
14.08.2020 Sağlık
'Bağışıklığı güçlendirmek için bağırsaklara iyi bakın'
'Bağışıklığı güçlendirmek için bağırsaklara iyi bakın' Diyetisyen Yıldız Melek Aksoylu uzun süren kabızlık, ishal veya gaz problemlerinin ciddi hastalıkların habercisi olabileceği gibi, yeterli probiyotik ve prebiyotik gıdaların tüketilmediğinin de göstergesi olabileceğini söyledi. Aksoylu, “Bağışıklığı güçlendirmek için bağırsaklara iyi bakın” dedi.
20.02.2020 Sağlık
Kış aylarında kilo almamak için sağlıklı beslenme ipuçları
Kış aylarında kilo almamak için sağlıklı beslenme ipuçları Kış aylarında bedenimizin kendini sıcak tutma çabası, sürekli yemek yeme isteğine ve karbonhidrat içeren yiyeceklere yönelmeye sebep oluyor. Soğuklarla birlikte vücuttaki yağ oranının arttığına dikkat çeken Uzman Diyetisyen Işın Sayın, yeni yılda kilo almadan sağlık beslenmek için önemli ipuçları paylaştı.
9.12.2019 Sağlık
Bebek ve diyet gıdalarında yeni dönem
Bebek ve diyet gıdalarında yeni dönem Bebek ve küçük çocuk ek gıdaları ile vücut ağırlığı kontrolü için diyetin yerini alan gıdaların etiketinde ve reklamlarında, tedavi etme veya iyileştirme özelliğine sahip olduğunu bildiren ifadeler bulunamayacak.
2.07.2019 Sağlık
Süt desteği ile ilgili yeni gelişme! Ödemeler bankaya...
Süt desteği ile ilgili yeni gelişme! Ödemeler bankaya... Süt üreticilerine bu yıl yapılacak çiğ süt desteği ve süt piyasasının düzenlenmesine ilişkin hususlar belirlendi. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Ödemeler bankalar aracılığı ile yapılacak.
14.03.2019 Ekonomi
Her dondurma, 'Maraş dondurması' diye satılamayacak
Her dondurma, 'Maraş dondurması' diye satılamayacak Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMSTO), Türk Patent Enstitüsü'ne başvurarak şehrin en önemli simgelerinden ve markalarından olan Maraş Dondurması'nı aldı. Oda Başkanı Serdar Zabun, bundan sonra dünyaca ünlü markalar da dahil herkesin her dondurmayı 'Maraş dondurması' diye satamayacağını belirterek, "Bu konuyla ilgili denetim kurullarımız olacak, cezai haklarımız var" dedi.
27.05.2018 Yaşam
Dört çocuktan biri Tip 2 diyabet
Dört çocuktan biri Tip 2 diyabet Son yıllarda çocuklarda Tip 2 diyabetin hızla artmasına dikkat çeken Dr. Şirin Seçkin, “İleri yaşlarda görülen bazı sağlık sorunlarına artık çocukluk çağında da rastlar olduk. Bunda ebeveynlerin beslenme konusundaki hatalarının payı büyük” diyor.
2.03.2018 Arşiv
Hastalıklara  göre  beslenme  önerileri
Hastalıklara göre beslenme önerileri Amerikalı doktor Sarah Brewer, yeni kitabı Eat Well Stay Well’de (İyi Beslen İyi Ol) hastalıklara göre yenmesi gereken yiyecekleri belirledi...
3.02.2018 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Keçi Sütü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki keçi sütü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.