Kdp

Kdp

Son dakika kdp haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kdp ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kdp haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kdp

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kdp gelişmeleri de dahil olmak üzere 766 kdp haberi bulunmuştur. Tüm kdp haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Neçirvan Barzani ve Mesut Barzani’yle görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Neçirvan Barzani ve Mesut Barzani’yle görüştü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani ile bir araya geldi. Erdoğan, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Başkanı Mesut Barzani'yi kabul etti.
22.04.2024 Gündem
Bakan Fidan açıkladı! ABD Dışişleri Bakanı Blinken Türkiye'ye geliyor
Bakan Fidan açıkladı! ABD Dışişleri Bakanı Blinken Türkiye'ye geliyor Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken, bölgedeki son gelişmelere ilişkin dikkat çeken mesajlar verdi. Bakan Fidan, terör örgütü PKK'ya yönelik Irak ile ortak operasyon olup olmayacağıyla ilgili soruyu da yanıtladı.
3.01.2024 Gündem
Irak’ın yeni cumhurbaşkanı Abdüllatif Reşit oldu
Irak’ın yeni cumhurbaşkanı Abdüllatif Reşit oldu Irak Meclisinde yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminde kazanan Abdüllatif Reşit oldu.
13.10.2022 Dünya
Türkiye Kandil'i vuracak! Kaçacak delik arıyorlar
Türkiye Kandil'i vuracak! Kaçacak delik arıyorlar Pençe-Kilit Operasyonu birinci haftasını doldurdu. Öldürülen terörist sayısı 56 oldu. Bölgede 3 bin civarında terörist olduğu hesaplanırken operasyonun Kandil'e uzanacağı öğrenildi. Terör örgütü elebaşlarının kaçacak delik aradığı Kandil'de operasyon paniği yaşanırken Türkiye bir kritik adım daha attı ve bölgede önemli bir siyasi adım atılarak destek sözü alındı.
26.04.2022 Gündem
Irak'ta Kerkük için kritik gün! 'Türkiye varken böyle bir adım atılamaz'
Irak'ta Kerkük için kritik gün! 'Türkiye varken böyle bir adım atılamaz' Irak'ta kritik gelişmeler yaşanıyor. Peşmerge’nin yarın yeniden Kerkük’e gireceği yönündeki iddialar, uzun süredir tartışılırken, uzmanlar konuyu değerlendirdi.
24.11.2021 Dünya
Osman Öcalan, Erbil’de COVID-19 nedeniyle öldü
Osman Öcalan, Erbil’de COVID-19 nedeniyle öldü PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan koronavirüs nedeniyle Erbil'de öldü.
15.11.2021 Gündem
Terör örgütü PKK hakkında bomba peşmerge iddiası!
Terör örgütü PKK hakkında bomba peşmerge iddiası! Irak'ın Musul kentine bağlı Sincar ilçesinde, 51 terör örgütü PKK mensubunun örgütten ayrıldığı ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlı Peşmerge güçlerine katıldığı iddia edildi.
25.09.2021 Dünya
İran resmen duyurdu! Irak'ı İHA ve topçu ateşiyle vurdular
İran resmen duyurdu! Irak'ı İHA ve topçu ateşiyle vurdular İran, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde (IKBY) faaliyet gösteren "terör gruplarının" mevzilerini ve eğitim kampını insansız hava araçları ve topçu ateşiyle vurduğunu duyurdu.
9.09.2021 Dünya
İkna çalışmaları sonucunda PKK'dan kaçan 1 örgüt mensubu teslim oldu
İkna çalışmaları sonucunda PKK'dan kaçan 1 örgüt mensubu teslim oldu Van İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yürütülen ikna çalışmaları sonucunda PKK'dan kaçan bir örgüt üyesi güvenlik güçlerine teslim oldu.
17.07.2021 Gündem
Yeni tehlikeyi itiraf etti: Terör örgütü PKK yeni karargahlar açtı
Yeni tehlikeyi itiraf etti: Terör örgütü PKK yeni karargahlar açtı Irak Türkmen Cephesi (ITC) Milletvekili Erşat Salihi, terör örgütü PKK'nın Irak'ın Kerkük kentinin yakınlarında karargahlar açtığını ve bunun kent sakinleri için ciddi bir tehdit oluşturmaya başladığını söyledi.
24.04.2021 Dünya
Bakan Akar: Önümüzdeki dönemde çok önemli gelişmelere sebep olabilecek
Bakan Akar: Önümüzdeki dönemde çok önemli gelişmelere sebep olabilecek Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Önümüzdeki dönemde Türkiye-Irak, Türkiye-Erbil iş birliği, terörle mücadele konusunda çok önemli birtakım gelişmelere sebep olabilecek. Hem bölgesel yönetim hem de Bağdat ile yapacağımız iş birliği sonucunda teröristlerin sonunu getirmekte kararlı olduğumuzu söyleyebiliriz." dedi.
20.01.2021 Siyaset
Bakan Akar: Bütün mücadelemiz terör örgütüne ve teröristlere karşı
Bakan Akar: Bütün mücadelemiz terör örgütüne ve teröristlere karşı Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, IKBY Başbakanı Mesrur Barzani ile eski IKBY Başkanı ve KDP lideri Mesud Barzani ile ayrı ayrı görüştü. Bakan Akar, "Bütün mücadelemiz terör örgütüne ve teröristlere karşı. Aramızdaki iş birliğini daha da güçlendirmeli ve terör örgütü PKK karşısında beraberce kararlı bir şekilde durmalıyız." dedi.
19.01.2021 Dünya
IKBY'de KDP ile KYB arasında uzlaşı sağlandı
IKBY'de KDP ile KYB arasında uzlaşı sağlandı Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) koalisyon hükümetinin en önemli ikinci ortağı durumundaki Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB), bir süredir gerginlik yaşadığı Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ile uzlaşarak Mecliste bugün düzenlenen olağan oturuma katıldı.
27.07.2020 Dünya
Sınırda sıcak saatler! Metina Dağı'na konuşlandılar
Sınırda sıcak saatler! Metina Dağı'na konuşlandılar Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Bakanlığı Genelkurmay Başkanı Tuğgeneral Cemal Eminki, Peşmerge güçlerine ait bir birliğin Türkiye sınırındaki Metina Dağı'na konuşlandığını duyurdu.
8.07.2020 Dünya
Kuzey Irak'ta Neçirvan Barzani Başkan seçildi
Kuzey Irak'ta Neçirvan Barzani Başkan seçildi Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Meclisi, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) adayı Neçirvan Barzani'yi oy çokluğuyla yeni başkan olarak seçti.
28.05.2019 Dünya
"Bölgede ana aktör Türkiye"
"Bölgede ana aktör Türkiye" Suriye Kürdistan Demokrat Partisi Politbüro Üyesi Müslim Muhammed, Fırat'ın doğusundaki güvenli bölge planında en önemli rolü Türkiye'nin oynadığını belirtti.
22.01.2019 Dünya
IKBY'de "KYB'siz hükümet başarısız olur" uyarısı
IKBY'de "KYB'siz hükümet başarısız olur" uyarısı Süleymaniye merkezli Kürdistan Yurtseverler Birliği'nin Başkanlık Konseyi Üyesi Ferit Esesert, partisinin muhalefette kalması durumunda IKBY'de kurulacak yeni hükümetin bölgede tam hakimiyet sağlayamayacağını söyledi
19.12.2018 Dünya
Flaş açıklama geldi! 'Kısa süre içinde Suriye'ye...'
Flaş açıklama geldi! 'Kısa süre içinde Suriye'ye...' Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) Suriyeli Peşmergelerin komutanlarından Bedel Bendi, güçlerinin kısa bir süre içerisinde Suriye'ye geçeceğini belirtti.
18.12.2018 Dünya
ABD'nin Suriyeli Peşmergeler ile PYD'lileri buluşturduğu iddiası
ABD'nin Suriyeli Peşmergeler ile PYD'lileri buluşturduğu iddiası Suriye Kürdistan Demokrat Partisi Üyesi Müslim Muhammed, IKBY'de eğitim alan Suriyeli Peşmerge komutanları ile terör örgütü YPG/PKK'lıların dün ABD’nin himayesinde Suriye'nin kuzeyinde gizli bir toplantı yaptığını iddia etti
17.12.2018 Dünya
ABD'den Fırat'ın doğusu için yeni hamle!
ABD'den Fırat'ın doğusu için yeni hamle! ABD'nin, Suriye'de Fırat nehrinin doğusunda bulunan terör örgütü YPG/PKK'lıların yerine Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) eğitim alan Suriyeli Peşmergeleri konuşlandırmayı planladığı iddia edildi.
17.12.2018 Gündem
Son dakika... Neçirvan Barzani aday!
Son dakika... Neçirvan Barzani aday! Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanlığı'na mevcut başbakan Neçirvan Barzani aday gösterildi.
3.12.2018 Dünya
Barzani'den referandum sonrası ilk kez Bağdat'a ziyaret
Barzani'den referandum sonrası ilk kez Bağdat'a ziyaret Tarihi bir hezimet yaşayan IKBY eski lideri, başkent Bağdat'ta birçok görüşme gerçekleştirdi. Barzani, Necef'e giderek Mukteda es Sadr ile de bir araya gelecek.
22.11.2018 Dünya
Ve resmi görüşmeler başladı
Ve resmi görüşmeler başladı Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) milletvekili seçimlerinin galibi Kürdistan Demokrat Partisi (KDP), koalisyon hükümetinin kurulması için siyasi partilerle resmi görüşmelere başladı.
17.11.2018 Dünya
Irak’ta bakanlıklar belirlenmedi
Irak’ta bakanlıklar belirlenmedi Irak'ta ancak aylar sonra kurulabilen yeni hükümet, İçişleri ve Savunma gibi kritik bakanlıklar belirlenemeden göreve başladı.
30.10.2018 Dünya
IKBY'de nihai seçim sonuçları açıklandı
IKBY'de nihai seçim sonuçları açıklandı Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) 30 Eylül'de yapılan milletvekili seçiminin nihai sonuçlarına göre, Mesut Barzani liderliğindeki Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) birinci parti oldu.
20.10.2018 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Kdp ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kdp haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.