Peşmerge

Peşmerge

Son dakika peşmerge haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan peşmerge ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını peşmerge haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Peşmerge

haberleri sayfasında son dakika yaşanan peşmerge gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.442 peşmerge haberi bulunmuştur. Tüm peşmerge haberleri aşağıda listelenmiştir.
Irak'ta askeri helikopter düştü, içinden PKK'lı teröristlerin ölüsü çıktı
Irak'ta askeri helikopter düştü, içinden PKK'lı teröristlerin ölüsü çıktı Kuzeydeki Duhok yakınlarında akşam saatlerinde bir dağın yamacına çakılan helikopterin hangi ülkeye ait olduğu henüz bilinmiyor. Yerel medya, Eurocopter AS350 tipi araçtaki yedi kişinin tümünün PKK'lı olduğunu yazdı.
16.03.2023 Dünya
Irak'ta Kerkük için kritik gün! 'Türkiye varken böyle bir adım atılamaz'
Irak'ta Kerkük için kritik gün! 'Türkiye varken böyle bir adım atılamaz' Irak'ta kritik gelişmeler yaşanıyor. Peşmerge’nin yarın yeniden Kerkük’e gireceği yönündeki iddialar, uzun süredir tartışılırken, uzmanlar konuyu değerlendirdi.
24.11.2021 Dünya
Terör örgütü PKK hakkında bomba peşmerge iddiası!
Terör örgütü PKK hakkında bomba peşmerge iddiası! Irak'ın Musul kentine bağlı Sincar ilçesinde, 51 terör örgütü PKK mensubunun örgütten ayrıldığı ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) bağlı Peşmerge güçlerine katıldığı iddia edildi.
25.09.2021 Dünya
PKK kampı kuşatıldı! An meselesi! Cemil Bayık, Duran Kalkan...
PKK kampı kuşatıldı! An meselesi! Cemil Bayık, Duran Kalkan... Irak’ta peşmergeler, Kandil’deki Berdenazi Kampı’nı kuşattı. Bu kampta terör örgütü PKK’nın çekirdek kadroları, Türkiye’ye yönelik sürekli tehditler savuruyordu.
10.06.2021 Gündem
ABD'den YPG skandalı! Eğitim verdi
ABD'den YPG skandalı! Eğitim verdi Amerikan ordusu, Suriye’nin doğusundaki petrol sahalarını elinde tutan YPG’ye ‘sıhhıyeci eğitimi’ verdiğini duyurdu.
7.06.2021 Gündem
MSB: Dost ve müttefik ülkeler terör örgütüne desteğini kesmeli
MSB: Dost ve müttefik ülkeler terör örgütüne desteğini kesmeli Milli Savunma Bakanlığı'nca, "PKK/KCK/YPG terör örgütü, Peşmerge güçlerine haince saldırarak bölgenin barışı, huzuru ve istikrarı önündeki en büyük engel olduğunu bir kez daha göstermiştir. Dost ve müttefik ülkeler PKK/KCK/YPG'ye başta silah ve mühimmat olmak üzere desteğini kesmelidir" açıklaması yapıldı.
6.06.2021 Gündem
Terör örgütü PKK, peşmergeye tuzak kurdu! 5 ölü
Terör örgütü PKK, peşmergeye tuzak kurdu! 5 ölü IKBY Peşmerge Bakan Yardımcısı Serbest Lezgin, Dohuk'ta PKK'nın kurduğu tuzakta 5 Peşmerge'nin öldüğünü duyurdu.
5.06.2021 Dünya
Irak'ın Süleymaniye kentine iki katyuşa füzesi  atıldı!
Irak'ın Süleymaniye kentine iki katyuşa füzesi atıldı! Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Bakanlığı, Süleymaniye kentine bağlı Kifri ilçesine iki katyuşa füzesinin atıldığını bildirdi.
18.04.2021 Dünya
IKBY'de hapis cezası verilen 5 kişinin PKK ile bağlantısı ortaya çıktı
IKBY'de hapis cezası verilen 5 kişinin PKK ile bağlantısı ortaya çıktı Irak Kürt Bölgesel Yönetimi, ulusal güvenliği tehdit ettikleri suçlamasıyla hapis cezası verilen 5 kişinin terör örgütü PKK ve başka gruplarla bağlantıları olduğunu duyurdu.
4.03.2021 Dünya
Terör örgütü PKK Sincar'ı işgal etti
Terör örgütü PKK Sincar'ı işgal etti Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Bakan Yardımcısı Serbest Lezgin, terör örgütü PKK'nın Musul'un Sincar ilçesini işgal ettiğini ve Irak'ta bazı grupların PKK ile iş birliği içinde olduğunu söyledi.
19.12.2020 Gündem
Terör örgütü YPG/PKK, Irak'taki Peşmerge güçlerine ağır silahlarla saldırdı
Terör örgütü YPG/PKK, Irak'taki Peşmerge güçlerine ağır silahlarla saldırdı Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Bakan Yardımcısı Serbest Lezgin, terör örgütü YPG/PKK'nın Suriye sınırı üzerinden Peşmerge güçlerine ağır silahlarla saldırdığını belirterek, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerinin terör örgütü DEAŞ ile mücadele adı altında yıllardır YPG/PKK'ya silah ve çeşitli yardımlarda bulunduğunu söyledi.
16.12.2020 Dünya
Irak'ta Peşmerge ve PKK arasında çatışma çıktı
Irak'ta Peşmerge ve PKK arasında çatışma çıktı Irak'ın Duhok vilayetinde terör örgütü PKK ve Peşmerge güçleri arasında çatışma çıktığı, olayda 3 teröristin yaralandığı belirtildi.
13.12.2020 Dünya
Korkusu bile yetti! Terör örgütü PKK'da büyük çözülme
Korkusu bile yetti! Terör örgütü PKK'da büyük çözülme Terör örgütü PKK’nın yurtiçinde ve yurtdışında yapılan operasyonlarda etkisiz hale getirilen üst düzey teröristlerin yerini, örgüt içindeki korku nedeniyle dolduramadığı öğrenildi.
20.11.2020 Yaşam
Peşmerge Tugay Komutanı: 'PKK, Türk ordusu karşısında büyük bir yenilgiye uğramıştır'
Peşmerge Tugay Komutanı: 'PKK, Türk ordusu karşısında büyük bir yenilgiye uğramıştır' Gelen son dakika haberine göre; Peşmerge Tugay Komutanı, terör örgütü PKK’nın Türk ordusu karşısında büyük bir yenilgiye uğradığını ve kendileriyle savaşacak gücü kalmadığını söyledi.
9.11.2020 Dünya
AA görüntüledi! İşte terör örgütü PKK'nın Sincar'daki kampları
AA görüntüledi! İşte terör örgütü PKK'nın Sincar'daki kampları Bağdat-Erbil anlaşmasında Irak'ın Musul kentine bağlı Sincar ilçesindeki varlığının sonlandırılması öngörülen terör örgütü PKK, bölgedeki faaliyetlerine devam ediyor. AA muhabirinin çektiği görüntülere göre PKK ve ona bağlı yerel milislerin konuşlandığı Sincar'da örgüte ait eğitim kampları, sözde halk meclisleri ve kontrol noktaları yer alıyor. PKK'nın Sincar'da herhangi bir engelle karşılaşmadan hareket ettiği görülüyor.
13.10.2020 Gündem
Türkiye'den Fransa'daki skandala Barış Pınarı Harekatı ile yanıt!
Türkiye'den Fransa'daki skandala Barış Pınarı Harekatı ile yanıt! Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Fransa’da okutulacak lise son sınıf tarih-coğrafya ders kitabında PKK-YPG’nin bölücü ideolojisine yer verilmesi hakkındaki soruya "Muhteris siyasetçi ve yöneticilerin gelecek nesilleri nefretle zehirleyerek sorumsuzluklarını daha da derinleştirmeleri insanlık adına endişe vericidir" şeklinde cevap verdi.
6.09.2020 Gündem
Fransa'da skandal! Tarih kitabında terör örgütü YPG/PKK propagandası
Fransa'da skandal! Tarih kitabında terör örgütü YPG/PKK propagandası Fransa'da lise son sınıfta tarih dersleri için hazırlanan bir yardımcı ders kitabında terör örgütü YPG/PKK’nın anlatıldığı bölüm yer aldı. Fransa Eğitim Bakanlığının müfredatında olmayan ancak 2020-2021 eğitim yılı için yardımcı kitap olarak hazırlanan eğitim materyalinde terör örgütü YPG/PKK'nın anlatıldığı iki sayfa bulunuyor.
5.09.2020 Dünya
Sınırda sıcak saatler! Metina Dağı'na konuşlandılar
Sınırda sıcak saatler! Metina Dağı'na konuşlandılar Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Bakanlığı Genelkurmay Başkanı Tuğgeneral Cemal Eminki, Peşmerge güçlerine ait bir birliğin Türkiye sınırındaki Metina Dağı'na konuşlandığını duyurdu.
8.07.2020 Dünya
İçişleri Bakanlığı’nın terörle mücadeledeki yeni konseptini yerinde izledi
İçişleri Bakanlığı’nın terörle mücadeledeki yeni konseptini yerinde izledi İÇİŞLERİ Bakanlığı, büyük başarıyla sürdürdüğü terörle mücadelede yeni bir konsepti de uygulamaya koydu. Buna göre, ailelerle yapılan görüşmelerin ardından, terör örgütü PKK tarafından kandırılan çocukların teslim olması sağlanıyor.
17.11.2019 Gündem
PKK genç Türk iş adamını kaçırdı, 300 bin dolar isteyip işkence yaptı!
PKK genç Türk iş adamını kaçırdı, 300 bin dolar isteyip işkence yaptı! Kapalıçarşı’da köklü kuyumcu esnaflarından birinin oğlu olan E.U., ticaret yaptığı yabancı uyruklu M.M.Ö. ile Irak’a gittiği sırada PKK terör örgütü tarafından kaçırıldı. M.M.Ö.’nün de ortak olduğu plan dahilinde genç iş adamından 300 bin dolar fidye istendi. 53 bin dolarını bulabilen iş adamı çırılçıplak soyularak fotoğrafları çekildi ve işkenceye maruz kaldı. Parayı teslim ettikten sonra serbest bırakılan genç adam, Türkiye’ye döner dönmez soluğu savcılıkta aldı.
23.09.2019 Gündem
Korkutan uyarı: Yeniden başladılar
Korkutan uyarı: Yeniden başladılar Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani, terör örgütü DEAŞ'ın Irak'ta birçok bölgede yeniden terör eylemlerine başladığını söyledi.
3.09.2019 Dünya
Barzani'den PKK'ya 'Sincar' tepkisi
Barzani'den PKK'ya 'Sincar' tepkisi Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani, Musul'un Sincar ilçesinde yuvalanan terör örgütü PKK'yı işaret ederek "Silahlı grupların o bölgedeki varlığı (Sincar) Şengal halkının dönmesini ve oraya hizmet götürmenin önünde engel olmamalı." dedi.
4.08.2019 Dünya
ABD'den YPG'ye 300 milyon dolar!
ABD'den YPG'ye 300 milyon dolar! Pentagon'un gelecek yıl Suriye için ayırdığı bütçede, sağlanacak silah ve ekipman arasında ağır silahların bulunmaması dikkati çekti. Suriye'ye gönderilecek silahlar tablosunda sadece 3 bin AK-47 Kalaşnikof marka otomatik tüfek bulunuyor.
19.03.2019 Dünya
'Veba salgını Musul'u kasıp kavuruyor'
'Veba salgını Musul'u kasıp kavuruyor' Türkmeneli Dernekler Federasyonu Başkanı Dr. Aydın Beyatlı; "DEAŞ, Musul'da yüzlerce insanı öldürüp göllere ve su kuyularına attı. Suda zamanla çürüyen bu cesetlerden veba salgını baş gösterdi ve adeta kenti kasıp kavuruyor." diye konuştu.
23.02.2019 Dünya
Kerkük’te asılan IKBY bayrakları ortalığı gerdi
Kerkük’te asılan IKBY bayrakları ortalığı gerdi Irak'ın Kerkük kentinde, Kürdistan Yurtseverler Birliğinin binalarına IKBY bayraklarının asılmasının ardından başlayan gerginlik devam ediyor.
9.01.2019 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Peşmerge ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki peşmerge haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.