Karşılıksız Para

Karşılıksız Para

Son dakika karşılıksız para haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan karşılıksız para ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını karşılıksız para haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Karşılıksız Para

haberleri sayfasında son dakika yaşanan karşılıksız para gelişmeleri de dahil olmak üzere 423 karşılıksız para haberi bulunmuştur. Tüm karşılıksız para haberleri aşağıda listelenmiştir.
Devlet desteği aldı, kendi işinin patronu oldu
Devlet desteği aldı, kendi işinin patronu oldu Devletin sağladığı karşılıksız para desteği imkanından yararlandı. Kendi işini açtı. Aydın’ın Çine ilçesinde engellilere yönelik devlet desteği ile iş sahibi olan Bahadır Şimşek, gençlere hayallerinin peşinden koşmaları tavsiyesinde bulundu.
22.01.2024 Gündem
Google ve Meta’yı dize getirip yasayı çıkarmıştı! Avustralya Komisyon Başkanı konuştu
Google ve Meta’yı dize getirip yasayı çıkarmıştı! Avustralya Komisyon Başkanı konuştu Google ve Meta’yı dijital yayıncılara ödeme yapmak zorunda bırak ilk ülke olan Avustralya, çıkardığı yasayı hem 2021 yılından bu yana başarılı bir şekilde uyguluyor hem de birçok ülkeye ilham veriyor. İnternet devlerini dijital yayıncılara ödeme yapmak için masaya oturtan yasayı hazırlayan, Avustralya eski Başbakanı Bob Hawke'un baş ekonomi danışmanı, dönemin Avustralya Rekabet ve Tüketici Komisyonu Başkanı Rod Sims süreci, yasayı, sektörde meydana gelen değişmeleri ve Google’ın tehditlerinin ardından devreye giren Microsoft’la ilgili ayrıntıları anlattı.
24.12.2023 Gündem
'Deterjan Pazarı'nı kuran Kocabaş'tan pişkin savunma! Ünlü isimlere 9 milyon lira...
'Deterjan Pazarı'nı kuran Kocabaş'tan pişkin savunma! Ünlü isimlere 9 milyon lira... ‘Deterjan Pazarı Kimya Sanayi A.Ş.’ fabrikasını kuran Süleyman Kocabaş, deterjan hammaddesini satarak bunu ‘Banyo Topu’ haline getirildikten sonra üç katı fiyatla geri almayı garanti eden bir sistem kurdu. İlk üyeler yüksek kazanç sağlayınca Türkiye’nin 81 ilinden binlerce kişi sisteme dahil oldu. Ancak üretim olmadan sadece sıcak para girişine dayalı sistem bir süre sonra çöktü. Cumhuriyet Savcılığı, dolandırıcılıktan soruşturma açtı. Ankara Emniyet Mali Suçlarla Mücadele ekipleri, sistemin deşifresine yönelik 6 aylık teknik ve fiziki takip yaptı. Ardından yapılan operasyonda gözaltına alınan sistemin kurucusu Süleyman Kocabaş ve şirket ile ilgili imza yetkisi bulunan akrabası Osman Kocabaş, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Üyelerin getirdikleri ‘banyo topları’nın fabrikada atıl bırakıldığı, yağmurdan köpük olduğu ve hiçbir şekilde üretime dönüştürülmediği belirlendi.
22.08.2022 Gündem
Paralar her ay ödenecek! e-Devlet üzerinden başvuru yapılıyor! 600 lira...
Paralar her ay ödenecek! e-Devlet üzerinden başvuru yapılıyor! 600 lira... Paralar hesaba yatıyor. Devletten vatandaşa karşılıksız para. Aylık 600 lira ödenecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın detaylarını duyurduğu Aile Destek Paketi projesinde Temmuz ayı ödemeleri hesaplara yatırıldı. Başvuruda bulunmak isteyen binlerce kişi Aile Destek programı başvurularının nasıl ve nereden yapılacağını merak ederken ödemelerin ne kadar olduğu da merak konusu oldu. Peki, aile Destek Programı başvurusu e- Devlet ile nasıl yapılır? Aile Destek Paketi başvuru şartları ve ödeme tarihleri nelerdir? İşte Aile Destek Programı başvuru ekranı...
14.08.2022 Ekonomi
20.800 TL promosyon ödemesi! Paralar tek seferde hesaplarda
20.800 TL promosyon ödemesi! Paralar tek seferde hesaplarda Rekor promosyon! Daha önce böylesi görülmedi. 20 bin TL promosyon verilecek. Karşılıksız yapılan ödemeler tek seferde hesaplara aktarılacak. Manisa'nın Alaşehir ilçesindeki öğretmenlere tek seferde 20 bin 880 TL promosyon ödemesi yapılacak.
26.07.2022 Ekonomi
Emekli, çalışan, esnaf milyonları kapsıyor! Başvuranın hesabına yatıyor! Aylık 600 lira...
Emekli, çalışan, esnaf milyonları kapsıyor! Başvuranın hesabına yatıyor! Aylık 600 lira... Emekli, çalışan, esnaf milyonları ilgilendiriyor. Başvuru yapanını hesabına yatıyor. 4 milyon haneye karşılıksız para ödenecek. Haziran ayı içerisinde başlatılan ve 4 milyon haneye ulaşacak olan yeni ‘Aile Destek Programı’nın kapsamı genişletildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın verdiği bilgiye göre; genel şartları taşımaları ve hanede kişi başı düşen gelirin net asgari ücret (5 bin 500 lira) tutarının üçte birinden az olması koşuluyla; özel sektör çalışanları, esnaf, sanatkar, diğer bağımsız çalışanlar, SSK ve Bağkur emeklileri, Emekli Sandığı (memur) emeklileri SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı emeklilerinin dul, yetimleri faydalanabilecek.
26.07.2022 Ekonomi
Çiftçilere destek ödemesi yapılacak! Son başvuru tarihi belli oldu
Çiftçilere destek ödemesi yapılacak! Son başvuru tarihi belli oldu Destekleme ödemesi yapılacak. Son başvuru tarihi belirlendi. Toprak Mahsulleri Ofisi’ne (TMO) arpa ve buğday ürünlerini satan ve bu satışlarını belgelendiren çiftçilere buğday için kilogram başına 1 TL, arpa için ise 50 kuruş destekleme ödemesi yapacak. Üreticilerin hububat desteklerinden yararlanabilmeleri için son müracaat tarihi ise 16 Eylül.
25.07.2022 Ekonomi
Araba sahibi herkesi ilgilendiren son dakika kararı! Tarih uzatıldı, fiyatlar tek tek açıklandı
Araba sahibi herkesi ilgilendiren son dakika kararı! Tarih uzatıldı, fiyatlar tek tek açıklandı Araba sahibi milyonlarca kişiyi ilgilendiren son dakika kararı! Tarih uzatıldı, fiyatları tek tek açıklandı. Yüzde 25 olarak tespit edildi, değerlerine göre 1313 lira ile 1576 lira arasında değişiyor. Motorlu taşıtlar vergisinin (MTV) bu yıla ait ikinci taksiti 1 Ağustos'a kadar ödenebilecek. Peki MTV ödemeleri nasıl yapılır? Motorlu Taşıt Vergisi ne kadar, kaç TL? İşte araba vergisi ile ilgili detaylar...
24.07.2022 Otomobil
Asgari ücret tutarında burs ve iş garantisi! Firmalar sıraya girdi, şartlar belli oldu
Asgari ücret tutarında burs ve iş garantisi! Firmalar sıraya girdi, şartlar belli oldu YSK sınavı açıklandı, milyonlarca üniversiteli adayını tercih heyecanı sardı! İş olanağı fazla meslekler araştırılırken, sektörden son dakika çağrısı geldi. Bu bölümü seçene burs garantisi ve iş garantisi veriliyor. Yeni yatırımlarla büyüyerek her yıl ihracat hacmini arttıran tekstil sektöründe tekstil mühendisi yetişmiyor. Büyük holding ve şirketlerden kendilerine tekstil mühendisi talebi yağdığını söyleyen Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bayram, “Firmalar tekstil mühendisliğinden mezun olan öğrencileri işe almak için rekabet ediyor” dedi. Üniversitelerin kontenjanları ve taban puanlarının açıklanmasıyla birlikte, öğrencilerin tercih süreci Tekstil ve hazır giyim ihracatçı birlikleri de, üniversite sınavında ilk 20 binde yer alan ve ilk 5 tercihinden birinde tekstil mühendisliğini seçerek bölüme girmeye hak kazanan öğrencilere, aylık 5 bin 500 TL burs imkanı sunacaklarını duyurdu.
24.07.2022 Ekonomi
Yüzde 80 avantajlı fiyat! Talep patlaması yaşanıyor
Yüzde 80 avantajlı fiyat! Talep patlaması yaşanıyor Kuzey Ege'de 30 binin üzerindeki yazlık sayısı ile dikkati çeken Edremit Körfezi'nde, özellikle yerli turistlerin tercihi çadır ve karavan kamplar oldu. Otellere göre ortalama yüzde 80 avantajlı fiyatlarla ilgi gören bu kamplar, Kazdağları ve Madra Dağı'nın eteklerinde turistlere doğa ile iç içe bir tatil fırsatı sunuluyor.
24.07.2022 Ekonomi
Hibe kararı! Aylık net 5.500 TL, toplam 110.000 TL karşılıksız para... Başvurular e-Devlet'ten alınıyor
Hibe kararı! Aylık net 5.500 TL, toplam 110.000 TL karşılıksız para... Başvurular e-Devlet'ten alınıyor Karşılıksız para desteği! Başvurana aylık net asgari ücret kadar ödeme yapılacak. Nakdi destek 20 ay boyunca devam edecek. Hibe desteği ile ilgili detaylar belli oldu. Toplam 110.000 bin TL ödeme yapılacak. Başvurular e-Devlet üzerinden alınıyor. Kadın işçi alana 110 bin lira hibe veriliyor. Kadın işçi alacak olan kadın işverenlere Avrupa Birliği (AB) destekli proje kapsamında her ay 5 bin 500 liralık net asgari ücret tutarında hibe verilecek. Ödeme 20 ay boyunca devam edecek. Yani toplam ödeme şu anki hesaba göre 110 bin lirayı bulacak.
24.07.2022 Ekonomi
10.000 TL her ay karşılıksız olarak veriliyor! Resmen açıklandı, 27 Haziran...
10.000 TL her ay karşılıksız olarak veriliyor! Resmen açıklandı, 27 Haziran... Karşılıksız para desteği sağlanıyor. Art arda açıklandı. Ödemeler aylık olarak yapılıyor. 5 yıla kadar devam ediyor. Ödeme miktarı ise 10 bin TL'yi buluyor. Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği YKS sonuçları açıklandı. Bununla beraber birçok devlet ve vakıf üniversitesi başarılı öğrencileri çekmek için, 'Başarı bursları'nı belirledi. Öğrencileri aylık 10 bin TL'ye varan nakit bursun yanı sıra yemek-yurt desteği gibi imkanlar bekliyor.
20.07.2022 Ekonomi
Paralar hesaplara yatacak! Başvurular bugün başlıyor! E-devlet üzerinden yapılacak
Paralar hesaplara yatacak! Başvurular bugün başlıyor! E-devlet üzerinden yapılacak Paralar hesaba yatacak. Milyonlarca vatandaşa karşılıksız para desteği. İhtiyaç sahibi vatandaşlara devlet ödeme yapacak. Başvurular bugün başlıyor. Başvurular e devlet üzerinden alınacak. E-devlet kullanmayan vatandaşlar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına(SYDV) ya da bakanlığın herhangi bir kurumuna giderek başvurusunu yapabilecek. Türkiye Aile Destek Programı ilk destek ödemesi Kurban Bayramı öncesi verilecek. Destek 12 ay boyunca düzenli olarak verilecek. İhtiyaç sahibi herkes destekten yaralanacak. Mevcutta sosyal destek yardımı alanlar da destekten faydalanacak. Hane başına 450 lira ile 600 lira arasında destek verilecek. Hanelerin gelir düzeyine göre yıllık 5 bin 400 lira ila 7 bin 200 lira arasında destek verilmiş olacak. İşte aile destek programıyla ilgili milyonları ilgilendiren detaylar...
27.06.2022 Ekonomi
Hibe müjdesi! Karşılıksız 300 milyon TL destek ödemesi
Hibe müjdesi! Karşılıksız 300 milyon TL destek ödemesi Binlerce kişi bekliyordu. Karşılıksız para desteği duyuruldu. 300 milyon TL kaynak ayrıldı. Detaylar belli oldu. Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında, Bireysel Modern Basınçlı Sulama Sistemi projelerine yüzde 50 hibe desteği sağlandı. İşte detaylar...
3.06.2022 Ekonomi
Emekliye karşılıksız 5.250 TL! Zam geldi, başvuran alıyor
Emekliye karşılıksız 5.250 TL! Zam geldi, başvuran alıyor Emekliye müjde! Ödeme tutarı arttı, karşılıksız 5 bin 250 TL ödeniyor. Başvuran emekliler hemen alıyor. Sadece emekliler değil dul ve yetim aylığı alanlar da hisseleri oranında karşılıksız ödeme imkanından yararlanıyor. Bankalar emekliler için adeta yarış halinde. Promosyon ödemeleri artırılırken bankalar tarafından emeklilere birçok avantaj da sunuluyor. Promosyon ödemeleri bankadan bankaya göre değiştiği gibi aynı zamanda maaş miktarı da ödenen karşılıksız para tutarı için belirleyici oluyor. Emekliler ise 'En yüksek promosyonu hangi banka veriyor?' diye araştırma yapıyor. Promosyonların yanı sıra bankalar emekli tanıdığını getirenlere de ek ödeme de yapıyor. TEB emekli maaşını bankadan almayı taahhüt edenlere maaşlarına göre 2 bin 750 TL’ye varan nakit promosyon imkanı sunuyor. Ayrıca emekliler, bankaya davet ettikleri her bir emekli maaş müşterisi yakınları için de 250 TL ve toplamda 2 bin 500 TL’ye varan nakit ödül kazanıyor. Böylece 10 emekli yakınının emekli maaşını bankaya taşıyan emekliler toplamda 5 bin 250 TL ödeme alıyor. Peki hangi banka kaç lira promosyon ödemesi yapıyor? İşte İş Bankası, Akbank, Garanti BBVA, QNB Finansbank ve diğer bankaların nakit promosyon ödemeleri ile ilgili detaylar...
25.04.2022 Emekli
Tazminat hakkı ile ilgili flaş karar! Rapor alan çalışanlara kötü haber
Tazminat hakkı ile ilgili flaş karar! Rapor alan çalışanlara kötü haber Çalışan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Tazminat hakkı ile ilgili önemli bir karara imza atıldı. Çalışana tazminat ödenmeyecek. Arkadaşının düğününe giderek, görüntüleri de sosyal medya hesabından paylaşan işçi, tazminatsız işten atıldı. Yıllar süren davaya son noktayı koyan Yargıtay; işe gelmediği gün düğüne katılarak görüntülerini sosyal medyada yayınlayan işçinin sunduğu sağlık raporu geçersiz olup, tazminata hak kazanamayacağına hükmetti.
22.03.2022 Çalışan Hakları
300 lira ek ödeme! 81 ile yazı ile bildirildi...
300 lira ek ödeme! 81 ile yazı ile bildirildi... Maaşlara 300 lira ek ödeme kararı! 81 ile yazı ile bildirildi ve resmen duyuruldu. Yüz binlerce kişiye güzel haber geldi. Ödemeler 300 lira ile başlayacak; her 6 ayda bir memur maaş zammı oranında artırılarak güncellenecek. Emniyet mensuplarını yakından ilgilendiriyor. Emniyet Genel Müdürlüğü, Vakıfbank promosyon anlaşması yaptı. Anlaşma gereği emniyet personelinin maaşına her ay 300 TL ilave ödeme yansıtılacak. Maaş promosyon talimatı bugün itibariyle 81 il emniyet müdürlüğüne gönderildi. Protokolün süresi 5 yıl olacak.
21.03.2022 Çalışma Hayatı
İş yerinde bunu yapan tüm çalışanlar yandı! Kıdem ve ihbar tazminatı dahil hiçbir ücret ödenmeyecek
İş yerinde bunu yapan tüm çalışanlar yandı! Kıdem ve ihbar tazminatı dahil hiçbir ücret ödenmeyecek Milyonlarca özel sektör çalışanını çok yakından ilgilendiriyor. Bunu yapan yandı, kıdem ve ihbar tazminatı alamayacak! Bilgileri karıştıran işçi için kötü haber geldi. Özel bir hastanede kayıt görevlisi olarak çalışan kişi, isim benzerliği nedeniyle hastanın nüfus cüzdanının aslını almadan başka bir hasta adına kayıt açtı ve iki hastanın bilgilerini karıştı. 9 yaşındaki hastanın bilgisi yerine, 32 yaşındaki başka bir hastanın bilgilerini giren çalışan bu nedenle tazminatsız olarak işten atıldı. İş Mahkemesi’nin ‘mağdur’ dediği görevliye kötü haber Yargıtay’dan geldi. Davacının haksız olduğunu, kıdem ve ihbar tazminatı talebinin reddine karar verilmesi gerektiği bildirildi.
18.03.2022 Gündem
SGK'dan karşılıksız para desteği! Ayda 3.984 TL ödeniyor, başvuruyu önce yapan alıyor
SGK'dan karşılıksız para desteği! Ayda 3.984 TL ödeniyor, başvuruyu önce yapan alıyor Sosyal Güvenlik Kurumu harekete geçti. Karşılıksız para desteği sağlanıyor. SGK tarafından yapılan son dakika açıklamasında hibe başvuruları ile ilgili detaylar açıklandı. Ayda 3.984 TL olarak ödenecek hibe desteğinden yararlanmak isteyenler başvurularını e-Devlet üzerinden yapabilecekler. Karşılıksız para desteği 20 ay boyunca devam edecek. Peki SGK hibe desteğinden kimler yararlanacak? Karşılıksız para desteği ödemesinde hangi kriterler dikkate alınacak? SGK hibe desteğinden yararlanmak isteyen vatandaşlar bu soruların yanıtını merak ediyordu... Kadın işverenleri desteklemek, onları rekabete karşı daha dayanıklı hale getirmek, girişimci kadınları haksız rekabete karşı korumak, kadınlara yeni iş olanakları yaratmak ve kayıtlı kadın istihdamını artırmak amacıyla Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) tarafından Avrupa Birliği destekli “Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi” kısa adıyla “Women-Up” Projesi hayata geçirildi. Projede başvuru süreci devam ediyor. Yirmi ay sürecek destekten, kadın istihdam eden kadın girişimciler yararlanacak. Destek alacak kadın girişimciler, başvuru sırasına göre belirlenecek. İşte SGK karşılıksız para desteği ile ilgili merak edilen ayrıntılar...
18.03.2022 Çalışma Hayatı
Asgari ücret ile ilgili son dakika gelişmesi! Asgari ücrete ikinci zam! Tarih verdi! 850 lira...
Asgari ücret ile ilgili son dakika gelişmesi! Asgari ücrete ikinci zam! Tarih verdi! 850 lira... Asgari ücretle ile ilgili son dakika zam açıklaması! Asgari ücret 2022 yılında yüzde 50.54 oranında zamlanarak net 4 bin 253'ye çıktı. 2022 yılı asgari ücret brüt 5 bin 4 TL, işverene maliyeti ise 5 bin 879 TL oldu. Asgari ücrete ikinci zam gelebilir. AK Partili Cahit Özkan'ın "Asgari ücrete yılda iki zam konusu aklımızda var. Mevzuatı değiştirerek bunu yaparız. Vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceğiz" sözleri, beklentiyi artırdı. Bu açıklamanın ardından uzmanlar, asgari ücrete yarıyıl zammı gelmesi hâlinde, 2022'nin ilk 6 aylık enflasyon rakamının ya da buna yakın bir oranın esas alınabileceğini belirtti. Uzmanlar "Söz konusu rakam bugünkü projeksiyonlara göre yüzde 20 civarı bir orana denk gelebilir. Bu durumda asgari ücrete temmuzdan itibaren geçerli olmak üzere yaklaşık 850 TL zam gelebilir" görüşünü dile getiriyor. İşte yeni asgari ücret zammı ile ilgili tüm detaylar...
18.03.2022 Ekonomi
Çiftçiye büyük müjde! Düğmeye basıldı! Gübre ve mazot desteği...
Çiftçiye büyük müjde! Düğmeye basıldı! Gübre ve mazot desteği... Tarım Bakanlığı, çiftçiye verilen 5 ana program ve 64 alt destekte sadeleştirmeye gidiyor. Yeni destekleme modeliyle kafa karışıklığı ortadan kaldırılacak, çiftçi memnuniyeti artacak. Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Darcan, "Çiftçiye birçok kalemde destek veriliyor. Ancak bu destekler artık çok sınırlı kalıyor. Farklı farklı destekleri parça parça ödemek yerine en büyük girdisi olan mazot ve gübrenin yüzde 50'si ödenmeli. Ve bu artan maliyetlere göre de revize edilmeli. Çiftçi o zaman rahatlar" diye konuştu.
18.03.2022 Ekonomi
SGK'dan son dakika kararı! Sosyal Güvenlik Kurumu resmen duyurdu, yarın mesai bitimine kadar...
SGK'dan son dakika kararı! Sosyal Güvenlik Kurumu resmen duyurdu, yarın mesai bitimine kadar... Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından önemli bir açıklama yapıldı. Yarın mesai bitimine kadar süre verildi. SGK tarafından yapılan açıklamada vatandaşlar uyarılarak reçeteli ilaç kullananların şubat ayına ait reçete teslim süreleri 18 Mart Cuma günü mesai bitimine kadar uzatıldı.
17.03.2022 Gündem
Para desteği! Karşılıksız veriliyor, başvuran alıyor, yıl sonuna kadar...
Para desteği! Karşılıksız veriliyor, başvuran alıyor, yıl sonuna kadar... Hibe desteği ile ilgili yeni gelişme! Detaylar belli oldu. Karşılıksız para desteği başvuruları başlıyor. Proje onayı geldi. 7 yıl devam edecek. Kendi işini kurmak isteyenlere büyük kolaylık sağlanacak. Hibe desteğinden kimler yararlanacak? Karşılıksız para başvurusu nasıl yapılacak? Hayvancılıkta projesini getiren Avrupa destekli hibe alacak. Kırsalda kendi işini kurmak, üretmek isteyenlere yönelik yeni bir kaynak daha sağlandı. Avrupa Birliği (AB) destekli 555 milyon Euro’luk (8 milyar 935 milyon lira) IPARD-3 programı onaylandı. Program, yıl sonunda uygulanmaya başlanacak. İşte hibe desteği ile ilgili merak edilen detaylar...
17.03.2022 Ekonomi
16 bin TL karşılıksız devlet desteği! Paralar banka hesaplarına yatırılıyor, 30 gün içerisinde...
16 bin TL karşılıksız devlet desteği! Paralar banka hesaplarına yatırılıyor, 30 gün içerisinde... Devletten karşılıksız para desteği! Pek çok kişi haberdar olmadığı için başvuruda bulunmuyor. Yaş ve süre sınırı bulunuyor. Devlet tarafından toplam 16 bin lira karşılıksız ödeme yapılıyor. Paralar vatandaşların banka hesaplarına yatırılıyor. Ödemeler en geç 30 gün içinde yapılıyor. Evlenmeyi düşünen ancak maddi nedenlerden dolayı zorlanan gençlere devletten güzel haber geldi. 'Çeyiz hesabı' ile devletten yardım almak mümkün. Bu ödemeden yararlanabilmek için bazı şartlara uymak gerekiyor. Eşlerin ayrı ayrı başvuru yapması durumunda kişi başı 16 bin lirayı bulan destek 32 bin liraya kadar çıkabiliyor. İkiye katlanan destek ile yuva kurmak, gençler için daha kolay hale geliyor.
2.03.2022 Ekonomi
SGK harekete geçti! Flaş detay ortaya çıktı, işveren için zorunlu ve...
SGK harekete geçti! Flaş detay ortaya çıktı, işveren için zorunlu ve... Çalışma hayatında bulunan herkes Sosyal Güvenlik Kurumu'na tabi olarak çalışıyor. Bazı işverenler çalışana sigorta yapmak istemiyor. Böylece prim ödemesi yapmak istemeyen işverenler bu durumun tespit edilmesi durumunda cezai yaptırımla karşılaşıyor. Kayıt dışı istihdamın önüne geçilebilmesi için SGK tarafından sıkı denetim uygulanıyor. Çalışanların haklarının korunması adına hayata geçirilen uygulama ile 10 günden az çalışanlara da sigorta yapılması zorunlu hale getirildi. Özellikle temizlik hizmetlerinde ya da bakıcı olarak belirli günlerde çalışanlara, çalıştıkları günler için sigorta pirimi ödenmesi gerekiyor. Bu uygulama çalışanların emeklilik sürecine katkı sağlayabileceği gibi aynı zamanda iş kazası ya da meslek hastalığı gibi durumlarda da çalışanların haklarını talep edebilmesini sağlıyor. Evinde ayda 10 günden az süre ile sigortalı çalıştıranların, bu kişiler için iş kazası ve meslek hastalığı primi ödemeleri de gerekiyor. Uzmanlar, her bir gün için asgari ücretin günlük tutarının yüzde 2’si oranında iş kazası ve meslek hastalığı primi ödemesi yapılması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Bu tutar 1 Ocak 2022 tarihi itibarıyla arttı. Peki, Evde çalışan kadınların sigortası nasıl yapılır? Ev hizmetlerinde çalışanların 2022 SGK primi ne kadar? İşte detaylar…
22.02.2022 Çalışan Hakları

Benzer Haber Etiketleri

Karşılıksız Para ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki karşılıksız para haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.