Karpal Tünel

Karpal Tünel

Son dakika karpal tünel haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan karpal tünel ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını karpal tünel haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Karpal Tünel

haberleri sayfasında son dakika yaşanan karpal tünel gelişmeleri de dahil olmak üzere 53 karpal tünel haberi bulunmuştur. Tüm karpal tünel haberleri aşağıda listelenmiştir.
Mesajlaşmalarda büyük tehlike: 'İnflamasyona bağlı gelişen hastalıklar görülebiliyor'
Mesajlaşmalarda büyük tehlike: 'İnflamasyona bağlı gelişen hastalıklar görülebiliyor' Cep telefonları hayatımızın merkezinde yer alırken, kullanım yaşı da bir hayli düştü. Gelişen teknoloji ile beraber çoğu kişide telefon bağımlılığı artarken, çocukları da bu teknolojiden uzak tutmak neredeyse imkansız hale geldi. Bir kere alındığı zaman ardı arkası kesilmeyecek olan telefonun çocuklar üzerinde büyük sorunlara yol açacağı da biliniyor. Özellikle dikkat eksikliği, beyne zarar verme, işitme kaybı, gözlerde bozukluk gibi durumlarla karşılaşılıyor. Son yıllarda Whatsappitis ve karpal tünel sendromundan muzdarip kişi sayısı ise hızla artıyor.
22.08.2023 Sağlık
Her gün kullanıyoruz! Büyük risk taşıyor: Mutlaka doktora başvurun
Her gün kullanıyoruz! Büyük risk taşıyor: Mutlaka doktora başvurun Günümüzde cep telefonu kullanmayan kişi neredeyse kalmadı. Konuşmak, mesajlaşmak ve video izlemek için her an elimizin altında olan telefonlar, sağlık açısından ise; büyük risk oluşturuyor. Uzmanlar üç yaşından küçük çocukların ekrana maruz kalmaması gerektiğini söylerken, çocukluk yaşlarında başlayan telefon ve tablet kullanımı hem psikolojik hem de fiziki rahatsızlıklara yol açıyor. Son yıllarda Whatsappitis ve karpal tünel sendromundan muzdarip kişi sayısı ise hızla artıyor.
3.07.2023 Sağlık
E-ticaret sektöründe 'matruşka tipi' dolandırıcılık! Çalışanlar gerçek, şirket 'hayalet' çıktı
E-ticaret sektöründe 'matruşka tipi' dolandırıcılık! Çalışanlar gerçek, şirket 'hayalet' çıktı E-ticaret sitesi kurarak milyonlar kazanmak günümüzde pek çok kişinin hayali. Haliyle bu alanda diğerleri gibi fırsatçıların hedefi haline gelmiş durumda. Bu sektördeki dolandırıcılığın son kurbanları ise; kendi işini kurmak isteyen iki arkadaş oldu. Online bayilik hizmeti veren firmanın tuzağına düşen ikili, kendilerini matruşka gibi bir dolandırıcılığın içinde buldu. Hakları aramak için harekete geçen mağdurlar, aldıkları cevapla neye uğradıklarını şaşırırken, firma ile ilgili ilginç detaylara ulaştılar.
11.11.2022 Gündem
Cep telefonu kullananlar risk altında! Whatsappitis ve karpal tünel sendromu hızla yayılıyor
Cep telefonu kullananlar risk altında! Whatsappitis ve karpal tünel sendromu hızla yayılıyor Günümüzde cep telefonu kullanmayan kişi neredeyse kalmadı. Konuşmak, mesajlaşmak ve video izlemek için her an elimizin altında olan telefonlar, sağlık açısından ise; büyük risk oluşturuyor. Uzmanlar üç yaşından küçük çocukların ekrana maruz kalmaması gerektiğini söylerken, çocukluk yaşlarında başlayan telefon ve tablet kullanımı hem psikolojik hem de fiziki rahatsızlıklara yol açıyor. Son yıllarda Whatsappitis ve karpal tünel sendromundan muzdarip kişi sayısı ise hızla artıyor.
5.11.2022 Sağlık
Ozon tedavisi ile hafızayı güçlendirmek mümkün
Ozon tedavisi ile hafızayı güçlendirmek mümkün 'Ozon terapisi' olarak da bilinen ozon tedavisinin çeşitli hastalıkların tedavisine tamamlayıcı tedavi yöntemi olarak uygulandığını belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Ayşe Tuba Kurt, “Ozon tedavisindeki amaç; vücudun fonksiyonlarının olması gerektiği hale getirilmesidir. Birçok hastalığın tedavisinde kullanılan ozon terapisi depresyon ve stresin azalmasını sağlıyor ayrıca beyin fonksiyonlarını düzenleyerek, hafızayı güçlendiriyor” dedi.
12.08.2022 Sağlık
Dayanılmaz ağrılarda etkili yöntem! Kan dolaşımını destekliyor, ağrıların giderilmesinde kullanılıyor!
Dayanılmaz ağrılarda etkili yöntem! Kan dolaşımını destekliyor, ağrıların giderilmesinde kullanılıyor! Spor yaralanmalarında fizik tedavi uzmanları ve fizyoterapistlerin sıkça başvurduğu yöntemler arasında yer alan Kinosiotape (bantlama tedavisi) kan ve lenf dolaşımını destekliyor. Özellikle belirli bir bölgede meydana gelen ağrının giderilmesinde kullanılan yöntemleri anlatan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Ayşe Yener Güçlü, ağrı bandı uygulaması ile ilgili bilgi verdi.
19.03.2022 Sağlık
Ev hanımlarında daha sık görülüyor! Uzmanlar açıkladı
Ev hanımlarında daha sık görülüyor! Uzmanlar açıkladı Ortopedi uzmanları, el bileğinde bulunan sinirlerin sıkışmasıyla oluşan Karpal Tünel sendromu hakkında uyarılarda bulundu. Karpal Tünel sendromunun elini çok kullanan kişilerde, ağır işlerde çalışanlarda ve hamarat ev hanımlarında daha çok görüldüğünü belirten ortopedi uzmanları, hastalığın erken müdahale edilmezse kalıcı hasara yol açabildiğini vurguladı.
31.01.2022 Sağlık
Uzun süre telefon kullananlar dikkat!
Uzun süre telefon kullananlar dikkat! Ellerde görülen ağrılı sinir sıkışmasının birçok hastalığın habercisi olabileceğini söyleyen Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Bekir Ünal, “Ellerde, kollarda görülen ağrı, uyuşma, karıncalanma ve yorgunluk gibi şikayetlerle polikliniklere başvuran hastaların sayısı her geçen gün artıyor. Karpal tünel sendromu, kubital tünel sendromu ve radial tünel sendromuna bağlı çeşitli hastalıklar gelişebilir. Özellikle akıllı telefon kullanımının yaygınlaşmasına bağlı olarak dirseklerin uzun süre kapalı kalması parmaklarda uyuşmaya sebep olabiliyor” dedi.
10.11.2021 Sağlık
Kabus yayılıyor! Yüzde 50 arttı: Bardağı bile tutamaz hale geldim
Kabus yayılıyor! Yüzde 50 arttı: Bardağı bile tutamaz hale geldim Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Opr. Dr. Bahadır Seyhan, pandemi döneminde hastalığa bağlı hijyen titizliğinin artması sonucu kadınlarda el ve kolda uyuşma, karıncalanmaya neden olan 'karpal tünel sendromu'nun yüzde 50 oranında arttığını söyledi.
23.10.2021 Sağlık
Pandemide yüzde 50 arttı! Ev hanımlarını hedef alıyor
Pandemide yüzde 50 arttı! Ev hanımlarını hedef alıyor Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Opr. Dr. Bahadır Seyhan, pandemi döneminde hastalığa bağlı hijyen titizliğinin artması sonucu kadınlarda el ve kolda uyuşma, karıncalanmaya neden olan 'karpal tünel sendromu'nun yüzde 50 oranında arttığını söyledi.
23.10.2021 Sağlık
Pek çok hastalığın tedavisinde destekleyici rol oynuyor
Pek çok hastalığın tedavisinde destekleyici rol oynuyor Sağlığına yeniden kavuşmak isteyen hastalar için ilaçlar ve cerrahi girişimler kadar fizik tedavinin de önemli olduğunu vurgulayan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Hülya Yonucu, “Artık pek çok farklı hastalığın iyileştirilmesinde fizik tedavi yöntemleri oldukça önemli bir destekleyici tedavi türü olarak karşımıza çıkıyor” dedi.
8.10.2021 Sağlık
40 yaşından sonra ortaya çıkıyor! Aşırı büyümeye neden oluyor!
40 yaşından sonra ortaya çıkıyor! Aşırı büyümeye neden oluyor! “Aşırı derecede büyüme” şeklinde de tanımlanabilen akromegali hastalığı, erişkinlerde genellikle 40-50’li yaşlarda ortaya çıkıyor. Nadir görülen bir hastalık olan akromegali, çeşitli yüz değişimlerine, yüzde kabalaşma ve kemikleşmenin belirginleşmesine neden oluyor. Hastalığın görme sinirlerini, büyük damarsal yapıları, kritik beyin bölgelerini basıya uğratarak ciddi işlevsel bozukluklarına neden olabileceğini belirten uzmanlar, yavaş seyirli olan hastalıkta erken teşhisin önemini vurguluyor.
27.09.2021 Sağlık
‘Rehabilitasyonda başarının sırrı: Bütüncül yaklaşım’
‘Rehabilitasyonda başarının sırrı: Bütüncül yaklaşım’ Kas ve iskelet sisteminde oluşan yaralanmaların, günlük hayatı kısıtlayıcı olumsuz etkilerine değinen Uzman Fizyoterapist Elif Uzun, erken müdahale ve doğru tedavi yöntemleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Uzun, bütüncül yaklaşımın rehabilitasyonun başarısı açısından önemli olduğunu belirtti.
2.07.2021 Sağlık
Geceleri el ve parmak ağrısı ile uyanıyorsanız dikkat!
Geceleri el ve parmak ağrısı ile uyanıyorsanız dikkat! Sinir sıkışmaları içinde en yaygın görülenlerden biri olan karpal tünel sendromunun belirtileri ve tedavi yöntemlerini anlatan Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Hakan Kayalı, “Geceleri el ve parmaklarda ağrı ve uyuşma ile uyanıyorsanız, sebebi karpal tünel sendromu olabilir” dedi.
16.06.2021 Sağlık
Telefonunuzu sık düşürüyorsanız dikkat!
Telefonunuzu sık düşürüyorsanız dikkat! Gündelik hayatta ve iş yaşamında ellerini aktif kullananlarda karşılaşılan karpal tünel sendromunun telefon, kitap, bardak gibi eşyaların sık sık elden düşürülmesiyle ortaya çıktığını söyleyen Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Ersin Kuyucu, “Baş, işaret ve orta parmağınızda uyuşma, karıncalanma hissi ve uzun süre geçmeyen ağrılar oluyorsa, vakit kaybetmeden bir hekime başvurmalısınız” dedi.
3.06.2021 Sağlık
Pandemi sürecinde ortaya çıktı! Bu rahatsızlığa dikkat
Pandemi sürecinde ortaya çıktı! Bu rahatsızlığa dikkat Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Sedit Kıvanç Muratlı, pandemi sürecinde ortaya çıkan fizyolojik rahatsızlıklarla ilgili önemli bilgiler aktardı. Yeni tip korona virüs (Covid-19) sürecinde cep telefonu kullanımının büyük oranda arttığı gözlenirken, beraberinde getirdiği fizyolojik rahatsızlıklar da dikkatlerden kaçmadı.
9.07.2020 Sağlık
Ofislerde omurgamıza 60 kilo yük biniyor!
Ofislerde omurgamıza 60 kilo yük biniyor! Pandemi süresince uzun süre evde kalmak vatandaşları da hareketsiz bıraktı. Yeni normal ile birlikte ofislerde de hareketsiz kalmamak için fizyoterapist Gülşah Konakoğlu’ndan iş yeri yogası önerisi geldi. Hareketsiz kalmanın omurgaya 60 kilogram yük bindirdiğini dile getiren Konakoğlu, “Günde saat başında belli bir yoga akışı ya da esneme egzersizlerini uygulayabiliriz. 5 dakika yapıp işimize devam edebiliriz” dedi.
1.07.2020 Sağlık
Bilgisayarda fazla vakit geçirenler dikkat!
Bilgisayarda fazla vakit geçirenler dikkat! Doç. Dr. Ahmet İnanır, “Bilgisayar başında fazla vakit geçirmek boyun fıtığı, bel fıtığı, Fibromiyalji, boyun düzleşmesi, bel düzleşmesi, Ulnar Tünel, Cubital tünel ve Karpal Tünel Sendromu’nu tetikleyebiliyor” dedi.
18.05.2020 Sağlık
Emg Nedir? Nasıl çekilir? Emg testi nasıl yapılmalı?
Emg Nedir? Nasıl çekilir? Emg testi nasıl yapılmalı? Vücuttaki sinirlerin, sinir köklerinin ve kasların elektriksel yöntem ile izlenmesidir. Kişiye fazla rahatsızlık vermeyecek düzeyde doğrusal olan elektrik akımı kullanılır. Bu sayede sinirlerin, kasların ve sinir köklerinin elektrik iletme işlevinin ölçülmesi sağlanır.
16.02.2022 Sağlık
Fiziksel ağrıların ameliyatsız tedavi yöntemi: Manuel terapi
Fiziksel ağrıların ameliyatsız tedavi yöntemi: Manuel terapi Manuel terapi; birçok hastalığın tedavisinde başarılı bir şekilde kullanılan, fiziksel ağrıların azaltılmasında oldukça etkili bir yöntemdir. Elle uygulanan bir fizik tedavi yöntemi olan manuel terapi hakkında merak edilenleri Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Doktoru Uzm. Dr. Yasemin Soytürk Özseren, anlattı.
17.01.2020 Sağlık
Çocuklarda omurga ağrıları yüzde 40 oranında arttı
Çocuklarda omurga ağrıları yüzde 40 oranında arttı Çocuklarda küçük yaşlarda cep telefonu ve tablet kullanımı omurgada şekil bozukluklarına, skolyoza ve ağrılara neden oluyor. Yapılan bir araştırmaya göre teknolojik cihaz kullanımının artmasıyla son 2 yılda çocuklarda omurga ağrıları için doktora başvurma oranı yüzde 40 arttı.
31.12.2019 Sağlık
Poşet bile taşıttırmayan hastalık!
Poşet bile taşıttırmayan hastalık! Bileğiniz ve elinizdeki ağrıların şiddeti artık günlük hayatınızı etkiliyor ve çantanızı bile taşımaya engel oluyorsa sebebi karpal tünel sendromu olabilir. Özellikle de ofis çalışanlarını ve ev hanımlarını etkileyen bu durum, dayanılmaz rahatsız edici ağrılarla sonuçlanabiliyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Uzm. Dr. Şenay Sıldır, karpal tünel sendromuna dair tüm detayları sizler için anlattı.
22.08.2019 Sağlık
Fizyoterapistler uyarıyor
Fizyoterapistler uyarıyor Uzman Fizyoterapist Gökhan Aygül, kolunu kullanırken ağrı yaşayanlara uyarılarda bulundu.
15.08.2019 Sağlık
Bu yöntemle hasta 2 ayda eski sağlığına kavuşuyor
Bu yöntemle hasta 2 ayda eski sağlığına kavuşuyor Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesinde başlatılan yeni uygulamada proloterapi yöntemi ile hasta 4 ile 6 seans ile yaklaşık 2 aylık bir süreçte eski sağlığına kavuşabilecek.
18.10.2018 Sağlık
Masa başı çalışanlar bu hastalığa dikkat!
Masa başı çalışanlar bu hastalığa dikkat! El hastalıkları içinde en sık karşılaşılan karpal tünel sendromu özellikle masa başı çalışanlarının hayatını kâbusa çevirebiliyor. Nöroşirurji Uzmanı Op. Dr. Kerem Bıkmaz konu ile ilgili önemli bilgiler veriyor ve bu hastalıktan korunmak için yapabileceklerimizi sıralıyor.
11.10.2018 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Karpal Tünel ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki karpal tünel haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.