Son dakika karaciğer yetmezliği haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan karaciğer yetmezliği ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını karaciğer yetmezliği haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan karaciğer yetmezliği gelişmeleri de dahil olmak üzere 526 karaciğer yetmezliği haberi bulunmuştur. Tüm karaciğer yetmezliği haberleri aşağıda listelenmiştir.
Karaciğeri bitiriyor! Ağzınıza sürmeyin, az miktarı bile büyük tehlike yaratıyorKaraciğerin asıl işlevi yediğimiz besinleri vücudumuzun kullanabileceği maddelere çevirmesidir. Aynı zamanda vücutta bulunan tüm toksinlerin de ayrıştırılmasını sağlar. Kendini yenileyebilen tek organ olsa da sağlıklı ve uzun bir yaşamın sırrı karaciğerimize mümkün olduğunca iyi bakmaktan geçer. İşte karaciğeri zehirleyen ve kesinlikle uzak durmanız gereken besinler…
Aşk Bu Mu filmi oyuncuları kim? Aşk Bu Mu konusu ne? Aşk Bu Mu nerede çekildi? Kubilay Aka ve Afra Saraçoğulu’nun başrollerinin paylaştığı Aşk Bu Mu filmi bayram ekranında izleyicisi ile buluşuyor. Aşk Bu Mu filmi yolları kesişen Umut ve Gülüm'ün hikayesini konu ediniyor. Yönetmenliğini Ömer Uğur'un yaptığı Aşk Bu Mu? filmi oyuncu kadrosuyla da dikkat çekiyor. Peki, Aşk Bu Mu filmi oyuncuları kim? Aşk Bu Mu konusu ne? Aşk Bu Mu nerede çekildi? Aşk Bu Mu neyi anlatıyor? İşte Aşk Bu Mu filmi ile ilgili bilmeniz gerekenler…
Bakan Koca'dan son dakika aşı açıklamasıSağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs pandemisinde fırtınanın geçtiğini ama aşının öneminin devam ettiğini kaydetti.
Ramazan ayında kaçınmanız gereken beslenme hataları!Gastroenteroloji ve Hepatoloji Uzmanı Doç. Dr. Eylem Karatay, Ramazan ayı boyunca sindirim sistemi sağlığını korumak için dikkat edilmesi gerekenleri sizler için anlattı.
Mide bulantısı, bacak ve karın şişliği varsa dikkat! Karaciğer yağlanması olabilir!40-60 yaş arasında görülen karaciğer yağlanması daha erken yaşlarda ortaya çıkabiliyor. Sarı cilt tonu, bacak ve karın şişliği gibi belirtilerle kendini gösterebilen karaciğer yağlanmasına karşı erken dönemde önlem almanın önemli olduğunu belirten Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Nurettin Tunç karaciğer yağlanmasının 8 belirtisini anlattı.
Kandaki mineral dengesini bozuyor, böbreğin düzgün çalışmasını engelliyor! Fazlası zararlı...Kandaki mineral dengesini bozuyor, bununla birlikte böbreğin düzgün çalışmasını engelliyor. Fazla tüketilmemesi büyük önem taşıyor. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Hasan Levent, böbrek rahatsızlıklarının tedavi ve önleme yöntemleri hakkında bilgi vererek, “Fazla tuzdan kaçının, çok tuzlu yiyecekler kandaki mineral dengesini bozarak, böbreğin düzgün çalışmasını zorlaştırabilir” uyarısında bulundu.
Kardeşini kaybetti, kendisi organ nakli ile hayata tutunduGeçen yıl erkek kardeşini kalıtsal hemokromatozis hastalığına bağlı karaciğer yetmezliğinden kaybeden 65 yaşındaki Süleyman Sürmeli, aynı hastalıktan kadavradan gerçekleşen organ nakli ile kurtuldu ve yeni hayatına 'merhaba' dedi. Nakil sonrası sağlığına kavuşan Sürmeli, “Uzun yıllar sağlığıma dikkat etmediğim için çok pişmanım. Bundan sonraki yaşamımda bana verilen emanet organa çok iyi bakacağım” dedi.
Atatürk neden öldü? Atatürk’ün hastalığı siroz nedir, siroz hastalığı neden olur, belirtileri nelerdir?Atatürk neden öldü, Atatürk hastalığı neydi? Soruları günün anlamı nedeniyle en çok sorgulanan sorulardan oldu. 10 Kasım Atatürk’ü sonsuzluğa uğurladığımız günün üzerinden 83. yıl geçti. Ulusal yas günümüzde vatandaşlar arama motorlarına yönelerek Atatürk’ün hastalığı sirozu araştırmaya başladı. Peki, Siroz hastalığı nedir, siroz hastalığı neden olur, belirtileri nelerdir?
'Kovid-19'dan korunmak için evleri havalandırın'Ankara Şehir Hastanesi Acil Tıp Kliniği Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Hakan Oğuztürk, virüsün kapalı ortamlarda daha hızlı yayıldığını belirterek, "Evlerin sık sık iki, üç dakika da olsa havalandırılması virüsün o ortamda bulaştırıcılık etkisinin azalmasını sağlayacaktır." dedi.
Dikkat! Karaciğerdeki yağlanma önlenemezse...İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi İlhami Gültepe, “Son yıllarda çocuklarda görülen teknoloji bağımlılığı ve fast food beslenme alışkanlığının artmasının yanı sıra, pandemi sürecindeki hareketsizlik de karaciğer yağlanmasını artırdı. Hastalığın genç nüfusta görülme sıklığı arttı” dedi.
Sağlıklı karaciğer için bu 10 kurala dikkatKaraciğeri siroz ve kanser gibi ölümcül hastalıklardan korumanın yollarını açıklayan Prof. Dr. Onur Yaprak, “İlk olarak Hepatit B ve C’den korunun ya da tedavi ettirin. Hijyene dikkat edin. Alkolden uzak durun. Karaciğer yağlanmasından korunun. Kullandığınız ilaçlara dikkat edin. Kimyasal maddelere uzun süreli maruz kalmaktan uzak durun. Aflatoksine dikkat edin. Tüketeceğiniz sebze ve meyveleri bol su ile yıkayın. Kültür mantarı dışındaki mantarları tüketmeyin. Genetik faktörler için kontrolünüzü yaptırın” dedi.
Oğlunun verdiği kilolar sayesinde nakil olup hayata tutundu!Romanya'da yaşayan 58 yaşındaki Cornelius Florin Suciu, Hepatit B hastalığına bağlı karaciğer yetmezliği nedeniyle nakil olmak için Türkiye’ye geldi. Babasına karaciğerini vermek isteyen oğlu Dimitrie Suciu ise yapılan tahliller sonrası şaşkına döndü. Karaciğerinde yağlanma belirlenen ve babasına organ bağışında bulunması imkânsız görülen genç adam, 6 ayda 23 kilo vererek babasına yeni hayatını hediye etti.
Kronik hepatit hastalarına düzenli tarama uyarısıTürk Gastroenteroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Birol Özer, kronik hepatit ya da sirozu olan hastaların karaciğer kanseri açısından düzenli aralıklarla ultrasonografi ile taranmasının erken tanı açısından çok önemli olduğunu belirtti.
Uzmanlar uyardı! Çocuklar Kurban Bayramı’nda bunu yapmasınUzmanlar, aileleri Kurban Bayramı’nda çocukların aşırı et ve şeker tüketmesine karşı uyardı. Konuya ilişkin açıklama yapan Dr. Akif Çelik, ailelere uyarılarda bulundu. Çelik, “Aşırı besin tüketimi kısa dönemde kabızlık, kusma, karın ağrısı, ishal gibi sindirim sorunlarına neden olduğu gibi, uzun vadede ise obezite, kalp ve damar hastalıkları, hipertansiyon gibi ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir” dedi.
Birlikte gezdikleri sürücüyü fenalaşınca ölüme terk edip eşyalarını çaldılarAntalya'da otomobilinde ölü bulunan Ahmet Uluğmayan'ın (52), gün içerisinde birlikte gezdiği 4 kişi gözaltına alındı. Fenalaşan Uluğmayan'ın eşyalarını çalıp kaçtıklarını itiraf eden şüpheliler, 'nitelikli yağma' ve 'ölüme terk etmek' suçlarından tutuklandı.
Kardeş kanı bitkisi öldürüyor!Sinirleri yatıştırdığı, ruhsal bozukluklara iyi geldiği düşüncesiyle rağbet gören "kardeş kanı" bitkisinin, organ yetmezliği sonucu hayati tehlike oluşturduğu belirlendi. Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Kliniği Eğitim İdare Sorumlusu Doç. Dr. Gülşen Çığşar kardeş kanı bitkisime yönelik yaptığı açıklamada "Hastanın kanında ve idrarında yüksek miktarda kadmiyum ve mangan çıktı. 'Kardeş kanı' ismiyle satılan ürün incelediğinde onda da yüksek miktarda kadmiyum ve mangan bulunduğu görüldü. İnternette ürünün her derde deva olmasıyla ilgili bilgiler bulunmakta ama bu ürün sebebiyle şu an hastamızda böbrek ve karaciğer yetmezliği var. Türkiye'de bu adla satılan ürün, tamamen okyanustan çıkarılan mercan kayaları. Bu da ciddi bir zehirlenme riski yaratmakta" dedi.
Mide bulantısını azaltmanın en etkili 25 yolu!Mide bulantısı pek çok kişinin ara sıra yaşadığı pek de önemsenmeyen bir sorun olarak görülse aslında dikkat edilmesi gereken en önemli belirtilerin başında gelir. Genellikle hastalık ile ilişkilendirilir ve çok da önemsenmez. Çoğunlukla sindirim sistemi tarafından tetiklenen bir problem olan mide bulantısı sosyal yaşamı da etkileyen korkunç bir his yaratır. Sürekli mide bulantısı yaşıyorsanız bulantının kaynağının belirlenmesi için için uzmana görünmek gerektiğini belirten Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Kaplan, mide bulantısının nedenlerini ve azaltmanın yollarını anlattı.
Babasına 18 yaşına girince şifa olduMalatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Karaciğer Nakli Enstitüsünde karaciğer yetmezliği tedavisi gören Celal Sadık, üniversite öğrencisi kızının bağışladığı dokuyla sağlığına kavuştu.
Pandemi hamileliğinde doğru sanılan 10 yanlışCovid-19 enfeksiyonuna yakalanmak herkes için kaygı verici. Ancak öyle bir grup var ki onlar sadece kendileri için kaygılanmıyor, henüz doğmayan bebeklerinin de sağlığından endişe ediyorlar. Çünkü hamilelik sırasında meydana gelen diyaframın yükselmesi, solunum mukozasının ödemli olması ve oksijen tüketiminin artması gibi nedenler anne adaylarının solunum yolu enfeksiyonlarına yatkın olmalarına neden oluyor. Bu durum da Covid-19 enfeksiyonuna yakalanma riskini artırıyor. Pandeminin ilk günlerinden itibaren enfeksiyona yakalanan anne adaylarına dair bazı bilgiler ise kafa karışıklığına yol açıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Günay Gündüz, bu kaygıların birçok konuda yaşandığını belirterek, toplumda doğru sanılan yanlış bilgiler üzerine ayrıntılı açıklama yaptı.
Koronavirüs hamileliğinde doğru sanılan 10 yanlış!Covid-19 enfeksiyonuna yakalanmak herkes için kaygı verici. Ancak öyle bir grup var ki onlar sadece kendileri için kaygılanmıyor, henüz doğmayan bebeklerinin de sağlığından endişe ediyorlar. Çünkü hamilelik sırasında meydana gelen diyaframın yükselmesi, solunum mukozasının ödemli olması ve oksijen tüketiminin artması gibi nedenler anne adaylarının solunum yolu enfeksiyonlarına yatkın olmalarına neden oluyor. Bu durum da Covid-19 enfeksiyonuna yakalanma riskini artırıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Günay Gündüz kafa karşıklığına neden olan koronavirüs hamileliğinde doğru sanılan 10 yanlışı anlattı
Fransa 1 milyon aşı hedefine ocak ayı sonunda ulaşmayı planlıyorFransa'da ikinci aşamasına başlanan Kovid-19 aşı kampanyasında 1 milyon hedefine ocak sonunda ulaşılması beklenirken, ülkede yılın ilk haftasında tespit edilen vakaların yüzde 1,4'ünün virüsün İngiltere mutasyonunu taşıdığı ortaya çıktı.
Bakan Koca'dan SMA hastaları hakkında açıklama: İzin vermeyeceğizSağlık Bakanı Fahrettin Koca, Spinal Müsküler Atrofi (SMA) hastası çocuklar üzerinden yürütülen kampanyalarla ilgili yaptığı açıklamada, "SMA'lı evlatlarımız üzerinden yürütülen kirli kampanyaya iyi niyetli hiç kimsenin alet olmaması gerekir" dedi. Bakan Koca, SMA'nın bir gen hastalığı olduğunu belirterek, bundan sonraki süreçte evlilik hazırlığında olan ailelere, evlilik öncesinde gen taramasının yapılacağını açıkladı.
Koronavirüs siroz hastalarında çok daha ölümcül sonuçlanıyorSiroz hastalarının yarısından fazlasında yüksek tansiyon, diyabet, aşırı kilo gibi yandaş sorunların olması ve bağışıklık sistemlerinin düzgün çalışmaması nedeniyle koronavirüs riskinin bu hastalarda daha da arttığını söyleyen Prof. Dr. Onur Yaprak, "29 ülkedeki verilere göre ileri derecede siroz hastalığı olup koronavirüse yakalananların yüzde 51’i hayatını kaybetti” dedi.
Karaciğer Yetmezliği ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki karaciğer yetmezliği haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.