Gazete Vatan Logo

Ağız Kokusu Nasıl Geçer? Ağız Kokusu Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Ağız kokusu sosyal hayatı etkileyen bir durum olarak karşımıza çıkar. Tek başına bir sağlık sorunu olmasa da altında yatan farklı problemler olabilir.

Ağız Kokusu Nasıl Geçer? Ağız Kokusu Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Ağız Kokusu Nasıl Geçer?

Ağız kokusunun ortadan kalkması için ağız hijyeninin mutlaka sağlanması gerekir. Diş ipi kullanmak, her gün düzenli bir şekilde diş fırçalamak ve gargara yapmak kısa vadede ağız kokusunun geçmesini sağlar. Diş bakımının yanında dil üzerindeki bakterilerin temizlenmesi için dil temizleme fırçalarının da kullanılması gerekir. Gün içinde bol su tüketerek, uzun süre aç kalmayarak ve alkol tüketimi varsa azaltarak da ağız kokusunu geçirebilirsiniz.

Ağız Kokusu Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?

Eğer farklı bir sağlık sorunundan kaynaklanmayan bir ağız kokusu varsa bunu dişleri fırçalayarak ve ağız bakımını aksatmayarak düzeltmek mümkündür. Diş fırçalamak, ağız bakımını yapmak, gargara kullanmak ve bol su içmek ağız kokusunu geçirir. Gün içinde beslenmenize dikkat ederek ve sigara ile alkol tüketimini azaltarak ağız kokusunu geçirebilirsiniz.



Ağız Kokusu Neden Olur?

Ağız kokusu diş sağlığından kaynaklanabileceği gibi diğer sağlık sorunlarından da kaynaklanabilir. Günlük olarak dişin fırçalanmaması ya da diş ipi kullanılmaması besinlerin diş arasında kalmasına neden olabilir. Bu da daha sonradan ağız kokusuna sebebiyet verir. Kalıcı ağız kokusu ya da ağızda kötü bir tadın olması diş eti hastalıklarının habercisi olabilir.

Ağız kokusuna neden olan durumlar arasında diyabet, bademcik iltihabı, çürük diş, ağız içi mantar enfeksiyonu, uzun süre aç kalmak, ağız kuruluğu ve alkol kullanımı sayılabilir. Sigara ve tütün ürünlerinin kullanılması, böbrek hastalıkları, mide ve bağırsak sistemi hastalıkları ya da burun eti rahatsızlıkları da ağız kokusuna neden olur.

Ağız Kokusu Belirtileri Nelerdir?

Ağız kokusu bir hastalık olmasa da bazı hastalıkların belirtisi olarak ortaya çıkar. Yenen yemekten kaynaklı ortaya çıkan ağız kokusu normal kabul edilir. Fakat sürekli devam eden ağız kokusunun altında farklı hastalıklar yatıyor olabilir.

Bunlar faranjit, karaciğer yetmezliği, diş çürükleri, sinüzit ve şeker hastalığı olarak kabul edilir. Özellikle de şeker hastalığı olan kişilerde aseton-meyve kokusuna benzeyen bir ağız kokusu olur. Böbrek hastalarında ise amonyak benzeri bir ağız kokusu ile karşılaşılabilir.

Haberin Devamı