Karaciğer Kanseri

Karaciğer Kanseri

Son dakika karaciğer kanseri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan karaciğer kanseri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını karaciğer kanseri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Karaciğer Kanseri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan karaciğer kanseri gelişmeleri de dahil olmak üzere 521 karaciğer kanseri haberi bulunmuştur. Tüm karaciğer kanseri haberleri aşağıda listelenmiştir.
“Tütün kullanımı, kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü”
“Tütün kullanımı, kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü” Tütün kullanımının kansere neden olan en önemli önlenebilir risk faktörü olduğunu ifade eden İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Serkan Çelik, “Akciğer kanseri başta olmak üzere ağız, gırtlak, yemek borusu, mide, pankreas, böbrek, mesane, rahim ağzı, kalın barsak kanseri gibi en sık görülen kanser türlerine neden olabilmektedir. Sigaranın güvenli bir kullanım seviyesi bulunmamaktadır. Ayrıca sürekli olarak sigara içilen ortamda bulunmak da pasif içicilik bizzat içilmese bile kanser riskini artırabilmektedir” dedi.
4.02.2024 Gündem
Gazeteciler Bilal Çetin ve Hasan Kılıç hayatını kaybetti
Gazeteciler Bilal Çetin ve Hasan Kılıç hayatını kaybetti Hürriyet’in çok uzun yıllardır sorumlu yazı işleri müdürlüğünü yürüten Hasan Kılıç İstanbul’daki evinde hayatını kaybetti. Ayrıca Vatan Gazetesi Ankara temsilciliği görevini yürüten Bilal Çetin, 65 yaşında hayatını kaybetti.
18.12.2023 Gündem
Hafızayı 10 yıl gençleştiriyor! Kan şekeri düşüyor, ruh halini iyileştiriyor!
Hafızayı 10 yıl gençleştiriyor! Kan şekeri düşüyor, ruh halini iyileştiriyor! Beyin sağlığı beraberinde sağlıklı bir yaşamı da getiriyor. Yaş ilerledikçe hafıza gerilemesi meydana gelebilir ve bu da yaşam kalitesinin düşmesine yol açabilir. Kötü bir hafıza, günlük işlevlerin yerine getirilmesine bile engel olabilir. Sizler için araştırdığımız bu şifalı bitkinin çayı; hafızayı destekliyor, zihinsel uyanıklığı sağlıyor, hafızanın 10 yıl gençleşmesini sağlıyor. Bağışıklık sistemini güçlendirmeden antioksidan koruma sağlamaya kadar faydaları saymakla bitmiyor. İşte şifa kaynağı o bitki çayı ve detayları…
16.10.2023 Sağlık
Boşandığı eşine 'yeni bir hayat' verdi
Boşandığı eşine 'yeni bir hayat' verdi Kadına yönelik şiddet olaylarına her gün bir yenisi eklenirken, İzmir’de bir çocuk annesi Bahar Azak (42) 10 yıl önce boşandığı, nakil olmaması halinde sayılı günleri kalan eski eşi Can Şay’a karaciğer donörü olup, insanlık dersi verdi. Karaciğer nakliyle oğlunun babasına yeni bir hayatın kapılarını açan Azak, “Ayrılmış olsak da o benim hayatımın bir parçası. Ameliyata umutsuzlukla girip, mutlulukla çıktık” dedi.
6.11.2022 Yaşam
Dozunda kahve tüketmek fiziksel performansı artırıyor
Dozunda kahve tüketmek fiziksel performansı artırıyor Dozunda içilen kahvenin birçok yararı olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Ege Ramadanoğlu, “Kahvede bulunan kafein, epinefrin (adrenalin) hormonunun üretiminde önemli bir artışa neden olur. Korku ve heyecan durumlarında da artan bu hormon, insan vücudunu yoğun fiziksel efora hazırlar. Kahve tüketiminin ardından fiziksel performansta önemli bir artış gözlenir. Spor aktiviteleri veya fitness ile ilgilenen sağlıklı bireylerin spor salonlarına gitmeden yaklaşık yarım saat önce sade kahve tüketmesinde fayda vardır” dedi.
4.10.2022 Sağlık
Karaciğer nakli ile hayata tutundu
Karaciğer nakli ile hayata tutundu Dünyada sayılı uygulamalardan olan iki aşamalı karaciğer nakli ile hayata tutundu .
1.10.2022 Sağlık
Radyoembolizasyon nedir?
Radyoembolizasyon nedir? Girişimsel Radyoloji ve Girişimsel Onkoloji alanında çalışmaları olan Prof. Dr. Murat Cantaşdemir, karaciğer kanseri tedavisinde kullanılan radyoembolizasyon hakkında bilinmesi gerekenleri sizler için anlattı: Radyoembolizasyon, radyoaktif madde (Y90) içeren milimetreden küçük mikron boyutlarındaki radyoaktif mikroküreler ile yapılır. Bu mikroküreler direkt olarak kanser dokusu içine, kanseri besleyen damarlar yoluyla enjekte edilir. Kanser dokusu içine yerleşen mikroküreler radyasyon yayarak kanser hücrelerinin ölmesini sağlar. TARE, SIRT ve mikroküre tedavisi olarak da anılır.
17.08.2022 Sağlık
Kurbanlıklarla ilgili '6 aylık sınır' uyarısı: Kesilecek hayvanların...
Kurbanlıklarla ilgili '6 aylık sınır' uyarısı: Kesilecek hayvanların... Balıkesir Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Ali Azman, küçükbaşların kesilmesinde 6 aylık sınır bulunduğunu hatırlatarak, "Sürülerin devamı için mümkün olduğunca dişi kesilmemesi gerekiyor. Kesilecek hayvanların çok genç olmamaları tercih edilmeli" dedi.
2.07.2022 Gündem
Bakan Koca'dan son dakika aşı açıklaması
Bakan Koca'dan son dakika aşı açıklaması Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs pandemisinde fırtınanın geçtiğini ama aşının öneminin devam ettiğini kaydetti.
30.04.2022 Gündem
Kan şekeri düşüyor, ruh halini iyileştiriyor! Kronik hastalıklarda çok etkili, kalp sağlığı, kanser, diyabet, demans...
Kan şekeri düşüyor, ruh halini iyileştiriyor! Kronik hastalıklarda çok etkili, kalp sağlığı, kanser, diyabet, demans... Kalp hastalığı, kanser, diyabet, demans gibi kronik hastalıkların gelişme riskini azaltıyor, içindeki antioksidanlar, oksidatif stresle savaşıyor. Bu bitki cilt kanseri, lösemi, meme ve karaciğer kanseri, prostat, mesane, yumurtalık, kolon, akciğer ve pankreas kanserlerine karşı çok etkili, düzenli olarak çayını içenlerin kan şekeri düşüyor. Konsantrasyonu, performansı ve ruh halini iyileştiriyor, katarakt ve yaşa bağlı makula dejenerasyonu gibi hastalıkların ilerlemesini azaltıyor, yaşla birlikte azalan görme sağlığını koruyor. İdrar söktürücü özelliğe sahip, bu sayede vücuttaki ödemin uzaklaştırılmasını kolaylaştırıyor. Sindirim sistemini destekliyor, prostat sağlığı için ve saç dökülmesine karşı kullanılması öneriliyor.
11.03.2022 Sağlık
Diler Saraç kimdir, kaç yaşında, neden öldü? Süper Baba ve Perihan Abla dizilerinde de yer alan Diler Saraç’ın hayatı!
Diler Saraç kimdir, kaç yaşında, neden öldü? Süper Baba ve Perihan Abla dizilerinde de yer alan Diler Saraç’ın hayatı! Yeşilçam'ın emektar oyuncusu Diler Saraç, 85 yaşında vefat etti. Saraç, 200’den fazla sinema filmi ve dizide rol aldı. Peki, Diler Saraç kimdir, kaç yaşında, neden öldü? Süper Baba ve Perihan Abla dizilerinde de yer alan Diler Saraç’ın çocuğu var mı? İşte Yeşilçam’ın sevilen oyuncusu Diler Saraç’ın hayatı…
29.01.2022 Magazin
Usta oyuncu Diler Saraç hayatını kaybetti
Usta oyuncu Diler Saraç hayatını kaybetti Bir süredir karaciğer kanseri tedavisi gören ünlü sinema oyuncusu Diler Saraç, 86 yaşında hayatını kaybetti
28.01.2022 Magazin
Karaciğer kanseri belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir?
Karaciğer kanseri belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir? Prof. Dr. Murat Gönenç “karaciğer kanseri” hakkındaki sorularımızı yanıtladı.
20.01.2022 Sağlık
Hepatit B hastalığı tedavi edilebilir mi?
Hepatit B hastalığı tedavi edilebilir mi? Gastroenteroloji ve Hepatoloji Uzmanı Doç. Dr. Eylem Karatay, hepatit B ve tedavisi hakkında çok önemli bilgiler verdi.
12.11.2021 Sağlık
Sinsice ilerliyor! Erken tanı siroza dönüşmesini önlüyor!
Sinsice ilerliyor! Erken tanı siroza dönüşmesini önlüyor! Karaciğer hücrelerinde yaklaşık yüzde 5 oranında yağ bulunması olağan bir durum ve sağlığımızı olumsuz etkilemiyor. Karaciğer yağlanması; karaciğer hücrelerinde normalden fazla yağ depolanması durumu olarak tanımlanıyor. Günümüzde tüm dünyada görülme sıklığı her geçen gün artan obeziteye paralel olarak karaciğer yağlanması da giderek yaygınlaşıyor. Öyle ki ülkemizde her 4 kişiden biri, karaciğer yağlanması problemiyle mücadele ediyor. Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Oya Yönal, karaciğer yağlanması belirtilerini, tanı ve tedavi yöntemlerini anlattı.
25.10.2021 Sağlık
AK Parti Edirne İl Başkan Yardımcısı Mercan, hayatını kaybetti
AK Parti Edirne İl Başkan Yardımcısı Mercan, hayatını kaybetti AK Parti Edirne İl Başkan Yardımcısı ve iş insanı Mustafa Mercan (52), kanser tedavisi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.
23.09.2021 Yaşam
Erkeklerde ikinci kez kansere yakalanma ihtimali daha yüksek!
Erkeklerde ikinci kez kansere yakalanma ihtimali daha yüksek! Amerika’da yayınlanan yeni bir rapora göre, daha önce kanser tanısı almış 1.5 milyon kanser hastasının uzun süreli takibinde, bu bireylerin ilerleyen yıllarda farklı bir kanser tanısı alma ihtimalinin sağlıklı bireylere göre daha yüksek olduğu rapor edildi. Raporda en büyük risk faktörünün sigara içilmeye devam edilmesi ve kilolu olunması olarak gözlendi. Ayrıca Erkeklerin sağlıklı bireylere kıyasla ikincil bir farklı kanser geliştirme ihtimalinin yüzde 11 daha yüksek olduğu ortaya çıktı.
24.08.2021 Sağlık
Diyabet kanser riskini artırıyor!
Diyabet kanser riskini artırıyor! Yapılan araştırmalara göre diyabetli hastalarda kanserin görülme sıklığı diyabetik olmayanlara göre daha yüksektir. Diyabet yani şeker hastalığı özellikle meme, kolon, pankreas, karaciğer ve rahim kanseri riskinin artmasına sebep oluyor. Diyabetik hastalarda kanserin yüksek görülmesinin başlıca nedenleri yaş, cinsiyet, obezite, sigara, diyet, fiziksel inaktivite ve alkol tüketimi gibi ortak risk faktörlerin her iki hastalık grubunda bulunmasıdır. Hiperglisemi (şeker yüksekliği), insulin-benzeri büyüme faktörleri ve insulin direnci-hiperinsulinemi kanser ve diyabet arasındaki ilişkiyi gösteren en önemli biyolojik mekanizmalardır.
18.08.2021 Sağlık
Kanser ile savaşmaya yardımcı 4 güçlü besin
Kanser ile savaşmaya yardımcı 4 güçlü besin Pek çok doktor ve beslenme uzmanının söylediği şey aynı: Kanserin yüzde 75’i yaptığımız tercihlerle ilgili. Ancak iyi haber şu ki belirli yiyeceklerin kanseri önlemek ve iyileştirmek için yararlı olduğuna dair kanıtlar da var! Yani alışkanlıklarımızı değiştirip alternatiflerimizi sağlıklı olandan yana kullandığımızda kansere karşı en büyük savaşı aslında açmış oluyoruz. Peki, kanseri önlemek ya da kanseri ile savaşta güçlü olabilmek için hangi besinleri beslenme listemize eklememiz gerekiyor? İşte etkisi bilimsel olarak kanıtlanan, dünyadaki pek çok uzmanın 'muhteşem' dediği 4 besin...
14.08.2021 Sağlık
Kronik hepatit hastalarına düzenli tarama uyarısı
Kronik hepatit hastalarına düzenli tarama uyarısı Türk Gastroenteroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Birol Özer, kronik hepatit ya da sirozu olan hastaların karaciğer kanseri açısından düzenli aralıklarla ultrasonografi ile taranmasının erken tanı açısından çok önemli olduğunu belirtti.
28.07.2021 Sağlık
Her 30 saniyede 1 kişi hepatite bağlı hastalıklara yeniliyor!
Her 30 saniyede 1 kişi hepatite bağlı hastalıklara yeniliyor! Covid-19’un etkileri tüm dünyada halen devam ederken, hepatit virüsleri salgın sürecinde hastalar ve taşıyıcılar hastaneye gitmekten çekindiği için yayılmaya devam ediyor. Bu süreçte en çok hepatit B ve C gibi kronikleşmiş hastalığı olan veya bunun farkında olmayanların tedavilerini aksatması olumsuz sonuçlara neden olabiliyor. Gastroenteroloji Bölümü’nden Uz. Dr. Koray Tuncer; 28 Temmuz Dünya Hepatit Günü nedeniyle hepatit virüsü ve dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.
27.07.2021 Sağlık
Hepatit beklemez! Risk altındaki kişiler hekime başvurmalı!
Hepatit beklemez! Risk altındaki kişiler hekime başvurmalı! Viral hepatitlere dikkat çekmek ve farkındalığı artırmak amacı ile Dünya Sağlık Örgütü ve Dünya Hepatit Birliği tarafından 28 Temmuz günü, Dünya Hepatit Günü olarak kabul ediliyor. Dünya Hepatit Günü’ne özel açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Hüsnü Pullukçu, hepatit B enfeksiyonundan aşı ile korunmanın mümkün olduğunu belirterek çoğunlukla sinsi ilerleyen hepatit C enfeksiyonuna dikkat çekti.
27.07.2021 Sağlık
Kronik Hepatit B hastalığını önlemek mümkün!
Kronik Hepatit B hastalığını önlemek mümkün! Alanında ilk olan ‘Kronik Hepatit B Hasta Kayıt Çalışması’ ile KHB tanı ve tedavisinde kullanmak üzere önemli istatistiksel veriler elde edilecek.
27.07.2021 Sağlık
Kanser hastası eşini kravatla boğdu, sonra kendini vurdu!
Kanser hastası eşini kravatla boğdu, sonra kendini vurdu! Ankara'da Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndan emekli asker Mehmet Yıldırım (70) karaciğer kanseri hastası eşi Hamiyet Yıldırım'ı (74) kravatla boğduktan sonra tabanca ile yaşamına son verdi.
26.07.2021 Gündem
Karaciğer yağlanması siroz ve kansere yol açabilir
Karaciğer yağlanması siroz ve kansere yol açabilir Türkiye’de her 100 kişiden 30’unda karaciğer yağlanması olduğuna ve buna bağlı siroz görülme sıklığının arttığına dikkati çeken Prof. Dr. Onur Yaprak, “Basit bir yağlanma ile başlayan hasar yıllar içinde siroz ve hatta kansere kadar giden ölümcül sorunlara yol açabilir. Diyabet, obezite ve kolesterol karaciğerde yağlanma oranını artırıyor. 10 yıl sonra maalesef 300 ila 400 bin insanımızda siroz gelişebilir” dedi.
13.07.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Karaciğer Kanseri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki karaciğer kanseri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.