Kalp Hastalığı

Kalp Hastalığı

Son dakika kalp hastalığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kalp hastalığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kalp hastalığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kalp Hastalığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kalp hastalığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.275 kalp hastalığı haberi bulunmuştur. Tüm kalp hastalığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kişisel çabalar yetersiz kalabiliyor! Uzman desteği şart, bir kaç hafta sürüyor
Kişisel çabalar yetersiz kalabiliyor! Uzman desteği şart, bir kaç hafta sürüyor Dünya genelinde milyonlarca kişi obeziteye bağlı hastalıklar nedeniyle hayatını kaybediyor. Birçok hastalığın altında yatan nedenlerin başında olan obezite; kalp hastalığı, diyabet, yüksek tansiyon, belirli kanser türleri, uyku apnesi, eklem problemleri ve psikolojik sorunlara sebep olabiliyor. Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ali Kağan Gökakın Dünya genelinde obeziteye bağlı hastalıkların artmasıyla birlikte, kilo kaybı yöntemlerine olan talebin yükseldiğini söyleyerek tercih edilen yöntemlere dair bilgi verdi.
17.03.2024 Yaşam
Hipertansiyon, diyabet ve kalp hastaları oruç tutabilir mi?
Hipertansiyon, diyabet ve kalp hastaları oruç tutabilir mi? İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Barış Doğukan Işıkoğlu, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte günlük ortalama 13-15 saat arasında değişecek uzun süreli açlık dönemlerine dikkat çekerek, kronik hastalıkları olanlara uyarılarda bulundu. Özellikle diyabet, hipertansiyon ve kalp hastalığı gibi sağlık sorunları bulunanların, oruç tutmaya karar vermeden önce mutlaka doktorlarıyla görüşmeleri gerektiğini söyledi.
11.03.2024 Sağlık
Kadınlarda kalp hastalıkları riskini 3-7 kat artırıyor! Uzman isimden kritik uyarılar
Kadınlarda kalp hastalıkları riskini 3-7 kat artırıyor! Uzman isimden kritik uyarılar Kalp hastalıkları açısından önemli bir risk faktörünü oluşturan diyabetin özellikle 60 yaşından sonra kadınları erkeklerden daha çok etkilediğini ifade eden Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Ayça Türer Cabbar, kadın hastalarda diyabetin kalp damar hastalıkları oranını üç ila yedi kat artırdığını söyleyerek “Buna karşın, diyabetli erkeklerin yalnızca iki ila üç kat artan kalp damar hastalıkları riski vardır. Diyabet ayrıca kalp yetmezliğinin gelişimi ile de ilişkilidir” dedi.
7.03.2024 Sağlık
Adana'nın gece yemek kültürü Adanalıları obez yaptı
Adana'nın gece yemek kültürü Adanalıları obez yaptı Gece yemek kültürünün yaygın olduğu Adana, Türkiye’nin en obez ili olurken, uzmanlar vatandaşları spor yapmaları konusunda uyardı. Vatandaşlar ise Adana’nın diyet yapmak için uygun bir şehir olmadığını söyledi.
4.03.2024 Adana
Soğuk havalarda kalbinizi korumanın 5 yolu
Soğuk havalarda kalbinizi korumanın 5 yolu Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Onur Akpınar, kardiyovasküler hastalıkları olanların grip ve zatürre aşılarını zamanında yaptırmalarının önemli olduğunu söyledi.
4.01.2024 Sağlık
Kalbiniz hiç teklemeyecek! Bu besin kalp hastalığı derdine derman oluyor!
Kalbiniz hiç teklemeyecek! Bu besin kalp hastalığı derdine derman oluyor! Yaşamı sağlıklı sürdürebilmek kalbe iyi bakmaktan geçiyor. Bu yüzden kalp sağlığına dikkat etmek ve onun iyi çalışması için gerekli besinleri tüketmek gerekiyor. Beslenme düzeninize kolaylıkla ekleyebileceğniz birkaç besin sizi kalp damar sağlığına kavuşturabiliyor. İşte kalp hastalıklarına karşı koyacak o besin ve detaylar...
16.11.2023 Yaşam
Hafızayı 10 yıl gençleştiriyor! Kan şekeri düşüyor, ruh halini iyileştiriyor!
Hafızayı 10 yıl gençleştiriyor! Kan şekeri düşüyor, ruh halini iyileştiriyor! Beyin sağlığı beraberinde sağlıklı bir yaşamı da getiriyor. Yaş ilerledikçe hafıza gerilemesi meydana gelebilir ve bu da yaşam kalitesinin düşmesine yol açabilir. Kötü bir hafıza, günlük işlevlerin yerine getirilmesine bile engel olabilir. Sizler için araştırdığımız bu şifalı bitkinin çayı; hafızayı destekliyor, zihinsel uyanıklığı sağlıyor, hafızanın 10 yıl gençleşmesini sağlıyor. Bağışıklık sistemini güçlendirmeden antioksidan koruma sağlamaya kadar faydaları saymakla bitmiyor. İşte şifa kaynağı o bitki çayı ve detayları…
16.10.2023 Sağlık
Kanser hücrelerini öldürüyor! Asırlardır şifa dağıtıyor, mucize besinler arasında yer alıyor
Kanser hücrelerini öldürüyor! Asırlardır şifa dağıtıyor, mucize besinler arasında yer alıyor  Tip 2 diyabetli kişilerde kan şekerini yönetmek için çok etkili. Kalp hastalığı ve kanser gibi inflamatuar hastalıkların önlenmesine yardımcı oluyor. Sumak, özellikle Akdeniz ve Orta Doğu'da sıklıkla tüketilen bir baharat olmasıyla birlikte hafif ekşimsi tadı ile tüm dünyada sevilen bir besin. Özellikle salatalarda kullanılsa da birçok yemekte ve içecekte de kullanılıyor. Fakat bu baharatın tadının yanı sıra birçok faydası da bulunuyor. Antioksidan etkisiyle kanserden diyabete birçok hastalığa karşı önemli bir kalkan oluyor.
20.08.2023 Sağlık
Baş ağrısını migren sandı, felç geçirdi! O belirtiyi sakın es geçmeyin
Baş ağrısını migren sandı, felç geçirdi! O belirtiyi sakın es geçmeyin Felç, genelde yaşlıların başına gelebilecek bir şey olarak düşünülüyor. Fakat bu pek doğru değil. Araştırmalar, her yıl yüzlerce genç yetişkinin ve hatta çocukların felç geçirdiğine işaret ediyor. 20 yaşında felç geçiren Esmae Hodgetts da onlardan biri… Esmae’nin hikâyesini daha ilginç kılan şey ise felcin tam olarak belirti vermemesi. Öyle ki doktorlar bile genç kadının felç geçirdiğini iki gün boyunca anlayamadı. İşte tüm detaylar…
11.08.2023 Sağlık
Aşırı sıcaklar için sağlık uyarısı! Karşılaşacağınız tehlike büyük
Aşırı sıcaklar için sağlık uyarısı! Karşılaşacağınız tehlike büyük Zonguldak İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ertuğrul Güner, aşırı sıcaklıklar çeşitli sağlık sorunlarını beraberinde getirdiğini ifade etti.
13.07.2023 Gündem
Öldüren sıcaklar geliyor, kavrulmaya hazır olun! İstanbul dahil üç il için son dakika uyarısı geldi! Meteoroloji tarih verdi
Öldüren sıcaklar geliyor, kavrulmaya hazır olun! İstanbul dahil üç il için son dakika uyarısı geldi! Meteoroloji tarih verdi Meteoroloji’den yapılan son dakika açıklamasına göre aşırı sıcaklar tüm Türkiye’yi etkisi altına alacak! Tarih belli oldu, iller tek tek açıklandı. Uyarılar art arda geldi, yeni bir sıcak hava dalgası daha yolda. Ülkeyi hem aşırı sıcaklar hem de aşırı yağışlar bekliyor. Afet uyarısı yapıldı, bu saatlerde camdan bile bakmayın. Avrupa’da aşırı sıcaklar can almaya başladı. Batı kesimlerden başlayarak ülkenin sıcak hava dalgasının etkisine gireceği belirtilen değerlendirmede, “Hafta ortasından itibaren sıcaklıkların Marmara, Ege ve Akdeniz’de mevsim normallerinin 5-10 derece, diğer bölgelerimizde 2-6 derece üzerine çıkması bekleniyor” denildi. Sağlık Bakanı Koca, yaşlılar ve çocuklar, diyabet hastalığı, yüksek tansiyon, kalp hastalığı, astım gibi kronik rahatsızlıkları olanlarla ilgili uyarı paylaştı. Uzmanlar hangi saatlerde dışarı çıkılmaması gerektiğini açıkladı. Peki en fazla hangi iller sıcaklıklardan etkilenecek? Bugün ve bu hafta havalar nasıl olacak? Bu hafta yağış var mı? İşte Meteoroloji ve uzmanların son hava durumu raporu... Öte yandan AKOM İstanbul'da yaşayanları bugün ve yarın için uyardı. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 6-8 derece üzerine yükseleceğine dikkat çekildi.
13.07.2023 Gündem
D Vitamini Damlası Nasıl Kullanılır? D Vitamini Damlası Kullanırken Yapılması Gerekenler...
D Vitamini Damlası Nasıl Kullanılır? D Vitamini Damlası Kullanırken Yapılması Gerekenler... Sağlıklı bir vücuda sahip olmak için bazı vitaminlere ihtiyaç duyulmaktadır. D vitamini de en çok kullanılan vitaminler arasında yer alır. D vitaminini kullanırken bazı detaylara dikkat edilmelidir.
8.07.2023 Sağlık
Portakal Kaç Kalori? Portakal Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Portakal Kaç Kalori? Portakal Besin Değerleri Ve Kalorisi... Portakal en sevilen en sık tüketilen meyvelerden biridir. Portakalın içindeki tüm antioksidanlar, mikro besinler ve sağlığa faydaları göz önüne alındığında portakalın neden bu kadar sevildiğini anlamak zor değildir.
2.07.2023 Sağlık
Hemen belirti vermiyor, çok sinsi ilerliyor! 16 saat sonra öldürüyor
Hemen belirti vermiyor, çok sinsi ilerliyor! 16 saat sonra öldürüyor Mantar zehirlenmesinin sinsi olduğunu söyleyen Prof. Dr. Ahmet Aydın, “Hemen belirti vermeyen 16 saat sonra şiddetli ishal, kusma, mide ağrısı belirtileri gösteren mantar öldürüyor. Doğadan topladığınız mantarları tüketmeyin, pişirince zehri gider diye düşünmeyin, çünkü gitmez. Mantar çok tüketilirse zehirlenme sonrası tedavi zorlaşıyor. Hatta bazen karaciğer nakline kadar götürüyor. Ayrıca, karaciğer ve kalp hastalarının sağlıklı kişilere göre bu zehirlenmeden kurtulması daha zordur” dedi.
21.06.2023 Sağlık
Tansiyonu zıplatıyor, kan şekerini yükseltiyor, insülin direncini kırıyor! Sofradaki düşman
Tansiyonu zıplatıyor, kan şekerini yükseltiyor, insülin direncini kırıyor! Sofradaki düşman Şeker tüketmek tip 2 diyabet, kalp sorunları, karaciğer hastalığı, Alzheimer hastalığı, depresyon, kaygı ve akne ve kırışıklıklar dahil olmak üzere birçok hastalığın oluşmasında rol oynuyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Tuba Kayan Tapan ise şeker kullanımının bırakılması durumunda insan sağlığında nelerin değişebileceğini aktardı.
27.05.2023 Sağlık
Obezite sıklığı 30’lu yaşlarda artış gösteriyor
Obezite sıklığı 30’lu yaşlarda artış gösteriyor Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) verilerine göre, dünya genelinde 1 milyardan fazla aşırı kilolu veya obezite hastası bulunurken 2035’te bu sayının 4 milyarı aşacağı tahmin ediliyor. Obezite yaş dağılımına göre incelendiğinde ise 30’lu yaşlarda obezite sıklığı artarken 45-65 yaşları arasında zirve yapıyor. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde obezitenin her geçen gün artış gösterdiğini kaydeden uzmanlar Avrupa Obezite Günü kapsamında açıklamalarda bulundu.
22.05.2023 Sağlık
Airfryer gerçekten sağlıklı mı? Evde yüz binlerce kişi bu cihazı kullanıyor, dikkat çeken uyarı geldi
Airfryer gerçekten sağlıklı mı? Evde yüz binlerce kişi bu cihazı kullanıyor, dikkat çeken uyarı geldi Tüm dünyada popüler hale gelen ve son dönemde adeta satış patlamasının yaşandığı cihaz Airfryer (hava fritözü) ile ilgili detaylar birçok kişi tarafından merak ediliyor. Satın almak isteyen de var aktif şekilde kullanan da. Ancak yüz binlerin mutfağında yerini alan bu cihaz pratikliğinin yanı sıra 'olası insan kanserojeni' olarak adlandırılan akrilamid ve yağ kullanımı açısından bazı tartışmalara da sebep oldu. Airfryer bu kadar popülerken, sağlığa olan etkilerini ise uzmanlara sorduk. Hava fritözü kansere neden olabilir mi? Kanserojen madde içeriyor mu? Çalışma prensibi nasıl işliyor? Bu cihazla yapılan yiyecekler güvenle tüketilebilir mi? İşte tüm detaylar…
13.05.2023 Sağlık
Halı ve perde fiyatları ile ilgili açıklama! Zam gelecek mi?
Halı ve perde fiyatları ile ilgili açıklama! Zam gelecek mi? Eskişehir’de havaların ısınmasıyla birlikte düğün hazırlıklarına başlayan çiftler, halı ve perde taleplerini arttırdı.
11.05.2023 Ekonomi
Kolesterol, kanser ve kalp hastalığı riskini artırıyor! Sağlıklı beslenmenin kitabından önemli tavsiyeler
Kolesterol, kanser ve kalp hastalığı riskini artırıyor! Sağlıklı beslenmenin kitabından önemli tavsiyeler Kolesterolü artırıyor, aşırı demir gücü nedeniyle de sağlığımızı olumsuz yönde etkiliyor. Kanser ve kalp hastalıklarına neden olarak ölme riskini artırıyor. İçinde ölüm riskini arttıran muhtemel zararlılardan birinin ise ‘aşırı demir yükü’ olduğu düşünülüyor. Bir oksidasyon arttırıcı yani paslanma hızlandırıcı olarak da görev yapabilen demir, fazla miktarda tüketildiğinde aşırı ve kontrolsüz ‘serbest radikal’ oluşumuna yol açıyor. Uzmanlar insan ömrünün beslenmeyle ilgili olduğunu ortaya koydu.
11.05.2023 Sağlık
Kolesterolü çok hızlı düşürüyor, kanserin her türlüsüne şifa! İşte mucize besinin sağlığa 3 önemli faydası
Kolesterolü çok hızlı düşürüyor, kanserin her türlüsüne şifa! İşte mucize besinin sağlığa 3 önemli faydası Kolesterolü çok hızlı bir şekilde düşürüyor, protein, lif ve vitamin ile mineraller bakımından çok zengin. Kolon, meme, prostat, pankreas ve mide kanseri dahil olmak üzere birçok kanser riskinin azalmasına yardımcı oluyor. Bu sebzeler sağlığa yararlı etkileri ile biliniyor, demir ve potasyum gibi birçok besin içeriyor. İşte mucize besinin sağlığa 3 önemli faydası...
27.04.2023 Sağlık
Uykusuzlukta dünya rekoru kırdı! Yan etkileri şaşırttı etkisi yıllarca sürdü...
Uykusuzlukta dünya rekoru kırdı! Yan etkileri şaşırttı etkisi yıllarca sürdü... Uykusuzluk deneyi ile dünya rekoru kırdılar, şaşırtan yan etkileri yıllarca sürdü. İki gencin aklına bir okul projesi fikri geldi. Gençler uyanık kalma konusunda dünya rekorunu kırmak istediklerine karar verdi.
13.04.2023 Dünya
'John Wick' oyuncusu Lance Reddick'in ölüm nedeni belli oldu! Ailesi itiraz etti
'John Wick' oyuncusu Lance Reddick'in ölüm nedeni belli oldu! Ailesi itiraz etti Dünyaca ünlü 'John Wick' serisinde 'otel müdürü Charon' karakteriyle geniş bir hayran kitlesi edinen Lance Reddick, 17 Mart'ta Los Angeles kentindeki evinde yaşamını yitirmişti. ABD'li aktörün ölüm belgesi ortaya çıktı. Reddick'in ailesi ise ölüm raporundaki bulgulara itiraz etti. Oyuncunun avukatının açıklaması akılları karıştırdı.
8.04.2023 Magazin
Kanser riskini azaltıyor, şekeri dengeliyor! Yaşlanmayı yüzde 70 yavaşlatıyor
Kanser riskini azaltıyor, şekeri dengeliyor! Yaşlanmayı yüzde 70 yavaşlatıyor Kanser riskini azaltıyor, toksinleri karaciğer ve böbreklerden atmaya yardımcı oluyor. Sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı oluyor, cilt sağlığını koruyor. Uzun süre tok hissettiriyor, şekeri dengeliyor. Uzun yaşam süresine sahip bireyler sırlarını paylaştı. Yaşam süresinin etkilendiği faktörlerin yüzde 30'u genetik iken yüzde 70'i beslenme ve yaşamla alakalı. İşte uzun yaşamın sırrı 6 altın kural...
3.04.2023 Yaşam
‘Stres anında salgılanan hormonlar kalp krizi riskini artırabilir’
‘Stres anında salgılanan hormonlar kalp krizi riskini artırabilir’ Kardiyoloji Uzmanı Dr. Emre Nuri Günel, stres anında salgılanan hormonların kalp krizi başta olmak üzere birçok hastalığı tetikleyebildiğini söyleyerek, “Stres kalp hastalıklarının en önemli nedenlerinden biridir. Stres anında salgılanan hormonlar kalp krizi gibi birçok kalp hastalığını tetikleyebildiği gibi var olan kalp hastalıklarının şiddetini de artırır” dedi.
29.03.2023 Sağlık
Oruç tutmak isteyen anne adayları dikkat! Düşük veya erken doğuma sebep olabilir
Oruç tutmak isteyen anne adayları dikkat! Düşük veya erken doğuma sebep olabilir Hamilelik her kadında farklı fiziksel ve hormonal etkilere neden olan özel bir dönemdir. Bu süreçte oruç tutmak isteyen anne adaylarının ortak endişesi ise uzun süreli yaşanacak açlığın bebeğin sağlığı üzerinde olumsuz bir durum oluşturmamasıdır. Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Betül Dündar, “Anne adayının kronik bir rahatsızlığı varsa, zor bir gebelik geçiriyorsa, düzenli olarak ilaç kullanması gerekiyorsa, erken doğum riski görülüyorsa, oruç tutulması önerilmemektedir” dedi.
22.03.2023 Ramazan

Benzer Haber Etiketleri

Kalp Hastalığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kalp hastalığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.