Kapsam

Kapsam

Son dakika kapsam haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kapsam ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kapsam haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kapsam

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kapsam gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.414 kapsam haberi bulunmuştur. Tüm kapsam haberleri aşağıda listelenmiştir.
Google yerine, Tiktok ve Youtube! Z kuşağı kullanmayı çoktan bıraktı
Google yerine, Tiktok ve Youtube! Z kuşağı kullanmayı çoktan bıraktı ABD’de yapılan araştırma Z kuşağının internette arama yapmak için Google yerine, Tiktok ve Youtube gibi sosyal medya platformlarına başvurduğunu ortaya çıkardı.
12.04.2024 Gündem
Türkiye ve Almanya ortak oldu!
Türkiye ve Almanya ortak oldu! Alman Federal Ekonomik İşler ve İklim Eylemi Bakanlığı’nın finanse ettiği ‘Uluslararası Hidrojen Artışı’ programı Türkiye ve Almanya arasında, yeşil hidrojenin seramik üretiminde kullanımına yönelik değer zincirinin tamamını analiz etmeyi amaçlayan pilot proje başlatıldı.
3.04.2024 Gündem
Kozan'da MHP'den seçilen başkana 'geç istifa' itirazı! "Mücadele edeceğiz"
Kozan'da MHP'den seçilen başkana 'geç istifa' itirazı! "Mücadele edeceğiz" Adana'da Kozan Belediye Başkanlığını, kesin olmayan sonuçlara göre oyların yüzde 28,05'ini alarak kazanan MHP'li Mustafa Atlı'nın görev yaptığı bankadan zamanında istifa etmediğini ileri süren Büyük Birlik Partisi (BBP) adayı Gürdal Topal, İlçe Seçim Kurulu'na itiraz etti. Atlı'nın avukatları tarafından propaganda sürecinde bu yöndeki eleştirilere yönelik yapılan açıklamada, "Mustafa Atlı bankada işçi olarak çalışmakta olup aday adayı olabilmek için görevinden ayrılması gerekmemektedir. Buna rağmen adaylık sürecinde bankadaki görevini layıkıyla ifa edemeyeceğini düşündüğü için kendi iradesiyle görevinden ayrılmıştır" denilmişti.
2.04.2024 Adana
4D’liler kadroya geçecek mi? Taşeron işçiye kadro var mı, taşerona kadro gelecek mi 2024?
4D’liler kadroya geçecek mi? Taşeron işçiye kadro var mı, taşerona kadro gelecek mi 2024? TBMM'de taşerona kadro görüşüldü mü ve işçilere yönelik kararlar hangi aşamada? Sorularına yanıt aranmaya başlandı. Taşeron işçilere kadro şartları ve düzenleme tarihi beklenirken, yeni gelişmeler yakından takip ediliyor. 14 Mart 2024 tarihinde de, taşerona kadro son dakika haberleri merak ediliyor. 90 bin taşeron işçiye kadro ne zaman çıkacak sorusunun yanıtı sorgulanıyor. TBMM Genel Kurulunda Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi geçerken, taşeron kadro beklentileri de arttı. TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, "Çalışma hayatıyla ilgili taleplerimizin tamamına yakını halloldu. KİT’lerdeki taşeronlar ile kamuda kapsam dışında kalan taşeron işçilerin kadro beklentisi devam ediyor” ifadelerini kullandı. Peki, Taşerona kadro gelecek mi 2024, 4D’liler kadroya geçecek mi? Taşeron işçiye kadro var mı?
14.03.2024 Çalışma Hayatı
Bakan Tunç'tan Can Atalay açıklaması
Bakan Tunç'tan Can Atalay açıklaması Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bakan Tunç, Can Atalay kararına itirazlara ret kararları ile ilgili olarak, 'AYM'nin gerekçeli kararlarını görmek lazım. Gerekçeli karar henüz açıklanmadı. Terör suçları dokunulmazlık kapsamında değil. Anayasa'nın 83. maddesi açık.' dedi.
23.02.2024 Gündem
Sosyal medyadan hakarete ön ödeme! Ceza yağacak
Sosyal medyadan hakarete ön ödeme! Ceza yağacak Yeni yargı paketine göre sosyal medyadan hakaret suçunda artık mağdur ile failin uzlaştırılması yoluna gidilmeyecek. Savcılık günlüğü 100 TL’den para cezası verecek ve ön ödeme tebligatı çıkaracak. Para cezası ödenince takipsizlik verilecek. Böylece fail hakkında dava açılmayacak ve dosya kapanacak. Avukat Bekir Şabahat’a göre uygulamayla “Parasını verir, hakaret ederim” algısı oluşabilir.
12.02.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröre karşı İran'ın desteği önemli
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröre karşı İran'ın desteği önemli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile anlaşmaların imza töreni ve ortak basın toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında terörle mücadele vurgusu yaparak, "Türkiye'nin terörle mücadelede İran'ın yanında olduğunu ifade etmek istiyorum. PKK/YPG/PYD'ye karşı mücadele güçlenmeli. Terörle mücadelemizde komşumuz İran'ın desteğinin önemini bir kez daha vurguladık" ifadelerini kullandı.
24.01.2024 Gündem
Erken emeklilikte yeni düzenleme! 1999 sonrası SGK girişi olanlar dikkat, işte yaş ve prim gün şartları
Erken emeklilikte yeni düzenleme! 1999 sonrası SGK girişi olanlar dikkat, işte yaş ve prim gün şartları Erken emeklilikte yeni düzenleme için düğmeye basıldı. 2000- 2008 arası SGK girişi olanlar torba yasa maddelerinde erken emeklilik teklifi olup olmadığını merak ediyor. Erken emeklilik için yeni formüller masada. Peki kademeli erken emeklilik ne zaman yürürlüğe girecek, erken emeklilikten kimler faydalanacak? İşte son dakika haberin detayları...
8.01.2024 Çalışma Hayatı
Çalışan emeklilerin ikramiyeleri hesaba yatıyor!
Çalışan emeklilerin ikramiyeleri hesaba yatıyor! Çalışan emeklilere 5 bin liralık destek ödemesi bugün banka hesaplarına yatırılmaya başlandı. Çalışan emeklilere 5 bin lira destek verilmesini öngören düzenleme Türkiye Büyük Millet Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi.
29.12.2023 Emekli
Depoda yükleme elemanından mühendisine kadar ihtiyaç var! 200 bin kişiye çalışma kapısı
Depoda yükleme elemanından mühendisine kadar ihtiyaç var! 200 bin kişiye çalışma kapısı İndirim yarışının yaşandığı yılın bu son dönemlerinde lojistik ve e-ticaret sektöründe depoda yükleme elemanından mühendis seviyesine kadar hemen her alanda kalifiye elemana ihtiyaç var. Ücretler de tavan yaptı. 1 milyon kişinin istihdam edildiği sektörde eleman açığı 200 bine dayandı.
20.12.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı: Süreci başlattık
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan enflasyon mesajı: Süreci başlattık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite 9. Toplantısı'na katılmak üzere Katar'a kritik ziyaret gerçekleştirdi. Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani ile bir araya geldi. Erdoğan kritik toplantıda dünyaya önemli mesajlar verdi. Katar ziyareti sonrası Erdoğan, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, enflasyonla mücadele ve fiyat istikrarında kararlılık vurgusunda bulundu.
6.12.2023 Gündem
Bakan Işıkhan: Bütün emeklilerimiz 5 bin lira ikramiyeyi alacak
Bakan Işıkhan: Bütün emeklilerimiz 5 bin lira ikramiyeyi alacak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, fiilen çalışmayanların dışındaki emeklilere de bir defaya mahsus verilecek 5 bin liraya ilişkin, "Meclis’te kabul edilir edilmez çalışmalara başlayacağız. Bütün emeklilerimiz 5 bin lira ikramiyeyi almış olacak" dedi.
30.11.2023 Çalışma Hayatı
Çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiyede yeni gelişme! Hesaplara yatırılıyor
Çalışan emeklilere 5 bin TL ikramiyede yeni gelişme! Hesaplara yatırılıyor 5000 TL emekli ikramiyesi için kapsam genişledi. Çalışan emeklilere ikramiye verilecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada "Emekli olup fiilen çalışmaya devam etmeyen emeklilerimize 5 bin TL ikramiye ödemesi yapıldı. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile tek seferlik verilecek ikramiyeden kapsam dışında tutulan emeklilerin de faydalanması için çalışma başlatıldı" ifadelerine yer verildi.
27.11.2023 Emekli
Emeklilerin tamamına 5 bin lira ikramiye müjdesi! Tarih açıklandı, hesaplara yatıyor
Emeklilerin tamamına 5 bin lira ikramiye müjdesi! Tarih açıklandı, hesaplara yatıyor 5000 TL emekli ikramiyesi için kapsam genişledi. Çalışan emeklilere ikramiye verilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatını verdiği emekli ikramiyesi düzenlemesi Meclis'e gelecek. Peki çalışan emeklilere ikramiye ne zaman verilecek? 5000 TL ne zaman yatacak? 4,7 milyon emekliye ödenecek yeni Cumhuriyet ikramiyesi sigorta tahsis numarasına göre hesaplara yatacak. İşte milyonlarca emekliyi ilgilendiren detaylar...
27.11.2023 Emekli
Bayram ikramiyesi kimler alacak, çalışan emekliye de ikramiye verilecek mi? Çalışan emekliler 5 bin TL ikramiye alacak mı?
Bayram ikramiyesi kimler alacak, çalışan emekliye de ikramiye verilecek mi? Çalışan emekliler 5 bin TL ikramiye alacak mı? Emeklilere 5 bin cumhuriyet ikramiyesi verilmiş, çalışan emekliler ise kapsam dışı bırakılmıştı. İkramiye alamayan çalışan emekliler yoğun tepki gösterince AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çalışan emekliye ikramiye çalışması için ilgili bakanlıklara talimat verdiğini açıkladı. Yaşanan gelişme sonrası çalışan emekli vatandaşlar “Çalışan emekliye de ikramiye verilecek mi, çalışan emekliler 5 bin TL ikramiye alacak mı? Bayram ikramiyesi kimler alacak?” sorularına yanıt aramaya başladı. İşte merak edilen haberin detayları…
24.11.2023 Emekli
Bakan Tunç: İki yüksek mahkeme arasındaki görüş farkını TBMM çözer
Bakan Tunç: İki yüksek mahkeme arasındaki görüş farkını TBMM çözer Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Anayasa Mahkemesi ile Yargıtay arasındaki tartışmaya ilişkin açıklamada bulundu. Bakan Tunç, 'İki yüksek mahkeme arasında görüş farkı var. İki yüksek mahkeme arasındaki görüş farkını ortadan kaldırmaya yönelik hususlar TBMM yetkisindeki hususlardır' dedi.
13.11.2023 Gündem
Sabancı Holding'den 36,7 milyar lira kar
Sabancı Holding'den 36,7 milyar lira kar 2023 yılının ilk 9 ayına ilişkin finansal sonuçlarını açıklayan Sabancı Holding, söz konusu dönemde kombine satışlarını yüzde 65 artışla 457,3 milyar TL seviyesine yükseltirken, Holding’in konsolide net kârı ise 36,7 milyar TL oldu.
9.11.2023 Finans
Emekliye 5 bin lira ikramiye müjdesi! Merak edilen tüm detaylar belli oldu
Emekliye 5 bin lira ikramiye müjdesi! Merak edilen tüm detaylar belli oldu Emekliye 5 bin liralık ikramiye müjdesiyle ilgili dikkat çeken detaylar ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapılacağı, fiilen çalışmaya devam edenlerin kapsam dışı olduğunu açıklamasının ardından, birçok vatandaş kendisinin 5 bin liralık ikramiyeden faydalanıp faydalanamayacağını merak ediyor. İşte merak edilen tüm detaylar...
9.11.2023 Emekli
EYT'nin maliyeti belli oldu! SGK resmen açıkladı, prim detayı ortaya çıktı
EYT'nin maliyeti belli oldu! SGK resmen açıkladı, prim detayı ortaya çıktı Mart ayında yürürlüğe giren emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesiyle 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı çalışmaya başlayanlarda yaş şartı kaldırıldı. Uzun yıllar boyunca pirim ödeyen fakat yaşı emekli olmaya yetmeyen milyonlarca çalışan, EYT düzenlemesi ile emeklilik hakkı kazandı. Sigorta başlangıç tarihi 8 Eylül 1999 sonrası olanlar ise kapsam dışı bırakıldı. Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesinin hayata geçmesiyle, yaklaşık 1,9 milyon kişi Mart sonrası emeklilik başvurusu yaptı. EYT’nin sosyal güvenliğe maliyeti belli oldu. İşte detaylar...
8.11.2023 Emekli
Emekliye 5 bin liralık ikramiyede yeni gelişme! Müjdeli haber, işte ödeme tarihi
Emekliye 5 bin liralık ikramiyede yeni gelişme! Müjdeli haber, işte ödeme tarihi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çalışmayan emeklilere verilecek 5 bin liralık ikramiyeyle ilgili açıklama yaptı. Çalışmalarda sona gelindiğini belirten Bakan Işıkhan, ödemelerin 15 Kasım'ı geçmeyeceğini söyledi.
1.11.2023 Ekonomi
Emeklilere 5 bin TL ikramiye! 'Bir gün bile prim ödeyenler yararlanamayacak'
Emeklilere 5 bin TL ikramiye! 'Bir gün bile prim ödeyenler yararlanamayacak' Emekli vatandaşlara Cumhuriyetin 100. yılı kapsamında, bir kereye mahsus, 5 bin TL ikramiye verilecek. 5 bin TL emekli ikramiyesi kasım ayının ilk 15 günü içerisinde hesaplara yatacak ancak emekli olup çalışmaya devam edenler ikramiye hakkından yararlanamayacak.
31.10.2023 Emekli
Teknoloji desteği! Milyonlarca öğrenci bekliyordu, 1 Kasım'da başlıyor
Teknoloji desteği! Milyonlarca öğrenci bekliyordu, 1 Kasım'da başlıyor 7 milyona yakın üniversite öğrencisi teknolojik cihaz ve internet desteğini 1 Kasım’dan itibaren almaya başlayacak. Ürünün fiyatı 9.500 lirayı geçmeyecek, ikinci el cihazlar ise kapsam dışında olacak
26.10.2023 Ekonomi
Erken emeklilik fırsatında bilinmeyen detay! Günlük 143 lira olacak
Erken emeklilik fırsatında bilinmeyen detay! Günlük 143 lira olacak Küçük esnaf için prim ödeme gün sayısının 7 bin 200’e indirilmesiyle ilgili detaylar ortaya çıktı. Ekim ayında Meclis'e gelmesi beklenen düzenleme ile ilgili kritik uyarılar geldi. SGK Uzmanı Dilek Ete, "İhya yaparak emekli olmak istediğinizde silinen Bağ-Kur borçlarının tamamını ödemeniz gerekiyor. Bu nedenle ödeyeceğiniz rakam ve alacağınız emekli aylığı arasında mutlaka kazanç-kayıp hesabı yapmalısınız" uyarısında bulundu.
13.10.2023 Emekli
5 bin TL ikramiye müjdesi! SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı mensubu tüm emekliler alacak, detaylar netleşti
5 bin TL ikramiye müjdesi! SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı mensubu tüm emekliler alacak, detaylar netleşti Emekli ikramiyeleri ile ilgili son dakika haberi geldi. Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiriyor. SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı mensubu tüm emekliler alacak. Resmen açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, “Emeklilerimize bir defalığa mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapmayı kararlaştırdık." demişti. Emekli ikramiyesiyle ilgili detaylar belli oldu. Peki kimler faydalanacak, kimler kapsam dışı tutulacak? Ödemeler ne zaman, nasıl yapılacak ? Bakan Işıkhan son noktayı koydu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 5 bin liralık tek seferlik emekli ikramiyesine ilişkin, “Düzenlemeyi tamamladık, hayırlı olsun” dedi.
11.10.2023 Emekli
Emekliye 5 bin TL ikramiyede son dakika gelişmesi! Müjde verildi, maaşlara yansıyor
Emekliye 5 bin TL ikramiyede son dakika gelişmesi! Müjde verildi, maaşlara yansıyor Emekli ikramiyeleri ile ilgili son dakika haberi geldi. Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiriyor. Maaşlara doğrudan yansıyacak. Resmen açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, “Emeklilerimize bir defalığa mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapmayı kararlaştırdık. Hem emekli olup hem çalışanlar kapsam dışında olacak” demişti. Emekli ikramiyesiyle ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. İşte detaylar...
10.10.2023 Emekli

Benzer Haber Etiketleri

Kapsam ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kapsam haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.