Kapak

Kapak

Son dakika kapak haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kapak ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kapak haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kapak

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kapak gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.891 kapak haberi bulunmuştur. Tüm kapak haberleri aşağıda listelenmiştir.
Portakal Çiçeği Karnavalı 5. gününde coşkuyla devam ediyor! Büyük coşku yaşandı
Portakal Çiçeği Karnavalı 5. gününde coşkuyla devam ediyor! Büyük coşku yaşandı Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamına alınan Adana Portakal Çiçeği Karnavalı tüm coşkusuyla şehre renk katmaya devam ediyor. Adanalılar ve civar kentlerden gelenler, kendilerine günlük rotalar çizerek, şehrin dört bir yanına yayılan etkinlikleri ziyaret ediyor.
17.04.2024 Adana
Emar neden gece çekilir? Sebebine şaşıracaksınız, gece saatlerinin kritik önemi var!
Emar neden gece çekilir? Sebebine şaşıracaksınız, gece saatlerinin kritik önemi var! Manyetik rezonans görüntüleme (MR), vücut içindeki yapıların detaylı bir şekilde incelenmesini sağlayan bir tarama yöntemidir. Bu yöntem, radyo dalgaları ve manyetik alandan faydalanarak gerçekleştirilir. Uzman doktorlar, birçok hastalığın teşhisinde ve tedavi süreçlerinin takibinde MR taramalarından yararlanır. Peki, birçok hastalığın teşhisinde kullanılan EMAR’ın neden gece çekildiğini biliyor musunuz? İşte nedeni…
4.04.2024 Yaşam
Adana 80 yaşındaki hastaya 8 saatlik ameliyatta biri çok riskli 5 operasyon! Türkiye'de bir ilk yaşandı
Adana 80 yaşındaki hastaya 8 saatlik ameliyatta biri çok riskli 5 operasyon! Türkiye'de bir ilk yaşandı Adana'da, Emine Rozi'ye (80), 1,5 yıl önce aort kapağına yerleştirilen tel kafesinin çıkarılması için yapılan ameliyatta ayrıca yerine biyolojik aort kapağı kondu, diğer kapağın yerine yeni mitral biyolojik kapak yerleştirildi, 3'üncü kapak tamir edildi, tıkalı 2 kalp damarına baypas yapıldı, aort damarı genişletildi. Prof. Dr. Mehmet Şah Topçuoğlu, aort kapağına yerleştirilen tel kafesinin çıkartılması operasyonunun bugüne kadar dünyada 30 hastaya yapıldığını, bu hastaların yarısının ameliyat masasında hayatını kaybettiğini, yaptıkları ameliyatın ise Türkiye'de ilk olduğunu söyledi.
12.03.2024 Adana
Milliyet Executive ile İnovasyon ve Başarı
Milliyet Executive ile İnovasyon ve Başarı İş dünyasına dair haberleri ve yenilikleri modern bir perspektifle okurlarıyla buluşturan Milliyet Executive’in 27. sayısı, 6 Mart tarihinde raflarda yerini alıyor. Sayı; Girişimcilik ve Yenilik kavramları ile geniş konu seçkisine yer veriyor.
6.03.2024 Vitrin
İklim Tamkan kimdi, kaç yaşında, Fırat Tanış’la ne zaman ayrıldı? Fırat Tanış açıklama yaptı mı?
İklim Tamkan kimdi, kaç yaşında, Fırat Tanış’la ne zaman ayrıldı? Fırat Tanış açıklama yaptı mı? Piyanist İklim Tamkan, beraberliğini sonlandırdığı oyuncu Fırat Tanış hakkında 'psikolojik şiddet, tehdit, ısrarlı takip'ten dolayı uzaklaştırma kararı aldırdığını duyurdu. “Bu şiddet zincirini kırmayı bir sorumluluk olarak görüyorum ve bu zincirin sessiz bir halkası olmayı reddediyorum” ifadesini kullanan Tamkan, “Hiç korkmuyorum” dedi. Peki, İklim Tamkan kimdi, Fırat Tanış açıklama yaptı mı?
28.02.2024 Gündem
Göz sulanması tehlikeli hastalığı habercisi olabilir!
Göz sulanması tehlikeli hastalığı habercisi olabilir! Göz sulanmasının tehlikeli olabileceğine değinen Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Tezer Nur Gücükoğlu, “Tehlikelidir çünkü pek çok görmeyi tehdit eden göz hastalıklarının habercisidir. Tedavide geç kalınmamalıdır. Göz sulanması konjonktivit, blefarit, şalazyon, arpacık, glokom, katararkt, üveit, doğuştan ve sonradan olma gözyaşı kanalı tıkanıklığı ve bahar nezlesi habercisidir” dedi.
28.02.2024 Sağlık
Dünya tıp tarihine geçecek çalışmalarda Türk imzası! Kanser için umut ışığı olacak
Dünya tıp tarihine geçecek çalışmalarda Türk imzası! Kanser için umut ışığı olacak Almanya Helmholtz Doku Mühendisliği Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Ali Ertürk, dünyada ses getiren biyoteknoloji çalışmalarını gerçekleştirdiği laboratuvarlarının kapısını açtı. Dünyanın en önemli bilim dergilerine kapak olan araştırmalarıyla sadece Almanya'da değil, dünyada tanınan Ertürk, şu anda üzerinde çalıştığımız en önemli teknolojilerden biri 3 boyutlu biyo-yazıcıları kullanarak bu haritaları hücre hücre bir dokuya dönüştürmek. Bu haritaları çıkarabilen dünyadaki tek araştırma grubuyuz. O üç boyutlu yazıcılar da mühendislik anlamında geliştiğinde tahmin ediyorum ki insan organlarının büyük parçalarının tamamını, organları, ileride üretebileceğiz. Organ nakli de aynı şekilde tarihe karışabilir" dedi.
18.02.2024 Gündem
Erzincan'da maden ocağında toprak kayması! Kurtarma çalışmaları termal kameralar yardımıyla devam ediyor
Erzincan'da maden ocağında toprak kayması! Kurtarma çalışmaları termal kameralar yardımıyla devam ediyor Erzincan'ın İliç ilçesinde altın madeni bölgesinde toprak kayması meydana geldi. Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu CNN TÜRK'te son durumu aktarırken, 'Toprak dışarı çıkarılıp istifleniyor. O sırada bir toprak kayması gerçekleşiyor. Toprak altında kalan çalışanlar var.' dedi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 400 personelle arama kurtarma çalışmasının sürdüğünü belirtirken, '9 kişiye ulaşılamıyor.' ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzincan'daki madende yaşanan toprak kaymasıyla ilgili Vali Aydoğdu’dan bilgi aldı, arama kurtarma çalışmaları için tüm imkanların seferber edilmesini istedi. Erzincan’ın İliç ilçesinde meydana gelen toprak kaymasıyla ilgili olay yerinde açıklamada bulunan Binali Yıldırım, gece de termal kameralar yardımıyla arama kurtarma çalışmaların sürdüğünü belirtti.
13.02.2024 Gündem
Atık yüz maskelerini yakıta çeviren yöntem geliştirdi
Atık yüz maskelerini yakıta çeviren yöntem geliştirdi Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Indiana eyaletinde bulunan Purdue Üniversitesi, Davidson School of Engineering Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü’nde araştırmacı olarak çalışan kimya yüksek mühendisi Dr. Çağrı Ün, kullanılmış atık yüz maskelerini yakıta çeviren teknolojiyi geliştirdi. Yapılan yenilikçi çalışma, uluslararası Processes Dergisi tarafından 238 eser arasından seçilerek kapak sayısı oldu.
24.01.2024 Adana
Aksaray Nerede, Hangi Bölgede? Aksaray İlçeleri Nelerdir, Neleri Meşhur?
Aksaray Nerede, Hangi Bölgede? Aksaray İlçeleri Nelerdir, Neleri Meşhur? Aksaray, İç Anadolu bölgesinde bulunan bir şehirdir. Aksaray'ın yüz ölçümü 7.659 kilometre kare, deniz seviyesine olan yüksekliği 980 metre ve il plaka kodu da 68 olarak karşımıza çıkar.
18.01.2024 Eğitim
ABD Havacılık Dairesi, Boeing 737-9 MAX uçaklarında soruşturma başlattı
ABD Havacılık Dairesi, Boeing 737-9 MAX uçaklarında soruşturma başlattı ABD Federal Havacılık Dairesi (FAA), dün Boeing 737-9 MAX uçaklarında resmi soruşturma başlattığını duyurdu.
12.01.2024 Dünya
Misli'den günün süper tercihleri
Misli'den günün süper tercihleri Misli’de yer alan günün “Süper Oranlı” maçlarını Misli yazarları sizler için yorumladı. Siz de “Süper Oran” farkıyla Misli’de maçların heyecanını daha yüksek oranlarla yaşayabilirsiniz. İşte günün süper tercihleri…
11.01.2024 İddaa
Tıp literatürüne girecek ameliyatla hayata tutundu
Tıp literatürüne girecek ameliyatla hayata tutundu Kanama bozukluğu ile en kanlı kalp ameliyatlarından birine alındı, kalbi açıkta yoğun bakımda tam 24 saat izlendi. Toplam 22 ünite kan verildi ve kalp kapağı yapay kapak ile değiştirildi. Rizeli inşaat mühendisi Emrullah Çitfçi, kanama bozukluğu hastalığı 'Von Willebrand' taşıyıcısıyken, enfeksiyona bağlı kalp kapağı değişimi ameliyatı ile sağlığına kavuşan hasta olarak tıp literatürüne girecek.
25.11.2023 Gündem
“Moğollar’a Saygı” albümünün yeni konuğu
“Moğollar’a Saygı” albümünün yeni konuğu  “Moğollar’a Saygı” albümünün yeni konuğu Rashit oluyor. 90’lar İstanbul punk sahnesinin önemli gruplarından Rashit geçen sene yayınlanan Kalbim Soldan Atıyor isimli Ep’si ile uzun süren sessizliğini bozmuştu. Bu kez Moğollar’a Saygı albümü için tekrar stüdyoya giren grup Moğollar külliyatından sözleri Oğuzhan Akay’a, bestesi Taner Öngür’e ait olan Ben Anlamaz’ı seçip yorumladı.
15.11.2023 Magazin
Pınar Deniz: Ruhumun derinlerindeki duygularla tanıştım
Pınar Deniz: Ruhumun derinlerindeki duygularla tanıştım ‘Yargı’ dizisiyle ekranda olan Pınar Deniz, “Mesleğime tutkuyla bağlıyım. Hayattaki en büyük zevkim oyunculuk” dedi.
5.11.2023 Magazin
Kapak açılmıyor! 'Kapsül açılmıyor başkanım!'
Kapak açılmıyor! 'Kapsül açılmıyor başkanım!' Bir süredir NASA'nın antik asteroit Bennu'dan topladığı parçaların içeriği ve bu parçalar üzerinde yapılacak incelemeler konuşulmakta. Son olarak NASA, parçalarda yaşamın iki temel bileşeni olan karbon ve suyu tespit etmişti. OSIRIS-REx isimli uzay aracının Dünya'ya başarıyla getirdiği kapsül, asteroit parçalarını korumakta.
26.10.2023 Bilim ve Teknoloji
Realme 11 Pro+ İncelemesi
Realme 11 Pro+ İncelemesi Yeni bir videodan herkese merhaba. Bugünkü konuğum gerek tasarımıyla gerek özellikleriyle oldukça iddialı. Kimden mi bahsediyorum? realme 11 pro plus’dan tabi ki. Tasarım konusunda da oldukça ciddi bir yenilik ile karşımıza çıktı. Sizi daha fazla bekletmek istemiyorum. Gelin bu akıllı cihazı yakından inceleyelim.
17.10.2023 Advertorial
Birce Akalay: ‘Şimdilerde kendi merkezimdeyim’
Birce Akalay: ‘Şimdilerde kendi merkezimdeyim’ Geçmişte hızlı yaşadığını belirten Birce Akalay, “Biraz savruktum, hatta kendime çoğu zaman hoyrat davranıyordum. Şimdilerde daha çok kendi merkezimdeyim” dedi.
6.10.2023 Magazin
Sertab Erener yıllar öncesinin kamera arkası görüntülerini paylaştı
Sertab Erener yıllar öncesinin kamera arkası görüntülerini paylaştı Sertab Erener, prodüktörlüğünü Sezen Aksu’nun yaptığı 1992 yapımı “Sakin Ol” albümünün kapak çekiminin kamera arkası görüntülerini sosyal medya hesabında yayınladı.
2.10.2023 Vatan TV
Gaziantep FK - Galatasaray maçı Tek Maç ve Canlı Bahis seçenekleriyle Misli.com’da
Gaziantep FK - Galatasaray maçı Tek Maç ve Canlı Bahis seçenekleriyle Misli.com’da Sezonun ilk 3 haftasını puansız geçen Gaziantep FK, Şampiyonlar Ligi'nin grup aşamasına kapak atıp morallenen Galatasaray'ı konuk ederken siz de bu karşılaşmanın heyecanını Tek Maç, Süper Oran ve Canlı Bahis seçenekleriyle Misli’de yaşayabileceksiniz. Bu arada; Misli'den herkese, tüm üyelere 20 TL hediye!
2.09.2023 İddaa
Avusturya Konsolosluğu’ndan depremzede akademisyene skandal vize reddi! 'Ret gerekçesi çok ayıp'
Avusturya Konsolosluğu’ndan depremzede akademisyene skandal vize reddi! 'Ret gerekçesi çok ayıp' Depremde ailesinden yedi kişiyi kaybeden akademisyen Yusuf Karlı, annesine vize alamadı. Avusturya Innsbruck Üniversitesi’nde kuantum fiziği üzerine doktora çalışmasını ve araştırmalarını sürdüren Yusuf Karlı, gerekçe olarak, “Dul kalmışsın, evini kaybetmişsin, geri dönmeyebilirsin” dediklerini iddia ettti.
24.08.2023 Gündem
Pınar Deniz'den ilişki açıklaması: Sadece iki insan arasında yaşanması gereken bir şey
Pınar Deniz'den ilişki açıklaması: Sadece iki insan arasında yaşanması gereken bir şey Kanal D'nin sevilen dizisi Yargı'da Ceylin karakterine hayat veren Pınar Deniz, kapak yıldızı olduğu dergiye Kaan Yıldırım ile birlikteliğinden bahsetti. Deniz, "Bana göre ilişki sadece iki insan arasında yaşanması gereken bir şey. Ben avukat da doktor da olabilirdim" açıklamasıyla dikkat çekti.
7.06.2023 Magazin
Arzum Onan'dan boşanma açıklaması! 'Sevgimiz asla değişmeyecek'
Arzum Onan'dan boşanma açıklaması! 'Sevgimiz asla değişmeyecek' Ünlü oyuncu Arzum Onan, son günlerde boşanma haberleriyle gündemden düşmüyordu. Ünlüler dünyasının parmakla gösterilen çiftlerinden Onan ile Mehmet Aslantuğ, sürpriz şekilde boşandı. Güzel oyuncu, 27 yıllık eşi ile ayrılığına dair konuştu.
2.06.2023 Magazin
Kaporta Nedir, Ne İşe Yarar? Araçta Kaporta Nereye Denir?
Kaporta Nedir, Ne İşe Yarar? Araçta Kaporta Nereye Denir? Genel çerçevede araçların sac bölümüne verilen isim kaporta olarak ifade edilmektedir. Böylece arabanın dış kısmını kaplaması ile beraber bu bölüm sac olarak bilinmektedir. Aynı zamanda aracın motorunun bulunduğu ve açılır kapanır kısmını yine kaporta dendiğini söylemek mümkün. Bu durum daha çok halk tarafından ele alınır ve günlük yaşamda ifade edilir.
1.06.2023 Gündem
Rita Ora ile Taika Waititi mutlu evliliklerinin sırrını açıkladı
Rita Ora ile Taika Waititi mutlu evliliklerinin sırrını açıkladı Geçtiğimiz ocak ayında sürpriz bir şekilde nikah masasına oturan Rita Ora ile Taika Waititi, ilk kez birlikte bir kapak çekiminde yer aldı. Vogue'un Avustralya edisyonu için kamera karşısına geçen ünlü çift, evlilikleri hakkında konuştu.
1.06.2023 Magazin

Benzer Haber Etiketleri

Kapak ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kapak haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.