Kanser Vakaları

Kanser Vakaları

Son dakika kanser vakaları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kanser vakaları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kanser vakaları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kanser Vakaları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kanser vakaları gelişmeleri de dahil olmak üzere 165 kanser vakaları haberi bulunmuştur. Tüm kanser vakaları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Damar yolu ile verilen serumda mikroplastik çıktı
Damar yolu ile verilen serumda mikroplastik çıktı Adana Çukurova Üniversitesi ile Danimarka Roskilde Üniversitesi'nde görevli akademisyenler, ortak çalışma ile tıbbi tedavilerde kullanılan serumları inceleyip, 1 litrelik serumlarda 65 adet mikroplastik olduğunu tespit etti. Prof. Dr. Sedat Gündoğdu, "Bu çalışmayla damar yolu ile verilen sıvıların doğrudan mikroplastik maruziyetine neden olduğunu ortaya koyduk" dedi.
17.03.2024 Adana
Aşırı kırmızı et tüketimi kanser riskini arttırıyor
Aşırı kırmızı et tüketimi kanser riskini arttırıyor Aşırı kırmızı et tüketiminin kolon, rektum ve prostat kanseri riskini artırdığını dile getiren Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Nilüfer Avcı, kanser riskini azaltmak için sağlıklı bir hayat tarzı benimsemenin çok önemli olduğunu söyledi.
28.01.2024 Yaşam
Her gün tüketiyoruz! Sonuçları çok ağır, bu belirtiler varsa doktora gidin
Her gün tüketiyoruz! Sonuçları çok ağır, bu belirtiler varsa doktora gidin Kanser vakaları gün geçtikçe artıyor. Tıpın çoğu zaman çaresiz kaldığı kanserde erken tanı en önemli rolü oynuyor. Özellikle akciğer kanseri yıllarca belirti vermeden ilerleyebiliyor. Genetik faktörler, çevresel etkenler, beslenme ve yaşam şekli kanser riski üzerinde etkili olurken, bu riski azaltmak da mümkün. Uzman isim akciğer kanserinin belirtileri, teşhis ve tedavi süreci ile ilgili yaptığı açıklamada ‘sigara’ vurgusu yaparak, beslenme ve yaşam şeklinin akciğer kanserine etkisini anlattı.
22.10.2023 Sağlık
Kanser için yeni umut: Moleküler tedavi
Kanser için yeni umut: Moleküler tedavi Kanser vakaları ülke genelinde her geçen gün artıyor. Sigara kullanımı, yaşlı nüfusun artışı ve obezite kanserin hızla artmasının en önemli nedenleri arasında gösteriliyor. Kanser tedavisinde ise yüz güldüren gelişmeler yaşanıyor. Moleküler tedavi kanser hastaları için umut vadediyor.
5.02.2023 Sağlık
Kansere neden oluyor! Kuru öksürük, göğüs ve sırt ağrısı ile ortaya çıkıyor
Kansere neden oluyor! Kuru öksürük, göğüs ve sırt ağrısı ile ortaya çıkıyor Kanser vakaları hızla artıyor. Birçok hastalıkta olduğu gibi, kanserde de erken tanı hayat kurtarıyor. Akciğer kanseri yıllarca belirti vermeden ilerleyebiliyor. Genetik faktörler, çevresel etkenler, beslenme ve yaşam şekli kanser riski üzerinde etkili olurken, bu riski azaltmak da mümkün. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Tuğçe Hürkal akciğer kanserinin belirtileri, teşhis ve tedavi süreci ile ilgili yaptığı açıklamada ‘sigara’ vurgusu yaparak, beslenme ve yaşam şeklinin akciğer kanserine etkisini anlattı.
23.10.2022 Sağlık
Sigara bırakma polikliniklerinde kansere geçit yok
Sigara bırakma polikliniklerinde kansere geçit yok Başta akciğer olmak üzere birçok kanser türünün başlıca etkeni olan sigaraya karşı Sigara Bırakma Poliklinikleri’nde önemli başarılar elde ediliyor. 1-7 Nisan Kanser Haftası’nda konuşan Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Özgür Yiğit, “Sadece akciğer kanseri değil, diğer kanser türleri için de sigara sebep olan birinci etken. Kanser Haftası’nda umarım sigarayı bırakan vatandaşlarımızın sayısı artar. Vatandaşlarımız eğer sigarayı bırakmak istiyorlarsa 'bırakamam' demesinler, sigara bırakma polikliniklerini bir denesinler” dedi.
1.04.2022 Sağlık
Kanser ile ilgili hayati uyarı! Sinsi ilerliyor, soğuk algınlığıyla karıştırılıyor ama...
Kanser ile ilgili hayati uyarı! Sinsi ilerliyor, soğuk algınlığıyla karıştırılıyor ama... Nefes darlığı veya hırıltı önceden yokken birden ortaya çıkıyor, geçmeyen öksürükler ve göğüs ağrıları etkili oluyor. Devamlı ateşlenme ve hastalanmalar artıyor, yutkunmakta zorluk yaşanıyor. Vücut daha kolay morarıyor ve kanamalar hızlı bir şekilde durmuyor. Uzmanlar tek tek açıkladı. Kanser vakaları ile ilgili korkutan gerçek ortaya çıktı. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de artarak yayılan kanser vakalarının belirtileri hakkında önemli uyarılar geldi. Bunlar sizde de varsa dikkat! Kanserin, vücutta oluşmaya başladığında verdiği sinyaller erken fark edilirse iyileşme şansı artıyor. Peki, kanserin ilk belirtisi nedir? İşte detaylar...
19.03.2022 Sağlık
'Asbest' ölüm saçıyor! 100 bin kişi kanser riski taşıyor! Tek tek tespit edildi...
'Asbest' ölüm saçıyor! 100 bin kişi kanser riski taşıyor! Tek tek tespit edildi... 'Asbest' nedenli kanserli köylerin haritası çıkarıldı! Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Lüfti Çöplü, Türkiye'de 1970-2020 yıllarında üniversiteler tarafından yapılan araştırmaları inceleyerek, asbest maddesine bağlı kanser vakalarının görüldüğü köylerin haritasını çıkardı. Çöplü, İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Gönüydoğu Anadolu Bölgesi ağırlıklı olmak üzere 400 köyde yaklaşık 100 bin kişinin asbestten etkilendiğinin belirlendiğini söyledi.
9.03.2022 Gündem
Testis kanseri genç erkeklerde sık görülüyor!
Testis kanseri genç erkeklerde sık görülüyor! Prostat kanseri erkeklerde en yaygın görülen kanser türü. Ancak 25-34 yaş arasında genç erkeklerde testis kanserleri de sık görülüyor. “Vücudunuzdaki değişiklikleri gözlemleyip ciddiye alın, uzmanlarla paylaşmayı ihmal etmeyin” diyen Prof. Dr. Berrin Pehlivan şişlik, ağrı ile kendini gösteren testis kanserine karşı uyarıyor.
22.01.2022 Sağlık
Kanser vakaları patlamıştı! Cumhurbaşkanı Erdoğan 'acil’ olarak onayladı, ve başlıyor...
Kanser vakaları patlamıştı! Cumhurbaşkanı Erdoğan 'acil’ olarak onayladı, ve başlıyor... Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde yaşam kalitesinin artırılması amacıyla sanayi kuruluşlarına yakın olan yerleşim alanlarının dönüştürülmesi için yapılan başvuru Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylandı. Resmi Gazete'de yayımlanan 'acele kamulaştırma' kararı, bölge halkını sevindirdi.
31.12.2021 Gündem
Pandemi sonrası kanser vakaları artacak!
Pandemi sonrası kanser vakaları artacak! Türkiye Aile Hekimleri Uzmanlık Derneği (TAHUD) Başkanı ve Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esra Saatçi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını döneminde kanser taramalarının ciddi şekilde azaldığını, bu durumun ileriki dönemlerde kanser vakalarında artışa yol açabileceğini söyledi.
12.11.2021 Sağlık
Korkanlar göç ediyor! Simsiyah akıyor, kanser vakaları...
Korkanlar göç ediyor! Simsiyah akıyor, kanser vakaları... Trakya'da kirli suyuyla sık sık gündeme gelen Ergene Nehri'nin kollarından Çorlu Deresi, simsiyah akmaya devam ediyor. Endüstriyel atıkların yol açtığı kirlilik nedeniyle bölge halkının göç ettiğini belirten Ergene Kent Konseyi Başkanı Ercüment Tuncay, "Edirne'deki hastanelerin onkoloji servislerine gidilip, bakıldığında kanser vakalarının en fazla bu bölgeden geldiği görülecektir" dedi.
16.09.2021 Gündem
Alaşehir Çayı'ndan zehir akıyor
Alaşehir Çayı'ndan zehir akıyor Ege Bölgesi'nin önemli tarımsal su kaynaklarından Alaşehir Çayı, işletmelerden bırakılan atık sular nedeniyle siyaha büründü. Çevreye yaydığı kötü koku nedeniyle yöre halkını tedirgin eden çaydaki kirlilik nedeniyle tarım alanlarının da tehdit altında olduğu bildirildi.
8.05.2021 Yaşam
TÜBİTAK, ekosistemini kanser araştırmaları alanında da güçlendiriyor
TÜBİTAK, ekosistemini kanser araştırmaları alanında da güçlendiriyor Kanser araştırması yapanlar, TÜBİTAK'ın Sanayi Doktora ile Ulusal ve Uluslararası Lider Araştırmacılar gibi programlarından yararlanabiliyor.
4.04.2021 Bilim ve Teknoloji
Pek çok kişi yanlış biliyor! Meme kanseri hakkında bu 11 yanlışa dikkat!
Pek çok kişi yanlış biliyor! Meme kanseri hakkında bu 11 yanlışa dikkat! Toplumda meme kanserine ilişkin 11 yanlış görüşün bulunduğunu belirten Prof. Dr. Ömer Fatih Ölmez, “Sadece kadınlar değil, erkekler de meme kanserine yakalanabilir. Deodorant ve sütyen kullanımının kanserle bir ilişkisi yoktur. Mamografi ve biyopsi kansere neden olmaz” dedi.
4.04.2021 Sağlık
Kanserle ilgili en yaygın 11 efsane ve 11 gerçek
Kanserle ilgili en yaygın 11 efsane ve 11 gerçek Kanserin her geçen yıl giderek arttığı biliniyor. 2020 yılı Globocan verilerine göre yıllık olarak tüm dünyada 19.3 milyon yeni kanser vakası tespit edildiğini ve yaklaşık 10 milyon kişinin kanser nedeniyle hayatını kaybettiğini belirten Medikal Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Yeşim Yıldırım, “IARC (International Agency for Research on Cancer) araştırmasına göre her 5 kişiden birinde tüm yaşamı boyunca kanser gelişme riski olduğu tahmin ediliyor ve yaklaşık her 8 erkekten biri ve her 11 kadından biri kanser nedeniyle hayatını kaybediyor” açıklamasında bulundu. Doç. Dr. Yeşim Yıldırım, 1-7 Nisan Kanser Haftası vesilesiyle kanserle ilgili en yaygın mitler, yanlış kanılar ve gerçeklerle ilgili önemli bilgiler paylaştı.
31.03.2021 Sağlık
Kalın bağırsak kanserinde tarama yaşı 50'den 45'e düştü
Kalın bağırsak kanserinde tarama yaşı 50'den 45'e düştü Kalın bağırsak kanserinin 50 yaş öncesinde görülme oranının son yıllarda 2 kat arttığını belirten Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Cüneyt Kayaalp, Amerikan Gastroenteroloji Derneği’nin yaptığı çalışmaya dikkat çekti. Prof. Dr. Kayaalp, çalışmaya göre tarama yaşının 50'den 45’e düşürüldüğünü belirtti.
25.03.2021 Sağlık
Kanser hastalarına koronavirüs aşısı önerisi
Kanser hastalarına koronavirüs aşısı önerisi KANSER hastalarına genel durumlarının iyi olduğu dönemde Kovid-19 aşısı yapılması gerektiğini belirten İlk ve Acil Yardım Program Başkanı Öğr. Gör. Özlem Demir, "Enfeksiyon riskini azaltacağı düşüncesiyle kanser hastalarının genel durumlarının iyi olduğu dönemde Kovid-19 aşısının yaptırılması öneriliyor. Kanser tedavisi türü, tümör bölgesi ve ek hastalıklar değerlendirilerek aşıya erişim konusunda kanser hastaları öncelikli olmalı” dedi.
3.02.2021 Sağlık
Sağlık ve güzelliğin sırrı bakır!
Sağlık ve güzelliğin sırrı bakır! Kadim kültürde bilinen kısmıyla 5000 yıldan fazla zamandır kullanılan bakır gerek mutfak malzemesi gerek aksesuar olarak hem ailesinin sağlığının ayakta tutmak hem güzelliğini korumak isteyen kadınların kurtarıcısıydı. Günlük hayatımızda insanlığa katkısı ise: kablo içindeki kullanımından daha fazlası. Enerji Tıbbi Uzmanı Emine Baran, bakır mineraline dikkat çekiyor ve uyarıyor. “Bakırı mutfaklardan çıkardık ve kanser vakaları artmaya başladı.”
20.12.2020 Sağlık
Yanlış beslenme alışkanlığı kanser oluşumunu tetikliyor
Yanlış beslenme alışkanlığı kanser oluşumunu tetikliyor Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Nilüfer Avcı, yanlış beslenme alışkanlıklarının kanserin başlıca sebeplerinden biri olduğunu söyledi.
1.08.2020 Sağlık
Kanser teşhisinde maliyet 20 kat düşecek
Kanser teşhisinde maliyet 20 kat düşecek İki Türk fizikçi Dr. Öğr. Üyesi Alper Hayreter ve Dr. Öğr. Üyesi Bora Işıldak tarafından hayata geçirilen 'parçacık hızlandırıcı projesi' kanser teşhisinde kullanılacak. Bu cihazların üretimi Türkiye'de yapılmaya başlandığında ise kanser teşhisindeki maliyet yaklaşık 20 kat düşecek.
4.12.2019 Sağlık
Meme kanserinde doğru bilinen yanlışlara dikkat
Meme kanserinde doğru bilinen yanlışlara dikkat Prof. Dr. Ömer Fatih Ölmez, meme kanserine ilişkin yanlış görüşler hakkında düzeltme yaparak “Sütyen veya deodorant kullanımı ile meme kanseri arasında ilişki bulunmuyor” dedi.
28.10.2019 Sağlık
Ahşap mutfak ürünlerinde kanser riski
Ahşap mutfak ürünlerinde kanser riski Tahta mutfak araçlarında üreyen bakteriler ve iyi durulanmayan kimyasalların vücutta uzun vadeli hastalık yapıcı etkiye sahip olduğunu söyleyen Gastronomi Bölümü Öğretim Görevlisi Gökhan Taşpınar, bu malzemelerde iyi temizlenmeyen kimyasalların kanser yapıcı etkiye sahip olduğunu bildirdi.
25.10.2019 Sağlık
Kansersavar sarımsak
Kansersavar sarımsak Tıp dünyası kanserle mücadelede baş döndürücü gelişmelere sahne olurken, Medikal Onkoloji Uzmanı Dr. Mustafa Şahbazlar bol bol sarımsak tüketilmesini önerdi.
5.06.2019 Sağlık
İki yılda iki farklı kanseri yendi
İki yılda iki farklı kanseri yendi İstanbul'da yaşayan 31 yaşındaki moda tasarımcısı Esin Gül, 20’li yaşların başında tiroid kanserine yakalandı. Hastalığı yenen genç kadına bu kez 28 yaşında meme kanseri teşhisi kondu. Kanser mücadelesini ikinci kez kazanarak sağlığına kavuşan Gül, “Bu hastalık bize uğramışsa mutlaka söylemek istediği bir şey vardır. Kendimizi dinlememiz çok önemli. Vücudumuzda unuttuklarımızı hatırlamalıyız” dedi.
13.05.2019 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kanser Vakaları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kanser vakaları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.